|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - december / januar
10.1.2008 10:20:25   
ušula
Živijo !
Jaz sem nova na forumu in tudi jaz spadam pod ivf.
Pred 8 leti sem zvedela da se nama z možem  lahko nasmehne sreča le z IVF postopkom- pet let sem potrebovala da sem to v glavi sprejela. V prvem postopku leta 2004 sem zanosila in po enem mesecu splavila oba, v drugem 2005 tudi zanosila dva-enga splavila druga pikica pa sedaj pridno skače, poje, pleše in naju razzveseljuje doma.
Sedaj spomladi gremo zopet v boj, saj si želiva še več otroškega razgrajanja doma.
Po pravici povedano ne vem toliko strokovnih podatkov o postopku kot ve, nisem ravno bila preveč zvedava kaj in kako kaj poteka med postopkom-delala sem le tisto kar so mi povedali zdravniki da se moram držat, ker sem si želela ohranit čim več miru v glavi in se čim manj sekirat kaj se lahko zgodi.
Imam pa eno vprašanje:
Sedaj naj bi se spremenila zakonodaja glede plačanih postopkov ivf in sicer na 6-ali je to 6 postopkov na živorojenega otroka ali 6 postopkov na žensko?
Že v naprej hvala za odgovor

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
10.1.2008 10:37:27   
pikovit
Ursula dobrodošla med nami.Nekaj o postopkih.Sedaj naj bi veljal nov zakon.Če pa že pa ne vem.Skratka.Za prvega otroka ti po novem pripada 6 postopkov.Za drugega pa samo 4.Če sem te prav razumela imaš enega otroka že z 1.ivf-jem,tako da ti sedaj pripadajo 4.Evo to je na kratko vse.
Veliko sreče ti želim.

(odgovor članu ušula)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
10.1.2008 11:24:40   
ušula
Najlepša hvala za hiter odgovor!

Na forumu sem začela malo brskat šele pred par dnevi in ugotovila, da je veliko ivf primerov-še 4 leta nazaj se mi je zdelo kot da smo posamični primeri in kot ženska sem se počutila manj vredna, popolnoma nesamozavestna,....saj verjetno to poznate. Forum je res dober, saj vidim da se lahko počutiš RES bolje ko prebereš izkušnje drugih in imaš občutek da res nisi sam in si daješ pogum drug drugemo - BRAVO!!!
Zame je bilo najhujše obdobje in je bilo zelo dolgo( vsaj meni se tako zdi -4 leta), da sem sama pri sebi sprejela dejansko stanje - da ne morem zanositi po naravno poti!!! A očitno je tako moralo bit!Ko sem pa to sprejela,se zdaj zavedam, da sem začela spet normalno živet! Glava se mi je odpočila in začela bolj normalno delovat in sem spet v sebi začutila mirnost. Mislim, da mi je ravno ta danost, da sva z možem čakala na otroka 8 let doprinesla veliko bogastvo, umirjenost in zavedanje kako pomembno je življenje - kako pomembne so otrokove potrebe in da smo tu zato da se darujemo otroku. In ravno teh osem let "čakanja"-se zavedam šele danes me je izoblikovalo v močnejšo odločnejšo žensko in sem sposobna dat veliko več otroku kot pred 8 leti-in to se na najini punčki tudi pozna. In mi ni žal niti za en samcat dan!
Zato punce, če se sliši še tako čudno, verjemite, ves ta čas ko " čakate" se v vas oblikuje še močnejša materinska ljubezen, zrelejša in vsak dan ste bogatejše na račun vaše potrpežljivosti in ponižnosti da znate sprejemati vaše stanje, ki je na žalost še trenutno v nasprotju z vašimi željami. Ko pa boste imele v svojih rokah nežno majhno bitjece - Božji dar- boste vse pozabile in vse bogastvo, ki ga nosite v sebi boste lahko zlivale na ljubega otroka ki je odvisen od naše zrelosti ljubezni, ki jo v sebi premoremo.
Res je meni verjetno to lažje zdaj govorit, ker pač nama je naklonjeno že eno bitjece za katerega sva odgovorna in nama je bila dana v dar. Vendar se pa zavedam, če ne bi šla skozi vso to " ivf" proceduro- ne bi bila to kar sem, in bi se sigurno manj zavedala veselja ki ti ga daruje otrok in ti zna pokazati nesebično kako prečudovito in preprosto je življenje. Najina punčka - stara dve leti naju vsak dan sproti spominja kako je pomembno se za vsak dan posebej potruditi biti potrpežljiv v življenju-in tako tudi jemljeva da morava biti midva potrpežljiva tudi v vzgoji.
Vesela sem za vašo borbo in vztrajnost- verjemite vse vam bo povrnjeno vam samim, partnerju in posebej otroku!!!
Srečno prav vsem!

