|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neskončna obzirnost do ljudi, ki delajo z...
10.12.2007 19:47:38   
Anonimen
Ne vem, če nismo zadovoljni z neko žensko za "šaltarjem", ker je pač nekorektna do nas (na kakršen koli način), se bomo takoj pritožili, pa ne le njej, ampak še njenemu šefu. Če pa nismo zadovoljni z vzgojiteljico ali učiteljico ali podobnimi poklici, pa se potegnemo nazaj in razmišljamo o tem, ali naj sploh kaj rečemo.

Ne, ne pritožim se takoj.

Kot odrasel in vsaj za prvo silo vzgojen človek se poskušam najprej na lep način dogovorit oz. povedat, kaj me moti. V večini primerov na ta način pridem(o) do zadovoljive rešitve.

Pritožba je že skrajni ukrep, kadar lepa beseda ne zaleže :).

Skratka, ne vidim nobene potrebe, da se za vsako najmanjšo nevšečnost pritožujem.

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
10.12.2007 22:21:49   
Gina
Roberta, ne vem kje delaš, vendar vsekakor to ne more biti Slovenija, ali pa so ljudje v nekih oddaljenih krajih tako prestrašeni, kot meni ni znano od nikoder. Pa verjemi mi, ne hodim samo na aktive, imam dovolj dodatnih zadolžitev, da sem prisotna pri vsaki pasji procesiji in srečujem učitelje širom Slovenije, pa še nisem slišala, da na kakšni šoli starši ne bi upravljali več ali manj vse. Vprašaj kateregakoli ravnatelja, kaj je njegova največja mora - sveti staršev. Starši imajo vedno prav, starši si lahko dovolijo vse, starši zahtevajo vse, vse je po volji staršev. Verjamem, da obstaja možnost, da je pri nas v Lj. stvar mnogo hujša kot drugje. Vem, ker moji otroci obiskujejo šolo 60km ven in je situacija drugačna - kar se samega vedenja otrok tiče. Vendar ne kar se tiče staršev. tukaj šele starši težijo za reči, da ne moreš verjet, da jim sploh na pamet pridejo - zadnjič, ko sem prišla po otroka, je učiteljici pb, ki je tolk fajn in se trudi na vse pretege en fotr rekel vpričo mene, da kaj se gre, da ne hodijo vsak dan ven - pa v resnici hodijo kar naprej. Pa rekli so ji isti dan, zakaj ona ne vpisuje otroku, kaj ima za domačo nalogo v beležko - otrok je v 4. razredu, halo!, da potem pa oni ne morejo vedet, da mora mali kaj doma naredit. Pa niso mogli razumet na roditeljskem sestanku, da gre otrok, če se preriva v koloni in tuli pri čakanju na kosilo na konec vrste - to se jim je zdelo totalno poniževanje, da bodo otroka zatrli, ker bo od ponižanja imel vseživljenjske posledice, da to ni dopustno, da je treba otroku drugače dopovedat....ja kako pa, dragi moji???!!! A ni to teror nad učitelji? Neprestano nerganje in pritoževanje nad nečem, kar je brez smisla, neprestano zagovarjanje svojih otrok čez vse meje.
Vendar ni tako, kot praviš, da učitelj ne vzgaja več otrok. Od učitelja se pričakuje, da bo otrokom prijatelj, da bo prijazen ustrežljiv, jih znal okrog obrnit, pa bil hkrati razsodnik, ocenjevalec, zahteval red in mir, da bo pravičnik, učitelj - te vloge pa se ne ujemajo tako, kot bi starši radi, ali pa vsaj ne na vse načine, katere starši od nas pričakujejo. Vsak starš hoče, da njegovega otroka obravnavamo na njegov način in noben drugi, pa da ga individualiziramo, pa poslušamo in se zgolj njegovemu otroku prilagajamo. Starši ne vzgajajo več otrok za tegobe življenja, ampka zgolj za uživanje. Ščitijo jih brez primere. In ne, ne strinjam se, da obstaja 5% staršev, od katerih si ne oče ne mati ne bi upala nič povedat. Absolutno se mi zdijo tvoje ugotovitve za časom. 20 let za časom. Oprosti, učiti sem začela dobrih 15 let nazaj, takrat jih je bilo še kakih 40%, 10 let nazaj pa je bila situacija v Lj. enaka današnji. Tako drastično so te reči šle v to smer. In ta smer je skrajnost. Druga skrajnost kot je bila pred 60. leti.

