|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kot da nisva odrasla
7.12.2007 10:01:00   
Pajaca
Glede hojce vem, da bi pri nas takoj rekli naj jo kar odnesejo ker tega ne potrebujemo. Sploh če je bilo že govora o hojci. Ali bi jo pač kasneje nesla nazaj.

Glede hrane se ne bi sekirala. Pa tudi govorila ne bi kaj je in kaj ne.

Glede avta pa toliko. Mi imamo Cordobo (z ogromnim 480l prtlažnikom), ampak otroka se najraje vozita v mojmu pežojčku 207 (majhen prtlažnik), pa smo pač šli na morje v stričevo prikolo (torej vse je dol, le cunje smo rabli), pa je moja mama tud mal čukast gledala kao kaj smo s tamalim avtom pršli. Sam nam je čist dost velik za okol skakat, saj ko je treba še kaj več nest na morje je pač cordoba v igri. Tko da def družina ne rabi ogromnega avta, je bolj komot, sam se da tud z majhnim okol it. aja pa imava 2 otroka.

Nikoli starši ne dojamejo da so otroci odrasli in tud mi ne bomo. Vtikujejo se vedno kaj, sam eni so pač taki da se manj oz celo nič. Jaz se ne bi sekirala več, čez en ušes not čez drugega pač ven. Bistvo je, da sta vidva enakega mnenja in da držita skupaj.

Pa ja pri nas je parkrat pomagalo to, da sem rekla ko je kaj vem kaj otrok delal, pa so vsi jamrali, pač rečeš otrok ima starše pa bodo že oni ukrepal če bo treba. Pa je bila tišina pa čakanje kaj bova nardila, pa pač nisva nič, oni pa tud niso upal ustat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.12.2007 10:01:02   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Dobro, ajde, ko si že dobeseden, potem sem mnenja, da je to starševska dolžnost. Ali skozi proces odraščanja ali naenkrat.

Ja, starši so tisti, ki morajo otrokom dovoliti razpreti svoja krila.

Zanimivo, kak se razlikujemo v mnenjih .... meni se tudi zdi, da je otrok tisti, ki bo "prerezal popkovino", ko čuti, da je čas za to. Otrok odraste in naj svobodno "razpre svoja krila". Brez, da mu to starši posebej dovolijo. Zdi se mi namreč, da je večina otrok zrelih dosti prej, preden se to zazdi njihovim staršem - slednji kar prepogosto v njih še vedno vidijo tiste mlade nebogljene fantiče in dekliče, kakršne so poznali nekoč.

Ampak, saj je anonimna povedala; s partnerjem po mnenju staršev nič ne vesta in nič ne naredita prav. Onadva bi že zdavnaj "poletela" (oh, kako smo danes poetični user posted image ) v samostojno, odraslo življenje, pa ju starši zavirajo, še vedno nadzorujejo njuno življenje ter jima vsiljujejo svoj prav, da ne moreta svobodno zadihati.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.12.2007 10:04:06   
Anonimen
Mislim, da je vsem tukaj jasno, da obstaja razlika med dobronamernimi nasveti in nekogaršnjim poniževanjem odnosno apriori zavračanjem njegovih odločitev. Dosti šteje mnenje teh ljudi, ne podcenjujem njihovega iskustvenega bogastva, vendar odločitev je v končni fazi tvoja. In ti stojiš za njo s polno (ne)odgovornostjo. Mislim, da sem že enkrat napisal, bogat je otrok, ki ima več staršev, vendar le takrat ko mu ti lahko kaj dajo.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
7.12.2007 10:43:50   
Peteršilj
saj vem, pa sem se jaz hotela  tudi malo potožit, ampak nisem nove teme odpirala.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.12.2007 11:15:47   
daddy

Dobro, ajde, ko si že dobeseden, potem sem mnenja, da je to starševska dolžnost. Ali skozi proces odraščanja ali naenkrat.

