|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdor nima otrok...
29.12.2007 21:07:20   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

... vedno je dovolj normalnih, pametnih okrog nas, ki nam iskreno hočejo pomagat, nam biti v oporo, vsaj sama imam take izkušnje

Kako pa mi lahko pomagaš, si mi lahko v oporo, če pa ne veš kaj prestajam?

Ja veš, ker ti jaz to povem....user posted image .

Pa če že apriori ne postavljam obrambnega zidu, ljudje ne napadajo :).

Eh, Mič RR pa ti si itak o.k., zato pa sem ti tudi povedala, da imam težave .
Ne se dajat v ono drugo grupo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
29.12.2007 21:09:00   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Ne vem in ne razumem radovednosti ljudi. Jaz nikoli v nikogar ne drezam (niti previdno, niti če sem sama z osebo in niti če se mi zdi da je pravi čas), saj sem mnenja, da če bo želel mi bo sam zaupal, če pa bo drugačnega mnenja pa tudi prav. Me ne zanima, zakaj so eni v stanovanjih, zakaj so drugi v hišah, zakaj so eni doma, zakaj eni hodijo v toplice, zakaj eni na morje, zakaj drugi varajo, zakaj eni pijejo, zakaj.... to je njihov lajf, ki se mene ne tiče. Ti povem, da imam dovolj dela v svojem zakonu, da ohranjam srečo in zadovoljstvo. In če bi drugi tudi tako mislili, bi sami bili dosti bolj srečni (navadno najbolj drezajo in pametujejo tisti, ki sami nimajo vse pošlihtano) in se ne bi obremenjevali z težavami drugih.

user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 177
29.12.2007 21:37:10   
Gina

Joj, rubin, saj sploh nisem tebi pisala, pisala na osnovi vseh prebranih strani. In ja, meni se zdi, da lahko pomagaš komu, s poslušanjem, z ramo za naslonit, s tem, da si tam in ga razumeš. In ja, še vedno se mi zdi, da je človek tiho, ker ga je strah. In tega strahu ne razumem. Ampak ja, imaš pravico do njega, vsekakor.
Se tebi potem zdi, rubin, da moramo živeti neodvisno od družbe, sami, in vedno čakat, da pri vsaki stvari drug da pobudo za vse reči? Kaj pa je narobe, če mene zanima, zakaj kdo živi v stanovanju, hodi v toplice? A to je narobe, če me zanima človeška narava, funkcioniranje? A veš, če te reči zanimajo, kaj izveš. Samo tako izveš kako ljudje razmišljajo. Če ne bi prebrala toliko reči o zaprtih ljudeh, se mi sanjalo ne bi, česa vsega je ljudi strah. Zdaj pa jih probam razumeti. In če praviš, da je smrtni greh vprašat sodelavko, s katero sediš pri kavi, pa namigne kaj o otrocih in zanositvi, kako je pa z njo, potem je pač to za nekatere smrtni greh. Dopusti možnost, da smo ljudje različni, da razmišljamo in dojemamo drugače. In če je meni fajn imeti dovolj ljudi okrog sebe, s katerimi se imam fajn, pa če je tebi bolj fajn biti z obrambnim zidom okrog sebe, je vse to ok, če si zadovoljna s tem. Pa če misliš, da se imaš potem s partnerjem boljše, če si osredotočena zgolj na družino, je tudi ok. Jaz rabim žensko družbo občasno, kakor tudi moj rabi moško družbo občasno, da se napolniva še z drugimi energijami. Fajn mi je to. Strah me pa ni. In prepričana sem, da ne glede na to, kaj bi se mi zgodilo, da bi povedala vesoljnemu svetu, kdor bi pač hotel vedeti ali vprašal. Še vedno se mi je tako najbolje obneslo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 178
29.12.2007 21:42:40   
Gina
Še to me zanima, užaljene ste, če vam kdo reče, zakaj ne greste na umetno. Zakaj? Če ima človek nek cilj, gre po vrsti do dosege tega cilja. Vsaj jaz sem taka. Če bi poskušala več kot eno leto, bi šla na preiskave, potem pa odvisno od strosti, ampak vsekakor bi se slej ko prej prijavila na umetno, če ne bi bilo kakega drugega odpravljivega vzroka. Dokler pa ne greš na preiskave, pa ne veš niti, če imaš kak fizičen vzrok, npr. zamašene jajcevode, pregrado, kaj vem kaj še vse... In če si res močno želiš, premagaš tudi grozo ob umetni zanositvi in greš tja. otrok se ti zdi pomembnejši kot strah oz. postopek sam, ki je resnično zoprn, in tudi pomembnejši kot razočaranje ob morebitnem neuspelem postopku. Greš in narediš nekaj za to, da bi imel otroka.

