|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naj ostanem ali grem
16.12.2007 16:40:23   
Anonimen
Ne vem če je tema primerna, a mislim da ima kdo že kakšne izkušnje, ki bi mi pomagale.

S fantom sva skupaj 7 let, oba imava redno službo, urejen stanovanjski problem. Problem nastaja, ker si jaz zadnji dve leti srčno želim naraščaj, do katerega pa njemu še ni. Jaz postajam vedno bolj zagrenjena in depresivna, saj si user posted image  zelo zelo želim in me dejstvo, da si ga partner še ne želi, zelo prizadane. Sam pravi, da si otroke sicer želi imeti, vendar mu trenutno do tega še ni.

Kaj storiti torej v tej situaciji? Na trenutke pomislim, da bi ga enostavno morala postaviti pred dejstvo, otrok ali pa konec najine zveze, saj predvidevam, da bi si te stvari že moral želeti. Ali pa na svetu res obstajajo moški, ki za te stvari potrebujejo več časa in več sigurnosti? In ali je pametno, da jih čakamo, čeprav več let?

Ne vem kaj naj storim, želim si, da bi si tudi on tako želel teh stvari kot jaz. Imam ga zelo rada, dobro se razumeva in življenja brez njega si ne morem predstavljati.

Kakršen koli nasvet, izkušnja...?

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naj ostanem ali grem
16.12.2007 16:50:09   
Gina
Kdaj pa jih namerava imeti? Koliko sta pa stara? Ali si želi imeti enako število otrok, kot ti? To so pomembna vprašanja. Če si želi npr. on samo enega, pa še tega čez 7 let, ti pa tri in to čim prej, potem imata problem. Jaz ne vem, če bi še kdaj čakala deca, kdaj bi on imel otroke, samo jaz sem bila vedno frik na otroke. Kakšnim ženskam pa to ne pomeni dosti, pa bi čakale do nezavesti, se jim zdi pomembnejši dec. Kaj pa vem. odvisno od mnogo okoliščin, tudi od tega, kako dobro se vidva sicer razumeta, kakšne interese imata nasploh, pa kako klapata - tega ne moreš vedeti, rpeden ne zaživita skupaj. A živita skupaj, ne vem, a sem prebrala?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2007 17:35:19   
tinkara25
Strinjava se o številu, stara sva dovolj (on čez 30, jaz 27). Časovno on nima nekega okvira, točno kdaj bi jih imel, želi si le, da bi si jih želel in da ne bi bil "prisiljen" imeti jih takrat ko želim to jaz. Tudi sama sem frik na otroke, ampak pomemben mi je tudi fant, ker me dopolnjuje, osrečuje in je po karakterju tisto, kar pri ljudeh cenim. Razumeva se dobro, skupaj pa živiva že kar nekaj let.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2007 19:18:15   
Lea2007
Jaz bi se na tvojem mestu temeljito pomenila s partnerjem, to je pomembna odličitev in res je lepo in pomembno, da se oba strnjata.
Povedala bi mu kako se počutim in kaj si mislim, želim, potem bi pa videla na kakšne kompromise je pripravljen.

(odgovor članu tinkara25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2007 19:20:29   
Anonimen
Kaj storiti torej v tej situaciji? Na trenutke pomislim, da bi ga enostavno morala postaviti pred dejstvo, otrok ali pa konec najine zveze, saj predvidevam, da bi si te stvari že moral želeti.

Nikar na silo....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2007 19:21:59   
Anonimen
In zaradi tega bi ti odšla? Ok, razumem, da je tvoja želja premočna, ampak moraš se zavedati, da če bo otrok le na tvojo željo, boš na koncu ostala sama, tako kot jaz.... Najboljše je, da se res oreng pogovorita... Da mu poveš, da je želja po otroku res zelo premočna...

(odgovor članu Lea2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2007 19:23:06   
Anonimen
Kaj storiti torej v tej situaciji? Na trenutke pomislim, da bi ga enostavno morala postaviti pred dejstvo, otrok ali pa konec najine zveze, saj predvidevam, da bi si te stvari že moral želeti.

