|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
5.10.2009 22:47:07   
kepica78
pozdravljene nosečke

no se vam še jaz tukaj javim.....prejšnji teden sem mela prvič test cukra in to unga k so mi 4x jemal kri in izvem da je bil prvi in dugi odvzem prekoračen. skratka danes sem dobila aparatek da si jemljem kri in si zadevo kontroliram. in že danes po treh odvzemih sta bila jutranji in opoldanski prekoračena edin tale zvečer je bil pod mejo user posted image .

v glavnem sem čist prestrašena zdej sem namreč v 33 tednu in da so tole šele zdej odkril....skrbi me namreč kaj bo z mojo pikico user posted image vsi me neki strašijo da bo treba porod prej sprožit, da je z bebiko lahko kej narobe, skratka čist sem fertik user posted image

dons sm se že v LJ na polikliniko naročila, pa bom šele drug teden na vrsti, nisem vas brala za nazaj, bi pa bla zelo vesela če mi lahko kera vsaj približno pove kaj me čaka in kako naprej. ker sem res čist na tleh zarad tega zdej.

aja da ne govorim da zatekam na polno da mam slabo kri user posted image

še eno vprašanje...držat se bom mogla diete. a mogoče kera kej ve če so kje kaki jedilniki za nas oz kaj se sme jet in kaj ne.

no mal sem mogla pojamrat nekomu ki me upam da razume. se opravičujem.

lepo bodite

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 826
6.10.2009 14:19:04   
cuker2
čau punce, se vam moram prou javit, ker sem si tok oddahnila. amapk sem po drugi strani še bolj besna na te diabetologe...mela sem pregled v porodnišnici in to pri dr.Steblovnikovi k je strokovnjakinja za cuker pa to. ful u redu dr. čist skulirana. no in ona je bila prva, ki mi je povedala, da je pomemno RAZMERJE med glavo in trebuščkom. torej da je kriza, oz. je otrok velik zaradi sladkorne če je trebušček velik, glava pa majhna!!! pri meni je pa že skos ravno obratno. mislm,,,,a mi ni mogu to nekdo že prej povedat, en da se jest tuki žrem ko zmešanauser posted image user posted image user posted image  sej občutek sem že mela tak, zato tud nisem hotla na inzulin samo haloooo. moj otrok je pač genetsko velik in ker se mu dobro godi, to izkorišča. bo malo večji kot prvi tm okol 38oo, 3900 tud glava ni taka panika in ker prvič ni bil težek porod in ker je 2. nosečnost sploh ne pričakuje nobenih problemov. bom pa hodila od zdej naprej tja in bodo sprožli kej prej, če bo treba. mislm res sem ful vesela, samo a si predstavljate. jaz bi bla lahko že 3 mesece čist brez veze na inzulinu!!!!! MA sej ni za govort no...

moj cuker je pa super, kruha pa skor ne jem več, sem na rižu.
neela, jaz si nikoli nisem pisala jedilnikov ker se mi ni dalo in jih tudi nisem nosila na kontrole in mi tudi nihče nikoli ni nič rekel.

Stuhica, nisem na nobenem drugem forumu, ker se mi malo ne da user posted image  dejansko je to edini forum na katerem sem kadarkoli bila. rodila bom v lj.

Kepica78 preberi malo forum za nazaj. mislim da smo v julinu ful govorile o jedilnikih, pa vse naše strahove in dileme boš našla gor. sladkorna ni bav bav, če se strogo držiš diete in nareiš vse kar ej v tvoji moči za to. gre pa ful časa in živcev in dejansko si natempiran 100/h. na otroka pa vpliva neurejena sladkorna, ampak bi moglo bit res že zelo hudo. sej ti bodo vse in še več povedali na polikliniki.

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 827
6.10.2009 17:42:06   
cuker2
prej sm mogla nehat k se je tamal zbudu pol pa hoče tipkat user posted image
hotla sem še rečt:

Neela: ja sej zdej pa zgleda da ne bo še tok hmal k se ma fajn tle notr.user posted image  no bomo vidli. bi pa mogla ful počivat, za kar pa nimam preveč časa tko da moram spet mal konje umirit.