Strinjam se s tinodvojčico. Pa zelo težko ti verjamem, da si kjerkoli v oš, preprosto ne vibriraš tako. Vsi učitelji, pa tudi vsi vzgojitelji, ki jih poznam, čutijo breme tega, da si starši vse dovolijo, preveč dovolijo, v bistvu so starši največji problem sodobnega šolstva, če drugega ne, kadar ti direktno ne delajo totalne štale, pa posledično, ker v tako velikem procentu ne znajo ravnat s svojimi lastnimi otroki trezno. Hvala bogu, da je dobra polovica ali dve tretjini staršev še vedno fajn in normalnih, pa se znajo normalno postavit za svoje otroke in hvala tudi tistim staršem, ki se včasih postavijo za nas, ko slišijo, kakšne bedarije gredo nekaterim po glavah. eh, nima smisla, samo jezimo se...saj bo boljše,.....

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.12.2007 22:23:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Vendar ni tako, kot praviš, da učitelj ne vzgaja več otrok.

Ne, starši jih več ne vzgajajo, potem se pa "znašajo" nad učitelji.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
11.12.2007 20:55:32   
soncicaT
Jaz bom rekla samo to, plačujema 6. plačilni razred zaenkrat in enostavno ZAHTEVAM, da se ima moj otrok v vrtcu lepo in če mi kaj ne paše, bom to jasno povedala.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.12.2007 21:00:51   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: soncicaT

Jaz bom rekla samo to, plačujema 6. plačilni razred zaenkrat in enostavno ZAHTEVAM, da se ima moj otrok v vrtcu lepo in če mi kaj ne paše, bom to jasno povedala.

Ja, saj o tem govorim. Vsi zahtevajo, da se ima otrok lepo, da ni pod stresom, da vsi ravnajo z njim v rokavicah...ne glede na to, kateri plačilni razred so....in ne glede na to, ali se ima otrok že fajn, ali ne.

p.s.: kadar gre za upravične zadeve, je popolnoma jasno, da je to na mestu, vendar gre žal prevečkrat za to, da gre za otrokov subjektivni občutek, da ni vse totalno po njegovem in prilagojeno njemu

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.12.2007 21:04:52   
tinadvojčica
Sončica saj mi je jasno da poveš ne pa da nas napadate in nas obsojate da ne moremo kofetkat. Jaz delam v jaslicah in tudi kofetkamo ne ker so nam štedilnik ukinili kaj šele da nam bi kdo kavo skuhal. Joj kako me motijo ljudje, ki samo iščejo napake na drugih......

Se pa da vse lepo povedat in na lep način. Tudi mi smo ljudje in nismo tam zato da mučimo vaše otroke, ampak da uživamo z njimi. Vi nam pa to preprečujete!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.12.2007 21:06:28   
Anonimen

Kdaj pa je po TVOJEM mnenju otroku lepo? Ker otroku je včasih lepo tudi, ko nekoga mahne v vrtcu. Na primer.

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
11.12.2007 21:21:22   
Anonimen

In kakšne veze ima plačilni razred s tvojimi zahtevami user posted image

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
11.12.2007 21:32:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

In kakšne veze ima plačilni razred s tvojimi zahtevami user posted image

Tiste, ki plačujejo 1. plačilni razred ali imajo bognedaj zastonj vrtec, morajo biti lepo tiho. Naj bodo vesele, da se sploh kdo spomni na njihovega otroka v vrtcu, da sploh obstaja.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
11.12.2007 21:42:17   
frutka_
SoncicaT razumem tvojo jezo, da si v 6.plačilnem razredu in si zaradi tega razkačena. Na žalost je pa tako, da plačilne razrede določa občina. Vrtec in posledično vzgojiteljica v vrtcu ne vesta v katerem plačilnem razredu si! Ali si v 1. ali v 6.. Itak pa to nima veze z vrtcem in vzgojnim delom v vrtcu, ker plačaš več in dobiš enako kot tisti, ki morda ne plača nič. Vrtec te mesečno stane cca 150eur?!
Srž tvojega problema tiči v tihi jezi do sistema, ki je tako naravnan kot pač je.
Odkrito mi povej ali meniš, da bo šola zastonj?!

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 35
12.12.2007 9:56:23   
naniplus4
Oprosti, ampak vrtec za tvojega otroka v skupnem seštevku dobi točno toliko, kot za tistega, katerega starši ne plačajo nič. Razliko namreč plača občina. In če te moti, koliko plačuješ, se boš morala jeziti na občino, ne na vrtec.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 36
16.12.2007 5:00:03   
snorlax

No, začne se že takole.

