tasa_m -> RE: nosečniška sladkorna (18.1.2009 23:50:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: svetlo Hvala lepa za vse odgovore. Od več prijateljic, kolegic, ki so se tudi borile s sladkorno v nosečnosti sem izvedela, da pri nas moraš pač za nekaj dni v bolnico, da te naučijo ravnati s sladkorno, pač tam si in (po domače rečeno izgubljaš čas) v štirih dneh dobivaš informacije, ki bi ti jih lahko povedali v ambulanti ali bi si prebral. No, kar bo pa bo... Zanima me pa še ena stvar. Ena od teh kolegic je rekla, da so ji med testom prepovedali piti tudi vodo, druga je rekla, da je pila koliko je lahko hotela (vode) in ji nihče ni nič rekel, tretja pa, da ko je povedala, da je spila požirek vode, ker ji je delalo slabo, so ji rekli, da je pokvarila test in so jo poslali domov, morala je priti čez teden dni, da so test ponovili. Ali katera ve, kako je sedaj s tem pitjem med testom (po tem, ko spiješ glukozo in čakaš, da ti trikrat vzamejo kri)? Se sme piti in koliko ali ne in zakaj ne? Hvala za odgovore! Pozdravljena. Tudi meni so ugotovili nosečniško sladkorno. V Mb. nisem rabila ostati nič v bolnišnici,čeprav me je bilo strah,da bom morala. Z napotnico sem šla v diabetološko ambulanto kjer sem se pogovorila z zdravnikom, kateri mi je dal aparat za merjenje sladkorja in lističe, ter mi rekel naj se držim diete. Nobene diete mi pa ni predpisal. Sama pri sebi sem črtala belo moko, sv. meso, maščobe, sladkarije, ipd. Žal mi sladkor niti po tem ni nevem kako padel..bil je povečan predvsem pred kosilom in večerjo, tako da sem zdaj pristala na inzulinu. Res sem začela z najmanjšo vrednostjo dodavanja inzulina (2enoti) ampak moram rečt da imam sladkor zdaj v mejah normale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Je pa res da se zdaj še bolj strogo držim,da ne jem hrane katere naj nebi.. Glede pitje vode pred testom. Ko sem imela velik test (3 urni) sem sestro vprašala če lahko pijem in mi je rekla samo vodo, tak da sem jaz vodo normalno pila. Saj pa ne morem vzdržat od 7-10h brez hrane in vode. Tak da jaz sem vodo pila normalno,..da sem vsaj malo pozavila da sem lačna.
|
|
|
|