Maša, ali katera je že pisala, zakaj si užaljena ob vprašanju, frendica je mislila dobro, in resnica je, da se ženske večinoma pozno odločajo za postopek, kar čakajo in čakajo, upajo, upajo, leta dolgo, ne vse, ampak precej njih pa....ne razumem sploh, zakaj užaljene ob vprašanju?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 179
29.12.2007 22:10:47   
Fargesia
Pa nisem užaljena, sam ona pojma nima kaj govori in to me moti. vse sem ji neštetokrat razložila in ona še kar naprej "vozi" svoje...midva sva na začetku poti (20 mesecev poskušanja), 2x klomifen in laparo, zdaj spet klomifen in mislim da še ni čas za razmišljat o umetni...se ti ne zdi? govoriš da smo ljudje različni in da to spoštuješ, zakaj pa pol ne moreš spoštovati tega kar sem jaz napisala in kar jaz čutim ob tem k mi prijateljica vedno znova in znova zabije nož...kam že?!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 180
29.12.2007 22:12:35   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

in resnica je, da se ženske večinoma pozno odločajo za postopek, kar čakajo in čakajo, upajo, upajo, leta dolgo, ne vse, ampak precej njih pa....ne razumem sploh, zakaj užaljene ob vprašanju?

zakaj pa ne smejo / smemo upat!? pa ni vse odvisdno od nas, ampak precej od zdravnikov in zdravstva! ne more se kr vsaka kar tako ODLOČIT da gre na umetno...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 181
29.12.2007 22:28:42   
Rubin.
Oh, Gina ti si tako polna same sebe, da prebereš samo tisto oz. vidiš samo tisto kar želiš. Me ful spominjaš na mojo mamo. Lahko ji povem kar koli želim, pa bo videla samo tisto, kar ona hoče in si v svoji glavi napletla neke samo njej znane resnice.

Pa naj ti bo, ker mi glih je.

In ja, meni se zdi, da lahko pomagaš komu, s poslušanjem, z ramo za naslonit, s tem, da si tam in ga razumeš.
Se popolnoma strinjam. Ampak JAZ bom izbrala osebo, ki ji bom zaupala, se naslonila na njeno ramo, čeprav vem da me ne bo mogla čisto razumet, ker ni dala to skozi. Lepo ti je napisala predhodnica, da lahko sočustvuješ z nekom, ki je izgubil bližnjega, ne moreš pa ga razumeti kaj prestaja. Ker nihče nima takšne sposobnosti vživljanja v drugega, da bi lahko vedel točno, kaj preživlja.

In ja, še vedno se mi zdi, da je človek tiho, ker ga je strah. In tega strahu ne razumem.
Tudi jaz ne. Ne vem česa me naj bi bilo strah? Ni me ničesar strah.

Se tebi potem zdi, rubin, da moramo živeti neodvisno od družbe, sami ...
Od kod pa ti to? Čisto dobro shajam z svojo družino in prijatelji, ki jih resda ni ogromno, so pa tisti tapravi, ki jih lahko ob dveh zjutraj pokličem, pa bodo brez vprašanj, pomagali, če bom pomoči potrebna. Tistih fircev, ki jih vidim 2x na leto ne potrebujem za družbo, mi dol visijo...

Kaj pa je narobe, če mene zanima, zakaj kdo živi v stanovanju, hodi v toplice? A to je narobe, če me zanima človeška narava, funkcioniranje? A veš, če te reči zanimajo, kaj izveš.
Nič ni s tem narobe. Jaz bi temu rekla samo gola radovednost, ne funkcioniranje. Mene tudi ogromno zanima, ampak med ta zanimanja ne štejem, kolikokrat sosed spi z svojo ženo, kako dolgo sta delala otroka, a vsak dan jedo meso, a grejo v Moravske toplice ali Čatežke.

