Rubin.
|
Vendar ne glede na vse, nečesa ne razumem. Zakaj vam je pomembno, kaj si ljudje mislijo o vas? Ne razumem, a sem kje napisala, da mi je pomembno kaj si kdo misli o meni? A rabite take ljudi za prijatelje? A je potem važno, kaj si oni mislijo o vas, saj jih ne rabite in še vesele ste lahko, ker ste spoznale njihovo pravo naravo, sicer je pa ne bi nikdar? Sej nobena ne govori o prijateljih. Prijateljem itak zaupaš, pa te ne rabijo vprašat, jim sam poveš. Govor je o znancih, ljudeh, ki jih vidiš tu in tam. ... vedno je dovolj normalnih, pametnih okrog nas, ki nam iskreno hočejo pomagat, nam biti v oporo, vsaj sama imam take izkušnje Kako pa mi lahko pomagaš, si mi lahko v oporo, če pa ne veš kaj prestajam? Vendar mislim tudi, da ne gre vzeti za slabo vsakega, ki nas previdno vpraša, če bomo imeli otroka. Kako pa lahko človek previdno vpraša, če bom imela otroka? In predvsem zakaj ga zanima? Ne vem in ne razumem radovednosti ljudi. Jaz nikoli v nikogar ne drezam (niti previdno, niti če sem sama z osebo in niti če se mi zdi da je pravi čas), saj sem mnenja, da če bo želel mi bo sam zaupal, če pa bo drugačnega mnenja pa tudi prav. Me ne zanima, zakaj so eni v stanovanjih, zakaj so drugi v hišah, zakaj so eni doma, zakaj eni hodijo v toplice, zakaj eni na morje, zakaj drugi varajo, zakaj eni pijejo, zakaj.... to je njihov lajf, ki se mene ne tiče. Ti povem, da imam dovolj dela v svojem zakonu, da ohranjam srečo in zadovoljstvo. In če bi drugi tudi tako mislili, bi sami bili dosti bolj srečni (navadno najbolj drezajo in pametujejo tisti, ki sami nimajo vse pošlihtano) in se ne bi obremenjevali z težavami drugih. Če pa prijateljica želi kakšen nasvet, me bo sama zanj prosila a ne? Pa pri neplodnosti sploh ne gre za nasvete, ker dvomim da kakšna, ki ne more zanosti, vpraša za nasvet eno, ki ima že pet otrok, kako je do njih prišla. Ti pa povem, da jih tisti, ki nimajo težav z zanositvijo tako radi dajejo, da je za . Kot sem napisala, za tiste, katere želim da vedo, da imam težave, jim sama zaupam, za tiste, katere menim, da se jih ne tiče, pa ne vidim razloga, zakaj bi jim. Še kakšna nejasnost ?
|