|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: brez želje po otroku.....
18.12.2007 13:14:54   
ciklamca_smile
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Vendar sem ravno zadnič na TV gledala neko oddajo o ženskah, ki si otrok ne želijo met vendar iz totalno bedastih razlogov; da si ne bi postave uničle, da nočejo takga 'bremena' nosit, da otrok enostavno ne marajo itd...

Zakaj so pa to bebasti razlogi da nimaš otrokuser posted image
Bebaste imajo nekateri razloge zakaj imajo otroke ala: sm že dost stara, vsi jih že majo, da ne bo tip spizdu, da se bova končno poročila, da mi ne bo dolgčas na stara leta....to so šele bebasti razlogi za ustvarit novo življenje.
Če nekdo noče otrok jih pač noče. Hvala bogu da prizna in ne spravlja na svet revežev ki bi odraščali brez ljubezni. Pa če so razlog joški, postava...karkoli. Vsak ima pravico živet tako kot hoče. Pa če je tebi bebasto al pa ne. Kaj vse je bebastega na tem svetu. To kar ti pišeš se meni zdi odgovorno od ljudi ne pa bebasto.

Ja no res imaš delno prav, vendar pa razlog: otrok ne bom imela da si nam jošk pa postave skvarla ni ravno pameten ali pač? Po tvoje so to tehtni razlogi ali kaj? user posted image user posted image   Odgovorno od ljudi pravš? Po eni strani res, vendar pa poznam ogromno žensk ki imajo otroke pa vseeno ne znajo (ali pa nočejo) skrbet in se u kvarjat z nimi kljub temu da so si ga želele.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.12.2007 13:37:05   
emaa
POznam in spoštujem njeno odločitev. Razloge za ali proti najbolje pozna ona sama in če se tako odloči zakaj pa ne. 

(odgovor članu ciklamca_smile)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.12.2007 13:41:20   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: ciklamca_smile
Ja no res imaš delno prav, vendar pa razlog: otrok ne bom imela da si nam jošk pa postave skvarla ni ravno pameten ali pač?

Poglej, ciklamica_smile. Boljše, da njej joške pokonci stojijo, kot da nekje nedolžno in nezaželjeno dete po nepotrebnem  trpi. Še preveč je tega. Štekaš point?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 28
18.12.2007 13:47:34   
Anonimen
otrok ne bom imela da si nam jošk pa postave skvarla ni ravno pameten ali pač? Po tvoje so to tehtni razlogi ali kaj?

To pač človek samo navede kot razlog. V bistvu je pa pravi razlog da otrok noče. Sam reče pa da je to zarad jošk. Pa zihr ni sam zarad jošk. Ker če bi si otroke želela bi ji dol visel za joške oz. bi si jih šla pol popravt. Dejstvo je da jih pač noče. In joške uporablja kot izgovor.

In ženske nismo na svetu sam zato da rojevamo. No vsaj jst upam da nism sam zato na svetu. Življenje imaš lahko polno in izpolnjeno tudi brez otrok. Če si pač tak človek. Jaz nisem, sam vem pa da obstajajo ljudje ki taki so. So what... Hvala bogu da smo si različni.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
18.12.2007 14:43:35   
Taula
Poznam in spoštujem njeno odločitev.user posted image
Ženske nismo aparat za rojevanje otrok..če nima želje je pač nima. Bolje kot da bi imela otroka in ga zanemarjala. Ta tema pa res ne sodi sem, ker se tu ženske trudijo za otroke in so lahko bolj občutljive za to.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.12.2007 15:00:32   
ciklamca_smile
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Poznam in spoštujem njeno odločitev.user posted image
Ženske nismo aparat za rojevanje otrok..če nima želje je pač nima. Bolje kot da bi imela otroka in ga zanemarjala. Ta tema pa res ne sodi sem, ker se tu ženske trudijo za otroke in so lahko bolj občutljive za to.

