|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kot da nisva odrasla
6.12.2007 21:53:40   
Anonimen
Zdi se mi, da odkar sem mama, da se njegovi non-stop vtikujejo v naju. Nič ne narediva pravilno.Tretirajo naju kot otroka. Nič ne veva, nič ne narediva prav.

Npr.
Moj je rekel, da nočeva hojice za najinega otroka, ker je pač ne želiva. Ne, še vsi smo imeli hojice, ko smo bili majhni in jo je tašča kupila...
Najin fantič zadnje dva dni ne je, ker mu rastejo zobki - pa so spet vsi pametni, da naj mu dam kaj drugega še za jest, da mu moram spremeniti jedilnik, ker je vedno isto. Pa mu kuham res raznovrstno hrano, ni da ni. In oni sploh nimajo pojma kaj je najin otrok.
Kupila sva manjši avto, ker kakšno hudo velko mrcino za po mestu ne potrebujeva. Kakšna napaka. Majhni avti pa ja niso varni in kako bomo v tem vozili še kakšnega otroka, če ga bova imela...

Skratka, ne vem kako naj jim dopoveva, da sva odrasla, da naj se ne utikujejo v naju? Ne bi se rada čist do konca skregala, ampak lepa beseda jima očitno ne zaleže.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kot da nisva odrasla
6.12.2007 21:56:09   
eya
Če praviš, da lepa beseda ne zaleže, potem pa ignorirajta "nasvete"...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2007 21:59:33   
Anonimen
Veš za kaj mamo dva uha? Zato da gre pr enmu not pr drugmu vn.
Za stajco se pa zahvali pa ne pozab omenit da jo boš podarila varni hiši k vi jo pač ne rabte.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2007 21:59:40   
Anonimen
Hojico pač prodaš, rečeš da vama ona dva naj kupita večji avto, otrok lahko še vedno je kaj mu skuhaš...itd...pač ignoriraš in pičiš dalje svoj lajf.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2007 22:04:24   
Gina
Zakaj pa te reči tako zelo resno vzameš? Naj si mislijo svoje, saj to nič ne pove, o vama. Če jaz jem hruške namesto jabolk, to o jabolkih popolnoma nič ne pove. pa četudi jaz govorim zraven hruške, hruške, samo hruške so gud, vse ostalo je bljak, je jasno, da to o hruškah nič ne pove. Meni bi bilo celo smešno. Enako je z odnosi. Lahko ti nekdo ne vem kaj pravi, dokler ga jemlješ kot jabolka in hruške, pa ti je smešen zraven, se ne moreš razburjat zato. Štekaš? Tvoja sreča ne more biti odvisna od tega, kaj reče tašča. Še cel lajf boš morala včasih njeno mnenje slišat. Pa kaj? Pravico ima mislit po svoje. Ti pa pač po svoje.

Če bi se ti nasmejala, pa rekla: Škoda, hojice pa res ne bo mogel uporabljati, žal mi je, da nista kupila raje bicikel, ker ga bo res rabil. A bi bila kakšna varianta, da gresta zamenjat. Zelo si želim bicikel zanj. Najbrž bi imela ti več od tega, pa še oni bi vsaj vedeli, kaj naj pričakujejo ali pa bi ti celo dobila kolo za malega.
Če bi ti rekla, da seveda kuhaš samo eno in isto, vsak dan ponavljaš znova in znova in je samo repo in fižol in repo in fižol in bi se na glas smejala zraven, pa če bi rekla, da še dobro, da ima babico, ko ga tako lepo zna potolažit, kadar joka, pa ji ga porinila v roke z nasmeškom, bi bila tudi reakcija najbrž drugačna, kot če si užaljena.
Reci ji, da si ti tudi želiš večji avto, samo da žal nimaš denarja za to. Pa da lahko pomagata pri tem, da bosta čist vesela, pa takojji povej, kateri avto imata ogledan, da si ne bi zmislila kaj čudnega od avta.

