|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
30.6.2009 19:47:36   
yenny
Anci banci user posted image user posted image user posted image !
Drži se!Bom v mislih s teboj!
Pa tudi mene zanima v katerem tednu boš jutri in zakaj so se vendarle odločili za to?
A ja,kdo se je odločil-diabetologinja ali ginekologinja!?user posted image
Poročaj čimprej o vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 501
30.6.2009 21:58:17   
anci banci
ginekologinja se je odločila za sporožitev, razlog visoke doze insulina, visok pritisk, zrela posteljica, odprta 1, 5 cm, rahli popadki
jutri bom 38 tednov in 1 dan

hvala za lepe želje

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 502
30.6.2009 23:43:47   
stuhica
user posted image user posted image user posted image user posted image Anci banci bravo čestitke že vnaprej želim vama veliko lepih trenutkov pa da s etvoj sladkor uredi prav tako das e hitr pocajtaš od CR .... sem prav vesela zate...

Jaz mam kar tak občutek da bom tud neki časa prej rodila, imam kratek MV in baje srčasto obliko maternice.... in tud občutki me v prvi nosečnosti niso prav nič z,motili so bili taki kot sem predvidevala ....

Jao jao ja tele moje vresdnostis neki dni ful v redu pol pa včeri zvečer pa danes pa katastrofa 8,6 in 9,1 me je skor na rit vrglo, pa nič takega nisem pojedla za znoorettttttttttttttttt user posted image

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 503
1.7.2009 8:51:37   
yenny
Jaz sem razumela,da ji bodo porod sprožili ne da bodo delali CR.Bomo že zvedela kaj in kako!user posted image
Stuhica-a zdaj bova pa sami tukaj gor viseli kot dve pozabljeni!user posted image Nič čudnega,da imava tak sladkor,ko pa naju noben sploh ne pride povohat sem!user posted image
Jaz čakam naslednjo sredo,ko imam spet diabetologinjo,da vidim kaj bo rekla.Meni OH naredijo slabo in konec!Kaj naj zdaj naredim?

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 504
1.7.2009 12:14:56   
william a.
Lep pozdravček vsem skupaj.  V petek sem imela 1. test za sladkorno (26T) in sem imela povišano vrednost (9,1). Do torka, ko sem imela ponovno testiranje, sem se držala diete po enotah, ki sem jo zasledila na tem forumu. Pri 3 urnem testiranju je bila povišana vrednost merjenja po 1. uri, ostale 3 pa so bile menda v mejah normale. Gin. sestra povedala naj se držim diete in da nadaljnje preiskave niso potrebne!!?? Sedaj sem zmedena, saj mi o dieti ni znala nič kaj dosti povedati, o tem, da obstaja posebna dieta za nosečnice ni nič vedela. Prosim za kakšen nasvet glede diete. Kje naj dobim kakšna "navodila" za prehranjevanje? Zasledila sem tudi, da se lahko proti koncu nosečnosti težave še stopnjujejo. Ali je normalno, da me ne bodo poslali še na kakšno kontrolo? Hvala!!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 505
1.7.2009 12:15:17   
Anonimen
Ojla...

No da ne bosta sami user posted image user posted image user posted image user posted image   Jst mam cuker za znoret... Zjutraj na tešče sploh ne pol 6.5 po hrani pa tudi do 10.4. user posted image user posted image user posted image   Jutri mam diabetologinjo, bomo vidli kako in kaj... Upam da samo zaradi visokih tednov ubežim inzulinu user posted image

No na aparatku imam povprečje 7.7 kar pa niti ni tok zlo grozno slabo, ali? user posted image

Sej no ampak če sem pa iskrena, pa se itak diete ne držim najbolj... Ker se ne redim ne jaz ne mali sem si mislila, da je vse tole en velik shit in zdej se držim toliko, da pijem samo vodo ali limonado pa sladkarijam sem se odpovedala... Edin sladoled pa lahko jem, ker mi ne nabije cukra user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj pa vidve kej? Kako strogo se držita diete?

