|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Darila :(
27.12.2007 23:44:00   
Ronči
Mene bi motilo, da prineseta darila za vse, smo za najinega otroka pa ne. Sploh pa me ta bla bla o nekih moralnih vrednotah, da bistvo božiča ni v darilih ne gane, saj ponavadi najbolj moralizira prav tisti, ki bi ubijal v trgovini, samo da bi dobil zastonj koledar, pa čeprav jih ima doma že pet.
Meni so fajn darila, kakršnakoli so že (me ne gane vrednost), saj jih ne sprejemam (in dajem) kot darilo, ampak kot pozornost.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 51
28.12.2007 0:20:14   
ircica
mene pa muči eno trapasto vprašanje (mi je še pisat nerodno). Kakšno pa je darilo, da se noben njegov del ne more proglasit za otrokovega, ampak samo za starše. A 2 buteljki?

Saj vem, da ni preveč pametno vprašanje, me že ima, da bi anonimno stisnilauser posted image . Ampak že če je čokolada, kuhinjska krpa, gel za tuširanje - bi se lahko ven mazali, da je za malega.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 52
28.12.2007 0:27:35   
Anonimen
Ampak že če je čokolada, kuhinjska krpa, gel za tuširanje - bi se lahko ven mazali, da je za malega.

TO bi se pa res samo vn mazali..  Konec koncev je lahko tud kuhinjski nož tudi za otroka.. Mu ga bos dala za igrat?? user posted image

(odgovor članu ircica)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
28.12.2007 9:33:46   
Teya*D.
Čudno je da ga navdušujeta nekaj mu rišeta in vse, na koncu pa ne dobi nič. Ne jemaj si k srcu, kupi mu kaj sama in bodite skupaj! Kaj moreš, enim pač ne moreš dopovedat nekaj. Partner pa verjetno nebi rad reko nič, ker po moje bi nastalo kakšno kreganje, tega pa se vsi najraje izognemo...

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
28.12.2007 9:53:54   
Markova
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

.

Bistvo božiča ni obdarovanje - ampak čas, ki ga preživiš z najdražjimi. To sem dojela, ker sem imela pokvarjen božič user posted image

To je eno čisto nakladanje. Bisto božička/dedka Mraza ZA OTROKE so darila. Za otroke-to poudarjam. Dajte bodite realni. Briga otroka, da bi preživel čas z najdražjimi, saj ga dnevno/tedensko(z babicami npr.) in to mu je dovolj. Otrok ima rad darila-igrače. In njemu je samo to point.

Ne poznam otroka, ki se ne bi razveselil še tako majhne igračke.  Pa naj gre za  "samo" Kinderjajčko. Ali pa ni normalen.

In to nakladje o nekih "višjih" vrednotah praznikov je res neumno. Kar se tiče z otrokovega aspekta, vsekakor. Ko bo pa večji, pa upam, da ne bo več tako.

Čeprav priznam, da sem tudi sama vesela darila. Malenkosti. Ja.Pika.user posted image

Razmišljam enako.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 55
28.12.2007 9:56:55   
špelin@
Bisto božička/dedka Mraza ZA OTROKE so darila. Za otroke-to poudarjam. Dajte bodite realni. Briga otroka, da bi preživel čas z najdražjimi, saj ga dnevno/tedensko(z babicami npr.) in to mu je dovolj. Otrok ima rad darila-igrače. In njemu je samo to point.

Ne poznam otroka, ki se ne bi razveselil še tako majhne igračke.  Pa naj gre za  "samo" Kinderjajčko. Ali pa ni normalen.

In to nakladje o nekih "višjih" vrednotah praznikov je res neumno. Kar se tiče z otrokovega aspekta, vsekakor. Ko bo pa večji, pa upam, da ne bo več tako.

Čeprav priznam, da sem tudi sama vesela darila. Malenkosti. Ja.Pika.user posted image

Se podpišem.

Pa saj ni treba, da gre za drago darilo - moji punci sta bili noro veseli že čisto navadnih barvic za 2 evra user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
28.12.2007 11:46:22   
Anonimen
To je eno čisto nakladanje. Bisto božička/dedka Mraza ZA OTROKE so darila. Za otroke-to poudarjam. Dajte bodite realni. Briga otroka, da bi preživel čas z najdražjimi, saj ga dnevno/tedensko(z babicami npr.) in to mu je dovolj. Otrok ima rad darila-igrače. In njemu je samo to point.

