Gina -> RE: neskončna obzirnost do ljudi, ki delajo z otroci/ljudmi... (5.12.2007 22:57:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: roberta pa tudi vem, da če bi se vsi nenehno pritoževali, da nam nekaj ni včeš in če bi si vsi nekaj zmišljevali glede naših otrok v vrtcu, bi se vzgojiteljice lahko ukvarjale le z nami, namesto z otroci. a jaz ne govorim o nekih brezveznih podrobnostih... (pa tudi mislim, da je takih ljudi, ki bi se obešali na podrobnosti in neumnosti razmeroma malo. saj smo kar hitro zadovoljni. če vidmo, da je otrok zadovoljen, smo običajno tudi mi. a ni tako?!) tako se ne bomo npr. pritoževali: "moj otrok ne je krompirja. zakaj ste mu ga dali?" ampak o tem, da ni nič narobe s tem, če otrok ne spi celi dve uri. Ja, veš, v bistvu se zelo vidi, da ne delaš nekje v šoli, pa da si mlada in da si še zeloooo za časom. Pa brez zamere. Šlo je v totalno drugo skrajnost, kot je bila pred 20. leti. Ljudje se ne bojijo potegnit za svoje otroke niti malo majčkeno. Ljudje se neprestano potegujejo za svoje otroke, tudi tam, kjer ni potrebe. Ljudje se usajajo za vsako malenkost, za vsako mišjo dlako, pomembno ali nepomembno. na šolah so inšpekcije kar naprej, za vsako malenksot ljudje kličejo preverjanje. Za vsako drobnarijo tudi kličejo na ministrstvo, pa poznajo tudi vse zakone in podzakonske akte. Zato iz teh skrajnosti, ki so ZELO pogoste, pride do nevzdržnih situacij na šolah. Ta teden konkretno jaz vem za sledeče dogodke: en od otrokje enega moškega odraslega člana kolektiva prijel za "mednožje", drugi je rekel učiteljici pojdi v p...m.... in tulil nanjo, eden je skočil na kateder, ker ni bilo po njegovo. To ni nič nenavadnega, vseskozi se dogaja povsod po sloveniji, samo taušajo dol, da se ne bi izvedelo, ker šola je v riti, če objavijo kje, ker se nanjo spravijo ostali starši, oz. ker se spravi še dodatno ta konkretni učenec, oz.njegovi starši. Šola je napadena iz vseh strani, namesto da bi se ji pomagalo. Vendar mi tem otrokom nič ne moremo, ker so starši neprestano v šoli, z vsemi zakoni vred, ki so vsi na njihovi strani. Ne bi sploh o tem, kako so otroci zaščiteni. Pa da ne govorimo o tem, kako so ti starši prepričani, tisoč procentni, kako je njihov otrok oh in ah in oh in sploh krasen in je samo šola tako grozna in proti njemu. Poznam konkretno eno mamico enega takega otroka, ki sem ga učila, ki je tule na rr, pa če bi verjela, kar piše, bi si mislila, da je ne eni obupni šoli, vendar....eh, saj ona v resnici misli, da dobro in fajn dela, ne more si pomagat, kot večina staršev, ki delajo tako škodo svojim otrokom. No, zdaj pa še o malenkostih. A si lahko predstavljate, za kakšne oslarije pride starš v šolo, npr. iz mojega razreda primeri od letos: - zakaj pa je včeraj naš otrok dobil sladkan čaj, saj veste, da ga ne mara - zakaj pa mojega otroka niste včeraj vprašali bralno značko (iz tega naredi teater in katastrofo, ves penast v obraz in čist fertik od togote, čeprav sprašujem skoraj vsak dan, kadar imam le čas) - zakaj pa niste napisali v beležko, da mora imeti s seboj jutri športno opremo, saj ne more sam vedeti, kateri dan je ŠV - kako ste lahko dovolili, da otrok teče meseca oktobra 20m od enega vhoda šole do drugega v copatih, otrok je zmrzoval in so ga noge bolele (to traja 5 sekund in bilo je v suhem vremenu), - zakaj ste mojemu otroku mazali maslo z istim nožem kot ostalim otrokom - pokažite mi zvezke ostalih otrok ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], pa a so resni?), da bom videla, če ste pravični - pojdite nazaj v razred (izpred avta), pa odklenite, ker je pozabil svinčnik (pa a nimajo kakšnega še doma) - zakaj morajo otroci stati pri ŠV v koloni, to je prisila nad otroki - zakaj ste vpisali, da nima domače naloge, saj vendar ni mogel brati, ker smo šli na rojstni dan - vem da nisem naročila knjige iz šolskega sklada v šoli, vem da ste me opozorili večkrat, ampak pozabila sem, samo zdaj ji pa ne mislim več kupit knjige, zrihtajte jo vi v šoli, mi je vseeno, če je nimate, bo pa brez - zakaj greste na tabore, to je čisto brez veze, zakaj greste tja na kmetijo, saj to že vsi otroci poznajo...... - tale zaključna razredna predstava mi pa ni bila všeč, je pa res čudno, da naša ni igrala glavne vloge (opomba: otrok ne zna govoriti glasno niti se ne izpostavlja rad, zato je igrala vlogo z manj teksta), saj veste, da je tako uspešna pri tem in v vrtcu so to vedeli, so vsem dodelili popolnoma enake vloge, vi pa ne znate izbirati predstav, sem čisto razočarana Al pa take fore: - zjutraj po telefonu: Veš kaj, ti, a boš lohk upravičla moji ****, sej veš, gremo k baki, pa je ne bo en teden, pa napiš v zvezek, kaj boste jemal, pa bo brat prišu iskat, naštimi u torbo..... ... no, takole lahko naštevam še do jutri, za kaj vse starši ne pridejo v šolo...fizično v šolo se pritožit. Tele so najmanjše cvetke, sledijo malo večje, do največjih opisanih. Vendar lahko zagotovim, da ne mine nikdar en sam teden, da ne bi kakšen od staršev česa zinil kr tako, ker se "morajo malo potegnit za otroka". A je to smiselno na tak način, v takih okvirih? Še dobro, da mam potrpljenje, samo čist razumem tiste, ki jim enkrat čez rob seže. Tako da...meni je čisto mimo, če napišeš, da se je staršem težko pritožit. Kar naprej se, nimajo nobenih meja. Brezobrazni so in nevljudni, čisto prevečkrat.
|
|
|
|