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 506
1.7.2009 13:53:58   
yenny
Živa25-ne vem ali pri visoki nosečnosti tudi še začnejo z insulinom.Mogoče ti pa uspe!Možno je pa tudi,da raje kar sprožijo porod!Vse boš zvedela od diabetologinje.Kar se povprečja tiče 7,7 po moje ni ravno v redu!Vse kar je po obroku nad 6,6 je preveč!Nočem ti pametovati,ali pa delati panike,da ne boš narobe razumela!user posted image Vsekakor poročaj kako bo jutri!
Kar se diete tiče se jo jaz držim 99% in ravno to me najbolj jezi,ker se mi kljub temu vsake toliko časa vse obrne na glavo!Edino kar se pregrešim je občasno 2 majhna piškota za povečerek.Drugega se do sedaj nisem pregrešila!Prisežem!user posted image Kaj bo do konca s tem sladkorjem ne vem!
Knjižico kjer je razložena dieta in količine hrane pri posameznem obrok sem jaz dobila na Polikliniki v LJ.!Tako,da William svetujem,da se obrneš kar nanje,so pa tudi zelo prijazni,tako,da ni panike in pa ja,proti koncu se zna zadeva še poslabšati,tako,da še kakšna kontrola ne bi bila odveč!Moje mnenje!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 507
1.7.2009 13:59:42   
Anonimen
ja sej ja Yenny bomo vidli kaj bodo jutri rekli... No sej tok visoko pa spet nisem... 33 tednov še ni za sprožitev verjetno, pa vseeno tok da me mogoče ne bodo mučli z inzulinom. Sej vem da ni dobro povprečje, ampak se mi ne zdi toliko, glede na to, da mi cuker zna skočit tudi preko 10. user posted image user posted image user posted image

Jutri bo več jasno...

Si pa pridna da se tok lepo držiš diete... Sej pravim... Meni in malemu se nič ne pozna, da bi mela sladkorno, mogoče zato ne jemljem tega tok resno user posted image Bomo vidli kaj mi bodo jutri rekli user posted image   Jaz se nisem še nič zredila v celi nosečnosti, tamali pa je skoz OK in skoz malo pod mejo tko da ni predebel ali zahiran...

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 508
1.7.2009 18:26:55   
kalypso
Mene pa zanima naslednje:

Kakšne vrednosti sladkorja ste imele, tako pri 50g testih kot potem pri 100g? Danes sem namreč preživela cel dopoldan v laboratoriju na 100g testu, ker sem 50g imela 9...
Malo me zanima kaj lahko pričakujem v ponedeljek, ko grem na pregled.

Pa še ena stvar: ali ima katera od vas kakšen povečan izcdek iz nožnice ali pa glivčna vnetja zaradi sladkorja? Meni je rekla G, da imam verjetno kar povečan sladkor zato, ker se že od nekje 8 tedna ne morem NIKAKOR znebiti zeleno rumenega izcedka iz nožnice, niti po 4 dozah zdravljenja (Canesten, Gyno Daktarin,....). Če katera ima to težavo naj prosim malo napiše kako si pomaga pri tem, ker meni pamaga samo tisti čas ko jemljem zdravila, potem pa takoj spet izcedek. Zdaj imam intimno milo VitaGyn za vsakdanjo nego in pa Vitagyn C kremo za 2x na teden... Ne vem še sicer kako bo, verjetno pa ravn tako ne bo kaj dosti pomagalo...
Hvala vam za odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 509
2.7.2009 9:07:04   
yenny
Kalypso-za izcedek ti res ne vem kaj napisati,možno,da je res!Na srečo vsaj teh problemov pa nimam!
Evo bom prepisala moje vrednosti sladkorja iz materinske;-50 g glukoze-4,6  9,2
                                                                                           -100g glukoze-4,6  11,5  9,3     3,9
Na te vrednosti so mi dali najprej dieto in po parih dnevih insulin!
A že katera ve kako je z Anci banci!?

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 510
2.7.2009 17:37:10   
pattaya
Nista same ostale, sem še jaz tudi tu user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Danes sem imela diabetologa in je rekel da so rezultati ok. Pa da je vsaj eno spremembo naredo mi je povečal dozo inzulina iz 4 na 6 enot. Drugače pa po starem. Tudi jaz se ne držim diete, ker pri meni hrana nima veliko vpliva na cuker. Tak da velikokrat pojem tudi kakšen sladoled.

