študentka Mici
|
Jaz ti bom pa tkole povedala. Men sploh ne bi bilo všeč, če bi tako nekdo pritiskal name. Jaz imam podoben primer. Jaz bi rada, da se moj preseli k meni, da bi si tu uredila svoje gnezdo in ker mu je lansko jesen umrl ati, še ni pripravljen kar spokati in it, ker vidi, da bi še z določenimi stvari lahko pomagal svoji mami. Nekaj stvari ji je naredil po hiši, za katere prej ni bilo časa. Samo razlika v tem je, da sva midva stara 21 let in se še nikamur ne mudi. Pa če bi mu jaz non stop težila pa zakaj moraš mami pomagat, pa bod rajš z menoj, pa ka je tega treba, pa dej spoki pa prid k nam, pa ti bo bolš, pa dej že pride... bla bla bla... bi mi reku, jaz te mam poln ****, nikamur ne grem in bi ostal doma oz. bi blo med nama konc. Pa sem izbrala drugo taktiko. tako sva med tednom v LJ, za vikend pa kaj splanira, da bo naredu doma, npr. položu ploščice po kurilnici, naredu na stopnišču ograjo... pa mu jaz rečem, ti kr pejd, ti kr nared, sej bo mami ful vesela, veš kolk ji bo to pomenl, ti se boš pa tud fajn počutu, ko boš neki dobrga naredu in res gre pa nardi, pa se mama pol med tednom ful bolš, kot če bi ga nažirala pa mu težila. pa vem, da bo enkrat, ko bo pripravljen, lahko mi reku, veš zdej sem pa vse naredu,kar je blo treba, zdej bo pa tud mami lahko živela v miru, bo srečna, ker vse to ima, ker sva ji pomagala, zdej pa lahk tud jaz z mirnim srcem grem in si ustvarim svoje življenje in bomo vsi srečni. Mama bo rada prišla k nama, midva k njej in je volk sit pa koza cela. To je moje mišljenje. Drugače je, če si star 35 let in da moški še vedno ne bi šel od doma, imel družine, je ženska na zadnjem mestu, samo luba duša pr 21 pa res ni taka groza. Sej če je v enem letu tolk zrihtu, bo pa še v dveh letih neki in bo stvar fertig. Do konca faxa bo doma vse naredu kar je treba, pa mama midva potem čisto vest in prosto pot. Drugače bi nama pa skoz težila al pa pod noge metala, da ji nisva pomagala... kar bi vsak. Tud jaz. Pa ne, da je mamin sinko, sam če je treba nekaj nardit, je treba nardit. Jaz mam tud delo doma, al pa rada kej mamici pomagam, sem z njo. Pa vem, da bi velik lažje šla od doma, če bi imela nekak čisto vest, pa da sem ji stala ob strani, ko me je rabila. Zato pusti ga, ne pogovarjajta se o teh stvareh, organiziraj, da bi kam šla, da bi se mela fajn in ta želja bo prišla sama od sebe.