Taula tudi jaz se trudim zanosit in ravno zato se mi je zadnič tista oddaja zdela tako absurdna. user posted image user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.12.2007 15:12:59   
Anonimen
tudi jaz se trudim zanosit in ravno zato se mi je zadnič tista oddaja zdela tako absurdna.

Zakajuser posted image
Zato ker nima vsa ženska populacija istih želja in ciljev v življenju kot tiuser posted image

Men ni nič absurdno, pa se že let in pol trudva. In to al si nekdo želi ali ne želi otrok nima name in na najino plodnost nobenega učinka. Ne bom jst nič prej zanosila če si bodo vsi ljudje na svetu želeli otroke.

Neposredna povezava do sporočila: 32
18.12.2007 15:20:37   
metuLJchy
Moja teta se je tudi zavestno odločila da si otrok ne želi. V tem ne vidim nič slabega, če imata oba partnerja iste želje. Če v sebi te želje ne čutiš, verjetno drugače sprejemaš nosečnost, otroštvo... Otrok ni le velika sreča, je tudi velika obveza - in če imajo nekatere ženske v življenju drugačne smisle in cilje, ne vidim razloga zakaj bi to bilo tako narobe. Nobena odločitev, ki jo čutimo v sebi in ne prizadane nikogar ni napačna - napačno je delovati "po vzorcu"...

Da pa bi rekla, da takim ženskam otrok ne privoščim, če slučajno rata - ne tega pa ne bom rekla. Sreče je za vse zadosti, če se moramo nekateri bolj borit, pridobimo izkušnje...kar ne lomi jača...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
18.12.2007 15:45:16   
pikovit
Dan,

tudi jaz poznam nekoga,ki si ne želi otrok.Pa zato ji ne želim nič slabega ali pa da ji ne privoščim.Ljudje smo si različni.Nekateri se nočejo zdraviti raka pa jih vseeno ne obsojamo.Pa čeprav bi bilo normalno da se zdravijo.Tako se tudi nekateri pari,ženske pač ne odločajo postati mame.
To punco,ki jo poznam je moja najboljša prijateljica.Saj včasih ji rečem da ni čist gladka,ker ima res take razloge zakaj ne imeti otrok.Ampak mene pa vspodbuja in podpira na vsakem koraku.Ni človeka na svetu,ki bi jo tako skrbelo kot njo.Vsak dan od punkcije naprej me je klicala kako sem in če kaj rabim.In vem,da če bi jo prosila ne vem kaj bi to naredila zame.
Ljudje smo si različni.Verjamite tudi ona se sekira in sprašuje ali je kaj narobe,ker pač nima take želje.Sicer pa moraš začutiti ta materinski nagon.Ona ga pač ne in ga nikoli do sedaj ni.Mogoče pa jo kdaj kaj trkne in začne drugače razmišljat.
Niso pa zato nič bolj drugačne kot me,ki imamo neznansko željo.
100 ljudi 100 čudi in tudi take sprejmem.

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.12.2007 17:11:49   
Kate26
IZVIRNO SPOROČILO: bubče

poznam...sebe user posted image  sem skos govorila, da ne bom imela otrok in kadar sem katerega imela blizu sebe, me je kar panika zagrabila....so mi šli na živce....škoda se mi je zdelo časa in energije za kaj takega...in zdelo se mi je, da nisem sposobna za  user posted image  (da sem prevelik egoist)

Pod tole se podpišem. Tudi sama sem potem spoznala sedanjega partnerja in dobila željo po otroku. No in potem se je spet vse obrnilo, saj je imel tako službo, da ga nisem skoraj nič videla, in sem si rekla, da sama pa ne bom vzgajala otroka, ki si ga predvsem on zelo želi. In spet se je stvar obrnila, ko se je odločil, da se ne bo pustil izkoriščat v službi in je začel prej prihajat domov. In zdaj, ko ne vem pri čem sem (jutri naredim test), vem da mi bo kar fejst hudo, če ne bom zagledala user posted image .
Kakorkoli, stvar se obrne, ko spoznaš pravega partnerja - četudi prej nikoli in nikdar ne bi hotela imeti otroka, ker me je živciralo že njihovo kričanje, si sedaj želim ugledat user posted image .