Pridejo pa tudi dnevi, ko ješ vse tak kot moraš pa je cuker vseeno visok, pa kaj čemo, tak je to.

Se slišimo.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 511
2.7.2009 17:48:42   
Anonimen
No evo jaz sem tudi na inzulinu user posted image Za začetek sem dobila 6 enot vsakega pol bomo pa vidli... Čez 14 dni mam kontrolo...

Yenny če so pa tebe po takem cukru dali na inzulin, pa nevem kaj sem pol jaz mislila... Jaz pod 5,9 sploh še nisem mela cukra, zaren takrat, ko sem imela hipoglikemijo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pattaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 512
2.7.2009 17:54:40   
Anonimen
živjo, punce!

v torek sem bila na diabetološki v KC in vas je žal kar res veliko nosečnic-sladkornicuser posted image
sem bila tudi sama - zadnje tromesečje na insulinu.
da vas povedrim: v torek sem imela zadnji pregled po porodu in je bilo vse ok. stanje se je povrnilo v normalo! seveda bi morala imeti še vedno dieto, a žal mi ob dveh otročkih to težko uspeva...
pravzaprav se mi je stanje znormaliziralo že med samim porodom (dajali so mi glukozo).

user posted image user posted image user posted image čim lepše dokončajte nosečnost in porod pa da se vam znormalizira tako kot meniuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 513
3.7.2009 9:29:04   
hel32
Da ne boste čisto osamljeni se še jaz malo javim, sem tudi cukerašica,
sicer shajam brez insulina samo z dieto mi kr lepo uspeva držat sladkor v mejah.
In sicer zjutraj od 4,8-5,2, čez dan pa tudi tam do 5,9, edino zvečer včasih malo preveč popapcam in ga imam tudi čez 6,6,
ampak mi je diabetologinja rekla, da to ni nič takega, pač malo majn pojem.
Me pa nekaj zanima, je res, da imajo vse s sladkorno napovedan carski rezuser posted image  Mislim, da to ne drži, kolk sem jaz brala,
samo, če imaš zelo visok pritisk, ali pa če je plodovnica kalna, in če je otrok prevelik.
Jaz sem v 32 tednu, naš malček pa ima 2 kg, čisto po "reglcih" user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 514
3.7.2009 9:32:26   
pattaya
živa25 jaz čez 5,9 sploh malokdaj pridem, tako pred kot po jedi, pa sem že tudi več kot en mesec na inzulinu. Tukaj se vidi kako različni so diabetologi in kako različno se odzivajo na naše vrednosti.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 515
3.7.2009 9:44:33   
veronikab
hel32 - sama sem imela nosečniško sladkorno, pa sem rodila naravno. Je pa res odvisno od različnih faktorjev. Moja nosečnost je razen hude slabosti na začetku in nosečniške sladkorne potekala brez zapletov.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 516
3.7.2009 11:02:42   
yenny
Sama sladkorna ni dovolj da bi se kar odločili za CR,mora biti še kaj drugega zraven.
Mislim,da je res kar precej odvisno od diabetologa  eni te dajo takoj na inzulin,drugi pa te imajo čim dalj na dieti!
Jaz zase samo vem,da upam,da grem po porodu na normalo!S tem se tolažim!user posted image
Živa25-tudi z insulinom ti bo šlo,kar brez skrbi!
Anci banci je včeraj rodila!Upam,da se ni matrala od 1.7.!user posted image  

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 517
4.7.2009 10:35:56   
Anonimen
Punce moje jst sploh nevem kaj naj nardim... Sem včeraj z jutranjim inzulinom začela in mi sploh ne pade cuker pod 8 user posted image user posted image user posted image Mam občutek, kot če si sploh ne bi dala inzulina... Enake cukre imam kot prej... Pa zdej še bolj pazim kaj jem.... Danes sem recimo za zajtrk jedla dva mini koščka kruha zelo na tenko namazana s pašteto (piščančjo) in zraven sem spila pol kozarca jogurta... Rezultat po uri in pol... 8.6!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Jst nevem kam tole pelje....user posted image user posted image user posted image

Sem pa včeraj bla v P na pregledu in imam porcijo menda zmehčano (nevem kaj to pomeni) ampak sem zaprta in MV imam dolg 42mm user posted image Je reku Pušenjak, da je to fuuuuuuuuuuuuuul user posted image user posted image user posted image   Zgleda da ne bomo nič prej šli rodit user posted image Tamali pa ima v 33t 1d 2133g user posted image

A kera kej več ve kot jaz?