Stuhica: mene tud zgaga peče (pa še prehlad k sem ga nalezla od tamalga se mi ne pocajta, upam,d a mi ne bo treba na antibiotik k ful kašljam). ful pomaga Donat, če je pa zelo hudo pa tud Rupurut vzamem (sicer zelo redko). ja jest sem glih dons razmišljala kero tortico mi bo mož prinesel v porodnišnico. se odločam med čokoladno pito od Hvastije in čokoladno nutellino torto mmmmmmm. pa kako se ti ne počutiš it rodituser posted image  jest pa komi čakam! vse me tišči, ponoči ne spim ker hodim lulat na 2h premikam se ko slon, malo tud zatekam. vidiš pa boš mogoče res dočakala finale miss buši in ne boš prej rodila user posted image  jest mam pa vse ready po galami prejšnji teden.

Kepica: jaz sem tudi slabokrvna pri tej nosečnosti. samo odkar jemljem hepatopan je tudi cuker boljši!!! nič paničariti, če bi bilo s tvojim otrokom kaj narobe oz. čudno, bi te tvoj ginekolog že prej na test poslal. ko boš dobila dieto se je strogo drži, pa boš videla kako bo. porod pa ne sprožijo prej kr tako. mora biti res dober razlog. recimo ogromen otrok, malo ali preveč plodovnice, visok pritisk ali kaj takega. ampak saj pravim, to je pri res hudih sladkornih kar pa po moje pri tebi ni, če so te šele zdaj poslali.

En lp vsem.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 828
6.10.2009 18:22:47   
neela
cuker2, ful ti hvala, da si še z nami delila to tvoje spoznanje (glede pravilnega razmerja user posted image ). Mislim, da bo večini od nas prikrajšala kakšen 'živček' več. Tud jaz sem si zadala, da na insulin ne grem, pa četudi grem gledat desetinko grama vsakega grižljajčka. Zaenkrat je čisto kul in upam, da tako zdržim do konca. Imam pa občutek, da marsikateri dr raje vse zadeve potencira, kot pa premalo pove - kar jih po eni strani razumem po drugi strani pa user posted image . Jaz pravim, čim več informacij pa trezno in realno 'glavo'. Me pa zanima, kako si prišla do dr. Steblovnikove (saj ona je v Lj P, kajne?) a te je tvoj osebna G poslala tam?

kepica, tko, kot sta ti stuhica in cuker2 rekli...don't worry. Če si pridna in se lepo držiš diete se da zdržat. Sploh pa, ker si že proti koncu. Boš pa sama tudi ugotovila, katera živila ti bolj dvignejo cukr - npr. jaz sem iz zajtrka črtala sadje, ker mi je preveč dvignilo cukr. Drugače pa jaz čisto normalno jem vse, kot sem do sedaj, samo pazim, da ni belega sladkorja, bele moke. Kaj te drugi teden čaka? Odvisno, kaj so ti rekli...verjetno moraš prinesti s seboj jutranji urin, pa 90 min pred naročeno uro moraš jesti. Tam pa te stehtajo in vzamejo kri. Potem pa je odvisno al greš k sestri al k dr. Kdaj pa imaš termin? Jaz sem tud drugi teden tam...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 829
6.10.2009 21:30:23   
kepica78
punce hvala vsem za vzpodbudne besede.

ja res me čudi da me je g. šele zdej poslala na ta test pa še na napotnico je napisala velik plod. no in ko sem svoje mere primerjala s kolegico  (isti teden) k ma rok dva dni pred mano se recimo teže najinih bebik razlikujeta za celih 20g, je pa res da je imela moja glavico večjo za 1 teden. v glavnem kakšne stroge diete še niti nism dobila, razen tega da morm 6x na dan jest pa mal gledat kaj jem. si pa merim sladkor 3x na dan 90 min po jedi in baje je max 6,5 jest pa karkol pojem prekoračim zadevo. zjutri npr 7,7, opoldne sem mela včer celo 9,1 edin zvečer sem mela 6,1.
skratka pojma nimam kaj te zadeve pomenjo kaj pomeni če je zadeva prekoračena user posted image sem totalna nevednica na tem področju. user posted image

drgač pa grem v četrtek na polikliniko kjer bom mela predavanje o prehrani. upam da bom tam kej več zvedla kaj lahko jem.