Nato se nadaljuje v šoli ....."če ne bo po moje, bo prišel fotr v šolo" ali pa "tule je kuverta, hočem, da ima matematiko 5"...

pa v srednji šoli ..."gremo razbijat, saj bosta tastara plačala škodo"

in potem ko so ti otroci sami starši "....plačujema 6. plačilni razred zaenkrat in enostavno ZAHTEVAM, da se ima moj otrok v vrtcu lepo in če mi kaj ne paše, bom to jasno povedala"....

Po moje nekateri starši gledajo samo to, da se ima njihov otrok dobro, lepo, da je vse po njegovem... kar dolgoročno gledano sploh ni dobro zanj. V življenju bo sigurno prišlo do takih situacij, da ne bo moglo biti vse po njegovem in kako se bo takrat odzval? Ali bo zafrustriran ali bo reagiral nasprotno in s silo poskusil izsiliti svoje?

Jaz bi se pritožila samo v primeru, da bi se otroku zgodilo nekaj takega, da bi bilo ogroženo njegovo zdravje ali kaj podobnega.

Tudi moj srednješolec je potožil, da ga ima pri enem predmetu profesorica na piki. OK. Sem ga poslušala, kaj ima za povedat.
Sine: "Ja, sošolci dobivajo lažja vprašanja kot jaz."
Jaz: "Ha, ha...user posted image user posted image user posted image ", sem se skoraj poscala od smeha. "Sine, uči se, pa ti bodo vsa vprašanja lahka.
Sine:  "Ja, veš, pa od enega mama je šla v šolo in je to povedala in un sošolec ima zdaj boljše ocene."
Jaz: "A, ja? Ha, ha, ha....user posted image user posted image user posted image ! Še kaj, sine? Ti lahko mama še kako pomaga?"

Sva končala. Naslednji test je pisal cvek. Ampak mislim, da je spoznal, da ga nima na piki, ampak si ne kakako sam kriv.user posted image Cvek bo pa treba popravit, ja.

< Sporočilo je popravil snorlax -- 16.12.2007 5:08:48 >

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.12.2007 22:13:30   
ZmajTolovaj
Moj mož dela na OŠ na predmetni stopnji, če ga ne bi poznala, bi včasih res mislila, da si zmišljuje, da ljudje preprosto NE MOREJO bit tok neumni ... Svašta, kaj vse starši počnejo. In res me včasih resno zaskrbi, kam gre vse skupaj. Jaz se priklonim vsakomur, ki poučuje user posted image  in ki to počne zato, ker bi rad mularijo kaj naučil. Meni bi se namreč sfuzlalo po 2,19 minute.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 38
30.12.2007 18:34:01   
Anonimen
Ravno zaradi tega, kar pise Gina, si jaz nikoli nisem zelela bit uciteljica. Ne v osnovni, ne v srednji soli, ne nikjer. Moj fant je pri tamalem v svetu starsev in ko mi razlaga, kaj in kako in predvsem koliko eni starsi komplicirajo in kake butaste ideje imajo ze v vrtcu, mi kar slabo rata.

Moji starsi so bili v osnovni soli na govorilnih urah vsega skupaj mogoce 5x. V srednji pa v 4-ih letih dvakrat, pa se ne spomnem zakaj.

Ne bi rekla, da je ravno neskoncna obzirnost starsev prisotna in zaradi tega si ne zelim delat ne v vrtcu in sploh ne v soli. Druga stvar pa je varstvo otrok, tukaj pa tudi pricakujem natancna navodila in pritozbo, ce kaj ni ok.

In eni starsi res prevec komplicirajo/komplicirate. V skupini/razredu ni LE vas otrok, ampak jih je se vsaj 10 zraven in vsi morajo biti tretirani enako.