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
10.1.2008 11:49:49   
pikovit
Ursula hvala za tako lepo napisan mail in ker si z nami delila svoje momente

(odgovor članu ušula)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
10.1.2008 11:50:04   
Linda25
uršula, dobrodošla med nami. Zelo lepo si napisala. Držim pesti, da pot do cilja ne bo dolga.

Arneja, jaz grem v januarju po špike, čakam na user posted image , da se prikaže. Jaz bom imela dolgi postopek, kaj pa ti? Če boš imela kratkega, bova mogoče istočasno trepetali.

**Nina**, iskrene čestitke za user posted image user posted image . Uživaj in počivaj.

(odgovor članu ušula)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
10.1.2008 11:50:57   
Linda25
ušula, sorči, ker sem te preimenovala.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
10.1.2008 12:49:06   
lejla007
Ušula - RES ti hvala za tak mail! Prav paše prebrat takšno izkušnjo, ki se je srečno končala user posted image Zdaj imata že eno zlato bitjece, ki vama polepša prav vsak dan... Mi smo pa še na poti do tja in je res lepo, da te vsake toliko časa kdo spomni na to - treba je bit vztrajen, verjeti v svoj uspeh, saj prej ali slej vse nas čaka to veselje user posted image

Linda - januar je tu user posted image No, pa se boš spet pridružila nam drogerašicam user posted image

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
10.1.2008 12:49:07   
DaisyE
Jaz pa sploh nisem več pri stvari. Saj se meni tud zdi, da se je vse tolk hitro odvrtelo. Sploh mi ni jasno. Prehitro. Malo verjetno zato, ker je kratki postopek, pa se pred M nisem nič špikala. Ker navsezadnje je danes deveti dan ciklusa. Kar je sicer zame najhitrejši dan za stopko, ampak tako silnih razlik s prvim in drugim postopkom pa tud ni. Prvič je stopka padla 10. dan, drugič pa 12. dan.

Kakorkoli, folikli so, veliki so dovolj, stopka pade danes, punkcija bo pa v soboto (sayuri vidim, da sem celo zmešnjavo na seznamu naredilauser posted image ). Nalgesin lahko vzamem. Vse lepo in prav, oh in sploh čudovito, ampak saj vsi vemo, da stvari nikoli ne morjo potekat brez problemov. Ja kaj bi pa potem v življenju počeli, če ne bi bilo problemov? Včeraj po UZ sem fasala izcedek rjave barve. Dons zjutraj ga ni blo, sem pa seveda Reškotu povedala, kaj dogaja, pa pravi, da to ni normalno, ampak da itak nimamo kaj. No zdaj ga mam pa spet, pa ne vem, a se mi pri UZju kaj zdrma, al kaj za hudiča se dogaja. Čakam samo še na kri (ki jo je bilo bytheway na UZju tud opazit). Presneto. Dobiš človek občutek, kot da se telo kar neki punta, jaz pa z glavo skozi zid rinem. Kaj pa vem.

Evo na dolgo, kratko to. user posted image  Kot vidite sem rahlo tečna. Ne bom več napletala, ker sem na šihtu in najprej sploh nisem imela namena kaj pisat, ampak mi ni dalo miru. Se javim kaj popoldne. Takrat se vam pa bolj posvetim.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
10.1.2008 12:53:21   
lejla007
Daisy - a si vidla, da sta najina posta samo sekundo narazen? Sem te prehitela user posted image
Dons pa že kr stopka? In v soboto punkcija? Ti pa res šprintaš proti cilju! user posted image Glede izcedka ti žal ne vem nič povedat. Možno da je res kej zaradi UZ - boš vidla, da bo sobota tko hitro tukaj in boš takoj vidla, da ni nič hujšega - pridna kokoška boš in nič drugega user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
10.1.2008 13:18:51   
sonček33
arneja - hvala, saj vem, danes je že tak dan, ko se mi zdi, da bi tut na M. Everest lahk šla  - bo bo
gloria - lepo da me pogrešaš....zdejle se mi zdi, da sicer ne sodim več kle gor, ampak vas pa preberem in se veselim za vsako posebaj...kmalu kmalu bo pon. ...jupi jupi jupi...

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
10.1.2008 13:21:05   
Linda25
Ja lejla007, januar je že tu. Komaj čakam, da se vse skupaj začne.

Kako se ti počutiš?

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
10.1.2008 13:22:21   
Abra
Pri meni je žal vsega konec. Pa tko sem bla že optimistična, pa me je spet na tla pribilo. Vrečka je še zrasla, plod pa ne, se mi zdi, da je bil celo malo manjši kot zadnjič. Reš je kar dolgo vrtel tisto palčko, če bi se vseeno kaj drugače vidlo, a je kmalu sledil tisti stavek žal ........
Tam sem se še kar držala, čim sem ven stopla me je pa zvilo. Jutri pa na urgenco ... da opravimo čimprej

ribica, upam, da si vsaj ti dobro opravila, da je danes tvoj dan

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
10.1.2008 13:24:31   
maja24
Joj Abra žal mi je,pa tko sm bla 100% da se bo vsaj ta zrasla.Evouser posted image user posted image user posted image zate!