Neela ja drgač pa mi je za drug teden rekla točno tako kot si mi ti napisala. sem pa v torek 13.10 ob 7.30 naročena tam. kdaj pa maš ti?

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 830
6.10.2009 21:36:34   
kepica78
IZVIRNO SPOROČILO: cuker2

Kepica: jaz sem tudi slabokrvna pri tej nosečnosti. samo odkar jemljem hepatopan je tudi cuker boljši!!! nič paničariti, če bi bilo s tvojim otrokom kaj narobe oz. čudno, bi te tvoj ginekolog že prej na test poslal. ko boš dobila dieto se je strogo drži, pa boš videla kako bo. porod pa ne sprožijo prej kr tako. mora biti res dober razlog. recimo ogromen otrok, malo ali preveč plodovnice, visok pritisk ali kaj takega. ampak saj pravim, to je pri res hudih sladkornih kar pa po moje pri tebi ni, če so te šele zdaj poslali.

En lp vsem.

sem vedla da sem še neki pozabla user posted image no ja poleg vseh tegob ki jih imam je ena izmed njih tudi pozabljivostuser posted image

v glavnem cuker2 si napisala da jemlješ hepatopan...a to je na recept al ga lahko tud tko dobiš? ja mene je moja g. s prekinitvijo nosečnosti strašila že ene dva mesca nazaj, ker sm se ful redila. ampak za bebiko ni pa nič rekla da je karkol narobe, niti nisem imela visokega pritiska. drgač pa sm se do 31.tedna zredila za 19 kg.

jooj jest res močno upam da je vse ok z bebiko.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 831
6.10.2009 21:52:24   
neela
kepica, nič sekirat se no. Najslabš bo to, če se boš sekirala. Saj s 'ta hujega' za user posted image si itak ven. Jaz sem se sicer do danes (sem v 31. tednu) zredila le 3 kg, tko, da mi je sedaj s to dieto še lažje nadzorovat, da mi teža ne gre v višave (sem že prej imela lepo zalogo user posted image ). Je pa res veliko odvisno, s kolikimi si začela user posted image . Če si bolj suhcene postave, potem je porast tvoje teže čist ok (ni pa idealen za dr, ampak saj pri vsaki user posted image neki komentirajo, kajne user posted image ). Veliko boš tudi v četrtek zvedela in se naučila na ful dobrem predavanju sester glede jedilnikov. Prvo pravilo pa je: črtanje bele moke in belega sladkorja. Drugače pa res ni bavbav. Ja, tud jaz sem v torek zjutraj tam. user posted image

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 832
6.10.2009 22:04:14   
cuker2
ja Kepica, po tem kar si napisala maš definitivno kr konkretno sladkorno. meni ni šlo nikoli čez 9. ampak to zdej niti ni tok relevantno k še nisi na ta pravi dieti. dej si res poglej, mislim, da smo v juliju ali avgustu ful o tem pisale pa jedilnike pa to. svetujem ti, da kot prvo črtaš kruh in sadje za zajtrk in ješ kakšne druge OH.meni to ful pomaga. samo pri teh jedilnikih je res vsaka tako specifična. itak imaš že v čet. predavanje pol se začni strogo tega držat in potem boš videla kako bo oz. kakšen rezultat boš imela v torek. upam, da ti bo dieta "prijela". in MIGAJ!!! res vzemi polkilske uteži in po vsakem obroku 10 min. kvihtaj za roke (biceps triceps) samo gor ne dviguj rok in sedi sproščeno, da trebuh počiva. Meni fuuul bolj pomaga kot sprehod.
Hematophan je na bel recept, torej ga plačaš. ne smeš to kr tko jemat. to mi je moja g. napisala k so mi tam merili železo v krvi. ja 19 kg je res veliko. Od sladkorne pa se rediš, res ne vem zakaj te ni že prej na test poslala. mene je takoj v 1. in 2. nosečnosti, ko sem veselo papcala in se redila po 1-2 kg na mesec. no v tej nosečnosti sem imela rekordni 5 kg skok v enem mesecu in sem takoj dobila napotnico. poskusi se ne tok obremenjevat s tem kaj je z otrokom ker stres ful cuker dvigne. sej te bodo zdej poštimali, pa če ne drugega boš vsaj malo ustavila rast, vsaj teh 7 tednov pred koncem.

