Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 6:19:37
|
|
|
|
citrončica
|
!!!???!!!
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 6:34:24
|
|
|
|
AnBan
|
Ja poznam...sestrično od mojga...njen glavni cilj v življenju je kariera in potovanja. Otrok ne le, da si jih ne želi, prav ne mara jih.
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 8:11:06
|
|
|
|
mirabela
|
na zalost tudi taksne zenske obstajajo, zalostno vendar resnicno Zakaj punce ki si ga zelimo moramo skozi kopico problemov, OP,in solz da bi videle vsaj nega , res ni pravicno
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 8:18:16
|
|
|
|
*alja*
|
Ja! Občasno hodim delat k eni gospe ki je stara 86 let in ni nikoli mela otrok, ampak ne zato da jih nebi mogla imet, ampak zato ker si jih ni želela. Jih sploh ni marala, in še zdaj jih ne mara v svoji bližini. Pa pravi da hvala bogu da jih ni mela, ker bi prav tako bila sama kot je zaj, ampak bi živela skozi celo življenje dosti slabše . Ima dva mačka za kera pravi da sta njena zvesta otroka.
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 8:20:01
|
|
|
|
kajsica
|
Poznam tudi jaz eno takšno, ki nikakor ni hotela slišat ne kaj o otroku, niti jih ni marala kaj preveč. No potem pa je srečala pravega partnerja in je ženska pri 43 slučajno naravno zanosila OK in donosila. To ne moreš verjet. Ene imajo res srečo, takšni pa otroka jaz nikakor ne privoščim, ker nekatere se leta in leta "matrajo" da jim uspe.
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 8:30:26
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: ciklamca_smile Sicer vem, da imate vse željo po otroku (če ga že nimate, ali pa si želite še kakšnega), pa vendar me zanima ali katera morda pozna kakšno žensko (ali pa kakšen primer) ki si otroka izrecno ne želi imeti.... (...da si mrbit ne bi postave pokvarla...al pa iz kkšnih drugih razlogov...) Vsaka ženska ima vso pravico ne imeti želje po otroku. Pač, je nima. Ne, ne poznam nobene in tudi, če bi jo, se mi ne zdi to nič tako groznega in obsojanja vrednega. Različni smo si, ja. Kakšen šok!
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 8:53:21
|
|
|
|
April
|
Poznam. Se tako pozna, da ve, da ji je klariera glavni cilj v življenju, in da bi jo otroci pri tem ovirali. Jaz spoštujem take ljudi, ki se za to zavestno odločijo, ker vejo, da jih starševstvo ne bi izpopolnjevalo. Poznam tudi tako, ki pa ima otroke bolj zato, ker se tako spodobi in je normalno. Take pa sigurno ne podpiram, ker najbolj nastradajo otroci, ki so potem prepuščeni sami sebi.
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 8:57:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne poznam nobene, ki bi poudarjala, da ne želi otrok. Pa tudi če si ga katera ne želi, si ga pač ne želi. Nismo vsi za vse.
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 8:58:26
|
|
|
|
lelaval
|
Ja, poznam. Je vse povezano s službo in kariero. Žal - ampak si ga niti ne želi.
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 8:59:54
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: ciklamca_smile Sicer vem, da imate vse željo po otroku (če ga že nimate, ali pa si želite še kakšnega), pa vendar me zanima ali katera morda pozna kakšno žensko (ali pa kakšen primer) ki si otroka izrecno ne želi imeti.... (...da si mrbit ne bi postave pokvarla...al pa iz kkšnih drugih razlogov...) In zakaj je to sploh važno?
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 9:00:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Ogromno jih poznam takih. Od tega se jim je v 30% malo sfižilo, ko že dolgo niso seksale, pa so bile potem . So pa vse zelo dobre in skrbne mame. Kako se hitro lahko obrne svet.
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 9:02:04
|
|
|
|
caillou
|
Ne je ne poznam in tudi ne poznam nobene take, ki bi bila sposobna napisat na forum Upajmo skupaj, brez želje po otroku. Še dobro da smo si tako različni. Oprosti, ampak je meni osebno tale tvoja pisarija na tako občutljivi temi precej morbidna. In ja, sem občutljiva, še posebej pri tej temi.
