|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
14.6.2009 12:18:45   
stuhica
no pozdravljene vse skupaj...

Anci banci a karto ti je rekla d amraš na ta dolgo delujočega... ma tole s sproženjem poroda... meni so ga sicer ampak le dva dni prej... sva začela oba hudo hujšat na koncu... tko da ne vem enim je drugim spet ne kriza...

Moj cuker ja no se trudim samo me mela skrbi imamo slabe nvičke za mojo drago tetko ki je zbolela in baje nič več ni od nje ... user posted image user posted image  tako da sme ful žalostna...  ne smem pa se prveč obremenjevat in sekirat ker spet ni dobr za cuker sej vem ampak če mi je pa res hudo... user posted image user posted image user posted image

v glavnem upam da se nam vsem dietkam uspe prebit čimdalj časa skoz dieto jaz sem vesela da jo furam že 16 tednov se trudim ni kej... strah do inzulina je pač prevelik...  inzulinkam pa želim da se vse poštima in da bo po porodu vse ok...

Grem se mi mudi južno prštimat za našga lumpka ki je zunaj... čav bav

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 476
15.6.2009 10:52:35   
yenny
Stuhica-probaj se čim manj sekirati!Sicer pa kaj pametujem,saj vse vemo,da je lahko govoriti,sladkor pa itak šiba po svoje!
Anci banci-imava isto ginekologinjo!Jaz imam jutri pregled pri njej,še prej pa diabetologinjo.Pri tebi je spet malo drugače,ko si že toliko noseča,da se že lahko pogovarjajo o porodu.Najbolj pomembno je,da je otrok že dovolj težek in velik,potem je pa čisto vseeno kaj se odločijo.
Zgleda,da ni pravila,ene rodijo prej,druge kasneje,nas bodo že poštimali!
Zanima me še,kaj naredite,ko ste resnično lačne!Meni včasih kar kruli in mislim samo na to kaj bi dala v usta!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 477
16.6.2009 10:58:16   
stuhica
yenny ja sej vem da se ne bi smela ampak tako pač je gre cuker kar gor... včeraj sm ga imela po kosilu 8,4 user posted image user posted image user posted image  ampak sem se probala skulirat tako da večerja je bila že ok 6,0...

Danes bomo pa vidl kako bo kaj pokazalo...

Nč se mi ne da imam še toliko dela pa za šolo pa doma k morm vso kramo ven iz omar , pa omare ven, k v ponedeljk pride parketar parket zbrust tako da... oh ja ma ktera kej odveč časa, kakšne roke bi mi prav pršle, k našga nav doma... kriza...

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 478
16.6.2009 16:54:48   
yenny
Danes sem imela kontrolo pri diabetologinji,nič posebnega ni ugotovila.Je videla,da je bil nekajkrat po zajtrku visok sladkor pa je najprej rekla,da sem sigurno kaj takega pojedla,ko pa sem ji razložila,da je moj meni že tri mesece iz dneva v dan kar se zajtrka tiče enak in da to ni to pa potem seveda ni imela pametne razlage.Mi je pa predlagala,naj bom vsak dan 20 minut po zajtrku aktivna naslednje pol ure.Se pravi,naj v tem času ne počivam,ampak migam se pravi kakšen prah,sesanje,nekaj pač.Bom sprobala še to,kar pa ne pomeni,da sem do sedaj vse preležala.user posted image
Povišani so tudi ketoni,oziroma aceton,kar pomeni,da predvsem pred spanjem pojem premalo.
Ja ne vem!Će jem normalno je sladkor visok,če jem manj spet nekaj drugega fali,skratka nisem več pametna.user posted image
Naslednjo kontrolo imam 7.7.bomo videli kaj bo do takrat!
A ja,danes se, za kosilo jedla polnozrnat kus kus,o vrednosti sladkorja ne bi zgubljala besed-7,5!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 479
16.6.2009 17:21:52   
HeGa
Samo da vas na hitro pozdravim.