Neela ja ful je bolj garanje brez inzulina ampak meni je vredno. ti pa do dr. Steblovnikove sploh verjetno ne boš prišla ker nimaš močne sladkorne in je verjetno tudi tvoj otrok čisto povprečen. pa še ful gužvo imajo tam na patološki v porodnišnici. drugače je meni dala moja G. napotnico za ta dnevni perinatalni center kjer spremljajo patološke nosečnosti. sicer mi je rekla, naj grem k dr. Sketljevi, o kateri pa sem slišala bolj slabe stvari (pa ne glede strokovnosti, glede obravnave pacientk) pa se mi res ne da poslušat ene tečnobe k me bo buzerirala. ona in dr. Steblovnikova delata v tej ambulanti in ko sem klicala tja sem enostavno rekla, da bi se naročila k dr. steblovnikovi zato ker je velik otrok in bla bla in so me komaj naročili. res majo gužvo. pri tebi res ni panike, če ne prekoračuješ vrednosti bo ok. boš vidla kaj ti bo tomažičeva rekla. mah jest mam res svoje mnenje o teh diabetologih in inzulinu in vsem skupaj. ma sej je ok, neumno se mi samo zdi, kako na hitro predpišejo inzulin, po 5 sec. pregledu knjižice, ne da bi sploh kaj vprašali ali pustili da se posvetujemo. mene je odpikala v 5. min. samo da sem podpisala izjavo in ji sploh nisem mogla povedat, da je cuker zadnje dni ok.in da gre na bolje namesto na slabše. mi je rekla da mi nima časa zdej tuki razlagat. mah nej delajo kot vejo. jaz bom pa tudi.
lahko noč!

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 833
6.10.2009 22:09:24   
kepica78
IZVIRNO SPOROČILO: neela

kepica, nič sekirat se no. Najslabš bo to, če se boš sekirala. Saj s 'ta hujega' za user posted image si itak ven. Jaz sem se sicer do danes (sem v 31. tednu) zredila le 3 kg, tko, da mi je sedaj s to dieto še lažje nadzorovat, da mi teža ne gre v višave (sem že prej imela lepo zalogo user posted image ). Je pa res veliko odvisno, s kolikimi si začela user posted image . Če si bolj suhcene postave, potem je porast tvoje teže čist ok (ni pa idealen za dr, ampak saj pri vsaki user posted image neki komentirajo, kajne user posted image ). Veliko boš tudi v četrtek zvedela in se naučila na ful dobrem predavanju sester glede jedilnikov. Prvo pravilo pa je: črtanje bele moke in belega sladkorja. Drugače pa res ni bavbav. Ja, tud jaz sem v torek zjutraj tam. user posted image

ja se trudim čim manj sekirat....drgač pa sem že prešaltala na črn kruh pa rjave makarone in riž user posted image aja pa cuker sem tud črtala s seznama, to mi je blo seveda najtežji del user posted image

o super pol pa se v torek vidiva tam sem prou vesela da ne bom sama user posted image
drgač pa nisem glih ta najbolj suhica bla pri 161 cm sem mela 56 kg ko sem začela z nosečnostjo, tako da....kile so šle res drastično gor. je pa res da sem bila prej kadilka in so mogoče tud zarade tega šli kg gor. se
tolažim s tem user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 834
6.10.2009 22:13:46   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: kepica78

o super pol pa se v torek vidiva tam sem prou vesela da ne bom sama user posted image

user posted image user posted image user posted image Sigurno ne boš sama, ker bo tam - kot ponavadi - kar četica user posted image . Ene na tistih 50g testih, druge že na 100g; ene pa tiste srečnice, ki tiste prostore večkrat obiskujemo. user posted image user posted image user posted image Drugače imam jaz uro kasneje termin kot ti, tko da ni nujno, da se srečava. Če pa boš za user posted image , pa se lahko zmeniva preko ZS.