Zanimivo, kak se razlikujemo v mnenjih .... meni se tudi zdi, da je otrok tisti, ki bo "prerezal popkovino", ko čuti, da je čas za to. Otrok odraste in naj svobodno "razpre svoja krila". Brez, da mu to starši posebej dovolijo. Zdi se mi namreč, da je večina otrok zrelih dosti prej, preden se to zazdi njihovim staršem - slednji kar prepogosto v njih še vedno vidijo tiste mlade nebogljene fantiče in dekliče, kakršne so poznali nekoč.

Ampak, saj je anonimna povedala; s partnerjem po mnenju staršev nič ne vesta in nič ne naredita prav. Onadva bi že zdavnaj "poletela" (oh, kako smo danes poetični user posted image ) v samostojno, odraslo življenje, pa ju starši zavirajo, še vedno nadzorujejo njuno življenje ter jima vsiljujejo svoj prav, da ne moreta svobodno zadihati.

saj ravno zato je skrajni čas, da prerežeta popkovino user posted image .

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.12.2007 11:36:02   
daysi
Sem imela podoben primer tudi sama, zato ti lahko rečem le to, bolj se boš obremenjevala, bolj si boš škodovala sama sebi. Tebe ne bodo upoštevli ker pač "nisi njihova, ker nič ne veš, ker oni vse vedo in vedno za vse znajo poskrbeti le oni,... ".Saj brez veze, da ti razlagam, ker sama veš, kako je to. V glavnem. Ko bosta imela drugega otročička bo že bolje, verjemi. Do takrat pa se jih na kilometre izogibaj.

LOČEVALNA + MANJ ŽRI
začetek: 88 , željeni cilj:73
2.3.-84 kg

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.12.2007 12:27:07   
baguSka
Oni so ze mel svoje otroke in priloznost da so jih vzgajal. Nej vama dovolijo, tud vidva vzgajata svoje. To je vajin otrok in ne njun. Pika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.12.2007 12:51:33   
Anonimen
Kaj pa ko rabimo njihovo pomoč - čuvanje otrokov so pa dobri? user posted image
Ali smo morda patudi mih hinavski user posted image (vsaj nekateri ki pišete po forum in vas na žalost poznam tiudi osebno ste prave user posted image ) in se jim dobrikamo, da nam le popazijo otroke. Jaz z mojimi ne starši niti ne s taščo nimam nobenih problemov, kot pa je bilo že rečeno vask nasvet je lahko koristen. Morda moramo pa me tudi pred svojim pragom pomesti in nas imajo za kaj kritizirat. Malce pomislite!

(odgovor članu daysi)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
7.12.2007 12:57:20   
Enolla

Dady saj v bistvu se vsi strinjamo glede končnega efektra. Otrok začne rezati popkovino že zelo zgodaj (bom kasneje razložila na primeru) vendar je starš tisti, ki mora to sprejeti. Žal se vse večkrat dogaja, da jo na silo začnejo krpati in držati skupaj. Ta proces s strani otroka začne takoj ko se rodi in traja do njegove samostojnosti v odrasli dobi. Če pa mu starši ne dovolijo pretrgati popkovino se lahko v odrasli dobi zgodi, da jo otrok pretrga zgrda in nasilo (ker jo mora, ker je tako prav) starši pa so ali užaljeni ali pa furajo še naprej svojo, kaj pa ti veš. V primeru avtorice teme bi zaleglo po moje res samo nasilno pretrganje popkovine z njihove strani in ne popuščati v svojih odločitvah - tako na mehko kot je Gina predlagala.