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
10.1.2008 13:28:12   
kajsica
Joj Abra, pa nimam besed, vem kaj prestajaš, upaš, pa te je strah, pa se nekako spijazniš pa spet upaš......Saj ne vem kaj naj ti rečem, kot drži se punca....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
10.1.2008 13:36:52   
lejla007
Konina - počutim se kr ql. Danes sem si dala šele drugo špikico Menopurja, tko da se spodaj verjetno še ni kej veliko dogajalo user posted image Drugač imam pa naslednji petek že dan D, ko bom izvedla kako pridno kokodakam user posted image Kdaj v januarju pa začneš?

Abra
- veš, da nimam besed... user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
10.1.2008 13:37:38   
lejla007
Linda - oprosti! Mal sm te preimenovala user posted image Čist men podobno... user posted image

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
10.1.2008 13:45:08   
maybebaby
Komaj vam sledim...tako ste pridne čvekice!

V novem letu in bojih vam želim poooolno vrečo pozitivnosti, zmasirane podplate, bujenje s ptički in še in še...

Danes sem bila na prvem uz pregledu v MB-ju in smo že zasledili srček in sploh ugotovili dr. Gavričevo, da je vse najlepše in najboljše. Vesela sem bila, ker me je pregledala ona, ker mi je delala tudi transfer in svetovala enega samega junaka.

Od vse sreče sem pa pozabila vprašati kdaj imam rok...Mi morda katera lahko pomaga s tisto magično formulo? Punkcija+ koliko že????

Vsem en lep čawčk in same lepe stvari naj se vam zgodijo...

caučk...

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
10.1.2008 14:04:28   
Pija76
Abra že Cankar je ugotovil, da ni pravice! Pa je res ni, zate, zame in za vse ostale najine punce, ki prestajajo enako! Ampak enkrat bo sonce posijalo tudi za vse nas - MORA! Vem, da je današnji dan najbol,j grozen, jutrišnji bo enak današnjemu, potem pa mora biti boljše! Pogumno pojdi naprej, pa na virtualne prijateljice ne pozabi! Veš da smo s tabo v dobrem in v slabem!!!! Objemčke ti pošiljam!

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
10.1.2008 14:05:59   
Pija76
Maybbaby čestitke za srček, srečno naprej!

Uršula in Majc dobrodošli!

(odgovor članu maybebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
10.1.2008 14:06:08   
DaisyE
PA to ni res!!!!! Abra, žal mi je. user posted image user posted image user posted image  

Pazi nase.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

Neposredna povezava do sporočila: 3170
10.1.2008 14:06:44   
gloria
Ursula dobrodošla...krasen mailuser posted image
Sonček 33 kakšne se pa ti meniš...ti,ti...te treba mal skregat...kolk lahk sam pomisliš da več ne pašeš tle gor ha...ti si našauser posted image
Arneja če zdržim do nedelje bom siguren sledila naši Ribici in počakala na krvni test...pustila se bom presenetitiuser posted image ...
Javim se kasneje...zdej sem že mislila da so kake novosti od Abre ter naše Ribice...punce polepšajte mi dan,vikend, ceu mesec,leto...navijam za vas

Neposredna povezava do sporočila: 3171
10.1.2008 14:07:30   
Anonimen
Abra, te imam rada user posted image

(odgovor članu Abra)
  Neposredna povezava do sporočila: 3172
10.1.2008 14:10:11   
gloria
Abra tolk sem na hiter preletela poste da sploh nisem hotla videt kaj se ti je nardilo...Drži se...Tko kot so punce napisale enkrat bo posijalo sonce tud za tebe.Mislim na teuser posted image

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
10.1.2008 14:13:19   
Anonimen
Uršula, Majc dobrodošli v naši družbi, kjer smo same  user posted image  ženske.

Maybebaby, čestitam za srčka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3174
10.1.2008 14:21:06   
sayuri
Abra user posted image user posted image user posted image  jokam s teboj. Dobro vem, kaj prestajaš. user posted image  Ne morem verjet, da se to še kar dogaja....in vsakič me v živo zadane....vidim sama sebe, kako sem se zvijala v čakalnici in jokala na vse....  Veš, čas zaceli rane. Res jih. Bodi močna in vedi, da mislimo nate, da smo s teboj. Naj te te misli spremljajo tudi jutri na urgenci in v kcju.... Jutri popoldne bo že vsega konec.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 mitov o zanositvi
Vsi pari, ki si želijo imeti otroke, še posebej pa tisti, ki se soočajo z neplodnostjo, so pripravljeni upoštevati in st...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......