A veš, medsebojnih odnosov ne moreš kar tako ukazovat, kako naj se nekdo vede, kaj naj si misli, ali ti reče, jih pa gotovo kreiraš tudi ti s svojimi odzivi na vse skupaj, ap s svojim dojemanjem situacije. Tukaj pa lahko marsikaj narediš, prav gotovo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2007 22:15:04   
Anonimen
Moj je rekel, da nočeva hojice za najinega otroka, ker je pač ne želiva. Ne, še vsi smo imeli hojice, ko smo bili majhni in jo je tašča kupila...

Ja pa kako je lahko ostalo pri tem, da je tašča pa rekli, da oni so pa imeli hojice? Pa jaz se skregam ob dopovedovanju, da je zdaj svet pač drugačen in da moj otrok ne bo imel hojice. Če bi bila v to prepričana. Jaz ne znam utihniti, tudi kadar bi bilo treba.

Najin fantič zadnje dva dni ne je, ker mu rastejo zobki - pa so spet vsi pametni, da naj mu dam kaj drugega še za jest, da mu moram spremeniti jedilnik, ker je vedno isto.

Tudi tukaj bi šla v luft, da kaj se grejo, ker pojma nimajo, kaj otroku sploh dam jest in kako lahko kaj takega sploh predlagajo, če nimajo pojma.

Kupila sva manjši avto, ker kakšno hudo velko mrcino za po mestu ne potrebujeva. Kakšna napaka. Majhni avti pa ja niso varni in kako bomo v tem vozili še kakšnega otroka, če ga bova imela...

Pa saj imata jezik, a ne? Ma ne vem, jaz bi se že zdavnaj skregala. A vidva sta pa potem kar tiho, ali kako? A to potem kar pustita, da ima tašča zadnjo besedo, čeprav sta vidva prepričana v svoj prav?

Ne vem, ampak jaz sem mahnjena na dokazovanje nečesa, kar mislim, da imam prav. Pa ne zaradi krega samega, ampak zato, da bi argumentirala stvar, ki jo zagovarjam, da bi "nasprotniku" dala videti, zakaj jaz tako mislim in zakaj mislim, da on nima prav.
V glavnem, pri meni takole ne bi šlo skozi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.12.2007 22:17:37   
lelaval
Če bi se ti nasmejala, pa rekla: Škoda, hojice pa res ne bo mogel uporabljati, žal mi je, da nista kupila raje bicikel, ker ga bo res rabil. A bi bila kakšna varianta, da gresta zamenjat. Zelo si želim bicikel zanj. Najbrž bi imela ti več od tega, pa še oni bi vsaj vedeli, kaj naj pričakujejo ali pa bi ti celo dobila kolo za malega.
Če bi ti rekla, da seveda kuhaš samo eno in isto, vsak dan ponavljaš znova in znova in je samo repo in fižol in repo in fižol in bi se na glas smejala zraven, pa če bi rekla, da še dobro, da ima babico, ko ga tako lepo zna potolažit, kadar joka, pa ji ga porinila v roke z nasmeškom, bi bila tudi reakcija najbrž drugačna, kot če si užaljena.
Reci ji, da si ti tudi želiš večji avto, samo da žal nimaš denarja za to. Pa da lahko pomagata pri tem, da bosta čist vesela, pa takojji povej, kateri avto imata ogledan, da si ne bi zmislila kaj čudnega od avta.

Upoštevaj Ginin nasvet, pa bodo hitro nehali pametovat.
Saj, pri nas je bilo isto, ko sem 1. rodila. Vseskozi mi je tašča govorila, da ona več ve, ker je 2 otroka "gor spravla". Ko sem pa 3. rodila, pa je rajekar šla user posted image
Saj sem si tudi jaz sprva jemala k srcu in se sekirala, moj ji je govoril, da  bo že vedel, kaj je bolje, ona pa svoje. Pol sva pačč uporabila način - nekako v tem smislu, kot ti je napisala Gina, pa ni več pametovala. Pri nas je bilo to, da ona je le govorila, kupla pa ni. Je rekla, da bo kupla vnukoma sandale, da jih naj midva ne kupujeva, pa je že pol poletja bilo mimo, in sem jih raje sama kupla. Pol je bila pa užaljena, a sem ji rekla, da ne morem čakat ali jih bo kupila ali ne, ker jih potrebujeta.  In je rekla, da bo potem skibucke kupla. Pa jih zopet ni. Naslednjo jesen pa je moj rekel: skibuckov pa ne kupuj, ker so jima prav še oni, ko si jih lani kupila. user posted image user posted image Je kar skapirala, tisto leto kupla skibucke, pa nič več obljubljala in preveč pametovala. Pa sva ji midva pokazala user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.12.2007 22:25:02   
daša
Če ste fizično ločeni od staršev - na svoje, ne zgoraj v isti hiši, ko te vsake 5 minut lahko hodijo buz user posted image , potem je zadeva enostavana: ignoriraš in delaš po svoje. Tiste parkrat ko imaš z njimi srečanje mal dol požreš, ko imaš dost jim pa kaj nazaj poveš, malo za šalo malo zares, da na koncu sploh ne vejo al si resno mislila al jih mal zajeuser posted image .

