Anonimen
|
jah, saj ne morem verjeti, pri nas je trenutno 20 stopinj...a je to sploh normalno ? Baje, da ne, in se danes podirajo toplotni rekordi. A želela sem nekaj drugega povprašati. Včeraj popoldan ( beri ob 17 ) sva šla z malim ven. Bilo je cca 9 stopinj in je malo tudi pihalo. Oblečena v bundo, v žabice, kapico in tako dalje. Prideva v park, tam punčka v pajkicah, brez žabic, nogavičke ravno toliko da je pokrilo stopala. Fantek zraven, se opira na tobogan, še ni hodil, puza po tleh, kjer je bilo še vse mokro od dežja. Seveda, bil je moker do riti. Vidim še enega malo starejšega fantka, v puloverčku. Ne, spodaj ni imel kakšnega bodija, ali kaj takega. Navaden puloverček. Ko se je prepognil, je normalno pokazal ves hrbet. Pogledam mamice, ki veselo pijejo kavo, klepetajo, z enim očesom gledajo za svojim otrokom, ki se kobaca po toboganu, v rokah držijo komaj nekaj mesečne stare dojenčke. Otroci kapic normalno nimajo. Ena je bila visoko noseča, na nogah je imela samo papuče. Druga, ravno tako noseča, je bila v kratkih rokavih. Tretja, je bila v bundi. In zakaj se to sprašujem ? Jaz dvomim, da so ti otroci danes bolani, iz nosov jim itak da skoz teče, ampak kakšna miselnost to obstaja ? Saj si te mamice ne morejo privoščiti bolniške in ali ne bi potem, še bolj skrbele da otrok ne bi bil bolan ? Nekje sem brala, da svoje otroke preveč napravimo, da potem virusi kao ne morejo ''izpuhteti '' iz telesa ! Ali morda zares preveč kompliciramo ? Nimam pojma. Sedaj grem ven, ampak se bova napravila za 20 stopinj, tako da o kakšnih bundah seveda ne bo govora. Bomo pa videli, kako je dejansko zunaj. Ker včasih je na termometru zares toliko stopinj, pa prideš ven in piha, jih pa občutiš sigurno manj....ne vem, nimam pojma kako naj otroka oblačim.....
|