Drugače sem na dopustu, pa sem imela danes UZ pri dr. Sketljevi, pa sem se mogla s Paga pripeljat. Nič hudega, vsaj vem da je z user posted image  vse ok. Navsezgodaj zjutraj pa nazaj na Pag do konca meseca. Upam, da se voda še kaj ogreje, ker zaenkrat grem samo do kolen. Sem bolj ta zmrznjene sorte ratala odkar sem user posted image .

stuhica ne se preveč sekirat, saj bo user posted image

Jst mam tud zadnje dneve probleme z jutranjimi ketoni. Sem že kar povečala povečerek, pa se skoraj nič ne pozna. Bo treba zgleda še povečat dozo.
Kar se tiče pa testenin sem tudi jst nora na njih. Kupla sem neke polnozrnate špagete (mislim, da v Lidlu), ki mi ne dvignejo sladkorja. Je pa res, da si jih točno navagam in ne pretiravam z omako. Dostikrat si jih skuham kot prilogo k mesu in zelenjavi. Jih kar malo popečem z mesom ali zelenjavo, pa ne rabim nobene polivke. Uf sem kar lačna spet ratala.

yenny tale polnozrnati kus kus sem pa tud že držala v roki v trgovini, pa ne vem zakaj sem se premislila. Verjetno zaradi instant priprave. No zdaj vem, da ga ne rabim sprobavat.

Lepo se imejte!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 480
16.6.2009 17:37:05   
stuhica
ma ja yenni tole ti je pa isto kot pri meni, če preveč jem gre cuker gor, če premalo so ketoni zanič pa aceton prevelik nkol jim ni prav al pa sem tud sama tak butelj da ne znam predvidevat kako se bo kaj izšlo... katastofa...

No ja jaz pa zdej čakam da si izmerim cuker sm šla danes s svojim na pozno kosilo juhico,  na ribico s krompirjem (pečen ampak na koncu še v fritezki) je bil ful okusen in me kr aml skrbi kakšen bo ta cuker... sem se pa najedla kr fajn pa še moj user posted image je počasi začel že brcat tako da je bilo prav zabavno na kosilu... je pasalo k sva šla po dolgem času skupi ven na kosilo da sva kakšno rekla ker ponavadi skoz dela danes pa si je vmes vzel frej sva šla mal pojest...  tako da upam da bodo vrednosti uredu

Kaj je to a mamo vse nosečke sladkorke rade testetnine.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 481
17.6.2009 13:09:57   
Tretjinka
CIAO punce,

zelo ste pridne s svojimi dietami! user posted image user posted image user posted image
jaz sem že malo pozabila kako to gre in se spet nekam lovim....najbolj sem izgubljena za zajtrk...sploh nimam ideje kaj naj jem....vse kar mi diši, ima OH user posted image ! kaj jeste ve?
najbolj pa mi je bad to, da sem šele v 1. trimesečju in me zato še zelo redno spremljajo slabosti....in sicer 1.5 ure po tem, ko jem, mi postane slabooooo....pomaga edino, če spet jem user posted image user posted image user posted image  štala user posted image ....komaj čakam, da se vsaj to konča...pa taaaakoooooo sem lačna, da je joj user posted image  to se pa verjetno še lep čas ne bo končalo, ane user posted image user posted image

a mi malo osvežite spomin in mi poveste kakšne vrednosti sladkorja v krvi so ok? po jedi?

tnx!
fajn bodte!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 482
17.6.2009 14:56:20   
stuhica
tretjinka... pozdravljnea oh ja vidim da te tudi čaka še dolga pot... jaz sem z dieto začela v 5 tednu nosečnosti, sedaj sem v 21  tednu tako da sme zankrat kr pridna... sicer bolj na neki meji včasih ampak se trudim sfolgat...