Samo tako izveš kako ljudje razmišljajo. Če ne bi prebrala toliko reči o zaprtih ljudeh, se mi sanjalo ne bi, česa vsega je ljudi strah. Zdaj pa jih probam razumeti.
Zakaj pa te zaprti ljudje zanimajo, a iz službene dolžnosti? Ne vem. Meni so čist o.k., jih sprejmem takše kot so (v bistvu vse ljudi) in se ne poglabljam v njihovo psiho. Resnici na ljubo nimam toliko časa, da bi proučevala profile ljudi. Mi je čist dovolj, da razumem moža (pa ne vedno user posted image ), za druge pa se ne obremenjujem. Itak jih ne morem spremenit, se lahko samo sami, če želijo.

In če praviš, da je smrtni greh vprašat sodelavko, s katero sediš pri kavi, pa namigne kaj o otrocih in zanositvi, kako je pa z njo, potem je pač to za nekatere smrtni greh.
Kje pa sem to napisala? Če ti je sama namignila, potem sploh ne vidim težave. Potem verjetno želi o tem s teboj govorit. Če pa bi ti namignila, potem pa si bi verjetno dovolila preveč, pa kljub temu tega ne bi prištevala k smrtnemu grehu.

Dopusti možnost, da smo ljudje različni, da razmišljamo in dojemamo drugače.
Ja, Gina ti tudi.
Sicer pa tebi neke stvari niso bile jasne, ne meni, zato sem ti jih poskusila razložit.

In če je meni fajn imeti dovolj ljudi okrog sebe, s katerimi se imam fajn, pa če je tebi bolj fajn biti z obrambnim zidom okrog sebe, je vse to ok, če si zadovoljna s tem. 
Vidiš spet ena od tvojih fiksnih idej.

In prepričana sem, da ne glede na to, kaj bi se mi zgodilo, da bi povedala vesoljnemu svetu, kdor bi pač hotel vedeti ali vprašal. Še vedno se mi je tako najbolje obneslo.
Vsi pač ne obešamo vsega na veliki zvon. Če pa ti, me pa nič ne moti.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 182
29.12.2007 22:39:40   
Rubin.

Še to me zanima, užaljene ste, če vam kdo reče, zakaj ne greste na umetno. Zakaj? Če ima človek nek cilj, gre po vrsti do dosege tega cilja. Vsaj jaz sem taka. Če bi poskušala več kot eno leto, bi šla na preiskave, potem pa odvisno od strosti, ampak vsekakor bi se slej ko prej prijavila na umetno, če ne bi bilo kakega drugega odpravljivega vzroka. Dokler pa ne greš na preiskave, pa ne veš niti, če imaš kak fizičen vzrok, npr. zamašene jajcevode, pregrado, kaj vem kaj še vse... In če si res močno želiš, premagaš tudi grozo ob umetni zanositvi in greš tja. otrok se ti zdi pomembnejši kot strah oz. postopek sam, ki je resnično zoprn, in tudi pomembnejši kot razočaranje ob morebitnem neuspelem postopku. Greš in narediš nekaj za to, da bi imel otroka.

Maša, ali katera je že pisala, zakaj si užaljena ob vprašanju, frendica je mislila dobro, in resnica je, da se ženske večinoma pozno odločajo za postopek, kar čakajo in čakajo, upajo, upajo, leta dolgo, ne vse, ampak precej njih pa....ne razumem sploh, zakaj užaljene ob vprašanju?

Vidiš tu spet nakladaš nekaj v tri dni in debatiraš o zadevi o kateri nimaš pojma.
Iz Mašinega posta nisem razbrala užaljenosti, ampak prijateljičino nevednost glede umetne oploditve, takšna kot je tudi tvoja.
A ti misliš, da greš h ginekologu, rečeš da delaš na otroku že eno leto, pa ti on da napotnico? Ja šur, tako simpl je to, potem pa ti drugi dan že izvedejo postopek.
A ti bi pa kar sama šla na preiskave, potem bi se pa kar na umetno prijavila? Kateri film si pa to gledala?
A da se ženske same odločijo za postopek?
Jao, jao, Gina ostani raje pri šolstvu,  user posted image .
Sej RR bo tudi naprej obstajal, če ne boš glih na vsaki temi pametovala.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 183
29.12.2007 22:57:14   
kovač
Punce glejte noben nima na tem ljubem svetu vse prav.

