Azzurra
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katina Azzurra, jaz imam podoben sistem diete, le da je moja dieta označena z 7,5MJ + D (D ne vem kaj pomeni). Zaenkrat sem na dieti 10 dni in mi teža ostaja več ali manj ista (hvala bogu, ker sem že zanosila z zalogo). Kako to, da so se pri tebi odločili za 9,2 MJ? Jaz sem v 28t, v 26t sem imela zadnji GP, kjer pa nisem imela UZ. Ali se bolnicam z NS dela UZ kaj pogosteje kot drugim? Na naslednji GP sem namreč naočena 4t po prejšnjem - tako kot vse . Je to OK? Naja3, jaz imam skenirano knjižico - verjetno tisto, ki ti jo opisuje Azzura in primer diete. Če bi rada, da ti to pošljem na e-mail mi napiši tvoj e-mail na zs. 9,2MJ je dieta za sladkorne bolnice na koncu nosečnosti, ta predpisuje malo bolj obilne obroke. Ko so meni odkrili nosečniški diabetes sem bila že v 34.tednu, do tedaj pa sem se zredila vsega skupaj 6-7 kg in je zdravnica kar predpisala, da kar naj toliko pojem! Res pa nisem imela prekomerne teže. Odkar imam to dieto tudi nisem pridobila niti dekagrama. Tako sem se sproti naučila kuhat stvari, ki nasitijo, ko si lačen ali pa jih ni preveč, ko nisi tako hudo lačen. Včasih se mi seveda ponesreči, takrat se pač potrudim pojest, če gre, gre, če ne, pa pač pustim. Kar se tiče UZ, naj bi jih delali pogosteje, da spremljajo rast ploda. Meni je delal UZ vsake 3 tedne zaradi še enega drugega stanja, ki ga imam v tej nosečnosti, potem pa je kar nehal in sem morala kar malo ga napeljat na to, pa je rekel...ja, ja seveda, sladkorna...bi bilo prav ja... Tako, da ti kar reci. Meni je celo zdravnica za diabetes sama rekla, naj kar rečem, da želi ona videt meritve otroka. Sicer pa mislim, da je diabetes res stanje, ki zahteva več UZ, ki so kriti s strani ZZZS. Danes zjutraj sem končno imela sladkor v mejah normale, a zajtrkujem še vedno eno in isto. Zamenjava rženega kruha za pirin kruh se ni obnesla, zato bom ostala kar na rženem. Včeraj sem si za večerjo spekla diabetično pizzo - testo iz polnozrnate moke, na peki papirju brez maščob, paradižnik 150g, sir z manj mlečne maščobe 50g, sveži šampinjoni in začimbe. Vse je bilo tehtano in ustrezalo enotam. Kaj naj rečem? Sem že jedla tudi bolj okusne pizze, a je bila tudi ta precej dobra, sladkor po njej pa 5.2.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|