Če ste pa v isti bajti, je pa zadeva lahko mal bolj komplicirana. Nasveta nimam konkretnega, ker jaz sem uni prvi primer. En cajt sem premišljevala, pa mlela, pa se sekirala, nato pa hvala bogu ugotovila, kako je treba. In verjameš ali ne, tudi ta stari so se popravili, ko so videli, da se ne sekerim za njihove izjave.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2007 22:29:27   
solatja
samo en konkreten primer: tudi moja draga tašča je kupila hojico, čeprav sva večkrat povedala, da je ne želiva imeti in da je ne rabimo. še preden jo je prinesla v stanovanje, jih je slišala od svojega sina, da se tako nismo zmenili in da lahko kar nese nazaj. sicer jo je skor na rit vrglo, ampak mislim, da jo je takrat vsaj glede nakupa večjih stvari izučilo (pred tem smo se že skregali, ker si je vbila v glavo in na lastno pest kupila posteljco z vsem pripadajočim (beri: jogi, kovter in povšter, posteljnina, rjuhe, 2 VETRČKA!!!), ne da bi sploh vprašala, kaj že imamo, 2 meseca po rojstvu otroka!!  sedaj ima dovoljenje za neomejeno nakupovanje igrač, ampak samo za njeno stanovanje. k nam brez predhodnega dogovora NE SME nositi daril ali igrač. posledica: otrok ima pri njej več igrač kot doma, ampak me ne gane.

glede teh nakupov in tudi vsega ostalega: povejta lepo vsak svojim (problematičnim) staršem, da sta VIDVA starša, da so oni svojo priložnost za vzgojo otrok že porabili in jih magari prosita, da vama dovolijo biti starši. dopoverdat jim je treba, da so oni sedaj STARI STARŠI in da se naj tako tudi obnašajo. njihov otrok je in bo vedno ostal njihov otrok, ampak sedaj ima svojega otroka, za katerega prav tako kot so oni, skrbi po svojih najboljših močeh, in sedaj so v prvi vrsti ti otroci STARŠI in nič več otroci.
je pa to precej boleč proces, odhajanje od doma in če že otrokom to sorazmerno dobro uspe, ima  večina staršev večje težave. ne pravijo zaman, da je največja stvar, ki jo lahko starši dajo otroku, miren odhod od doma, da ga ne vlečejo nazaj v svojo družino in mu ne otežkočajo postavljanja na svoje noge.

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2007 22:29:50   
BAMBINA_
Ah ne, brezveze se je prepirati in diskutirati ter jih prepričevati. Ker bi to sigurno vodilo v zamere, pa prepire. Ljudje imamo pač različna mnenja in če je vsaka stran prepričana v svoj prav, je kakršnokoli argumentiranje ipd. nesmiselno. Takšni so, spremenila jih ne bosta. Jasno povejta svoje mnenje, oni naj povedo svojega, ki ga vidva dobrohotno poslušajta, naredila bosta pa itaq po svoje, pa če se bodo po trepalnicah metali. Ne izgubljaj živcev in energije za takšne stvari, ker smo si ljudje pač različni in tega ne moreš spremeniti. Lahko samo sprejmeš dejstvo, da imajo drugačno mišljenje. Ko se boš s tem sprijaznila, se tudi ne boš več obremenjevala. 