Kolikor ljudi, toliko čudi. Pač vsak ima svoje mnenje. In zato nekdo pove svoje mnenje ker misli, da ima prav.

Ampak, če človek ni določenih stvari sprobal pri sebi ne more vedet točno kako je na stvari. Zato bodimo strpni in ne glejmo na vsako besedo tako dlakocepsko.

Samo to sem hotela povedati. Pa brez zamere.

Mi je pa Ringaraja zelo všeč , ker ste vsaka ppo svoje luštne osebe.user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 184
29.12.2007 23:02:54   
Gina
Rubin, pejt spat, mogoče ti bo jutri lepšeuser posted image . Dons si kot en srborit tečen levuser posted image , ki rjuje v tri dni. Evo, dons slišim kot deci: bla bla bla... To se mi pa že dolgo ni zgodilo, da bi se mi kdo zdel tolk bogi, da mu niti odgovorila ne bi, ko se pa tolk smešiš z obračanjem besed.user posted image user posted image  

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 185
29.12.2007 23:13:32   
Rubin.

Rubin, pejt spat, mogoče ti bo jutri lepšeuser posted image . Dons si kot en srborit tečen levuser posted image , ki rjuje v tri dni. Evo, dons slišim kot deci: bla bla bla... To se mi pa že dolgo ni zgodilo, da bi se mi kdo zdel tolk bogi, da mu niti odgovorila ne bi, ko se pa tolk smešiš z obračanjem besed.user posted image user posted image  

Ja in Gina ima spet prav.
A tebi tvoj doma ne da nikoli prav, da morš povsod drugod imet ti prav user posted image .

Ojej, sedaj pa se ti še smilim. Sej ne vem kaj naj, a se naj  user posted image . No, vidiš pa sem te, če ne druga vsaj v smeh spravila z mojim smešenjem.

Veš vsak .... ima svoje veselje, pa mej ga tudi ti. Če se zdiš tolk pomembna sama sebi, pa naj bo. Jaz sem sama sabo zadovoljna, stojim za svojimi besedami, ne pametujem na vseh forumih, ker sem pač pametna pri zadevah o katerih kaj vem in se ne počutim, kot da imam vso pamet sveta.
Pa naj ti bo mirna noč.
Verjemi, da tudi tebi ne bo škodil spanec.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 186
29.12.2007 23:16:31   
kovač
Ej Robin in  Gina imam en predlog za vaju, zaprla bi vaju čez noč v eno kletko, da bi se do jutra skulirali.user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 187
29.12.2007 23:45:06   
Gina
Jaz sem čisto kul, samo rubin je fejst fejst ljubosumna name. Se ji zdim (pre)pametna in mi to zavida in ji gre to na jetra,user posted image , pa bi me zradirala iz rr-ja in iz svetauser posted image in ker je kompleksek, je ne smemo nič vprašat, če ne se pa razburi. POglej kolk tiska je porabila, jaz sem pa skoraj čisto tiho. Spat pa grem, ja, ker sem že mal zaspana. nočko vsem od "ta pametne" user posted image

(odgovor članu kovač)
Neposredna povezava do sporočila: 188
29.12.2007 23:53:38   
Anonimen
Jaz se strinjam z Rubin, glede tega, da moraš vsepovsod in vedno imeti prav.. Ne bom se kregala, niti odgovarjala več, ker nimam časa za te neumnosti, ampak povem, kar me že dolgo muči ob prebiranju tvojih postov... user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
30.12.2007 0:12:42   
kovač
Jaz bi pa rada, da bi bile bolj prijateljske in da smo tu kot ena velika družina. Zakaj je tako težko seči v roke zavoljo tega, da če ne drugage vsaj nekaj pozitivno izpade.
Morda boste pa nekoč rabile ravno tega, ki ga sedaj ne marate.