(odgovor članu bubče)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.12.2007 11:22:05   
tatam
Tudi jaz poznam par takih žensk.Prva uči na šoli,doma pa večinoma pazi svoji nečakinji in nima neke želje po svojih user posted image
Druga bi potovala in lepo zgledala pa bla free...
Tretja se boji da se bo zredila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.12.2007 12:46:35   
anitaz
Ja, poznam dve taki, ki zaradi "postave" nočeta imeti otrok...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.12.2007 12:56:23   
Pajaca
Ja no jaz pa poznam prjatlco ki ima otroke in je poročena. Ampak kot razlog zakaj se je poročila z tem fantom (k je bla noseča pol leta prej je pa hotla čist nehat z njim) je rekla DA TKO PAČ MORE BIT. Da ko si tok star je normalno, da se poročiš in imaš otroke...

No ja če je to razlog za met otroke, pol ma tista k jih nima zato da se ji joške ne povesjo bolj pameten razlog navedla.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.12.2007 13:01:00   
viv_
Ne vem zakaj mora bit to "žal" in zakaj te ženske, ki nočejo imeti otrok označujete v večini tako negativno?

Poznam eno punco, lahko bi rekla, da je moja prijateljica, ki si ne želi otrok, ker pravi, da imata tako popolno vezo, da v to vezo nočeta nekoga tretjega in zato, ker pravi, da če se nečesa loti hoče bit 100% in da ve, da pri današnjem tempu se ne bi mogla 100% posvečat otrokom in jih zato raje nima.

In tako odločitev povsem spoštujem. Punca je pa fenomenalna...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.12.2007 13:34:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Sicer osebno ne poznam takšne ženske vendar se mi zdi, da je to njihova pravica. Si pač ne želijo otrok in črpajo ljubezen in energijo drugje. Res se lahko to zdi malce nenaravno, ampak kot je že Zara rekla: smo si pač različni.
Če pa gledam še z druge strani, mogoče pa so ženske, ki se odločajo za kariero, ki jim jemlje ves čas, celo poštene, ker vedo da ne bodo imele časa za otroka. Hudo pa je najbrž, ko želja pride a je že prepozno.
       Se podpišemuser posted image

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
19.12.2007 17:42:35   
natalia
njena stvar!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.12.2007 18:08:31   
Ronči
No jaz sem izrecno govorila, da ne bom imela otrok. Do 31 leta user posted image . Potem sem si kao premislila, zanosila in sedaj sploh ne razmišljam, oz. si ne morem predstavljat, da ne bi bila z nama naša Klara.

Zdaj govorim, da nočem drugega...do kdaj user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.12.2007 18:14:21   
Anonimen
In ti? Si jih želiš vsaj sedem?

Neposredna povezava do sporočila: 43
19.12.2007 18:41:19   
Rožica I
Poznam kar nekaj tako mislečih žensk.
Nekatere od njih že imajo otroka (nenačrtovano, seveda) in se trudijo biti dobre mame. Nekatere ga ne bodo (ali ne bi ) nikoli imele.
Ne razumem, zakaj bi si morala ženska to želet?! Saj ženska ni sinonim za mamo, ne?
In ne verjamem, da je primarno poslanstvo vsakega posameznika, potomstvo user posted image . Vsak po svoje, hvala bogu user posted image ..
Zase vem, da sem vedno imela rada otroke in si jih zelo želela, jih imam user posted image  in jih bom mogoče še imela.. Čutim, da brez svojega user posted image , ne bi bila popolna..,kot človek, ženska, osebnost.. Vem in razumem pa, da to merilo ni in ne sme bit univerzalno.

