Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 15:46:42
|
|
|
|
Suzi*
|
Oj, Meti.... ti bi kaj za v skrinjo.....lahko kakšen golaž, sarme, meso (zrezke), krugove cmoke, štruklje, drugač pa jaz ne bom nič kuhala in zamrzovala, vsaj prvič nisem. največkrat smo takoj po porodu jedli juhice (ti imaš tega materiala itak že dovolj v skrinji ), pa kakšen kuhan krompir, riž, testenine, meso in kuhano zelenjavo, pa na tone rdeče pese sem pojedla, ker si zelene solate nisem upala. Lahko hrano v glavnem. Je pa tud moj mož kaj skuhal, pa juhico so mi tašča in mami kuhale.....ni nam blo hudega skratka. Njam, štruklji....si mi dala idejo za prihodnje dni. Jih bom enkrat naredila, ker so se mi kar sline pocedile. Dober tek.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 16:03:38
|
|
|
|
mlavla
|
pa je res bolj zatišje tlele gor dones... sem dala v album slikco z mojo novo frizuro, kot sem obljubila...če pa si katera želi videt, pa naj mi pošlje ZS.. drugače sem se pa mal premislila, pa sem si dala samo blond pramene in ne kompletno cele glave...itak pa na podlago, ki sem jo imela ni tako full prijelo..sem mislila da bo bolj...pa tud postrigla se nisem čist na kratko...ma sem se razgovorila zdej me je pa neki prijelo, da bi šla jabolčni štrudelj pečt...no bom še vidla
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 17:39:51
|
|
|
|
larisa
|
Hajli, hajlo... sem preživela krasen dan na Krvavcu....tukaj dol megla itak že 14 dni, gor pa tak lep sonček, pa tako toplo, da sem bla čist paf, da je to možno... Me je sonček prav nafilal z energijo.... Meti, jaz bom tud mal zaloge za v skrinjo mogla narest, ker moj dragi ne zna kuhat. Pa bom kar neki goveje župce, pa kako omakco za testenine, pa obaro, pa krompirjeve svaljke sem že naredila, pa skutine žlikrofe tud. Pol pa tud meni zmanjka idej ...tko da jih jaz tudi z veseljem pobiram...
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 17:54:56
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby sayuri, lepo od tebe, da nas tako redno spremljaš. Kako se pa kaj ti počutiš? Že kaj jutranjih slabosti? In odpirat se do konec januarja ne smemo. Nam je vsem po vrsti zabičala dolenjka . Kje sem pa to zapoved spustila? Bom mogla na zatožno klop, ko se dolenjka oglasi . Kar se mojega počutja tiče: Slabo, slabo, bruhanje, slabo, slabo, bruhanje..... v tem vrstnem redu
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 17:59:23
|
|
|
|
mlavla
|
evo štrudelj je v pečici...zdej sem se pa spomnila, da bi bilo dobro še kaj spečt..jutri namreč praznujemo tastov rojstni dan, čeprav ga ima sicer ravno na silvestra..pa še v penzijo gre s 1.1.2008 ja jst pa še nisem nič študirala na to, da bi nakuhala kaj za v skrinjo..čeprav to ni slaba ideja... včasih imava v skrinji kakšen golaž, bujto repo, joto, goveje zrezke v omaki, njoke, češpljeve cmoke, čufte..pa še kaj bi se našlo... kar malo računam na to, da bo pa moja mami kaj takrat skuhala, saj namreč živimo v isti hiši... ma dones sem pa res ena klepetulja...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 20:01:09
|
|
|
|
Februarka08
|
Jest se tud mal ˝naslanam˝ na taščo, da bo kej skuhala, ker živimo v isti hiši... Vsaj upam . Sem bila pa danes kar pridna - vse cotike sem zložila v previjalno in mi je placa zmanjkal... Ne vem kam bom še kej dala, pa malo mi še manjka. Imam namreč večino bodijev in vsega št. 68. Si bo treba še kaj izposodit al pa v šoping... Imam že na listku vse napisano kaj mi še manjka, tako da po praznikih v zadnje detajle, potem pa noge v luft in počitek, da me res kaj ne prehiti... Pa z sva stanovanje pospravila, pa pri maši sva bila, zdej sem pa utrujena in komaj čakam kavč... Sem povečerjala 2 kivija, pa bo zih še kaj padlo, čeprav me že od včeraj neprestano peče zgaga kot in sploh ne vem več kaj narest . Lep večer vam želim, pridno se crklajte.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 20:08:14
|
|
|
|
larisa
|
Februarka, če te zgaga matra, pol rajš ne jej sadja. Po sadju zgaga postane peklenska...pa saj si to najbrž tud sama že ugotovila, ne, jaz se pa tle neki pametno delam...
