Anonimen -> Ali sem čudna? (4.12.2007 12:19:45)
|
Ne vem kako naj začnem. Včasih zelo dobra prijateljica, sedaj le še prijateljica. Odkar sem se jaz in kasneje tudi ona poročila se najino prijateljstvo malo ohlaja. Ni več toliko časa kot prej in tudi živimo dlje narazen. No, pa naj povem kaj me teži. Trenutno je noseča 5 mesecev. Od kar je izvedela za nosečnost je to popolnoma druga oseba. Obnaša se ravno tako kot, da je edina nosečnica na celem svetu. Hodi (nalašč) kot bi imela četverčke in bila par dni pred rokom (češ - poglejte jaz sem noseča [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). O nevem kakšnih (preverzno dragih) vozičkih govori kot bi bili narejeni prav za njeno dete in za nikogar drugega! Ne bi me motilo tudi to, ampak vem da si ga ne more privoščit, ker nimata z možem dohodkov (on dela priložnostna dela, ona ne dela nikjer oz. redko kdaj pred nosečnostjo je svoji mami pomagala pri kakem papirju v ex družinski firmi) - posledično jima ga bodo kupili njeni starši, ki imajo bankovcev pod palcem še pa še. Ko gledam iz vidika prijateljice vse to si pravim, da hvala bogu njenih staršev. ki ji finančno stojijo ob strani. Ampak spet me nekaj moti. Imam občutek, da to s pridom izkoriščata. Ko pogledam pri sebi, da bi bila v njeni situaciji ne bi niti približno mogla sprejemati take dobrodelnosti svojih staršev. Ravnokar sem bila pri njej na obisku in pogovor je spet napeljala na različna vprašanja, ki se nanašajo na njeno nosečnost in obdobje po porodu. Ker mi je postavljala konkretna vprašanja, sem ji tudi konkretno odgovarjala. In spet je ogenj v strehi. Sama sem zelo direkna in niti približno ne ovinkarim, zato ji nekateri moji odgovori niso "dišali"! Halo? Jaz če nekoga nekaj vprašam, pričakujem od njega iskren odgovor (tudi, če ni tak kot bi ga sama hotela). Saj zato pa vprašaš, ne? Nikoli je ne bom razumela, zakaj hoče plavati na vodi kot sveto olje, ko pa v resnici tone pod gladino! Velika večina ljudi ima o njej in njenih starših grde besede, ker so (staršem) verjetno zaradi zelo dobrega finančnega stanja nevoščljivi. Sama sprašujem zakaj ji moje mnenje toliko pomeni (to mi je velikokrat povedala), če ji le-to ne ugaja!? Ker verjetno že dolgovezim, mi prosim samo podajte mnenje. Sem čudna oz. nora jaz ali ona???
|
|
|
|