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.12.2007 18:46:35   
Anonimen
Jaz trenutno nimam želje po otroku mogoče pa me to kdaj mine. Pa ne zato, ker bi pazila na postavo ali zaradi kariere ampak še hočem nekaj časa uživat sama z mojim partnerjem.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
19.12.2007 18:53:16   
Rožica I
Super, ti kar uživaj...user posted image
Vse ob svojem času user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
20.12.2007 1:11:29   
Anonimen
Moja sodelavka si ne želi otrok. Za razlog ne vem.

Neposredna povezava do sporočila: 47
20.12.2007 8:53:32   
Anonimen
Preveč se obremnjuješ.. Ne želijo si vsi otroka, ne želijo si vsi avta, ..... Vsi smo drugačni in če katera ne želi otroka, zato, da se ne bi zredila, super sem vesela, boljše to, da je brez otroka, kot pa da ga ima, in mu očita debelost... Hja, 100 ljudi, 100 čudi...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
20.12.2007 9:28:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: ciklamca_smile
Sicer vem, da imate vse željo po otroku (če ga že nimate, ali pa si želite še kakšnega), pa vendar me zanima ali katera morda pozna kakšno žensko (ali pa kakšen primer) ki si otroka izrecno ne želi imeti.... (...da si mrbit ne bi postave pokvarla...al pa iz kkšnih drugih razlogov...) user posted image user posted image

Vsaka ženska ima vso pravico ne imeti želje po otroku. Pač, je nima. Ne, ne poznam nobene in tudi, če bi jo, se mi ne zdi to nič tako groznega in obsojanja vrednega. Različni smo si, ja. Kakšen šok!

Se podpišem pod tole Zarino mišljenje.  Jaz pa poznam 3 pare, kateri so se odločili, da ne bodo imeli otrok... Ja OK, jih pač ne bodo imeli. Osebno ravno tudi ne hrepenim in se ne topim ob drugih otrocih, moji 2 sta bili načrtovani in ju imam zelo rada, pa večkrat razmišljam še o 3.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
20.12.2007 10:02:56   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: April

Poznam. Se tako pozna, da ve, da ji je klariera glavni cilj v življenju, in da bi jo otroci pri tem ovirali.
Jaz spoštujem take ljudi, ki se za to zavestno odločijo, ker vejo, da jih starševstvo ne bi izpopolnjevalo.
Poznam tudi tako, ki pa ima otroke bolj zato, ker se tako spodobi in je normalno. Take pa sigurno ne podpiram, ker najbolj nastradajo otroci, ki so potem prepuščeni sami sebi.

Ja, jaz tudi spoštujem ženske, ki se odločijo, da ne bodo imele otroka, ker si ga ne želijo. Ker je res bolje, da živijo svoje življenje brez otroka, kot da ta otrok nebi dobil ljubezni, katero si brezpogojno zasluži. Preveč je nezaželjenih otrok in jaz bi se tudi odločila ne imeti ga, kot ga zapostavljati. Sicer pa si ne predstavljam svojega življenja brez svojega sinka in sem neizmerno srečna, ker bom rodila še enega sončka. Imam kariero (meni dovolj, nekaterim pač ta stopnja ne), moj tudi, živimo v hiši, imamo muce, psa, vrt. In si res ne želim več kar se materialnega tiče. Je, me prime, da bi kdaj kam odpotovali, pa takšnih potovanj proračun kljub temu ne dopušča... Ampak jaz se vidim predvsem v vlogi mamice in to me osrečuje. Tiste pa, ki se tako ne vidijo, naj imajo svoje življenje brez otročkov. Res so ubogi otroci takšnih staršev. Takšne ženske, ki otrok ne marajo,ne smejo postati mamice.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

kdaj greste najraje na poletni dopust?
Spark

junij (13%)

julij (38%)

avgusta (31%)

sovražim dopust (4%)

rad sem vse tri mesece na dopustu (14%)

Število vseh glasov: 276

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!