Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pogrevanje materinega mleka 4.1.2005 19:06:56
|
|
|
|
Gina
|
Če ga hraniš v flaški, ga lahko pogreješ kar v njej v mikrovalovki na 800 10 sec., ali pa daš v posodo s toplo vodo in pogreješ flaško v njej (lahko tudi na plinu). Poskusiš na zapestju, tako kot sicer:zmeden2: Evo, potem pa še zmešaš s kašico. Dobijo se pa tudi take kašice, ki že vsebujejo mleko in jih zmešaš z vodo, veš. pa pa
|
|
|
|
pogrevanje materinega mleka 4.1.2005 20:58:31
|
|
|
|
jon
|
Nikoli ne smeš svojega mleka pogrevati v mikrovalovni. Lepo si vodo pogrej na štedilniku, daj notri flaško in probaš ali je že dovolj toplo ali ne.Mora biti telesna temparatura.Jaz sem tako delala in tudi sem bila seznanjena s tem kako in kaj s pogrevanjem.So mi v bolici tako naročili. lp
|
|
|
|
pogrevanje materinega mleka 4.1.2005 22:00:15
|
|
|
|
Gina
|
Jon zakaj pa svojega mleka ne bi smela pogrevat v mikrovalovki? Tudi v porodnišnici ga imajo in jaz to skoz delam.
|
|
|
|
pogrevanje materinega mleka 4.1.2005 22:32:48
|
|
|
|
žorž
|
To, da mleka ne smeš pogrevat v mikrovalovni, piše tudi v navodilih pri prsni črpalki. Zakaj? Zato, ker tako uničiš ogromno sestavin - mineralov in vitaminov, ki jih mleko vsebuje. Mi ga pogrejemo kar lepo v vodni kopeli.
|
|
|
|
pogrevanje materinega mleka 4.1.2005 23:16:09
|
|
|
|
Gina
|
Jaz še vedno ne razumem zakaj? Mikrovalovka deluje na principu "mikrovalov" -(ki so v bistvu taki, kot pri radijih, samo ful bolj koncentrirani), ki posledično povzročijo premikanje vodnih molekul v hrani. Zaradi trenja, ki pride med trki molekul, se hrana segreva. Če segreješ preveč, bi mi bilo logično, da se pri tem uničijo tudi vitamini - kar bi se isto zgodilo, če bi segrevala tako močno na plinu ali kjerkoli drugje. Če segreješ samo do mlačnega, ne vem v čem je problem. Na aventovih flaškah tudi piše, da ni za v mikrovalovko, ampak po moje zaradi materiala, toda preizkušeno ne poči in ne cvrči, ker je res dobra plastika. Mogoče napišejo tudi zato, da ne bi kdo s cucljem dal v mikrovalovko. Če bi bilo na cuclju mleko, bi se otrok lahko oparil. Jaz drugih razlogov za ne-segrevanje ne vidim - ja pa še zaradi vsesplošnega slovenskega strahu pred "nevarnimi" mikrovalovkami. Zelo so fajn, naši otroci jih bodo imeli, kot imamo mi pomivalne stroje - sigurno. Še enkrat - v porodnišnici imajo tudi mikrovalovko, še zadnjič je ena o tem pisala na RR! Če pa v resnici veš kakšen dober razlog proti MV, bi ga bila pa vesela slišat, me zanima. pa pa
|
|
|
|
pogrevanje materinega mleka 4.1.2005 23:28:01
|
|
|
|
Jančika_
|
Kolikor vem, je problem predvsem v tem, da se v MV tekočina segreva neenakomerno, kar pa rešiš s tem, da flaško močno pretreseš. To sem prebrala na eni strani o dojenju, pojma nimam, na kateri...je bilo na MONu ali na LLL:zmeden:?
|
|
|
|
pogrevanje materinega mleka 4.1.2005 23:39:14
|
|
|
|
Gina
|
Ja, to je pa čist res, maš prav... ampak še vedno ne vem, če malo segrejem....v bistvu ni potem niti en del prav zelo vroč...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?