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.12.2007 22:54:12   
MID
Nisem brala postov po tvoji objavi,ker me malo baše cajt!Rada bi ti samo rekla,da je vajin otrok vajino vodilo in da se ne oziraj prav na nikogar.Če sledita razvoju vajinega otroka,vama bo sam nakazal kaj je zanj prav in kaj ne.
Prisluhni svojemu otroku in srcu!user posted image user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.12.2007 6:12:39   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Skratka, ne vem kako naj jim dopoveva, da sva odrasla, da naj se ne utikujejo v naju? Ne bi se rada čist do konca skregala, ampak lepa beseda jima očitno ne zaleže.

Lepi besedi dodajta element, ki tukaj manjka - to je vztrajanje. Ne, ni se potrebno kregat, povzdigovat glasu, nič od tega. Lahko ostaneš miren in čisto vljuden, pa vseeno vztrajaš pri svojem. Vidva primarno skrbita za otroka in če sta vidva presodila, da hojice ne rabi, potem jo ne rabi, pa če vama jih kupijo deset. Se pač za vsako zahvališ in jo prodaš ali pa podariš nekomu, ki jo ima namen uporabljat. Samo tako jim bo nekoč "potegnilo".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.12.2007 6:32:40   
srki
Važno, da še tvoj mož ne drži z njimi. Pa povejta jim, da sta odrasla, če še ne vesta.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.12.2007 7:01:49   
Peteršilj
tu gori se jezite, ker vaši otroci dobijo preveč vsega od babic.
Moja zgodba pa je taka, da najini otroci od njegovih ne dobijo nič, razen za rojstni dan glih neko malenkost, pa od botrce nič.  Tašča stalno, ko jima kaj kupim, pa naj bo oblačilo ali bilo kaj pravi, da mata preveč vsega. 
Moja zgodba pa gre v drugo skrajnost. Saj ne mislim zdaj, da bi mogla dajat ne vem kake velike stvari, ampak tolko, da otrok nekaj dobi od babice. Me razumete?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.12.2007 7:22:02   
srki
Razumemo, samo, anonimna je hotela nekaj drugega povedat, ne to,  da otrok non stop nekaj dobiva.

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.12.2007 8:17:20   
kalbo
Popkovino je treba prerezat. To gre pa enostavno, al pa ne. Sam treba je to nardit. To je zadnja stopnička k odraslosti.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.12.2007 8:28:59   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ja pa kako je lahko ostalo pri tem, da je tašča pa rekli, da oni so pa imeli hojice? Pa jaz se skregam ob dopovedovanju, da je zdaj svet pač drugačen in da moj otrok ne bo imel hojice. Če bi bila v to prepričana. Jaz ne znam utihniti, tudi kadar bi bilo treba.

Najin fantič zadnje dva dni ne je, ker mu rastejo zobki - pa so spet vsi pametni, da naj mu dam kaj drugega še za jest, da mu moram spremeniti jedilnik, ker je vedno isto.

Tudi tukaj bi šla v luft, da kaj se grejo, ker pojma nimajo, kaj otroku sploh dam jest in kako lahko kaj takega sploh predlagajo, če nimajo pojma.

Pa saj imata jezik, a ne? Ma ne vem, jaz bi se že zdavnaj skregala. A vidva sta pa potem kar tiho, ali kako? A to potem kar pustita, da ima tašča zadnjo besedo, čeprav sta vidva prepričana v svoj prav?

Ne vem, ampak jaz sem mahnjena na dokazovanje nečesa, kar mislim, da imam prav. Pa ne zaradi krega samega, ampak zato, da bi argumentirala stvar, ki jo zagovarjam, da bi "nasprotniku" dala videti, zakaj jaz tako mislim in zakaj mislim, da on nima prav.
V glavnem, pri meni takole ne bi šlo skozi.