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 835
7.10.2009 13:26:35   
kepica78
ojla no da se spet mal javim

sem ravnokar od g. in morm rečt da me ni nič okarala. vsaj 1x ne...sem namreč v treh tednih pridobila sam 1kg user posted image
to je blo pa prvič...prej je šlo pa po 5kg na mesec gor, pa pritisk je tud čist ok, prav tako kri user posted image
v glavnem sva premerili mojo punco in je spet vse v mejah normale, se pravi ni ne prevlka ne pretežka jupiiiiiii user posted image user posted image
no kar pa se cukra tiče je pa kljub temu da gledam kaj jem stanje še vedno isto user posted image . sploh ne razumem tega...tud če gledam kaj jem je sladkor povečan ful, kr neki user posted image

v glavnem do porodniške (28.10) sem na bolniški, tako da bom mela čas razmišljat kaj in kako jest.

Neela ja jest sm za za kavico, sam da še vidm al bom sama v torek tam al pa bom mela spremstvo. ti pa vsekakor prej sporočim

punce držte se pa se vam še kej javim, dej pa si grem spet mert sladkoruser posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 836
7.10.2009 16:51:41   
cuker2
Kepica78 super za vse kar si napisalauser posted image  sej boš jutri dobila jedilnike in točne količine pa boš imela takoj zadeve bolj pod kontrolo. pa sama boš najbolje videla kateri obrok ti povzroča največ težav in se boš prilagodila. zelo velikokrat je to kruh in sadje (predvsem za zajtrk).

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 837
7.10.2009 17:21:50   
pattaya
Hojla sotrpinke.

Moj cuker je že 14 dni v mejah normale, jupiii

Drugače sem pa mela danes pregled pri gin je je rekla, da je vse ok, da še ne zgleda da bi se user posted image kam mudilo, tak da še hitro ne pričakujemo akcije.

Obseg trebuščka je bil spet v zgornji meji normale, mi pa napoveduje kar malo večjega otroka, tam okoli 4kg, pa bomo že, glavno da bo zdrav. Tudi redim se ne več tako zelo, oziroma že 14 dni ostajam na istem.

Jutri imam spet ctg in bomo vidli kaj bodo rekli glede pritiska. Merim si ga že celi teden in je skoz nekje blizu zgornje meje, tak da upam da ne bodo jutri preveč komplicirali in da bi morala vstat not.

Se slišimo.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 838
8.10.2009 19:43:07   
kepica78
no evo spet se jaz mal javljam user posted image

dosn sm mela predavanje o prehrani na polikliniki in zdej si bom mogla ne sam mert kri temveč tudi ketone v urinu user posted image
joooj kr neki grrrrr. še dobr res da nimam več velik do konca....so ble tm punce k majo še 1x tolk.

me pa zanima punce če je kera bla na insulinu, pa še neki a je kera to mela pol še po porodu?

namreč men je sestra dons ko je vidla mojo knjižco rekla da če bo šlo tko naprej da me čaka insulin user posted image mam skoz krepko čez mejo user posted image

no in dons si nardim za kosil: črn riž pokuhan, pa piščančji file popečen in solato......in kaj mi spet pokaže 8,3. pa jest očitno ne smem jest nič več user posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 839
8.10.2009 20:56:42   
cuker2
Pattaya superuser posted image  A je to tvoj prvi otrok? no sej moj bo tudi okoli 4 kg al kej čez, če bo do konca not. sam res upam, da ne k že kr težko prenašam tole nosečnostuser posted image  ful mi je zanimivo, da se rediš kljub taki prehrani. jest mam zdej 0.5 kg manj kot pred 4 meseciuser posted image  čist nič mi ni gre gor, kvečjemu dol. Upam, da ti ne bo treba predhodno v porodnišnico.

Kepica78 to je pa res kr visok cuker ob takem kosilu. a si si čist točno vse količine stehtala? k to je ful pomembno, sploh pri OH. a si kej migala po obroku? no čeprav pri takih vrednostih ne vem, če bi tud to pomagalo. ja veliko punc, ki so bile na tem forumu je bilo na inzulinu pa pri vseh je minilo po porodu. ketone si tudi jaz skos merim in sem imela kar nekaj težav tudi s tem. zdej pa ne več, ker pojem 2 enoti Oh (riža) in 1 E jogurta zvečer in je ok in cuker na tešče tudi. sej bo, maš res še malo do koncauser posted image

