|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skupne finance ali ne
23.12.2007 9:22:14   
Anonimen
Spodnja tema mi je dala razmišljati o tem, kako nekateri nimajo skupnih financ. Ko je bodoča mamica pisala, da moža prosi, če ji da pol zraven za omaro. user posted image
Midva imava že od nekdaj vse finance skupne. Nikoli ni nič moje ali njegovo, vsako stavr kupiva oba in pogosto se celo v trgovini zgodi, da rečem, da bom jaz plačala ali pa da naj on. Pač tisti, ki ima še več na računu.
Isto je pri položnicah. Plača ji user posted image , če je treba dam jaz zraven ali pa potem z mojega računa kupujeva.
Zato si načeloma tudi darila za novo leto ali rojstni dan ne kupujeva, ker je tako, kot da bi sama sebi kupovala. Rojstni dan imava pa en mesec narazen, tako da ponavadi kupiva kar nekaj koristnega za oba, oz. nekaj kar rabimo.
Nikakor si ne predstavljam, da bi ga morala prositi za denar, ali on mene. Da bi ga eden imela več kot drugi ali da bi si celo med seboj denar posojala. user posted image  
Kako pa imate finance urejene pri vas? Skupne ali da vsak pol pri večjih nakupih?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skupne finance ali ne
23.12.2007 9:24:35   
ona
Pri nas je točno tako,kot pri vas in si sploh ne predstavljam,da bi mojega prosila,da mi da pol denarja za kakšno stvar!Saj je logično,če živiš skupaj,da so tudi skupne financeuser posted image
Sem pa že slišala za take primere,ko imajo vsak svoje in se mi zdi prav blesavouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2007 9:34:21   
nora
Midva imava pooblastila, jaz imam kartico se od njegovega računa in obratno. Tudi na kliku sva si tako naštimala da se hkrati odpreta oba računa. Plačujeva pa od tega računa, ker je več denarja.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2007 9:37:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nora
Midva imava pooblastila, jaz imam kartico se od njegovega računa in obratno. Tudi na kliku sva si tako naštimala da se hkrati odpreta oba računa. Plačujeva pa od tega računa, ker je več denarja.

Vidiš, midva tega nimava, zato ne morem govorit, da imava skupni denar. Čeprav imava podobno kot ti hothien. Plača pač tisti, ki ima trenutno denar oz. denarnico (večkrat onuser posted image ).

(odgovor članu nora)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2007 9:41:36   
caillou
Tudi midva jemljeva iz ene košarce.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2007 9:51:52   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: caillou
Tudi midva jemljeva iz ene košarce.

Jasno, iz njegove. Midva tudi. user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2007 10:07:11   
Marogica
Tudi midva imava/nimavauser posted image skupni denar...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2007 10:07:47   
Anonimen
Jaz sem mu tak rekla, da ga pri meni rešuje še samo polna denarnica, tak da...malo za šalo malo za resuser posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.12.2007 10:21:41   
purple
Vse je skupno.

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.12.2007 10:22:46   
kofetek2010
Kar je njegovo je naše, kar je moje pa je moje in se ga nič ne tiče. user posted image user posted image user posted image

Saj ne... nikoli si ne sposojava drug od drugega, ampak le vzameva. Plača enkrat eden enkrat drug.
Darila edino kupujeva vsak s "svojim" denarjem. Za darilo ne maram neke skupno uporabne zadeve (npr. TV, gospodinjskih aparatov,...). user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.12.2007 10:23:32   
Laubica
Midva imava tudi skupni denar in račune-pa si niti ne znam drugač predstavljat ,ker pol pa tam nekaj sigurno ne štima če si pri dnarju delijo stroškeuser posted image

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.12.2007 10:35:17   
natasaom
midva imava  še denarnico samo eno.nimava moje-tvoje.vse je naše.za roj.dan se obdarujeva tako,da kupiva iz najinega denarja,saj je bolj pomemben namen.da bi pa mogla prosit,da mi da za položnice ali hrano,sem pa raje sama.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.12.2007 10:37:54   
total
Vse skupaj.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.12.2007 10:39:19   
Anonimen
Ne. Jaz hočem vedno svojega, ker hočem biti neodvisna.