Pa še primer: imam 21m, ki je v hudi fazi sam. On bo vse sam naredil trenutno in mu to tudi dovolim v okviru njegovih zmožnosti. Npr. plenice si sam ne bo zamenjal čeprav to trdi user posted image , mu pa " dovolim ", da si sam začne natikat čeveljčke ali obleče in sleče jakno. Zakaj mu ne bi pustila - samo zato ker je majhen. Ja kako pa se bo navadil, kot tako, da poizkusi, ali ne? In če starši teh "dovoljen" ne dajo, ker je še premajhen, bo premajhen zmeraj. In popkovina bo na silo skupaj.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.12.2007 12:57:43   
TamaraJ
Anonimna... jaz ti iz svojih izkušenj lahko dam le en nasvet: IGNORIRAJTA, kolikor se le da. Ne rabita sploh razlagat, da sta odrasla, ker se mi zdi, da to pade na neplodna tla. Najina izkušnja je identična tvoji. Midva še zdaj nimava pojma o ničemer. Pa se ne obremenjujeva več. malo jima omejim stike z ljubljenim (sluuuuz) vnučkom in sta šez teden že kot bubici. Rekla sem jima: edina varianta, da živimo tukaj (ogromna hiša, mimogrede in edini sin) je, da sodelujemo. In da je vaše življenje vaše in se vanj ne vmešavamo. Seveda pričakujem obratno. tašča vsake toliko piha, ampak jaz se ne dam. ve namreč, da sem pripravljena živeti v najmanjši garsonjeri, samo da imam mir. In če se zgodi, da enkrat gremo...potem nas za njih ni več. Mimogrede, nisva jaz in tašča v bitki ampak ima predvsem moj dragi takšen odnos z njimi. Jasno jim je dal vedeti, da smo MI trije zdaj družina. Pogumno. Ne pustita se in povej kar ji gre. ne bo ti žal. Pa uspešno ti želim

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.12.2007 12:57:50   
baguSka
Kaj pa ko rabimo njihovo pomoč - čuvanje otrokov so pa dobri?

Zato pa so dedki pa babice... user posted image  Ni pa obvezno itak! Ampak ce hoceta igrat svojo vlogo, naj cuvata svoje vnucke... user posted image  Vzgojo in skrb, pa naj prepustita njihovim otrokom. Onadva sta ze mela svojo priloznost vzgajat svoje otroke... Tuki bi se mogla nardit ena razlika in potegnit crta! Ne pa da jim pustis da serjejo po teb, samo zato, ker jih vcasih potrebujes za uslugo... Ne vem no, to je vse stvar dogovora in tega, kok se v resnici vtikujejo in kok jim ti dovolis. Govorim na splosno pac...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
7.12.2007 13:00:09   
Anonimen
Jaz sem strinjam z vami, res je da je treba "popkovinico prerezati", ampak ob tem tudi pomislim da je staršem takrat zeelooo hudo. Nam-vam se še to verjetno zdi zelo daleč, še o tem verjetno niti ne razmišljate, ker imate večinoma še male otroke doma, ampak pomislite na to da bodo vaši otroci enkrat šli od doma, verjetno vam je že ob misli na to hudo, ali ne?

Se pa absolutno strinjam s tem, da stari starši nimajo pravice vzgajati vaših otrok, samo pač poskusila sem se malo vživeti v njihovo vlogo.

Aja zadnja anonimna... Povej to pod svojim nickom, potem pa se lahko dalje pogovarjamouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
7.12.2007 13:25:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem una prva anonimna, ki je odprla post. Ne, čuvala ona otrok pa ne bo, ker nima časa.user posted image Vedno najde kakšen izgovor, da ga ne čuva. Sej ga ne rabi čuvat, ampak na začetku, ko sem bila sama cele dneve, ker je mož delal, bi mi kakšne pol urce prišla kako prav. Da bi vsaj v miru pojedla kosilo. Se stuširala. V naročje ga vzame samo, če je kdo na obisku, da se malo "pokaže" z njim. Takšna pač je. Ampak, da mi serje po glavi, da nič ne vem in ne znam. Midva bi popkovnico prerezala že doooolgo nazaj. Se že 5 let samostojno rihtava brez najinih staršev, ampak vedno priletajo "dobronamerni" nasveti in pripombe, ki me že nervirajo. Do kdaj bom njihove nasvete ignorirala - do smrti?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
7.12.2007 13:27:23   
Enolla

Sem una prva anonimna, ki je odprla post. Ne, čuvala ona otrok pa ne bo, ker nima časa.user posted image Vedno najde kakšen izgovor, da ga ne čuva. Sej ga ne rabi čuvat, ampak na začetku, ko sem bila sama cele dneve, ker je mož delal, bi mi kakšne pol urce prišla kako prav. Da bi vsaj v miru pojedla kosilo. Se stuširala. V naročje ga vzame samo, če je kdo na obisku, da se malo "pokaže" z njim. Takšna pač je. Ampak, da mi serje po glavi, da nič ne vem in ne znam. Midva bi popkovnico prerezala že doooolgo nazaj. Se že 5 let samostojno rihtava brez najinih staršev, ampak vedno priletajo "dobronamerni" nasveti in pripombe, ki me že nervirajo. Do kdaj bom njihove nasvete ignorirala - do smrti?