Mejna  vrednost sladkorja je 90 minut po jedi  6,6 !  Zjutraj na tešč pa cca 5,3 če s ene motim, naj me ktera popravi.... tako da.. ja vem kako ti je ker sem jaz cele 4 mesece tud skoz non stop bruhala, zajtrk in kosilo obvezno, občasno je večerja v men ostala, tako da te ćist zastopim, sem pa imela ta čas tud težave s pitjem tekočine ker zjutraj nikakor nisme mogla nič popit tud po požirkih ne ker mi je blo v momentu takoj slabo in sem šla še tisto vodo zbruhat tako da ja vem si revica čist...

Za zjutri imam jest ponavadi ( ja ker drugega že nesmem) košček sirčka, košček salame poli ali piščančja prsa in dietni kruh z nizko glikemičnim indeksom. Vačsih pa pa pojem samo sadje pa potem ko si zmreim cuker kaj bolj konkretnega, pa jajčka si spečem... mleka zraven ne morem ker mi gre na bruhanje, jogurti mi kr smrdijo in sploh ne morem jest tako da  pol se pa moj izbor počas že neha, po skosimčih sem imela velik cuker jih ne jem...

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 483
17.6.2009 19:48:49   
yenny
Ja,stuhica imaš čisto prav-zjutraj na tešče do 5,3 in po obroku 90 min 6,6!
Moj zajtrk je že tri mesece enak-jogurt 1,3,zraven pa košček kruha,sadje naj bi tudi pasalo zraven,ampak sem ga ukinila,ker mi preveč dvigne sladkor.Za dopoldansko malico pa mi sadje naredi v redu,zraven pa ponavadi mleko s kruhom!Nobene eksotike!
Včeraj se m jedla domače maline,danes pa domače borovnice-nobenih težav,razen,da bi jih še pa jih je zmanjkalo!
Danes zjutraj sem tudi prvič prakticirala pol ure aktivnosti po zajtrku,sladkor je bil v redu!user posted image Bom pa v to teorijo prepričana šele po daljšem času,če bo zdržalo v mejah normale!Sem vzela to kot izziv!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 484
18.6.2009 9:17:28   
Tretjinka
STUHICA, ojoj ojoj ojoj ojoj ojoj ojoj ojoj.....zdaj pa ne bom več stokala in jokala user posted image user posted image user posted image  moje slabo počutje namreč ne seže niti do kolen tvojemu user posted image user posted image user posted image  ojoj, ojoj, ojoj....ma bogica ti!!!! še dobro, da je že mimo!!! ojoj....

hvala za ideje in nasvete!

a ve ste pri svojih osebnih G ali ste bile vse napotene v Lj?

Jaz sem za1x še pri moji G, diabetolog pa je en starejši možiček, ki mi je dal občutek, da sploh ni panike, da to se zdaj full preveč komplicira itd itd....je rekel, da leta nazaj nihče ni vedel, če je imela nosečnoca povišan cukr...pa sem mu rekla, da je tudi vprašanje kako se je potem nosečnost končala in kaj je bilo z otročkom, pa se je samo posmejal, da pri mojih cukrih ni niti govora o čem takem.....mi je full pašalo to slišat, ampak sem tak karakter, ki rabi moćno brco v rit, saj imam zdaj njegove besede za izgovor, da se ne držim prav v nulo, da goljufam in ne toliko kompliciram, kot sem pri prejšnji nosečnosti, ko sem imela drugo ekipo, ki mi je stvar veliko bolj resno predstavilo....

aja, STUHICA, kakšen je to kruh z nizkim glikemičnim inekdom?
in YENNY, kaj ti nisi nič lačna, če poješ le jogurt in košček kruha za zajtrk..??? to sem danes probala....sem jedla kake 45 min nazaj, pa sem že lačna ku volk user posted image user posted image user posted image
weeeeeeeeeuser posted image

user posted image lp

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 485
18.6.2009 12:15:26   
yenny
Ja z zajtrkom je tako,da ti zraven pripada še en sadež in majhna žlička namaza,ali pa rezina sirčka ali pa salama piščančje prsi,kruha pa 60 g!Če jaz pojem vse to,se mojemu sladkorju zmeša in ga celo dopoldne ne spravim več v red.Za dopoldansko malico pa že lahko pojem več.Očitno je moja trebušna slinavka zelo lena in rabi kar nekaj časa da se ogreje in začne delati-nimam druge razlage!user posted image

