teta beta -> RE: Septembrke 2005- 2. del (8.1.2008 21:02:14)
|
Dober večer! Sem malo v zaostanku, ker nama je nekaj nagajal siol (so nam dali nov modem in smo imeli neke frke), priklopila sva nazaj prenosnika in se znebila škatle, včeraj pa je še Bernard nekaj zbolel. Ima včasih krče v želodcu in včeraj ga je ful zvilo, ni mogel niti stat, nič. Potem je bilo malo bolje in je šel zjutraj v službo, vendar ga je moral potem sodelavec peljat k zdravniku, potem pa sem šla jaz ponj. Zdaj je v redu, je pa do petka na bolniški. Jaz imam jutri pregled pri G. Pety, a že veš spol? Midva se še nisva odločila, ali bova vprašala. Mapca - najprej je ena "slikica" To sem jaz (čačka, seveda), potem pa đe imena vseh sovrtičkarjev. Nato je tisti nagovor, potem pa po mesecih. To so v bistvu pomanjšane fotokopije "napovednikov", ki jih imajo pred igralnico in povejo, kaj bodo delali vsak mesec. Npr. septembra jih je obiskala muca maca, ki je prinesla tudi nekaj pravil (ne ščipamo, ne tekamo, ne potiskamo...), spoznavali in prepoznavali so svoje znake in stvari v garderobi ipd. Potem ima v mapi izrezan copatek, ki ga je sama počečkala. Tema oktobra je bila jesen in nato njena slika ježka v tehniki odslikavanja (so pa že vmes prinesli ježka domov iz fimo mase). Itd. Saj najbrž tudi mi še ne bi dobili mapce domov, če ne bi pač ravno zmanjkalo srajčk. Aja, pa fotografije so tudi notri (Dašin roj. dan, obuvanje, strašilo, z dedkom mrazom...). Oblačenje - v bistvu se že res kar precej sama obleče. Zna si obleč spodnje hlačke, štramplce ji nagajajo, ker ne zna iztegnit stopala in se ji zatakne. Obleče si hlače - navadno sedi in potem vstane, da potegne čez ritko. No, ji ne rata čisto vsakič, jasno. Majčke si da čez glavo, glede rokavov pa odvisno - sp. majčka ne gre, ker je na naramnice, ji moram pomagat, zgornje majčke, če so bolj oprijete ne gre, če pa je kakšna bolj ohlapna, jopček, flis ali pižamce, pa ni problema. ji pa naštimam, da boleče prav obrnjeno. Copatke tudi obuje sama, a dostikrat narobe, čeprav ve povedat, da mora biti zadrga na zunanji strani. Zadrgo zna vtaknit, vendar je ne vtakne do konca in potem jo jezi, ker ne more potegnit. Tako da navadno do konca vtaknem jaz in ji držim spodaj, da lažje zapre. Bundico in jopiče ponavadi obleče narobe (hrbet čez trebuh, potem pa se smeji). Pesmice- pri nas v vrtcu dobimo tudi starši besedila pesmic, ki se jih učijo. Nazadnje so imeli Kje je luna? kje je luna, kje je luna sonce se na glas jezi jaz bom vsak čas zatonilo, lune od nikoder ni. hej oblaček, hej oblaček, ti poglej, kaj se godi, al zaspanka še ni vstala ali druge ima skrbi. je pokukal, je pokukal bel oblaček za goro in je videl in je videl luno da nardi tako jojme jojme, jojme jojme, zob modrostni me boli danes bom doma ostala zemlja pa naj bo v temi. Prej so imeli Čarovnico Mico. In mi je vzgojitelkjica v vrtcu rekla, da je to tudi knjiga in CD zraven. In sva si sposodile v knjižnici in ful rada posluša. Drugače pa si tudi Daša ful rada izmišljuje svoje pesmice na znane melodije ali pa kombinira več pesmi med seboj. Pa da jo slišite, kako poje Ne grem na kolena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Memole, Daša je visoka nekje okrog 88 cm, ne bi točno vedela, ker sem jo merila kar z navadnim metrom in ne ob steni. Težka pa je okrog 12 kg. Nosi številke od 86 do 98, hlače vsaj 92, majčke pa kdaj tudi 80, v rokavih so mogoče bolj kratke, ampak za spodaj so v redu. Pety, pa zakaj ne spiješ tistega bandidosa? Jaz sem tudi pila šampanjec in vino med prazniki, za nazdravit. Saj pa ni to kaj takega. v primerjavi z vso coca-colo, ki si jo spila... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Grem še hitro Jakobove slikce pogledat, pol bo pa že House. Lp!
|
|
|
|