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 21:02:47
|
|
|
|
*Naja
|
Larisa- si mogoče ti zadnjič pisala, da je kolegica rodila v 32tem tednu? Koliko pa je bilo težko dete? A je mogla biti kaj dlje potem v bolnici z otročkom? Moja kolegica je pa danes rodila, 18 dni pred PDP-jem. Sva se še srečale v četrtek, ko sem ravno odhajala iz P in mi je rekla, da jo njen G pošilja na Ctg, ker se mu zdi, da je dojenčica mal premala. No, pa so jo zgleda kar noter obdržali in danes dobim sms . Je pa punčica težka le 2300g in dolga 47cm. Sta pa obe ok .
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 21:13:23
|
|
|
|
larisa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lara76 Larisa- si mogoče ti zadnjič pisala, da je kolegica rodila v 32tem tednu? Koliko pa je bilo težko dete? A je mogla biti kaj dlje potem v bolnici z otročkom? Ja, res je to moja prijateljica. Fantek je bil težek ob rojstvu 1900 g, potem pa je izgubil težo na 1670g. Notri sta bila skoraj 4 tedne, dokler si ni dobro opomogel... Še vedno pa mora imeti tisto spalno podlogo, ki opozarja, če otroček preneha dihat in še vedno ga morajo budit za jest, da pridobiva na teži kot je treba. Ko vse to vidiš in slišiš, ugotoviš, da je res fajn da naši čim dlje zdržijo v naših trebuščkih...
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 21:14:29
|
|
|
|
larisa
|
Ups , sem mal čudno tole odgovorila, oz. citirala.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 21:48:30
|
|
|
|
Suzi*
|
Čer, bejbe. Evo, naše dete upam, da bo zdej končno spalo, je že ful velik ura. vam moram povedat, kaj se nam je prej naredilo. gremo še z eno familijo, ki ima isto malega otročka, pogledat jaslice v bližnjo cerkev. otroke sta očita nosila, ker so jaslice malo previsoke sicer, no, pa je blo res ene 15 minut pred mašo, noter so sedeli že in molili tisto pred mašo ko ena vodi, drugi ponavjajo, pa smo šli pač spredaj si jih pogledat, nakar po samo ene 2 minutah vstane en (verjetno župnik ) ki je spredaj ob robu sedel, da naj gremo nazaj in naj jih nehamo motit. Mislim halo! otroka sta bla ful pridna, bli smo tihi, malo smo hotel samo pogledat, pa it, on pa tako grdo..... Matr, me je ful negativno presenetlo. In me ziher dolgo dolgo več ne bodo vidli tam. katastrofa. Ne vem za koga pol delajo jaslice. zase??? uhhh, mal sem se mogla spihat. je že boljš.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 22:01:54
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa Februarka, če te zgaga matra, pol rajš ne jej sadja. Po sadju zgaga postane peklenska...pa saj si to najbrž tud sama že ugotovila, ne, jaz se pa tle neki pametno delam... Ne, nisem vedla , zato hvala... Upam, da bo jutri kaj boljše... Če poližem Rupurut, je kot bi lizala bombon, nič bolje , tako da... Oh, saj bo bolje... Naš škrat tako brca že zdele ene 2 ure, da me že vse boli. Ampak to ni več tisto brcanje, kot sem ga bla vajena, to je sedaj bolj raztezanje in me včasih res zaboli... Sem danes med mašo kar zajavkala . Suzi, verjamem da si bila jezna. Tudi jaz bi bila . Zato pa so jaslice, mar ne? Pa še otroci uživajo, ko jih gledajo... Mislim... Grem počasi aja tutaja, danes bomo upam da dobro spali, imamo frišno posteljico, tako da bo še lepše. Se beremo jutri, čeprav bom spet cel dan leteča . Nočko!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 22:11:25
|
|
|
|
mami28
|
Dober večer! Mlavla, moj bodoči tast ma tud na silvestrovo rojstni dan . Moram še najdet idejo za darilo. Sicer imata pa v januarju še moj brat in bodoča tašča rojstni dan, tak da bo treba kr razmislt. Dej mi pošlji geslo za slikce, da vidim tvojo novo frizuro. Suzi, predlagam, da si greste pogledat jaslice kar k Mlavli, so ziher lepše kot v cerkvi. Pa mogoče še kak okusen rogljiček zraven dobiš Zdej pa počas spat, pa kej lepga sanjat. Uživajte!