Kaj bi dala za en konkreten sendvič!user posted image
Kruh z nizkim glikemičnim indeksom sem zasledila samo v Leclercu.A ga imajo še kje?

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 486
18.6.2009 16:33:29   
anci banci
ojla cukerašice

jaz sdem bila danes pri diabetologinji in mi ni dala dolgi insulin, pogledala je moja merjenja, meritve pri zajtrku in kosilu so ji všeč, pri večerji pa je rekla da ne šparam z insulinom pa so meritve skoraj vse od 5,7 pa do 6,6.
Potem mi je rekla pa da naj omenim ginekologinji da bi bilo dobro da me da rodit z 38 tednom (spet sveda ne vem zakaj to ampak meni je kr všeč)

jaz sem kruh črtala z jedilnika, jem tiste riževe kruhke (vaflje) brez soli ali cukra
sej včasih sem se kr prekršila in sem pojedla kak kos kruha (polnozrnat) in salamo ter sir in je bil cukr normalen, mogoče je edino pomagalo da sem splila ful vode in da sem se gibala

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 487
18.6.2009 17:46:41   
yenny
Anci banci-a napisala ti ni pa nič naj te da prej roditi.Me prav zanima kaj ti bo rekla ginekologinja.Kdaj jo pa imaš,če ni skrivnost!Saj vem,da sem firbčna,ampak kmalu bom tudi sama na tem pa je lažje,če že vnaprej vem kaj naj pričakujem.Mene ne bi nič motilo,če bi me dali z 38 tednom!user posted image Ne vem,enim sprožijo prej,druge kar pustijo do konca!user posted image
Sem si tudi jaz kupila tiste riževe vaflje pa jih bolj gledam,nikamor mi ne grejo.Koliko jih lahko poješ za malico-1 ali 2?Nimam občutka glede na količino,da ne bi prekoračila!

Neposredna povezava do sporočila: 488
19.6.2009 21:34:23   
anci banci
oj

nekaj mi je nakracala v karton amapk žal nisem znala razbrati...ah ni skrivnost... v torek 23.6 jo imam...
jaz tudi ne bi imela nič proti da mi sporoži v 38 tednu... imam že vsega poln kufr

kar se tiče vafljev je ful dobra kombinacija kak sadež pa 2 vaflja (jaz sem dostikrat pojedla kako jabolko zraven)
sej se jih navadiš jaz sem jih začela še oboževati

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 489
20.6.2009 0:37:59   
stuhica
Drage moje   se vam javim čez par dni, jutri grem na pogreb od moje drage teta... user posted image user posted image

Ko pa pridm nazaj pa moram odklopit računalnik ker morava dnevno čist spraznt tkao da se slišimo šele čez kak teden...

pazite nase, jaz se moram zdaj prav potrudit in bit fejst močna da dam to vse skozi s cukrom v mejah normale... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 490
20.6.2009 12:14:53   
anci banci
stuhica... moje sožalje

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 491
20.6.2009 16:54:13   
yenny
Stuhica-zdrži!
Me pa res zanima kaj bo rekla ginekologinja!
Bom probala še tole z riževimi vaflji,ampak se še nisem odločila ali bi danes ali počakam do jutri če mi bodo kaj bolj simpatični!user posted image
Za kosilo sem danes jedla meso z žara in kot vedno po taki hrani je moj KS super!