Zakaj pa tako? A sta se sploh pogovorila o tem? Kakšne razloge ima da si še ne želi otrok? Se jih boji imeti? Se boji da ne bo dober oče, da ne bo znal ravnati z otrokom? Se boji za finance? Se boji da vama ne bo uspelo? Dejta se mal pogovorit. Na silo ne bo šlo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2007 19:26:06   
natasaom
strah ga je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2007 19:30:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Zakaj pa tako? A sta se sploh pogovorila o tem? Kakšne razloge ima da si še ne želi otrok? Se jih boji imeti? Se boji da ne bo dober oče, da ne bo znal ravnati z otrokom? Se boji za finance? Se boji da vama ne bo uspelo? Dejta se mal pogovorit. Na silo ne bo šlo.

Tale vprašanja ima  vsak normalen človek.  V bistvu sama pritiska nanjga in bolj kot pritiskaš, bolj se odmikata eden od drugega. Takle pogoj otrok ali adijo pa je popolnoma odveč, ker ostaneš sam. Življenje je prilagajanje dveh v partnerstvu, ne samo enega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2007 19:34:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

strah ga je.

Tudi jaz tako mislim. Sam bo prišel čas, ko bo želja premagala strah. Vsaj večini se to zgodi. Leta pri tem ne igrajo neke vloge. Ljudje smo si različni. Pogovor in kompromisi. Tvoje želje niso več vredne kot njegove, tudi njegove niso več vredne kot tvoje. Bosta morala najti neko srednjo pot.

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2007 19:39:56   
natasaom
midva sva bila skupaj točno 2 meseca ko sem zanosila.moj je skoz govoru,da ne bo imel otrok in da se ne bo ženu.user posted image  no ženila se res ne bova....med mojo nosečnostjo je bil totalna kura bilo ga je strah,da ne bo znal imeti rad hane..no,ko je dobil v roke malo štručko je bilo vse drugače..pa sedaj ko se ne vidita en teden se objemata cel dan sta prileplena en na drugega..
razloži tvojmu,da bo najsrečnejši očka pa da bo tud lahko na kak pir zviznu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2007 19:41:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

midva sva bila skupaj točno 2 meseca ko sem zanosila.moj je skoz govoru,da ne bo imel otrok in da se ne bo ženu.user posted image  no ženila se res ne bova....med mojo nosečnostjo je bil totalna kura bilo ga je strah,da ne bo znal imeti rad hane..no,ko je dobil v roke malo štručko je bilo vse drugače..pa sedaj ko se ne vidita en teden se objemata cel dan sta prileplena en na drugega..
razloži tvojmu,da bo najsrečnejši očka pa da bo tud lahko na kak pir zviznu

OOOO, tega pa nisem vedela. user posted image  Vseeno sam da je tako kot je. user posted image

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.12.2007 19:43:03   
tinkara25
Pogovarjava se že dve leti in se mi zdi da ni stvari, ki je ne bi predelala in on res zelo dobro ve, kako se jaz počutim. Ne zdi se mi da je pripravljen na kompromise, ker mu je najbolj pomembno to, da si on te stvari želi iz srca. Kar pravzaprav razumem.

Mislim da je glavni razlog v tem, da ni prepričan v najino zvezo, čeprav pravi, da mu nič ne manjka in da mu je lepo. Vendar v sebi še vedno nosi določene dvome (posledica preteklosti), čeprav pravi, da se jih zelo želi znebiti. Strah ga je, da nama ne bo uspelo, otrok pa vse skupaj samo zakomplicira.

Ampak problem je, ker sem jaz zaradi user posted image  samo še bolj zagrenjena, kar slabo vpliva na najino zvezo in namesto da bi nama bilo vedno lepše, se pojavlja vse več slabih trenutkov, ki pa ne prinašajo nič dobrega...

Če bi vedela, da bo prišel čas, ko si bo želel user posted image  z mano, sploh ne bi bil problem. Ampak bojim se, da je prevelik zajec, da bi se sam od sebe to odločil (tudi za skupno življenje sem bila jaz tista ki je dala pobudo in je trajalo kar nekaj časa da je "popustil", pa nama je zdaj čisto lepo).

