KIRA -> Ste si sami zgradili hišo? (5.1.2005 9:54:38)
|
uf, govorite vsi o tako visokih cifrah, ne morem verjet, da vse to zares tolko stane. počasi, ko to berem, se nagibam k temu, da bi naju novogradnja prišla več, kot sva pa mislila. ni mi jasno, kako to vse financirate. midva sva takole: mož ima službo in je on vzel kredit, ker sem jaz brezposelna od lani oz. ne porodniški. ga je pa vzel na 15 let, takega, da mu ni blo treba dajat hipoteke. zaradi tega je menjal 3 banke, predno je našel tako, ki to ima. so ga na vsaki nap....!:grrr: dokler ni prišel na tole (NKBM). v glavnem - z delom kredita je odplačal stari kredit (dva še ima, ampak manjša), en mio sva porabila za nova okna, 1,5 - 2 mio pa za ploščice, kopalnišlke elemente (še nč od tega ni vzidano), pa za elektro material, lepilo, cement, itd... ostalo nabavljava sproti, kolikor se da. ne bova pa več tako "napredovala" z obnovo, ker nama zmanjkuje denarja, že za notranja vrata pa za obnobvo stropov in ostrešja nimava več. to bo moralo počakat. zdajle smo sanirali samo najnujnejše - od kanalizacije, do vodovoda, zdajle se spravljamo na ogrevanje, elektrika je gotova. delamo pa vse sami, ker so delavci predragi. resda je delo težko in se vleče, ampak na ta način se da največ prišparat. pa material nabavljava delno v avstirji (kabli in te zadeve so na določenih mestih cenejši kot pri nas)- pol na vsakem znižanju ali akciji, predno sva se spravila delat, sva prečesala pol slovenije, da sva videla, kje imajo najugodnejše cene. pa ne špilava kakega velikega luksusa. edino kar sva si privoščila malo bolj ekstravagantno, je kotna masažna kad, ampak je bila v akciji in sploh ni bila tako draga. pohištvo bova imela staro, glede talnih oblog pa še ne vem. je po hiši parket, ampak je vlažen in se je dvignil. v eni sobi ga ni, tam je blo treba naredit tlak, ker je taka stara hiša, da so samo zasipali z zemljo in šodrom, v drugi sobi, gre parket ven, notri pride tudi tlak, za ostale prostore pa še ne veva kako. vedno ko nekaj dokončamo in popravimo, se najdejo 3 druge stvari, ki so hin - kaputt. sicer pa: počasi se daleč pride, pa tudi: kamen na kamen....9nebesa ker nisva vedela, kako zelo slabo je bla situacija z hišo, sva mislila imet vse dokončano že do avgusta, da bi z dojenčkom šli noter. ampak ko smo videli, kako je, me je skoraj volja zapustila. zdaj pa se mož trudi, dokončat do tega poletja. vedno mu pravim, da se ne mudi, en mesec več ali manj ne igra vloge, pa na kurjavi bova tudi prišparala. zaradi tega sva se tudi že imel v laseh. hiša bo počakala, ne bo pobegnila. ko sem ga pa jaz najbolj rabila, ga pa ni bilo doma. ne postavlja pravih prioritet. namesto da bi mi takrat pomagal da bi hitreje okrevala, pol pa bi mu šla pomagat. ampak kakor hoče. men se počasi zdi preneumno kregat zaradi ene hiše. ni vredno. če bi hudir bil zavarovan, bi še podkurila, sam da se rešiva tega cirkusa. (pa ni išljeno resno 9nebesa - mal heca mora bit!) LP
|
|
|
|