se samo podpišem pod Splišni, ker je napisala točno moje misliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.12.2007 8:39:25   
Anonimen
Kalbo, saj ne da se ne bi strinjal s teboj, problem nastane ker je to potrebno narediti na obeh straneh. Nemalokrat vidim, da so starši tisti, ki ne znajo prerezati. Ker je njihov otrok po defaultu pač nedorasel temu krutemu svetu in se v njem ne bo znašel. Začne se takrat ko se otrok rodi, ni pa predpisano kdaj naj bi tisto roko, ki otroka spremlja ob njegovih prvih korakih bilo potrebno umakniti.
Kaj se dogaja s starši, ki nočejo da njihov otrok odraste. Zgubijo smisel življenja. Tisti, ki bolano razvajajo samo zato, da popravijo krivico staršev iz njihovega otroštva, videč v svojih otrocih sebe in prenašajoč svoje breme nanj, ne želijo izgubiti nadzora nad pogosto edinim hobijem, ki pumpa njihov ego in jih ohranja v normali na ta način, da sami sebi dokazujejo koliko so boljši od svojih staršev. Rezultat pa je ravno nasproten. So slabi starši ker otroka niso pripravili na življenje. Vzorec obnašanja se po vseh razočaranjih, ki se jim povrnejo zaradi slabe vzgoje običajno prenese na vnuke. In poisti metodi, ki je ponjihovem mnenju edina pravilna vse drugo pa narobe, razvajajo in nezavedno kastrirajo dalje. Ker se pač nimajo več možnosti dokazovati svojim staršem, se kasneje pač znašajo nad svojimi otroki. Dokazujejo jim, da so popili vso znanje tega sveta in da imajo edini prav. Z drugimi besedami, ker niso razčistili s svojimi starši, še najbolj pa sami s seboj vlečejo verige preteklosti še v prihodnost. Do končnega sprejetja odgovornosti za svoj podukt - otroka, ki ima sedaj svojega otroka. Kar se na žalost, redko zgodi. 

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 7.12.2007 8:41:05 >

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
7.12.2007 8:49:30   
kalbo
Popkovina je samo ena in je lahko prerezana z ene al pa z druge strani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.12.2007 8:52:19   
Anonimen
Dobro, ajde, ko si že dobeseden, potem sem mnenja, da je to starševska dolžnost. Ali skozi proces odraščanja ali naenkrat.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
7.12.2007 9:23:59   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Dobro, ajde, ko si že dobeseden, potem sem mnenja, da je to starševska dolžnost. Ali skozi proces odraščanja ali naenkrat.

Se strinjam s tabo ker menim, da so nam otroci dani na posodo in je naša naloga jih vzgojiti v močne in samostojne osebe, ampak kaj pa v primerih ko tega starši ne naredijo user posted image - ker nočejo, ne zmorejo, ....  Opažam namreč, da je tega v današnjem času vse več.  Pa niti ne v mlajši generaciji ampak v srednji generaciji, ki ima vlogo starih staršev.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.12.2007 9:30:21   
BAMBINA_

Ja, starši so tisti, ki morajo otrokom dovoliti razpreti svoja krila.

*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.12.2007 9:46:22   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Ja, starši so tisti, ki morajo otrokom dovoliti razpreti svoja krila.

Zanimivo, kak se razlikujemo v mnenjih .... meni se tudi zdi, da je otrok tisti, ki bo "prerezal popkovino", ko čuti, da je čas za to. Otrok odraste in naj svobodno "razpre svoja krila". Brez, da mu to starši posebej dovolijo. Zdi se mi namreč, da je večina otrok zrelih dosti prej, preden se to zazdi njihovim staršem - slednji kar prepogosto v njih še vedno vidijo tiste mlade nebogljene fantiče in dekliče, kakršne so poznali nekoč.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.12.2007 9:53:11   
piščanc
poslušaš jih pa lahko, saj včasih nimajo tako neumnih. kar se ti pa ne zdi OK, lahko mirno komentiraš ali pa preslišiš.

a vas morajo vsi vedno ujčkati - postavi se zase in povej svoje mnenje. hojica pa tudi ni največje zlo. mogoče bo pa otrok užival v njej.

kompromisi dekleta in ko postanete mame niste kar takoj najpametnejše na svetu

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.12.2007 9:57:10   
natalia
pri nas se isto dogaja, zato komaj čakam, da spokamo. Vsi so najbolj pametni.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?