Haj po tem kar si povedala, najbrž res, ja! Pa tudi če se odselite na svoje recimo, jih boste še vedno lahko "kasirali" - ampak manj ker se pač boste manj videli. Ker so pač takšni.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
7.12.2007 13:51:18   
Anonimen
Ali ni že čas,da potegnete črto in rečete"STOP".?

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
7.12.2007 13:58:06   
smigli

Ali smo morda patudi mih hinavski user posted image (vsaj nekateri ki pišete po forum in vas na žalost poznam tiudi osebno ste prave user posted image ) in se jim dobrikamo, da nam le popazijo otroke. Jaz z mojimi ne starši niti ne s taščo nimam nobenih problemov, kot pa je bilo že rečeno vask nasvet je lahko koristen. Morda moramo pa me tudi pred svojim pragom pomesti in nas imajo za kaj kritizirat. Malce pomislite!

Oprosti, zakaj se javljaš kot anonimna!?

Nudenje varstva otrok jim še ne daje pravice, da se nas lastijo, meje morajo bit. Starša sta na prvem mestu! Pomagaš nekomu, zato ker mu želiš dobro, ne pa zato da dobiš prost vstop v njegov lajf!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
7.12.2007 15:16:08   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

Nudenje varstva otrok jim še ne daje pravice, da se nas lastijo, meje morajo bit. Starša sta na prvem mestu! Pomagaš nekomu, zato ker mu želiš dobro, ne pa zato da dobiš prost vstop v njegov lajf!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo smigli! nekoč sem prebrala rek: Nasvet je dobrodošel, ko s tem nekomu življenje rešiš ali pa če nekdo prosi zanj. Isto je s pomočjo, kar se dobrih staršev tiče. Nekje pač mora biti meja. In le tako lahko uspešno funkcioniramo eden z drugim.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.12.2007 0:22:31   
Klani
Tudi pri nas je bilo pri prvi tako. Mama mojega moža je bila navajena, da je otroke svoje hčere "vzgajala", pazila , komandirala pa še hči zraven. In vem tako je bila navajena. Pa sem prišla še jaz v družino, pa je še vedno mislila, da bo tako kot reče ona. No sem jo ene parkrat lepo opozorila, da se naj ne vmešava, enkrat je šlo pa čez rob (me je odrinila od moje punčke, da jo bo že onba dala spat) takrat mi je pa film počil, pa se nisem skregala, samo s POSEBNIM POUDARKOM sem ji povedala, da je to naredila ZADNJIČ...., no potem pa so stvari šle na boljše in zdaj ko imamo drugo punčko lahko rečem, da je moja tašča čisto dobra in vredu ženska, ki me ima še rada povrhu vsega. Pa saj jo mam jaz tud::)) In se ne vmešava NIČ... Tako da postavi meje in naj obvelja tvoje... ampak veš,  včasih  pa malo zamiži in požri, pa bo hitro mimo.... saj s časom se naučimo tudi tega.... ali pa veš meni se zelo dobro obnese, da če želi uveljaviti svojo voljo, stvar obrnem na hec in na koncu se smeji še ona in SVA OBE SREČNI....

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 43
13.12.2007 21:05:00   
pravljica
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Veš za kaj mamo dva uha? Zato da gre pr enmu not pr drugmu vn.
Za stajco se pa zahvali pa ne pozab omenit da jo boš podarila varni hiši k vi jo pač ne rabte.user posted image

user posted image   škoda besed...daš na ignore, se nasmeješ in si misliš svoje...pa se imate vsi še naprej radi user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?