Margit -> RE: Februarski nagajvički 2007 (29.12.2007 19:55:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: DeMer MArgit, kako je Matic? Kaj so rekli? Matic je OK. Ušesa so hvala bogu OK. Ma virozico - bruhanje in driska. Tega je trenutno baje ful velik. Bila sva na Metelkovi. Namreč že dva meseca so dežurni ZD v sobotah samo do 13 ure potem pa naprej samo še Metelkova lavfa. tolk v vednost, da ne boste tako kot jaz okrog skakale. So mi v ZD rekli da je dežurstvo v ZD Šiška, ko pa sem prišla tja, so me poslali na Metelkovo. Pediatrinja je rekla, da naj mu dam za jest kakšne bobi palčke (zaradi izgube nitratov) ali pa domačo govejo juho, ki jo malo bolj solim. V primeru da ful bruha naj mu dam za pit kar po žlički. Spil naj bi 3/4 litra na dan. Se pravi hrana in pijača. Če mu ne paše jest naj ga ne silim. Pije naj čaj, vodo, lahko tudi izotonik. Da dokler ne zavrača hrane in pijače, nima podočnjakov, ni odsoten, in se normalno giba je vse OK. Drugače pa so to prvi znaki dehidriranosti in je treba takoj urgirati. No sem mal več napisala, če bo imela katera kdaj tak primer. Zdaj Matic že skor eno uro spi. Danes je čist izčrpan zaradi vsega skupaj. Meni pa tudi paše, da se malo usedem.
|
|
|
|