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 518
4.7.2009 15:50:00   
Monni
Da se še jaz javim sedaj po porodu.

Zadnji teden pred porodom sem bila hospitalizirana in sem zaradi sladkorne dobivala dietno hrano. V glavnem smešno je bilo, da sem dobivala za jest čisto vse od belih testenin, do vlivancev, keksov.... Je pa res da so bile zelo zelo male količine in če bi se na tak način prehranjevala od začetka nosečnosti , bi verjetno imela 5 kg manj kot takrat ko sem zanosila user posted image . Pri takih malih količinah sem res lahko pojedla vse kar so mi dali in sem imela zelo nizek sladkor, tako da očitno res zelo vpliva količina hrane in ne toliko to kar ješ, ker doma sem se ful pazila, pa sem imela vedno več sladkorja.

Sva se pa vsakič s cimro nasmejali do solz, ko sva odprli pokrov in zagledali mojo miniaturno porcijo user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 519
4.7.2009 23:06:48   
stuhica
Monni čestitke za porod superca

Ja a si bila prav zarad cukra hospitalizirana pa samo na dieti al kako al si bila tud že kaj na inzulinu...

Ja teli obroki znajo bit hudič sma mene zdaj daje taka čakota kot še nikoli prej sem lahko normalne količine hrane pojedla zdaj sem pa kot vovk lačna i kar naprje bi smao jedla in jedla kriza pol je pa cuker ful velik user posted image user posted image user posted image Pa kaj morm če se mi je pa zdaj v 6 mescu pa ful apetit dvignu... zredila se nism nazaj sicer še nič od tistih 8 kg minusa tako da too je ok ampak vseeno samo hrana mi gre po glavi....
ta dva zadna tedna imam kar visoke rezultate se tako bojim spet te kontrole user posted image  in pa povprečja... upam da me bo zastopla da je šlo vse mal tud zarad streta, smrt  v družini itd.... pa da mi ne bo težila   ,.... nč
punce ne morm dolg sedet me vse boli se pol še slišmo.... čav bav 

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 520
4.7.2009 23:23:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Me pa nekaj zanima, je res, da imajo vse s sladkorno napovedan carski rezuser posted image  Mislim, da to ne drži, kolk sem jaz brala,
samo, če imaš zelo visok pritisk, ali pa če je plodovnica kalna, in če je otrok prevelik.

hel32, si si kar sama odgovorila.
se mi zdi, da so včasih delali CR, zdaj pa se mi zdi, da je vsem bolj prav, če je porod naraven = in nosečnici in babicam.
so pa meni vseeno bolj priporočali, da grem rodit v LJ, če bi prišlo do zapletov,... a samo zaradi tega, ker sem bila na insulinu.

prvega otročka sem rodila v KR, ker sem bila le na dieti.
ker je s teboj in z otročkom vse ok, boš po vsej verjetnosti rodila kar po naravni poti.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: živa25

Sem včeraj z jutranjim inzulinom začela in mi sploh ne pade cuker pod 8 user posted image user posted image user posted image Mam občutek, kot če si sploh ne bi dala inzulina... Enake cukre imam kot prej... user posted image

živa25, če si šele začela z jutranjim insulinom, se ti mora telo najprej navaditi na določeno enoto. če imaš dva dni povišan sladkor, si povečaš dozo za 2 enoti (če si daješ 4 enote, greš na 6 enot),... tako so svetovali meni... včasih je potrebno vsake dva dni poviševati enoto, dokler ne prideš na tisto, ki tvojemu organizmu najbolj ustreza.

za zajtrk ti priporočam ovsene kosmiče, mleko ali jogurt z 1,6%mm in jabolko. mogoče še to, da jabolko poješ najprej. paštetke niso najbolj priporočljive.

nosečniška sladkorna je stresen odziv telesa na nosečnost, so mi razložili...

v nosečnosti sem se zredila za 4-5 kg, po porodu pa sem jih hitro začela izgubljati,... zdaj sem 12 kg v minusu, dobrih 8 kg manj kot pred nosečnostjo! izgubiti moram še cca 4 kg, da pridem na sebi primerno težo. Urban bo v ponedeljek star 8 tednov.
punce, če se le da, zdržite dieto (tudi če si dodajate insulin), ker je po porodu lažje.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hel32)
  Neposredna povezava do sporočila: 521
5.7.2009 8:58:24   
Monni
IZVIRNO SPOROČILO: stuhica

Ja a si bila prav zarad cukra hospitalizirana pa samo na dieti al kako al si bila tud že kaj na inzulinu...