To je čisto res Marogica. Tudi jaz sem kot otrok PRIČAKOVALA darila. Ampak ne zato, ker je bil Miklavž/Božič/Novo leto, ampak ker so me starši NAVADILI, da me bo pri dedku in babici čakalo darilo. Jaz sem pričakovala darilo samo iz ene veje starih staršev, ta drugedva pa nista nikdar nikoli dala darila. Pa nisem bila za to razočarana. Vedela sem, da dobim darilo doma in pri enih starih starših in to je to.
Če pa je bila moja mama pri tem razočarana, ker niso še ta drugi kaj dali, me pa itak ni zanimalo.user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Darila :)
28.12.2007 12:19:48   
Anonimen

Bisto božička/dedka Mraza ZA OTROKE so darila. Za otroke-to poudarjam. Dajte bodite realni. Briga otroka, da bi preživel čas z najdražjimi, saj ga dnevno/tedensko(z babicami npr.) in to mu je dovolj. Otrok ima rad darila-igrače. In njemu je samo to point.

Ali pa ne.
Na prvem dedku Mrazu je dobila tako veliko škatlo, da smo potem še njo noter zapakirali...in ji je bilo ravno do Splita za igrače v njej...user posted image .

Sem ji morala pa vsak večer obnovit zgodbo o plesni predstavi...in o tem, da dM še vedno pakira darila za pridne otroke...pa je ne gane.Kaj čem user posted image  Zapakirala bom darila in odradila svoje...user posted image . Da bom dM po jusu. Mogoče bo drugo leto bolje :).

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
28.12.2007 13:00:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ircica

mene pa muči eno trapasto vprašanje (mi je še pisat nerodno). Kakšno pa je darilo, da se noben njegov del ne more proglasit za otrokovega, ampak samo za starše. A 2 buteljki?

Saj vem, da ni preveč pametno vprašanje, me že ima, da bi anonimno stisnilauser posted image . Ampak že če je čokolada, kuhinjska krpa, gel za tuširanje - bi se lahko ven mazali, da je za malega.

Da potešim tvojo radovednost:
- ena brisača
- ena kuhinjska krpa
- bonboniera (čokoladke so polnjene z alkoholom)

(odgovor članu ircica)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
28.12.2007 13:10:32   
Taula
Ne moreš jih prisiliti, da imajo radi tvojega otroka, pa čeprav je njihov vnuk in se vidi, da imajo druge vnuke raje. Prej se boš sprijaznila bolje bo. Niti jih ne moreš prisiliti da ga pazijo. V teh pogojih je bolje, da je otrok v vrtcu, ker če bi ga pazili oni..ne vem koliko pozornosti bi sploh dobil. Nisem rekla da je to normalno...da ne marajo vnuka, ampka žal je zadeva taka.
Niti ne vem zakaj imate stike z njimi. Jasno se reče, da ste družina in če vas take ne vidijo naj ne hodijo na obiske.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
29.12.2007 0:04:20   
Marogica
Mogoče, da dopolnim...Ne govorim o enoletnem otroku, ki ne realizira niti, kaj je igračka, saj njemu je tudi škatla ali vrečka za darilo igračka. Vsaj tako je bilo pri nas. In rojstni dnevi otrok....to je ista finta. Kaj pa ve npr. 3-letni otrok, da ima takrat pa takrat rojstni dan, kar pomeni, da se je takrat rodiluser posted image  Otrok ve, da ima rojstni dan-kaj to pomeni, je nebistveno,  bistveno je, da takrat dobi torto, ki jo ponavadi samo proba, poje pa bolj redko, da bo pihal svečke in da dobi darila....Pa smo zopet tamuser posted image ...kjer ni muh....

TOrej bistvo rojstnega dneva, torej dneva, ko se je njegova mati matrala in ga rojevala, ata pa ji je močil čelo...je zopet čisto drugo, kot si ga zamišljamo in doživljamo mi, stari. No, če sem odkrita, bistvo mojega rojstnega dneva je ta, da se ga vsako leto manj rada spominjam in da me "opominja", da sem počasi prava konzerva.

AMpak darilo je pa fajnuser posted image  (pa čeprav po novem anti-age kremeuser posted image )

Tak punce....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 61
29.12.2007 0:06:34   
rija

AMpak darilo je pa fajnuser posted image  (pa čeprav po novem anti-age kremeuser posted image )

a ti tudi user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz sem letos dobila anti-age duš gel....user posted image user posted image user posted image  od moje sodelavke.....