LP

(odgovor članu Kaštrun)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
30.12.2007 21:42:57   
bini
jap, se podpišem pod vse poste učiteljic... o roberti tud jest dvomim, da bi bla učiteljica....
sama zaenkrat kljub vsemu še vedno uživam v razredu in v svojem poklicu, predvsem zato, ker pripomb takih staršev zavestno skušam vzeti kot eno veliko šalo - občasno mi seveda ne uspeva... ampak srčno se mi zasmislijo taki starši, še bolj njihovi otroci, ker nikoli ne bodo zares odrasli v odgovorne osebe... žalostno kam nas je pripeljalo vse skupaj...

za moje pojme je vsemu krivo ravno poudarjanje permisivnosti, ki jo sedaj skušajo malo bolj potiho omenjati tudi psihologi - pred meseci sem po radiu poslušala znanega psihologa, ki je javno izjavil, da so s poudarjanjem permisivnosti naredili eno veliko škodo staršem, učiteljem in predvsem otrokom... samo kako to zdaj popraviti??? tega pa ni še nihče pogruntal - razen peščica res preudarnih staršev in učiteljev, ki se borimo proti večini user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
3.1.2008 11:07:17   
žetev
- zakaj pa je včeraj naš otrok dobil sladkan čaj, saj veste, da ga ne mara
- zakaj pa mojega otroka niste včeraj vprašali bralno značko (iz tega naredi teater in katastrofo, ves penast v obraz in čist fertik od togote, čeprav sprašujem skoraj vsak dan, kadar imam le čas)
- zakaj pa niste napisali v beležko, da mora imeti s seboj jutri športno opremo, saj ne more sam vedeti, kateri dan je ŠV
- kako ste lahko dovolili, da

...lahko samo rečem ..Jezus Kristus...ubogi otroci od teh staršev..kaj bo šele iz njih nastalo,  jaz pri vsem tem vidim problem , da vzgojitelji in učitelji potem mogoče tudi tistega starša, ki ima kako upravičeno pripombo primerjajo s tistimi "sitnimi starši",

...sama sem bila drugi dan uvajanja moje pikice v vrtec edini starš, ki sem bila v garderobi pred učilnico (in moja mala tega ni vedela)in sem opazovala dogajanje in potek dela  v vrtcu...lahko samo rečem˝KAPO DOL˝ pred tako pridnimi vzgojiteljicami, ki jih ima moja pikica.... Do sedaj vsako mojo pripombo oz. prošnjo vzamejo dobro namerno...skratka so res vzgojiteljice in pol.user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.1.2008 15:53:12   
oktoberka
a jaz ne govorim o nekih brezveznih podrobnostih... (pa tudi mislim, da je takih ljudi, ki bi se obešali na podrobnosti in neumnosti razmeroma malo. saj smo kar hitro zadovoljni. če vidmo, da je otrok zadovoljen, smo običajno tudi mi. a ni tako?!)
IZVIRNO SPOROČILO: roberta

To ni čist res. Starši se velikrat razburijo in povejo kar jim ni všeč. Velikrat še celo neupravičeno.

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 42
2.2.2008 22:33:55   
DragonLady
Pa naj še jaz pokomentiram...
Po poklicu sem pomočnica vzgojiteljice, trenutno na porodniški. Sprejmite moj nasvet, kot izjemno dobronameren: Če slutite, da je nekaj narobe, da se otrok slabo počuti v vrtcu, da delo vzgojiteljice ni primerno, se PRITOŽITE. Bodite čimbolj vztrajne in načelne, konec koncev se gre za vašega otroka.

Moje delo je bilo vedno kvalitetno, do otrok sem imela izredno topel odnos, večkrat celo niso hoteli iti domov, ko so starši prišli po njih. Predvsem pa sem bila STROKOVNA, kar pa nažalost nisem mogla reči za svojo sodelavko, vzgojiteljico v skupini. Če ji starši otroka niso bili simpatični, je imela tak odnos tudi do otroka, ki seveda ni bil ničesar kriv. Ko je bila popoldne sama z njimi (jaz sem bila jutranja, kar pomeni da sem zgodaj prišla in prej končala delo), so bili otroci mokri (ni jih uspela niti previti), lačni, ker jih ni imela časa nahraniti,itd.
Otroke vedno povprašajte, kaj so jedli (če sploh so, saj veliko vzgojiteljic in pomočnic nosi ostanke hrane domov) in če so vse pojedli, kje je njihova malica,...

Mojo bivšo sodelavko-vzgojiteljico sem zaradi njenega nestrokovnega dela prijavila in je na disciplinski.
Nisem "špeckahla", vendar potegnem črto, ko so ogroženi otroci.
Zagovarjam strokovnost in prijazen pristop ne le do otrok, ampak tudi do staršev.
Niso vse vzgojiteljice take, večina jih je izjemno usposobljenih in prijaznih.

Svetujem vam, da poslušate vaš notranji glas in se postavite za svojega otročička.

Lep pozdrav vsem staršem!

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?