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 840
8.10.2009 21:44:42   
kalypso
Ravno sem hotla napisat ja, da ni pomembni samo to kaj ješ ampak tudi količina. Npr. Jaz lahko pojem za zajtrk pol kosa rženega kruha, na tanko namazanega z lahkim sirnim namazom + 1,5dcl mleka. Po merjenju lahko pojem kakšno sadje, najboljše kakšno malo jabolko ali breskvo, bognedaj grozdje ali hruško.
Za kosilo eno kepico riža + meso (kolikor mi srce poželi, samo da ni pohano, najboljše naravni zrezki) + velika skleda solate. Po merjenju zopet kaj malega, npr. navaden jogurt (sadni je že preveč), za večerjo pa nimam nikol problemov, lahko pojem kar hočem, samo da ni preveč.
Ampak jaz sem po tej dieti shujšala in sem morala na inzulin. Tako da se zdaj malo bolj najem, pač si moram injicirat. Pa ni to tok hudo, iglce skoraj ne vidiš, niti je ne čutiš, pa tudi inzulin ni noben bavbav, je čisto naravna zadeva, človeški hormon in verjemte mi, tiste k mate res visok cuker, bolje je potrpet tistih nekaj vbodov, kot bremenit sebe in zraven še otročka. Fizično z njim naj ne bi blo kaj narobe, lahko pa je zaradi vaše sladkorne precej večji od povprečja. Kar je slabo že pri porodu, pa tudi po porodu lahko pade v hipoglikemični šok in mu morajo dovajat glukozo v žilo (ni prijetno niti za videt, verjemite mi).

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   [Brisano sporočilo]
9.10.2009 8:53:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kepica78)
  Neposredna povezava do sporočila: 842
9.10.2009 9:12:25   
cuker2
Kalypso a nisi ti že rodila???? KAj je blo pol, ti niso sprožli? al si zdej že izven ta hudgauser posted image

Ja treba je tok jest kot je predpisano, če ne hujšaš in maš ketone. sploh zvečer. zato je povečerek nujen. saj pravim meni ni pomagalo da sem povečala količino beljakovin (2 E jogurta) ampak, ko sem povečala količino OH (2E riža). če bi bil to kruh, bi mela skos cuker na tešče, tko ga mam pa 5,1 skos. ja samo jaz samo za zajtrk pojem manj (2E OH) in brez sadja, vse drugo jem kot predpisano, popoldne še kej več si kr kej namažem na kruh za malco. pa ne gre nič gor. no sej ne da se sekiram zarad tega, če ni ketonov, mam dost zaloge user posted image  moj otrok pa itak veselo pridobivauser posted image
meni je pa tomažičeva rekla, da je bolj nevaren cuker kot ketoni. vse seveda, če je konstantno. če je sem in tja cuker in sem in tja ketoni, ni panike.

ja  mi smo potencialne za cuker pol ja...definitivno bo treba kej spremenit.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 843
9.10.2009 11:13:29   
pattaya
Tudi meni je prejšnji teden nadomestna diabetologinja rekla, da pri meni se lahko zgodi, da bom vsaj enčas še po porodu morala na tablete, zaradi tega ker imam tako veliko dozo inzulina (4 do 5x na dan). Tak da tiste ki smo na večjih količinah inzulina, nam sladkorna ponavadi ne zgine takoj po porodu, ampak še enčas ostane, čeprav mi je rekla naj se pol držim diete in kdaj pa kdaj zmerim cuker, po 6 tednih pa maš tak spet kontrolo.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 844
9.10.2009 12:18:12   
neela
Joj, joj....smo pa res 'posebne izbranke', k moramo imeti toliko 'opravil' same s seboj...vsa ta merjenja. user posted image Ja, tud jaz sem takoj iz zajtrka črtala sadje, ki mi je dvignilo cukr nad mejo. In res je, skoraj vsak gram živila se pozna. Jaz sem celo ugotovila, da če jem kupljen črn kruh ali pa doma pečen kruh, seveda v enakih količinah, mi kupljen kruh bolj dvigne vrednosti! Priznam, da se občasno popoldan, po merjenju cukra, malo pregrešim s kakšnim čokolinom al pa kavo z mlekom. Dokler imam vse v mejah si bom tud to dovolila. Bom pa drugi teden na pregledu videla, kaj mi bo mesečno povprečje pokazalo. user posted image