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 22:14:58
|
|
|
|
Suzi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami28 Suzi, predlagam, da si greste pogledat jaslice kar k Mlavli, so ziher lepše kot v cerkvi. Pa mogoče še kak okusen rogljiček zraven dobiš Ja se kar strinjam.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 29.12.2007 23:20:33
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami28 Dober večer! Mlavla, moj bodoči tast ma tud na silvestrovo rojstni dan . Moram še najdet idejo za darilo. Sicer imata pa v januarju še moj brat in bodoča tašča rojstni dan, tak da bo treba kr razmislt. Dej mi pošlji geslo za slikce, da vidim tvojo novo frizuro. Suzi, predlagam, da si greste pogledat jaslice kar k Mlavli, so ziher lepše kot v cerkvi. Pa mogoče še kak okusen rogljiček zraven dobiš Zdej pa počas spat, pa kej lepga sanjat. Uživajte! ma ve kar pridite..če le utegnete..bo moj čist vesel..aja pa pozabla sem omenit, da imava v jaslicah tudi ribice (čist taprave)..sam se to po slikcah, ki so v albumu bolj slabo vidi... pač otroci so čist navdušeni, pa moj tud... mami28..geslo ti pošljem čez par sekund pa lepo nočko vam želim...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 9:30:02
|
|
|
|
Februarka08
|
Dobro jutro! Še vse ajate? Jaz sem že po zajtrku, kosilo se že nekaj kuha, čez kakšno uro dobim prve obiske, popoldne druge, tako da bo kar pestra nedelja... Po eni strani komaj čakam, da minejo prazniki, da začnem mal uživat v in počivat mal bolj. Mlavla, tudi jaz bi te rada videla, če lahko? Lepo nedeljo vam želim, kaj dobrega skuhajte...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 11:19:00
|
|
|
|
MetiLu
|
Jutro! Evo mene, sem čist skrokana Včeraj sva bila na novoletni zabavi, pa sem mela cel večer super družbo, prišel je bivši sodelavec od mojga pa njegova žena (smo kar kolegi). Ona je tud noseča in ima rok tri tedne za mano (začetek marca). V glavnem, sam še dež ni začel padat sva mele tolk za povedat, da je joj. Je pa to njena druga nosečnost Domov sva prišla ob pol dveh zjutraj, sem še celo jest vozila iz varnostnih razlogov , vstala ob pol desetih, oprala en stroj, zdele se pa bašem z rogljički, da bo kej energije za kosilo kuhat. Bom naredila bolonjeze omako (še za v skrinjo ), pa solatko, pol pa ne vem al bo lazanja al pa samo kakšne testenince za zraven. Lubek še spi, je težka glava Pa če ne bom zaspala popoldan, bom probala danes zaključiti diplomco. Šopinga pa zame ni nič več, ker se bojim, da bi šla prekmal v Rim. Me zadnje dni tako špika in zateguje v nožnici, ne vem kaj je to Bi bilo fajn, da bi imel naš mulček vsaj 3 kg ob rojstvu, za to pa mora vsaj še ene 3 tedne počakat!! Bom pa danes vseeno pripravila torbo za P, res tiste "nujne stvari", pa cotkice za malega za iz P
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 11:43:26
|
|
|
|
dolenjka
|
O Meti se spet poka za v Rim A bi jih rada fasala? NIKAMOR do 1.2., jasno?? Sayuri zagovor!! Ne mi jih pošiljat rojevat, ukaz je, da so na RR vsaj do 1.2.! Jasno? Ti pa se čuvaj, drugače še ti dobiš kak ukaz! Grem svojo debelo rit oblečt, da greva še nekaj malenkosti kupit, da mi do drugega leta ne bo treba v štacuno
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 11:51:41
|
|
|
|
MetiLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka O Meti se spet poka za v Rim A bi jih rada fasala? NIKAMOR do 1.2., jasno?? Ti me kar heci!!! Boš vidla, da ne bomo vse zdržale do februarja Statistično to ni možno Sem spet mal preveč januarke brala Jooj, jest ne vem zakaj me take misli obletavajo.... Grem rajši kuhat.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 14:30:00
|
|
|
|
bamby
|
