Gina -> pogrevanje materinega mleka (4.1.2005 23:16:09)
|
Jaz še vedno ne razumem zakaj? Mikrovalovka deluje na principu "mikrovalov" -(ki so v bistvu taki, kot pri radijih, samo ful bolj koncentrirani), ki posledično povzročijo premikanje vodnih molekul v hrani. Zaradi trenja, ki pride med trki molekul, se hrana segreva. Če segreješ preveč, bi mi bilo logično, da se pri tem uničijo tudi vitamini - kar bi se isto zgodilo, če bi segrevala tako močno na plinu ali kjerkoli drugje. Če segreješ samo do mlačnega, ne vem v čem je problem. Na aventovih flaškah tudi piše, da ni za v mikrovalovko, ampak po moje zaradi materiala, toda preizkušeno ne poči in ne cvrči, ker je res dobra plastika. Mogoče napišejo tudi zato, da ne bi kdo s cucljem dal v mikrovalovko. Če bi bilo na cuclju mleko, bi se otrok lahko oparil. Jaz drugih razlogov za ne-segrevanje ne vidim - ja pa še zaradi vsesplošnega slovenskega strahu pred "nevarnimi" mikrovalovkami. Zelo so fajn, naši otroci jih bodo imeli, kot imamo mi pomivalne stroje - sigurno. Še enkrat - v porodnišnici imajo tudi mikrovalovko, še zadnjič je ena o tem pisala na RR! Če pa v resnici veš kakšen dober razlog proti MV, bi ga bila pa vesela slišat, me zanima. pa pa
|
|
|
|