kepica, jaz bi na tvojem mestu res poskusila še s kakšnim športanjem po glavnih obrokih - sprehod, telovadba za nosečnice al pa samo gospodinjska dela (sesanje, pometanje itn) - seveda vse to v nekih mejah normale. Mislim, da je meni zadnjič sestra rekla, da je fajn neki pošportat 15 min po obroku in sicer 30 min aktivnosti. Drugače pa ful opazuj kaj poješ in koliko ti dvigne cukr, saj vemo, da posamezna živila, ki so načeloma v isti skupini živil različno dvignejo cukr.

kalypso, saj se strinjam s tabo, da inzulin vendar ni tak bav bav, ampak jaz sem si zadala, da na špike več ne grem. Sem kariero špikanja (čeprav zaradi drugih vzrokov in ne sladkorne) dala skoz. A mogoče veš, kako pa glukozni šok izgleda za user posted image ? A to mu dajo inzulin samo enkrat al je potem tud on na neki terapiji ali kaj? Mene osebno bolj to skrbi, kot pa da je večji pri rojstvu (ker bo itak, ker ima že tako gensko zasnovo user posted image ).

metulj333, ja, res je - vse tukaj smo resne potencialne kandidatke za sladkorno kasneje v življenju. Sem tud brala na MONu, da če imaš že v prvi user posted image NS in če vsaj kakšnega izmed dejavnikov tveganja za NS pred naslednjo user posted image ne znižaš (npr zmanjšaš začetno težo, če imaš povišan ITM), da skoraj ziher dobiš NS tud v vsaki naslednji user posted image .

pattaya, koliko pa imaš ti mesečno povprečje? A si ful visoko, da ti že sedaj 'grozijo' s tabletami po porodu??

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 845
9.10.2009 13:03:43   
pattaya
Prej sem skoz imela mesečno povprečje tam od 5,5 do 5,7, edino zadnjič je bilo 6,4 kar sem pa že tak naprej vedla. Če pa bi danes gledla pa mislim da bi bilo spet okoli 5,6, ker je večino mojih vrednosti v mejah normale.

Moram pa povdarit da sem imela prej skoz probleme z cukrom na tešče. Sem si ga morala merit prvič tam okoli 11 (seveda sem mogla bit tešča) če sem hotela da je bil v mejah normale, zdaj pa si lahko zmerim že ob 8 pa je že v mejah normale.

Pri nas je sladkorna v rodu, tako da sem že prej vedela da bom na stara leta imela s tem probleme, prav tako pa je v rodu tudi debelost.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 846
9.10.2009 14:24:01   
cuker2
no pri nas pa ni sladkorna nič v rodu in sem si jo prav lepo sama pridelala z mojim prehranjevanjem (beri čips, sladkarije ipd) in premalo gibanja, sploh zadnja 4 leta. da o stresu ne govorim. ja sigurno fašeš naslednjo nosečnost tudi sladkorno in to še hujšo (vsaj pri meni je tako).

Neela pa sej tebi ne grozi inzulin, sej maš lepo zrihtane vrednosti. Kepica pa....pri takih vrednostih bi šla pa tud jaz na inzuilin, tok se pa ne bi upala reskirat. no saj boš videla, kaj ti bodo rekli, samo če dieta čisto nič ne pomaga nimaš kaj. saj pravim, ko je meni cuker najhujše biksal je šlo do 7,5 cca. edino enkrat ko sem se najedla pomfrija je blo večuser posted image  samo pri meni je zdej popolnoma ok (mislim da bi celo Mrevlje rekel da je idealno stanje user posted image  kar pri večini nosečnic ni..višja kot je nosečnost slabši je cuker. šibam jest k že ful zamujam k sem zaspala.user posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 847
9.10.2009 15:31:40   
kalypso
Hipoglikemični šok pri otroku je isti kot pri odraslem. Vrednost sladkorja drastično pade, ker je navajen na večje količine sladkorja. Dovajajo mu glukozo v žilo. Hipa pri odraslem zgleda takole: meni npr. ko sladkor pade pod 3, se začne trest, obliva me pot, mi je vroče, mi je hladno, noge me ne držijo, glava začne bolet,... To se mi je zdaj v nosečnosti zgodilo le 3x, pa upam, da me ne zagrabi več. Takrat pač moraš pojest ali spit nekaj zelo sladkega, npr. sok, pojest bonbon, kakšen košček čokolade,... drugače lahko "padeš skupaj".  Verjetno zgleda pri dojenčkih enako, le da ti on ne bo mogel povedat ali je v hipi ali ne.