...vox populi...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 62
29.12.2007 7:41:29   
najina pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

tut jst se podpišem.če razmišljam kot otrok si skoraj neznam predstavljati božiča brez daril,pa ne da sm dobivala velike pakete in nevem vse kaj,neka malenkost me je čakala po jelko,npr.barvice,majčka,plestelin,...zavito v darilnem papirju....te vrednote ki jih opisujete pa znam spoštovati šele zdaj,ko sem "odrasla" ,ko imam partnerja,ko imam svojo družino...

kar se tiče pa tasta in tašče,vsekakor jih ne moreš prisilti,da tvojemu otroku prineseta kakšna darila!
to so starši tvojega partnerja,zakaj jih on kot njihov sin enostavno v mirnem tonu ne vpraša ZAKAJ je temu tako,da sta si vsaj najasnem kako in kaj,predvsem pa zakaj?glede na to da ostale vnuke obdarujeta user posted image   user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 63
29.12.2007 9:23:54   
Anonimen
TOrej bistvo rojstnega dneva, torej dneva, ko se je njegova mati matrala in ga rojevala, ata pa ji je močil čelo...

Hehe, to sem jaz dojela na porodni mizi. Takrat sem šele pomislila na to, da bi rojstne dneve naših otrok pravzaprav morale praznovati me-mame. Ker smo preživele porod.user posted image  Darila pa otrok dobiuser posted image  Ni pravice na tem svetu.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
29.12.2007 21:23:18   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Otroci ne pričakujejo toliko kot starši.

Ja, je vnuk zato užaljen? Je zato manj ljubljen?

Se strinjam in tudi z natašo77 se strinjam

Nisem zihr, da je otrok resnično zato užaljen. Moj je star 3 leta in vedel je zgolj za miklavža, da ga bo šel gledat in da bo cukre in sadje dobil in vedel je za božička, da ga bo en dan obiskal doma. Ko je dobil darila pri dediju, je bil čisto presenečen. Ni vedel, da bi jih moral dobiti. In ko sta ta velika dva dobila pri mojemu bivšemu darila, je dobil še tam darilo in je bil tudi presenečen, sploh ni vedel, da je od "božička", je bil zihr, da je bivši to prinesel, kar je bilo res. Pa ko so prišli prijatelji in prinesli vrečko za nas, niso vsakemu otroku posebej nič prinesli, pa ni noben od njih pričakoval, da mora biti nekaj za njih v vrečki. Po moje so pričakovanja v tebi. Jasno je, da pričakujemo moderni starši vse zgolj za svoje otroke. Oni so na prvem mestu. Tudi če ni nič za nas, samo da je za otroke. (realno če pomislim, zgolj s pametjo brez čustev, to ni vedno najbolj modro, samo sem jaz ista) Ne glede na to,se jaz tu zanesem zgolj nase. Doma dobijo tisto, kar se meni zdi fajn. Sicer pa na nič drugega ne računam. A veš, pravzaprav naša babica tudi ni nikomur nič kupila, pa mi na kraj pameti ni prišlo zamerit. Ima jih rada, čeprav tega ne kaže zelo na široko, ker ne zna, samo vem, da jih ima rada, smisla za praznike pa nima. Kaj češ, saj jim čez leto da marsikaj. Pa jih tudi ni hotela pazit, ko sta bila majhna, samo meni se je zdelo logično, ap ne boš verjela, ta hip tudi vahta ta malega bratranca, občasno tudi sestrično od mojih otrok.

Po moje ni tolk hudo, kot se sliši. Odvisno kako vzameš. Otrok ne bi pričakoval, če mu ne bi vi rekli, da je to za pričakovat. In če veš, da nanje ni za računat, mu pač ne praviš. A veš, eni ljudje ne vedo, kaj bi počeli z malimi otroki, pa tudi ne predstavljajo si, da je tebi to taka groza, če jim nič ne prineseš. Oni sami to drugače dojemajo, ne verjamem, da nalašč to počno, da bi tebe jezili. Te pa razumem, ko sem imela prvega otroka, pa je moja babica, njuna prababica  pozabila najprej na novoletno darilo za malega, pa je bil prvi pravnuk, pa potem še rojstni dan njegov, pa potem spet rojstni dan od micene, sem ji tolk zamerila, da nisem z njo govorila do njene smrti naslenje leto. Matr sem bila trapasta, saj ni vedela, kaj počne.user posted image  Samo takrat jaz tega nisem dojela. A veš, življenje je tolk kratko, brez veze je oteževat si ga. Kaj pa vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
30.12.2007 10:14:50   
Anonimen
Tud naši punci tašča in tast nista kaj kupila za božička. Res je, da je stara šele 9 mesecev, pa vseenouser posted image . Sicer tudi drugi vnukinji nista nič kupila, ko sta videla da sva midva z mojim prinesla darila za vse, sta dala vsaki vnukinji 10 e. Sem bila res malo užaljena. Saj ni teba ne vem kaj kupovat, pač neka pozornost pa je.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Pralne plenice
oblekca

Ali uporabljate/ste uporabljali pralne plenice?

Da, samo pralne (16%)

Da, večina, a kombinirano s plenicami za enkratno uporabo (11%)

Da, a redko (9%)

Nikoli (64%)

Število vseh glasov: 137

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!