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 9:03:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajsica Poznam tudi jaz eno takšno, ki nikakor ni hotela slišat ne kaj o otroku, niti jih ni marala kaj preveč. No potem pa je srečala pravega partnerja in je ženska pri 43 slučajno naravno zanosila OK in donosila. To ne moreš verjet. Ene imajo res srečo, takšni pa otroka jaz nikakor ne privoščim, ker nekatere se leta in leta "matrajo" da jim uspe. Jaz pa čisto vsaki privoščim, ker se situacija lahko obrne. Se nisi malo prenaglila?
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 9:12:24
|
|
|
|
lukec
|
Sicer osebno ne poznam takšne ženske vendar se mi zdi, da je to njihova pravica. Si pač ne želijo otrok in črpajo ljubezen in energijo drugje. Res se lahko to zdi malce nenaravno, ampak kot je že Zara rekla: smo si pač različni. Če pa gledam še z druge strani, mogoče pa so ženske, ki se odločajo za kariero, ki jim jemlje ves čas, celo poštene, ker vedo da ne bodo imele časa za otroka. Hudo pa je najbrž, ko želja pride a je že prepozno.
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 9:40:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Imeti otroka je naravno, je želja vsake ženske in ženska ni popolna, dokler nima otroka. Bla bla bla. Kje pa piše, da mora vsaka ženska imeti željo po otroku? Zakaj pa je žalostno, če si kdo tega ne želi? Jim pač drug stvari več pomenijo, jih druge stvari izpopolnjujejo. Big deal. In če takšna ženska ob pravem partnerju spozna, da bi pa le imela otroka, zakaj pa ne? Zakaj ji pa tega ne bi privoščila in kje piše, da ne bo dobra mama? Joj, koliko je mam na svetu, za katere bi bilo bolje, da otrok ne bi imele, zame je to dosti bolj žalostno.
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 9:45:53
|
|
|
|
koala
|
Se strinjam z caillou, res ta tema nekako ne spada sem. Sicer pa ja poznam žensko ki si ne želi otrok, ker pač ima druge prioritete, pa zato ni nič slabši človek kot jaz, ki sem včasih že norela od želji po mali pikici, prav nasprotno, se mi zdi veliko bolj fer do otroka, ki bi ga imela samo zaradi tega, ker se to spodobi. Otrok si zasluži da ga starši ljubijo in vzgagajo, ne pa da jim je v napoto, zanj pa skrbi neka x oseba.
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 10:03:05
|
|
|
|
piščanc
|
šele, ko najdeš pravega partnerja in imaš take prioritete v življenju si zaželiš otroka in imaš pogoje zanj. vsak ima pravico, da si ga ne želi in svet bi bil včasih lepši, če bi ljudje delali tisto, kar si želijo, ne v kar jih prisili družba. in poznam nekaj žensk, ki jim otrok dejansko ne paše v življenski stil, pa naj bo razlog fizični ali psihični
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 10:08:38
|
|
|
|
lukec
|
Joj, koliko je mam na svetu, za katere bi bilo bolje, da otrok ne bi imele, zame je to dosti bolj žalostno. Se popolnoma strinjam!
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 10:17:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja poznam. In spoštujem. Ker mi ni čist jasno zakaj bi morali vsi po nekih normah "normalnosti" živet. Če si ne želi otrok je zelo odraslo in odgovorno da jih nima. Neodgovorno in vredno zgražanja je da imajo ljudje ki si otrok sploh ne želijo otroke zato ker je pač to "naravno" in jih je treba imet. Hvalabogu da obstajajo ljudje ki se zavedajo svojih želja in ne delajo v nasprotju s tem. In če si taka ženska premisli in si zaželi otroka....super zanjo. Upam da ji rata in ga dobi. Si ga "zasluži" ravno tako kot vse ostale. Moja teta ni imela otrok, ko sem jo vprašala zakaj mi je rekla da pač ni našla človeka z katerim bi si predstavljala skupno življenje do smrti in skupno družino. Pa je bila čudovita ženska, izredno materinska, čuteča.... Nič manj ni bila ženska zaradi tega ker otrok pač ni imela. Moja sestra tud prav da jih ne bo imela, sam sumim da si bo premislna , tko k sm si jst . Je pa zelo grdo, nespoštljivo in neodgovorno obtoževat ljudi ki pač nimajo enakih ciljev kot večina v življenju da so čudni. Čudno je obremenjevat se z drugimi in jih obtoževat da so slabi in čudni ljudje, zato ker pač razmišljajo drugače kot mi.