Pa še ena stvar manj, okrog katere se prepiraš, kdo je iz skupne košare vzel (pre)več...user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
23.12.2007 10:39:26   
lea23
midva nimava skupnega bančnega računa, sem pa jst pooblaščena za njegovega ampak itak nikoli tega ne koristim...
je pa tako, da enkrat plača eden in drugič drugi. al pa če gre on plačat položnice, pol jst v intersparu.. pa ne da bova zdj gledala da so ble položnice za stanovanje 250€ in hrana 150€... pač plača tisti ki ima pač trenutno pri sebi. zdej v decembru smo šli smučat za 1 teden pa je plačal mož, ker itak ve da decembra sem jst globoko v minusu......
imava pa tudi vsak svoje stroške, vsak plačava svojo registracijo za avto, pa vsak si sam tanka gorivo, pa načeloma jst v svojih trgovinah plačujem sama ker itak samo jst nakupim, on pa v svojih sam ( butiki, drogerija,..)
aja, pa vsak sva si kupila svoj avto.
ja pa darila za rojstne dneve, božič, novo leto, si kupujeva eden drugemu, večinoma so pa to itak stvari za katere veva da jih potrebujeva oz. si želiva.. al pa si namigneva. recimo šal, rokavice, pulover, parfum, nakit.. tako da je koristno presenečenje.
no pa za tamalo jst kupujem oblekice, ker gremo kupovat skupaj s prijateljicami in njihovimi dojenčki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.12.2007 10:44:04   
karamela
Skupno. Imava vsak svoje račune, jaz plačam položnice njegova plača pa je za  čez mesec in ostale izdatke. Imam in on ima gesla in kode za dostop do računov, tako da je vse skupno.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.12.2007 10:47:42   
Spark
Midva imava skupni račun, in jaz urejam vse finančne zadeve. Tako, da jaz vedno plačujem vse položnice, denar vzamem z mojega ali njegovega računa, odvisno kje je več. Na njegovem računu sem pooblaščena. Za večje nakupe se vedno posvetujeva in skupaj kupujeva. Pri oblačilih ne komplicirava. Ko kdo kaj želi imeti ali potrebuje si enostavno kupi. Na računih nam po plačanih položnicah, pustim na računu toliko kolikor predvidevam, da bomo potrebovali v enem meseecu. Pustim pa nama približno enako, ker včasih hodim jaz v trgovino, včasih pa on. Denar ko ga privarčujemo imamo za počitnice, za registracije in za kakšne dražje priboljške. Nikoli, ne rečeva to sem kupila jaz, ali pa to si kupil ti, ali daj mi pol denarja za nevem kaj. 

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.12.2007 11:16:15   
kovač
Midva pa imava tako da vse položnice seštejeva in potem da vsak pol zraven. Pri trgovini pa tudi vsak pol ali pa kakor kdaj, če grem jaz v trgovino plačam jaz, če gre on plača on. Za avto je strošek v celoti njegov in meni ni treba palačati za gume, registracijo in ostale stroške, tudi tehniko za doma on financira. Ko bo pa otrok pa ne vem kako bova. Mislim, pa da se ne bova prerekala. Tudi bencin za avto on vedno plača, no jaz se tudi bolj malo vozim okoli.
Za dopust na morju dava vsak pol. No jaz mislim, da je kar en fer play in da nisva izkoriščevalska en do drugega. Je pa tudi res, da jaz nisem zapravljive sorte in da kupujem najnujnejše in na razprodajah, če dobim kaj kakovostnega za nižjo ceno kupim dve stvari  Jaz pač tako varčujem, ker so težki časi in je treba pametno ravnati z denarjem.user posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.12.2007 11:25:05   
Anonimen
Jaz prvo zapravim svojo plačo potem pa od mojega.user posted image user posted image

