Nepoznana -> RE: nosečniška sladkorna (8.7.2009 11:28:26)
|
Živijo punce! Sem se prišla mal spovedat oz. potolažit k vam. Prejšnji teden so mi ugotovili, da imam povišan sladkor (teče mi 30 teden nosečnosti) in zdej moram pazit na prehrano in si trikrat dnevno po obrokih merit sladkor. Sem imela pa na testu šele četrto meritev preveliko, ostale, prve tri so bile v mejah normale. Zdej pa me nekaj matra. Danes zjutraj, na tešče, sem imela sladkorja 4,6. Normalno. Zajtrkovala sem kos črnega kruha in light mlečni namaz ter kozarec mleka. Po eni uri in pol mi pokaže 9,7. Zmerim takoj spet, pa že 7,3. Ke mi je blo čudno, sem merila še enkrat, tokrat je pokazalo 8,9. [sm=zmeden.gif] V čem je finta? Vse tri meritve sem naredila takoj eno za drugo, samo listke v mašinci sem zamenjala in na novo zbodla v prst. Sem klicala na diabetološko, pa je rekla, da naj kar pazim do konca tedna, če bodo vsaj tri meritve po obroku več kot 7,2 pa naj se oglasim... Pri kakšnih meritvah ste ve pristale na inzulinu? Zdravljenje je možno samo z injekcijami? Al obstajajo tudi kakšne tablete? Malo me namreč skrbi, da ne bom dobila "bodalc", ker mi je grozn sama sebe pikat - čeprav tole v prst sem se že navadila. Ampak za dobro počutje otročka bom pač pretrpela kar bo treba, tudi injekcije.....
|
|
|
|