Ne nisem bila hospitalizirana zaradi cukra, obstajal je sum na zastoj rasti (kar sploh ni bilo niti približno), ter premalo plodovnice oz. plodovnica je bila na meji.
Na inzulinu nisem bila nikoli, samo dieto sem imela, no mislila sem da jo imam, dokler nisem prišla v bolnico in videla kaj je dieta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 522
5.7.2009 12:52:18   
yenny
K.tja-si me prehitela z odgovorom!Absolutno se strinjam z vsemi tvojimi nasveti.Jaz počakam dva dni in če je sladkor kljub insulinu visok dodam tretji dan še dve enoti.Potem spet vidim in če je poteba po dveh dneh spet višam!
Jaz imam največ problemov z jutranjim insulinom,tistim še na tešče in včasih tudi po zajtrku.Vse to kljub dolgodelujočemu insulinu trenutno sem na 34 enot!Sadje sem za zajtrk popolnoma ukinila,količino kruha znižala na 30 g in zraven pojem še en lahki jogurt pa je dostikrat tudi to preveč.Še najbolj sem lahko brez skrbi pri dopoldanski malici,vsi ostali obroki pa so bolj žalost!
Včasih imam občutek,da samo pomislim na hrano je že visok sladkor.Ni prijeten občutek,ko vstaneš od mize pa ti kruli,sladkor pa visok.
Ta teden imam v torek diabetologinjo pa bomo videli kaj bo rekla! 
Kar pogumno punce!user posted image

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 523
5.7.2009 18:30:29   
anci banci
ojla!

d se vam javim... nisem imela CR ampak so mi sporožili porod z valginetami za mehčanje matrničnega vratu... sprejeta sem bila 1.7. dobila eno valgineto in smo čakali... zvečer sem prejela še eno in ponoči sem dobila popadke, zjutraj 2.7.so preverili stanje in ugotovili da sem že 3 cm odprta... okrog pol dvanajste sem prišla v porodno in v 3 urah sem rodila ... moram rečt pozitivna izkušnja in da se izdržat...
cel čas poroda sem pa imela infuzijo glukoze ker sem imela izredno nizek sladkor in tudi po porodu je tako ostalo... kej več pa sporočim ko prideva z malim malo k sebi

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 524
6.7.2009 9:45:20   
Anonimen
Hejla čvekice... Sotrpinke user posted image

No včeraj zjutraj sem jedla kruh z MU sirčkom in malo jogurta in jabolko in sem si pred tem dala 7E inzulina in sem še vedno imela cuekr previsok... Za kosilo in večerjo sem dala kar 8E in je blo malo bolje in cuker sicer še previsok, ampak le malo čez 7 al pa 7.0. user posted image user posted image Zgleda da bom našla število enot, ki jih potrebujem user posted image user posted image

Me pa skrbi ta nočni oz jutranji cuker... Včeraj sem si ob 11h stisnila 8E nočnega in danes ob 7h sem imela 8.6!!! cukra user posted image user posted image Pa še povečerka včeraj nisem jedla.... Torej... po večerji sem imela manj cukra kot zjutraj, pa nisem nič jedla vmes niti pila... user posted image user posted image user posted image

No zdajle je 7.0. in zdej si bom spet dala inzulin in grem jest.

Meni so rekli, da müslije odpriporočajo user posted image Nisem več tok pametna kaj naj... Počasi bom dvigovala dozo in bo. Sem glih včeraj se sekirala, da je tole pše slabše za moje rezultate, ker se še sekiram, ker cuker ne pada user posted image user posted image   Sej se bom vzela v roke user posted image user posted image user posted image

No grem papat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?