Ne nisem še rodila, krote Celjske so me poslale nazaj domov, češ da ni tok hudo, da ne bi mogli še čakat. Oni itak tok čakajo da že korenine poženeš preden te končno spravijo v porodno, sem rekla da ne bom v bolnici noge  v luft mela če ne mislijo nč nardit grem domov. No, zdej pa še 5 dni pa bom pri terminu, ampak ne grem v Celje, v SG grem zdej. So se mi čist zasrali gor, sploh ne upoštevajo G, ki te spremlja vso nosečnost in točno ve kako je s tabo. Sem jezna ko ris user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 848
9.10.2009 20:09:32   
cuker2
ojej Kalypso a samo še 5 dni pred rokom si??? upam, da ni tvoj user posted image  še ful pridobil na teži...pa so res trapasti pa kaj jih stane, če sprožijo prej, sploh če je to navodilo osebnega ginekologa. ja nč, upam, da ne bo prehudo.
hip se pa jaz bojim ko hudič križa in moram rečt da je bil to tudi eden izmed glavnih razlogov da nočem inzulina. sploh k mi je cuker tok nihal, pa pri meni že 10 min. kasneje drastično pade. sicer ne vem kako si daješ inzulin samo če cuker tok niha ziher ne moreš vedno zadet.brrrr grozno. da pa to pol še otrok preživlja pa ni za govort. no jaz mislim, da pri meni ne bo nič tacga, vam moram pa priznat, da me sladko tko mikauser posted image  sem pojedla zdej mal čokolešnika po  večerji, bom šla ziher čez. sej drgač nsem pa ful pridnauser posted image

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 849
9.10.2009 20:13:57   
stuhica
¸evo še mene na brzino... moj cuker do včeri je bil čist od meje normale včeri in danes se mu je pa gladko začelo mešat...

zjutraj po zajtrku 7,5 po kosilu 8,4 zdej sploh ne vem kaj hudiča naj jem... v torek mam kontrolo dnevnika... imam pa še 3 tedne do konca... user posted image user posted image  Jem pa take stvari kot ponavadi, zjutraj sem pojedla košček kruha  z NGKI namazanim z maslom in eno mandarino, po merjenju nektarino,  kosilo kebab ( en krajček pizze) in pa solato mešano,  vmes spet nektarinice po merjenju, zdej pa sploh ne vem kaj naj...

Je pa res da me daje nek prejhlad me v grlu čist vse zabasan pa čiham že čist cel danuser posted image user posted image  Tako da lahko da je to posledica povečanih cukrov...

Upam da se mi vrednosti do torka umirijo, drugače pa amislite d ame bo dala 2 tedna pred rokom na inzulin al bi mi znal kej psopešit porod, v sredo imamm ginekologa... ne vem kaj mi bo on rekel zadnjič je bilo rečeno 2 tedna nazja da je z mojim user posted image  vse v redu nimmanne preveč ne premalo kg, obseg trebuščka je ok, vse je ok...t ako da zdej res ne vem...

Metulj 333 pa sej tebi je cuker zginil po obeh porodih al ne... meni je očitno nekaj moglo ostat saj tista kontrola po 6 tednih je bila edina in potem takoj pri 5 tednih spet  pa sem takoj imela 3 vrednosti povečane...  mi pa tako kot mojim vsem v žlahti seveda grozi prej ali slej sladkorna bolezen tipa 2.. tako pač je je pa rs da jo bo treba čimdalh zdržat brez vsega je pa res že ornk mučno tole vsaj zdej...

Kalypso ja kdaj pa imaš ti rok???

Pattaya vidim d ase kar dobr držiš pa sej bo,maš tud konc mesca rok mar ne , pa ti cuker si pa odklonila inzulin če  se ne motim...

lep večer vam želim punce pa se še tipkamo...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?