lelaval
|
Če bi se ti nasmejala, pa rekla: Škoda, hojice pa res ne bo mogel uporabljati, žal mi je, da nista kupila raje bicikel, ker ga bo res rabil. A bi bila kakšna varianta, da gresta zamenjat. Zelo si želim bicikel zanj. Najbrž bi imela ti več od tega, pa še oni bi vsaj vedeli, kaj naj pričakujejo ali pa bi ti celo dobila kolo za malega. Če bi ti rekla, da seveda kuhaš samo eno in isto, vsak dan ponavljaš znova in znova in je samo repo in fižol in repo in fižol in bi se na glas smejala zraven, pa če bi rekla, da še dobro, da ima babico, ko ga tako lepo zna potolažit, kadar joka, pa ji ga porinila v roke z nasmeškom, bi bila tudi reakcija najbrž drugačna, kot če si užaljena. Reci ji, da si ti tudi želiš večji avto, samo da žal nimaš denarja za to. Pa da lahko pomagata pri tem, da bosta čist vesela, pa takojji povej, kateri avto imata ogledan, da si ne bi zmislila kaj čudnega od avta. Upoštevaj Ginin nasvet, pa bodo hitro nehali pametovat. Saj, pri nas je bilo isto, ko sem 1. rodila. Vseskozi mi je tašča govorila, da ona več ve, ker je 2 otroka "gor spravla". Ko sem pa 3. rodila, pa je rajekar šla Saj sem si tudi jaz sprva jemala k srcu in se sekirala, moj ji je govoril, da bo že vedel, kaj je bolje, ona pa svoje. Pol sva pačč uporabila način - nekako v tem smislu, kot ti je napisala Gina, pa ni več pametovala. Pri nas je bilo to, da ona je le govorila, kupla pa ni. Je rekla, da bo kupla vnukoma sandale, da jih naj midva ne kupujeva, pa je že pol poletja bilo mimo, in sem jih raje sama kupla. Pol je bila pa užaljena, a sem ji rekla, da ne morem čakat ali jih bo kupila ali ne, ker jih potrebujeta. In je rekla, da bo potem skibucke kupla. Pa jih zopet ni. Naslednjo jesen pa je moj rekel: skibuckov pa ne kupuj, ker so jima prav še oni, ko si jih lani kupila. Je kar skapirala, tisto leto kupla skibucke, pa nič več obljubljala in preveč pametovala. Pa sva ji midva pokazala