Dajmo imejmo se radi, če že ne zaradi drugega vsaj zaradi mirnega notranjega duha.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 190
30.12.2007 9:56:35   
pika74
Ojla punce,

moram še nekaj dodat... rada bi vam povedala, da vas imam vse po vrsti od taprve do tazadnje rada user posted image ... sem brala... in vem, da nam hočte samo dobr...in dejstvo je da je npr. Gina taka, ki rada pomaga ljudem in to ne tako, da jih samo na hitr pocajta... ampak je taka, da rada ljudem pomaga tako, da jih rada nauči ribe lovit, ne pa da jim samo da ribo v roke. Ravn tako je baguSka npr. tuki posebnost... je pač bolj odprta... po drugi strani pa gre tukaj tudi za razliko med tistimi, ki smo v tem zosu (beri - neplodne in še vedno brez otrok) in med tistimi, ki imajo že otroke. Kljub temu, da se tiste, ki imate otroke trudite pomagat in razumet... še vedno obstaja razlika med tistimi, ki to dejansko doživljamo.
Pa ni problem med nami na RR. Sploh ne. Problem je v realnosti... pa vam povem... če me vpraša najboljša prijateljica, mi je še vedno neprijetno, ko mi omeni besedico otrok... pri meni je to tako. Četudi se lahko pogovarjam o tem... in navzven izgleda vse ok... in je videti, kot da mi prijateljica ponudi ramo... pa je to globoko v srcu še vedno boleče... meni ne paše, da mi kdo reče karkoli o tej temi. Je preveč boleče... prehudo... zato, ker je to moja "šibka točka". Je nekaj, na kar ne morem imeti vpliva. Kljub temu, da hodim na razne IVFje ipd. še vedno ima moč nad tem le narava. In vedno je velika prisotnost strahu, kaj pa če nama narava ne bo namenila te sreče... to so hude stiske. In tako, kot jaz ne vem, kaj prestaja nekdo, ki ima neko hudo bolezen... tako tudi drugi ne vedo, kako je meni. Vedo samo tisti, ki so v istem zosu, kot sem jaz.
Spomnim se, kako mi je bilo, ko me je ženska iz ulice vprašala... ma res previdno vprašala... kako... otroci... pa to... je izobražena ženska... in ni kar bleknila v tri dni, kdaj bosta mela pa vidva otroke... res se je potrudila... pa mi je kar tema padla na oči,ko sem se zavedla, kam pes taco moli. Razlika v moji reakciji je le v tem, da potem glede na način postavljenega vprašanja potem presodim, ali bom osorna ali bom povedala po ovinkih in namignila med vrsticami, kaj se dogaja z mano... ali pa morda... to je pa ena na sto... morda povem direkt, da sem ravnokar preživela splav... ali pa da je za mano ravno neuspeli IVF, ki je že nevemkateri po vrsti... Ja. Ni enostavno. Kakor, da nam že tako ni dovolj težko. Kot, da je premalo to, da moramo tako dolgo čakati na ta čudež. Na nekaj, kar bi moralo biti samo po sebi dano... iz ljubezni... oz. takrat, ko se par odloči za to... Že tako smo pari označeni oz. ožigosani, ker nimamo otrok... potem moramo pa še razlagat, zakaj je tako... Pa še krivi nismo nič, da je tako.
Je pa zanimivo... običajno mi taka vprašanja postavljajo samo tisti, ki s "pridelovanjem" otrok niso imeli nobenih težav.

Mogoče mi pa ta debata pomaga pri tem, da postajam še bolj odločna pri tem, da ko bom naletela na naslednji firbec... ne bo tako težko siknit, kaj te pa briga... firbecuser posted image ... vse je za nekaj dobro... tale moj križ mi bo očitno prinesel debelo kožo in to pri 55 kguser posted image .

Tokle sem hotla povedat... pa upam, da se bo tale debata pomirila...

lp
user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu kovač)
Neposredna povezava do sporočila: 191
30.12.2007 10:19:25   
Anonimen
Problem je v realnosti... pa vam povem... če me vpraša najboljša prijateljica, mi je še vedno neprijetno, ko mi omeni besedico otrok... pri meni je to tako. Četudi se lahko pogovarjam o tem... in navzven izgleda vse ok... in je videti, kot da mi prijateljica ponudi ramo... pa je to globoko v srcu še vedno boleče... meni ne paše

Moram dodat....user posted image .

Končno ena, ki prizna, da je problem v njej in njenem dojemanju besede otrok.

