ribicau
|
Hej, sem mislila, da bom zdele imela 3 strani za prebrat, da ste tolk čvekale, pa vidm, da se stiskate pr ! Ve se kr dejte, jest pa čakam mojga, da pride iz fusbala, ampak pomojem se mu potem ne bo nč dal - je verjetno že vse dal od sebe . Zdele sem spekla piškotke za Evo, čist take bebi piškotke! Tko vsaj vem, kaj je v piškotih, da ne poje kakšne stvari, ki jo ne sme . U glavnem, če bo katera pekla (6 jajc, 18 dag sladkorja, 16 dag moke, limonina lupinica)! Iz beljakov stepete trd sneg. Ko je sneg skoraj gotov, vanj postopoma dajete sladkor in na koncu še rumenjake! Moko in limonino lupinico skupaj zmešajte v malo večji posodi, kamor potem stresete še prej zmešani sneg. To vse skupaj narahlo premešajte (najboljš s taveliko metlico)! Potem maso nadevajte v brizgalko in jih nabrizgajte na pekač, ki je obložen s peki papirjem. Nabrizgate pa piškotke velikosti cca 6 cm dolžine in dober centimeter širine. Potem z žlico zajemite sladkor in ga potresite po piškotih. Predno daste v pečico, z roko udarjajte po dnu pekača, da sladkor, ki je padel mimo piškotov, pade na piškote. Pecite cca 15-20 min na 180 stopinjah - ventilator! Še to, iz navedenih sestavin jih pride kar veliko, jaz sem zato delala iz polovične mase! Tko, zdej grem pa pod tuš, pa spat! Mojga namreč še ni. Upam, da bo danes Eva boljše spala in se ne bo vsako uro zbudila. Mam občutek, da zaradi padca slabše spi, ker ko se zbudi, se zbudi z jokom...pomojem se ji sanja ! Lahko noč
|