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 10:33:49
|
|
|
|
ledenka
|
poznam. in če si ženska ne želi otrok, se mi to ne zdi nič čudnega. to res ni razlog, zaradi katerega ne bi mogla biti prijateljica s tako žensko. razlogi so različni - ene nimajo partnerjev, s katerimi bi imele otroka, ene niso materinski tipi... samo kariera še nobeni ni bila ovira. bi pa lahko bila ta debata drugje, sem ne sodi.
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 10:44:14
|
|
|
|
kajsica
|
Ne ne ne, narobe sem se prej izrazila, ta moja znanka je po slučaju zanosila in si še vedno ni želela otroka, ampak je donosila samo zaradi partnerja. Še vedno ji je na prvem mestu kariera šele potem otrok, ki pač je. Privoščim vsaki, da doživi to čudo, če ji pa ni ji pač ni. Samo moti me to, da začnejo potem ko je že skoraj prepozno javkati kaj so zamudile. Če pa se ženska odloči da pač ne bo imela otroka, pač spoštujem to njeno odločitev. Poznam tudi starejši par ki se je pred leti odločil da ne bosta imela otrok in sedaj uživata tako kot njima paše. Tudi od mojega teta nima otroka, ker ji je bila na prvem mestu kariera in kot je sama rekla, da ni našla primernega partnerja, pa je materinska in zelo zelo nežna oseba in jo spoštujem in obožujem. Ampak svoje odločitve nikakor ne obžaluje, je pač tako kot je.
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 11:32:30
|
|
|
|
bubče
|
poznam...sebe sem skos govorila, da ne bom imela otrok in kadar sem katerega imela blizu sebe, me je kar panika zagrabila....so mi šli na živce....škoda se mi je zdelo časa in energije za kaj takega...in zdelo se mi je, da nisem sposobna za (da sem prevelik egoist) no....potem se je pa v roku pol leta vse obrnilo na glavo...spoznala sedanjega partnerja...'nekaj' sem začutila ....niti ne znam opisat kaj...zaželela sem si eno malo bebiko .... in ...sedaj je tu mali pobalin... in zdaj pravim, da bo to eden in edini ... razumem pa, da so ljudje, ki si ne želijo otrok .... tako, kot si jih nekateri želijo kopico ....
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 11:37:44
|
|
|
|
ciklamca_smile
|
IZVIRNO SPOROČILO: caillou Ne je ne poznam in tudi ne poznam nobene take, ki bi bila sposobna napisat na forum Upajmo skupaj, brez želje po otroku. Še dobro da smo si tako različni. Oprosti, ampak je meni osebno tale tvoja pisarija na tako občutljivi temi precej morbidna. In ja, sem občutljiva, še posebej pri tej temi. Joj ne me narobe zastopt....nič slabga ne mislm s to temo. Vendar sem ravno zadnič na TV gledala neko oddajo o ženskah, ki si otrok ne želijo met vendar iz totalno bedastih razlogov; da si ne bi postave uničle, da nočejo takga 'bremena' nosit, da otrok enostavno ne marajo itd...
|
|
|
|
RE: brez želje po otroku..... 18.12.2007 11:41:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Vendar sem ravno zadnič na TV gledala neko oddajo o ženskah, ki si otrok ne želijo met vendar iz totalno bedastih razlogov; da si ne bi postave uničle, da nočejo takga 'bremena' nosit, da otrok enostavno ne marajo itd... Zakaj so pa to bebasti razlogi da nimaš otrok Bebaste imajo nekateri razloge zakaj imajo otroke ala: sm že dost stara, vsi jih že majo, da ne bo tip spizdu, da se bova končno poročila, da mi ne bo dolgčas na stara leta....to so šele bebasti razlogi za ustvarit novo življenje. Če nekdo noče otrok jih pač noče. Hvala bogu da prizna in ne spravlja na svet revežev ki bi odraščali brez ljubezni. Pa če so razlog joški, postava...karkoli. Vsak ima pravico živet tako kot hoče. Pa če je tebi bebasto al pa ne. Kaj vse je bebastega na tem svetu. To kar ti pišeš se meni zdi odgovorno od ljudi ne pa bebasto.
|
|
|
Koliko dalec bi odsli do zobozdravstvenih storitev ?gagagaKoliko dalec bi odsli do zobozdravstvenih storitev?10 km (
34%)
20 km (
10%)
30 km (
27%)
50 km (
8%)
80 km (
21%)
Število vseh glasov: 62Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!