Ko boš ti sprejela resnico, da je to tako, da bolelo bistveno manj....večinoma sploh ne, mogoče le ob kakšni polni luni...user posted image .

Zato jaz vsakemu brez olepšav povem, kako živim. Ker pred resnico ne morem ubežati. Ker bolj kot bi jo tlačila, bolj bi ona rinila vame in bolj bi me bolelo. In lažje mi je povedat, kot to prenašati nekje v sebi. Neiskrenost se vedno vrne, tako pač je. Zato ne prikrivajte drugim....ker prikrivate sebi. Ja, in bolečina vedno je, kot je vedno tudi veselje. Iz iste posode ju pijemo. In tako kot radi delimo veselje ob otroku z nekom, podelite tudi bolečino. In....ali ste se kdaj vprašali (govorim v množini, ker neplodnost je stvar para), da s svojo ignoranco otrok prizadenete starše, ki otroke imajo? Kaj pa če je meni najbolj sveta stvar na svetu, da se je moj otrok naučil reči besedo multikultivator, ti pa ob tem pogledaš stran, češ, ne omenjaj mi otrok? Delite veselje in delite bolečino in bodite iskreni.

Presenečeni boste koliko lažje in koliko lepše je lahko življenje user posted image .

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 192
30.12.2007 10:32:21   
pika74
Mič... tudi tebe imam rada... pa ti še enkrat polagam na srce, da me ne razumeš in ne moreš razumet, ker nisi v istem zosu, kot sem jaz. To boš lahko spoznala v drugem življenju, če boš slučajno naletela na tako smolo, kot sem jaz. Pa ti od srca privoščim, da se tej smoli izogneš.

Glej, ljudje smo bitja, ki čutimo... imamo želje, upanja, potrebe, cilje, načrte... in vedno stremimo k njihovi uresničitvi. Pa poglejva, a je kaj na svetu, kar si močno želiš, pa se ti nikakor ne uresniči? Imaš kakšno tako željo? Kakšen cilj, ki se ti izmika? Kakšen načrt, ki se nikakor ne uresniči, kljub tvojim naprezanjem, kljub tvojemu trudu... poišči en tak primer, pa potem razmisli, kako se ob pogledu na to željo počutiš... in potem pomisli na to, kaj je v tvojem življenju najpomembnejše? Kaj je smisel tvojega življenja? Si ga že dosegla?

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 193
30.12.2007 10:38:06   
Anonimen
... pa ti še enkrat polagam na srce, da me ne razumeš in ne moreš razumet, ker nisi v istem zosu, kot sem jaz.

V istem nisem....sem pa v podobnem....nekaj razumem, nečesa ne, vsega itak ne morem.

Hočem povedati samo to, da je meni VELIKO VELIKO lažje, če odkrito govorim; samo to izkušnjo sem želela podelit.

Vse dobro vsem user posted image

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 194
30.12.2007 10:40:29   
pika74
To si lepo povedala... kaj pa tole? A lahko še na to odgovoriš, če ni preveč osebno...user posted image

Glej, ljudje smo bitja, ki čutimo... imamo želje, upanja, potrebe, cilje, načrte... in vedno stremimo k njihovi uresničitvi. Pa poglejva, a je kaj na svetu, kar si močno želiš, pa se ti nikakor ne uresniči? Imaš kakšno tako željo? Kakšen cilj, ki se ti izmika? Kakšen načrt, ki se nikakor ne uresniči, kljub tvojim naprezanjem, kljub tvojemu trudu... poišči en tak primer, pa potem razmisli, kako se ob pogledu na to željo počutiš... in potem pomisli na to, kaj je v tvojem življenju najpomembnejše? Kaj je smisel tvojega življenja? Si ga že dosegla?

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 195
30.12.2007 10:46:58   
Anonimen

Si pa našla primer....user posted image

Tkole. Ekola, poskusili smo že ene par variant, kako in kam z Mičico, da bi bila več pri meni....in se je na koncu izkazalo, da je tako kot je, najbolje za vse. In vsakič sem si želela, da bi bila več pri meni, pa se je vedno nekaj "zalomilo".

