khurde -> RE: nosečniška sladkorna (31.12.2008 13:24:10)
|
Jaz imam tudi to presneto NS, sedaj si merim cukr ene tri tedne. In ta prvi teden, ko sem začela z merjenjem, sem se držala predpisane diete, pa mi je bilo ful preveč za pojesti (s takimi količinami bi sfolgala kvečjemu tri obroke na dan, ker vmes nisem bila niti malo lačna + jaz imam še povečerek - kak jogurt ali solato, kar mi je pa ok). No, in tisti prvi teden sem imela cuker tudi po dvakrat dnevno povišan... Pa sem si rekla, da je mogoče bolje držati se moje prehrane in tega, koliko sama spravim vase, ne pa koliko mi predpišejo, pa sem naslednji teden jedla čisto svoje količine in sem imela v celem tednu sladkor 7,3 samo enkrat, ostalo vse pod mejo. Pa še takrat je bilo zaradi stresa (to tudi vpliva), ker so me poslali na dodatne preiskave. No, jaz sedaj jem ene petkrat dnevno, običajno res še povečerek, samo jem male porcije, take, da sem po treh urah res kaj lačna, ker po tej njihovi dieti bi mi šle kile samo gor. Na vodi mi je sicer videla, da jem manj, kot bi običajno (ker se res držim teh šestih obrokov in če bi jedla več, jih ne bi bilo), pa mi je rekla, da dokler je sladkor ok, ni panike. Če bi se pa videlo, da jem manj, pa sladkor v višavah, pol pa inzulin. In sem tudi zdravnici povedala, da se ne držim teh njihovih obrokov, pa sem ji pokazala rezultate tedna, ko sem se jih držala in mi je v bistvu rekla, da vsem pač ne paše isto in da dokler je sladkor ok, naj delam po svoje, da verjetno že vem, kaj mi paše in kaj ne. Sem vesela, da se ona ne drži te diete ko pijanec plota, ker po teh količinah hrane imam jaz povišan sladkor, pri mojih količinah je pa vse ok. Je pa res, da sem ful fan zelenjave in da s tem nimam nobenih problemov. Že prej sem večinoma jedla samo zelenjavo in v bistvu nisem spremenila skoraj nič v svoji prehrani, samo zmanjšala obroke tako, da jih imam lahko 5 do 6 na dan, ker prej mi ni sfolgalo, pa še faks, pa to in potem se res ne da tako načrtovati in zdravo jesti.
|
|
|
|