suzi, to je bilo pa res grdo in nesramno od človeka, ali duhovnika kdor je pač bil, da so vas tako ogovorili . Ponavadi so bili vedno veseli, predvsem otrok, če so prišli gledat jaslice. To je vedno od samih faranov odvisno in od duhovnika samega tudi. Se pa strinjam, da bi pri mlavli imeli kaj videt . Že v resnici ima tako lepe jaslice, kaj šele v resnici. In žive ribice ima notri . Super!!! meti, a ti res ne poslušaš dolenjke ??? NIKAMOR DO KONCA JANUARJA!!!!!!! Torbe pripravi, pol pa v kot z njimi! Tim je sinoči spet zakuhal. Potem ga je spet prepucalo in bruhal je istočasno, zato sem samo rekla decu,da je zdaj pa dost tega in da gremo takoj k zdravniku. Je bila ena prijazna zdravnica dežurna in je rekla, da gre najbrž le za virozo. Brez laboratorijskih izvidov ni mogla rečt kaj točno je. Je rekla, da gremo lahko v LJ, pa je Tim rekel, da ne v LJ iti. Pol je dr. rekla, da nam ni nujno iti, ker je drugače videti kar živahen. Če pa bi šlo na slabše, pa naj se vrnemo. Ko smo prišli domov si je začelel prežganjke, ki jo je tašča skuhala in kos kruha . Danes je pa nekaj tudi že zjutraj pojedel in komplet kosilo . Očitno je šele danes res napredek pri njegovem zdravju! sayuri, če je tvoje počutje takšno kot ga opisuješ, je že dober znak . Tokrat gre zares!!!! Držimo pesti, da bo šlo tako naprej!
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 16:50:41
|
|
|
|
MetiLu
|
Spet ni nobene tle Omakice sem nakuhala za pol leta naprej Za kosilo sva imela lazanjico in solatko, pol sva pa zadremala Zdele pijem kofi in se bašem s Karat napolitankami in zbiram energijo za tipkanje Bom zdele dala v albumček še kompletek, ki mi ga je tašča naštrikala, je res lep Pa če bi ena mamika lahko napisala seznamček, kaj naj poleg "osebne nege" in dokumentov še pripravim za v P in če ste za pripravile različne št. cotkic za domov al samo en paketek ja, ja spet mal kompliciram
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 16:58:46
|
|
|
|
Februarka08
|
Meti, pridna da kuhaš že v naprej . Tud midva sva imela takoooooooooo dobro kosilce danes, da bi še angelčki jedl, če bi ritke mel . Zdej greva pa delat tiramisu, da bo za jutri... Ja, res bo treba kmal torbo pripravit... Jaz moram našemu še kompletek kupit za iz P . Upam, da mi uspe nekako zrihtat vse konec tedna, da je potem mir in samo še peremo in pripravimo... Naši škratje morajo še malo počakati v trebuščkih (vsak dan bolj me je strah, da ne bi...). No, če dolenjka tako reče, potem že mora bit tako, a ne? Lepo nedeljo še naprej, jaz grem spet v kuhinjo...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 19:18:49
|
|
|
|
Suzi*
|
Samo eno nujno vprašanje: katero gorivo rabi mesni fondi??? Kaj naj spodaj v tisto posodico nalijem, da bo lepo gorelo in ne bo smrdelo???? Zihr je katera že to imela, pa ve, kaj se mora uporabit. Hvala, hvala, hvalaaa!!!!!!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 19:25:02
|
|
|
|
Februarka08
|
Suzi, moj pravi, da spodaj naliješ tisto olje, ki je v svečah - vsaj pomoje se mu reče parafinsko ... Upam, da sem ti kaj pomagala... Jest imam tud eno vprašanje - glede majoneze - že celo nosečnost se ji ogibam, sedaj me pa zanima ali lahko jutri pojem kakšno žlico francoske solate ? Jo namreč obožujem, samo... Ali naj raje še kar vztrajam pri ˝dieti˝ ? Hvala, lep večer!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 30.12.2007 19:36:58
|
|
|
|
Suzi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Suzi, moj pravi, da spodaj naliješ tisto olje, ki je v svečah - vsaj pomoje se mu reče parafinsko ... Upam, da sem ti kaj pomagala... Jest imam tud eno vprašanje - glede majoneze - že celo nosečnost se ji ogibam, sedaj me pa zanima ali lahko jutri pojem kakšno žlico francoske solate ? Jo namreč obožujem, samo... Ali naj raje še kar vztrajam pri ˝dieti˝ ? Hvala, lep večer! Februarka, hvala za tako hiter odgovor. Glede majoneze....jaz sem jo jedla preden so mi sladkor odkrili, no pa zdaj sem se mal s francosko pregrešila. tako da....ti kar plani po francoski!!!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?