Tako da zdaj je, kakor je in si tega ne želim več. Čudna sem, saj vem...user posted image . Malo je tu, malo je tam, ampak očitno tako mora biti. In najbolje je, da to sprejemam, dokler je ona na ta način vesela in zadovoljna. Pa tudi če se "sekiram", kaj naredim s tem? Nihče ni zadovoljen...

O smislu tukaj ne bi, da ne zajadram...

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 196
30.12.2007 10:55:54   
Rubin.

Jaz sem čisto kul, samo rubin je fejst fejst ljubosumna name. Se ji zdim (pre)pametna in mi to zavida in ji gre to na jetra,user posted image , pa bi me zradirala iz rr-ja in iz svetauser posted image in ker je kompleksek, je ne smemo nič vprašat, če ne se pa razburi. POglej kolk tiska je porabila, jaz sem pa skoraj čisto tiho. Spat pa grem, ja, ker sem že mal zaspana. nočko vsem od "ta pametne" user posted image

Eh, sej nima smisla. Sem mislila, da bo to bolj konstruktivna debata, pa očitno eni živijo v svojem svetu.
Rumena od ljubosumja, zelena od zavisti, zakompleksana do onemoglosti ti želim v prihajajočem  letu mir v duši user posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 197
30.12.2007 15:15:34   
Gina
Pika, razumem te, res te. Če bi mi kdorkoli rekel: "Strašno me zaboli ob besedi otrok, ker si ga zelo želim", bi ga razumela in nikdar več nič rekla (no, saj itak ne rinem v nikogar, ampak po moje bi marsikdo razumel, tudi če do takrat ni). To je meni razumljiv odgovor, vendar do zdaj še nobene nisem na ta način slišala razložit.

Angel, žal mi je, če sem te kdajkoli prizadela, vsak človek meni, da ima prav, kadar tista reč funkcionira zanj. Zame funkcionira, če si sama naredim življenje ok, ne glede na to, kaj si družba o meni misli ali koliko me opravlja. Mogoče mora kdo drug še do nepomembnosti širše skupnosti priti. Ali pa ne, če meni da je to boljše zanj. Vseeno je v bistvu. Vendar to, če jaz menim, da imam jaz prav in ti, da imaš ti, ni nujno razlog za to, da greš komu na živce, ali ta tvoja lastnost. ti meni itak ne greš. V večini primerov, se skoraj vedno stirnjam s tvojimi odgovori, čeprav tega posebej ne pišem. Tako da vem, da si zelo fejst punca in gotovo moraš biti tudi zelo samostojna. Vse lepo!

Rubin, res se mi ne da, pa lahko bi pisala cele romane, pa se mi ne ljubi. Ni konstruktivno, niti žaljivk ne jemljem resno, ko boš umirjena, se pa lahko kaj zmeniva. Nisem ti želela nič slabega. Tudi tebi želim isto, kot si mi ti zaželal thx, dušni mir vedno prav pride.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 198
30.12.2007 15:27:32   
Rubin.
No, vidiš pa smo le prišli do bistva, ki ga navajaš:

...vsak človek meni, da ima prav, kadar tista reč funkcionira zanj. Zame funkcionira, če si sama naredim življenje ok, ne glede na to, kaj si družba o meni misli ali koliko me opravlja. Mogoče mora kdo drug še do nepomembnosti širše skupnosti priti. Ali pa ne, če meni da je to boljše zanj.

Zato, ni rečeno, če pri tebi funkcionira, da bo tudi pri meni in obratno, a ne?

Pri tebi je edino malce moteče to, da slabo prenašaš, če se kdo ne strinja s teboj.

Jaz sem ti pač razložila (na dolgo in široko), ker je tebe zanimalo, zakaj sem raje tiho, kot pa govorim o svojih težavah.

Jaz pa žal nisem prosila za tvoj nasvet in pomoč (ki si mi jo širokogrudno ponudila) in tu je prišlo do kratkega stika.

Taka pač sem, ko želim pomoč prosim zanjo, ko je ne želim, se je branim z vsemi štirimi, ne glede kakšen je namen tistega, ki jo ponuja.

Pa lep dan še naprej...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 199
30.12.2007 15:32:20   
Anonimen
Gina, saj te razumem, ljudje smo različni in lepo je, da znaš povedati kaj na miren način, in ne greš mi na živce, to sploh ne, saj te rada berem... Je pa res, da želiš imeti vedno prav user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?