Ne vem, mogoče si dam še nekaj mesecev ali kaj? Res ne vem..Če ne bi imela nekaj posebnega in če ne bi verjela da sva ustvarjena eden za drugega, sploh ne bi razmišljala user posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.12.2007 19:46:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinkara25

Pogovarjava se že dve leti in se mi zdi da ni stvari, ki je ne bi predelala in on res zelo dobro ve, kako se jaz počutim. Ne zdi se mi da je pripravljen na kompromise, ker mu je najbolj pomembno to, da si on te stvari želi iz srca. Kar pravzaprav razumem.

Mislim da je glavni razlog v tem, da ni prepričan v najino zvezo, čeprav pravi, da mu nič ne manjka in da mu je lepo. Vendar v sebi še vedno nosi določene dvome (posledica preteklosti), čeprav pravi, da se jih zelo želi znebiti. Strah ga je, da nama ne bo uspelo, otrok pa vse skupaj samo zakomplicira.

Ampak problem je, ker sem jaz zaradi user posted image  samo še bolj zagrenjena, kar slabo vpliva na najino zvezo in namesto da bi nama bilo vedno lepše, se pojavlja vse več slabih trenutkov, ki pa ne prinašajo nič dobrega...

Če bi vedela, da bo prišel čas, ko si bo želel user posted image  z mano, sploh ne bi bil problem. Ampak bojim se, da je prevelik zajec, da bi se sam od sebe to odločil (tudi za skupno življenje sem bila jaz tista ki je dala pobudo in je trajalo kar nekaj časa da je "popustil", pa nama je zdaj čisto lepo).

Ne vem, mogoče si dam še nekaj mesecev ali kaj? Res ne vem..Če ne bi imela nekaj posebnega in če ne bi verjela da sva ustvarjena eden za drugega, sploh ne bi razmišljala user posted image

Poglej, midva sva bila na istem, samo midva sva skupaj že 8 let. Pred 4 leti je bila kriza ista, isto z moje strani. Dala sva vsak drugemu čas in prišel je tisti čas. Pustimo vse bolezni in težave, zaradi katerih nisem mogla takoj zanosit, vendar do tega je prišlo, brez pritiskov. Celo nepričakovano tisti mesec, ko sva najmanj pričakovala. Zato pa je bilo veselje toliko večje.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
16.12.2007 19:49:51   
Anonimen

To njemu povej, vse to kar si napisala.

Neposredna povezava do sporočila: 15
16.12.2007 19:52:46   
tinkara25
Taly, koliko časa pa je trajalo, da sta zadevo razčistila?

In kaj to pomeni da sta dala eden drugemu čas? Nista govorila o teh stvareh, ampak ostala sta pa skupaj, normalno?

Midva si tega časa res še nisva dala, zadeva pa se vleče že dve leti. Ampak jaz na vsake par mesecev zadevo načenjam tako da je res, ima tudi on že občutek, da nanj pritiskam in hočem izsiliti, pa s tem nič dobrega ne naredim.

Malo me je strah, ker sem si jaz res želela biti mlada mamica, na koncu koncev pa bom pri 30ih ostala sama in edina stvar, ki sem si jo v življenju res želela, mi bo splavala po vodi...Gotovo tudi od tu razlog da hočem tako na silo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2007 19:53:07   
Anonimen

To ni dobra osnova, za imeti otroka, da že zdaj kompliciraš zaradi njega...prišel bo, ob svojem času...

Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2007 19:55:11   
Anonimen
Malo me je strah, ker sem si jaz res želela biti mlada mamica, na koncu koncev pa bom pri 30ih ostala sama in edina stvar, ki sem si jo v življenju res želela, mi bo splavala po vodi...Gotovo tudi od tu razlog da hočem tako na silo user posted image

Koliko si pa stara?

Otrok je nagrada za vse, kar v življenju počnemo. Ne obremenjuj ga že pred njegovim rojstvom s tem, da je edini smisel tvojega življenja.

Mogoče celo razumem tvojega partnerja, da si ga ne želi...