Neposredna povezava do sporočila: 492
20.6.2009 21:00:07   
anci banci
jaz sem imela najboljši cuker po čevapičičih in lepinjiuser posted image user posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 493
22.6.2009 11:10:07   
yenny
Anci banci-držim pesti za jutrišnji pregled!
Sem včeraj res jedla za popoldansko malico tiste riževe vaflje,razen,da so šli težko dol vse ok,vključno s sladkorjem.
Zadnje tri dni me daje jutranji sladkor,se pravi na tešče,ker je že povišan,včeraj zjutraj je bil 6,7,danes sicer 5,5 kar je še vedno preveč.user posted image
Mi pa res ni jasno od česa!Ne rečem,če bi vsaj ponoči kaj jedla!Še sanjati ne upam kaj dobrega,kaj šele,da bi dala v usta!Potem pa takole!user posted image
Zgleda,da bom mogla spet povečati dolgodelujoči insulin,ni druge!

Neposredna povezava do sporočila: 494
23.6.2009 18:29:06   
anci banci
yenny če imaš na tešče potem boš morala dolgega povečat ni drugega...(kakor je meni znano)

kar se tiče pregleda pa takole, CTG ne kaže nič posebnega, odprta sem 1,5 cm, posteljica zrela, UZ je pokazal da je ali okrog 3200 ali več težak.... ginekologinja pa da bomo še počakali ker ni potrebe po sprožitvi in ker malemu ni nič hudega notri in kakor kaže se bo že sam odločil kdaj bo prijokal na svet

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 495
24.6.2009 8:44:04   
yenny
Se je meni kar zdelo,da ginekologinja ne bo navdušena nad CR.Po moje ga naredijo,samo,če res ne gre drugače.Imaš vsaj to srečo,da si že odprta,zdaj pa bo kar bo!Kaj nas še čaka!user posted image
Moj sladkor na tešče se še ni umiril,tako,da bom povečala še za 2 enoti insulina.Zgleda,da gre za to,kdo bo koga!
Bo že!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 496
29.6.2009 16:39:28   
stuhica
evo me končno nam je uspelo računalnik in vse nazaj prklopt , smao imm  še tolk dela d aje noro, tako da ... ja pogreb smo dal skoz...

Moj cuker se je kar dobr deržal, me pa neki zanima prav presenetlijivo imma nizke rezultate, pa se bojim d ani pset tu dto kaj narobe ker imam po 4,8,  in 5,0 ko sem prej imela cuker ful večji, dane s po juhici čevapčičih kruhu in  veliko zelene sollate je bi ucker le 4,6 ...

Me prav zanima kolk bo mesečn povpreečje...

letim ker mi mali teži se še slišmo..

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 497
30.6.2009 8:55:57   
yenny
Stuhica user posted image samo,da je to za tabo,zdaj pa kar korajžno naprej!
meni se zdi tvoj sladkor čisto v redu,samo navajene nismo na take vrednosti.Upaj,da bo trajal vsaj nekaj časa,ker po mojih izkušnjah,ko se ravno začnem veseliti se spet obrne na glavo!user posted image
Jaz sem imela zdaj spet en tak vikend,ko je bil sladkor cel čas visok,ne glede na to kaj sem dala v usta.Dolgodelujoči insulin sem povečala iz 28 enot sem v parih dneh prišla na 34 enot!user posted image Upam,da bo zdaj vsaj nekaj tednov spet mir!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 498
30.6.2009 14:42:02   
anci banci
drage cukerašice:)

mojega trpljenja z insulinom bo jutri konec... zmagali smo.... jupiiii
namreč jutri ob 8h se moram zglasiti v porodnišnici, ker sem naročena za sprožitev poroda

vsem vam želim da vam čimprej mine in da uspete ukrotiti ta cukr... vso srečo

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 499
30.6.2009 15:03:27   
Anonimen
Anci banci zakaj pa? Sej super da boš že pestvala ampak kaj pa je bil razlog? Je sladkorna ali ima user posted image preveč g.....??

Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?