Se hecam.Mi2 imava skupno vse.Nikoli ni bilo glede tega problema.Če že zmanjka meni mam njegovo kartico sva pooblačena oba na računih.user posted image

(odgovor članu kovač)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
23.12.2007 11:31:41   
Anonimen
Imava vsak svoj račun, sva pa oba pooblaščena. Imava tudi en "skupen" račun kamor hodi "odvečen"denar(je bl praznuser posted image ). On plača položnice, kredit, skrbi za svoj avto in ima za svoje pijačke ipd.. Jaz pa kupujem hrano, cunje, darila, skrbim za svoj avto....
Kar ostane gre na skupen varčevalni račun.
Če komu zmanjka vzame od drugega. Denarja si nikoli ne očitava. Jst sm mal bolj zapravljive sorte, sam mi tega nikul naprej ne meče.
Daril si pa tud midva ne kupujeva.
V glavnem, pri nama da tist k ma. Tako funkcjonirava že 5 let kar živiva skupej in sva oba zadovoljna.
Se pa nič manj samostojna ne počutim zato ker imava "skupen" denar. Saj sama služim, sama kupujem kar želim, mi ni treba nikomur računov polagat kaj sem kupila oz. kam je šel denar, tako da moja finančna samostojnost ni nič prizadeta.

(odgovor članu kovač)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
23.12.2007 12:14:38   
vaney
nočem biti nesramna, ampak to je zdaj že druga tema na temo skupnega denarja in na obeh so skoraj same "finančno popolne" zveze ali zakoni. skoraj vsi imate skupne račune in vse funkcionira popolno in se nikoli kregate zaradi denarja. zakaj se pa potem toliko zvez razdre? na tem forumu nihče v partnerskem odnosu ne prenese krivice, nihče ne tolerira varanja, vsi se popolnoma razumete s svojimi boljšimi polovicami, nihče se ne krega zaradi denarja, ampak še vedno se pa vsak drug par loči. mogoče sem jaz malo čudna, ampak to se meni pač zdi malo neverjetno.
midva se skregava in včasih tudi uide kakšna grda beseda in tudi zaradi denarja se kdaj skregava, pa se mi zdi to čisto normalno...no, malo sem "naložila", ampak sem morala povedat svoje mnenje, upam, da nisem koga užalila, to ni bil moj namen.
lep dan še naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.12.2007 12:19:34   
kovač
Ja vsi smo radi fini in skoraj nihče ne razlaga problemov tu gori, če pa že se pa skriva za anonimnostjo.
Veš, da so povsod tudi prepiri vsaj čisto majčkeni

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.12.2007 12:44:40   
Anonimen
Jaz nisem nikol napisala da imam "popoln" life. Se kregava, sam ne zarad denarja. Vsaj zaenkrat še ne. Kregajo se pa vsi, sam da nekateri tega ne bodo nikol priznali. Za moje pojme par ki se ne krega se niti kej preveč ne mara oz. obrajta. Ker ni možno da se v parih letih skupnega življenja niti enkrat neb nestrinjal z partnerjem.  To sam pomeni al da ti je vseeno, al pa da je en od partnerjev ovčka ki se vedno strinja in nima svoje glave.

(odgovor članu kovač)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
23.12.2007 12:48:09   
cukr07
Pri nama je tako kot je napisala hothien. user posted image
Ne poznava mojega in njegovega denarja, ampak je vse najino.

(odgovor članu kovač)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.12.2007 12:50:46   
kovač
Že star srbski pregovor pravi
Koji se voli, ta i se tuće!
Pač tako je ne more vedno samo sonce sijati. Jaz pravim, da ko se kregava, usklajujeva mnenja.user posted image

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

GH
dejzi

Koliko obrokov GH so imeli vaši sončki pri 7m?

1 (25%)

2 (26%)

3 (32%)

4 (7%)

5 (11%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!