Neposredna povezava do sporočila: 18
16.12.2007 20:02:36   
Anonimen

Taly, koliko časa pa je trajalo, da sta zadevo razčistila?
Kakšno leto in pol.

In kaj to pomeni da sta dala eden drugemu čas? Nista govorila o teh stvareh, ampak ostala sta pa skupaj, normalno?
Nič pogovora o tem na pobudo mene. Ko je želel on.

Midva si tega časa res še nisva dala, zadeva pa se vleče že dve leti. Ampak jaz na vsake par mesecev zadevo načenjam tako da je res, ima tudi on že občutek, da nanj pritiskam in hočem izsiliti, pa s tem nič dobrega ne naredim.
Tisti občutek je tako grozen. In ta občutek ponavadi pripelje do krega, je tako? Enkrat ga poglej v taki situaciji kakšen je. Kakšen obraz naredi. Opazuj čustva.

Ne razmišljaj o letih. Ok, ti si pripravljena. Kaj pa on? Si prepričana, da sta razčistila vse med sabo? Si prepričana da poznaš vse njegove strahove, skrbi...? Otrok ni edino vodilo v življenju. In verjemi da imaš še kaj drugega v sebi, da dosežeš, ne samo otrok. Otrok gre ko zraste, kaj pa ti? Boš imela samo tisto, kar si dosegla pred otrokom? In ne, ne boš samska pri 30, samo glej življenje pred sabo z vzdignjeno glavo in optimistično.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
16.12.2007 20:16:39   
piščanc
če ga postaviš pred dejstvo - ali družina ali grem se mogoče reši svojih strahov. lahko pa je samo egoist in je bolje da greš.

misli nase, ne na druge

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.12.2007 20:34:53   
Anonimen
Pejt.Pa čimprej!Žal se tolk starega osla ne da spremenit.

Najhuj pr vsem pa je, da se zna takim "trmam"zgodit, da takoj k so pa v naslednji vezi pa ZELO hitro dobijo otroka?!Če se bo to zgodil si ne ženi k srcu, ker v taistem času s tabo ne bi imel otrok. To se le usoda poigrauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
16.12.2007 20:41:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pejt.Pa čimprej!Žal se tolk starega osla ne da spremenit.

Najhuj pr vsem pa je, da se zna takim "trmam"zgodit, da takoj k so pa v naslednji vezi pa ZELO hitro dobijo otroka?!Če se bo to zgodil si ne ženi k srcu, ker v taistem času s tabo ne bi imel otrok. To se le usoda poigrauser posted image

Če bi jaz tako egoistično razmišljala...bi bila samska pri 22 letih.user posted image user posted image user posted image   Punca je stara 25 let, želja po otroku se ji je porajala pri 23 letih. Zaradi tega lahko izgubiš partnerja, ker enostavno ne prenese pritiska. Mislim, da sta oba še mlada, vsaj midva sva bila ko sva že začela najino vezo. Jaz 17, on 19. Zdaj sva 26, on 28. In takle nasvet je popolnoma odveč. Kaj pa če res ostane potem sama? Čez par let pa vidi bivšega z novo punco, kako lepo se sprehajata z vozičkom? Kaj pa pol?Jo bo razžiralo, da se je prenaglila?Zaradi prevelike želje po otroku?

Odločitev je pa itak tvoja, draga moja. Srečno na vajini poti!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
16.12.2007 20:41:36   
Anonimen
nevem meni se to vse skupaj čudno zdi. To njegovo odlašanje. Midva z mojim še nisma dolgo skupaj pa že moj komaj čaka kdaj boma imela svojo pikico, čeprav že ima enega od prej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
16.12.2007 20:42:49   
natasaom
]

OOOO, tega pa nisem vedela. user posted image  Vseeno sam da je tako kot je. user posted image
[/quote]

sej me nis vprašala user posted image ..imela sem dve vezi po 5 let pa tud o dojenčku smo se pogovarjal samo nikoli ni bil pravi čas....no oba bivša imata otroke sam ne z manouser posted image ...mi smo na hitr zlihtal zadevo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.12.2007 20:44:41   
Anonimen
Tinkara,  marca letos si zapisala, da sta skupaj 9 let in da si stara 25....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?