Sarina -> Ste si sami zgradili hišo? (4.1.2005 21:17:09)
|
Nam sta moja starša podarila 25 let staro hišo :love:. V zameno za to smo zanju na isti parceli(ker je parcela zelo velika) iz obstoječe garaže vsi skupaj (vsak je dal pol) naredili eno novo malo hiško (pritlično, da ata in mama nimata nič stopnic - smo mislili na stara leta ;)) - predsoba,kuhinja z jedilnim kotom, dnevna soba, spalnica in kopalnica, pa kurilnica, in nas je ta hiška komplet z vsem pohištvom in centralno stala 6,5 milijona (računali smo na 3 milijone - optimisti, ker je nekaj že stalo). Pa smo delali vse v lastni režiji brez pregrešno dragih s.p. in d.o.o., ki te oskubijo do kosti :grrr:. No, mi - naša mlada družinica pa letos začnemo renovirat našo 25 let staro hišo 9nebesa- začnemo pri strehi, potem okna, fasada itd., kar nas bo po mojih ocenah prišlo na okrog 10 milijonov (trajalo pa bo tudi ca.5 let, ker ne misliva najemat groznih kreditov). Sicer mi marsikdo reče, da si gre raje zidat, kot da bi vzel "staro" hišo (po mojem tisti, ki so fauš), vendar bi že za dosti manjšo parcelo in vse papirje dali skoraj 10 mil., tako da sem hvaležna za tako priložnost. Pa veliko sreče vsem pri gradnji in opremljanju svojih domekov - da vam za čimmanj denarja uspe narediti čimveč!!!:rozica:;):rozica:;)
|
|
|
|