Anja167
|
Ne vem, Lunca1, a govoriš za ponoči ali za podnevi. Mi imamo namreč različne rutine. Ponoči: V vaši starosti je ponoči Enej spal pri nama. Potem ko je pojedel, sva podrla kupčka in k sreči je spal naprej. Po moje zgolj zato, ker je spal z nama. Potem smo pa pri 1,5 mesecev začeli s tem, da smo ponoči njegovo posteljico priklopili na najino posteljo. Tako praktično še vedno spimo skupaj, samo ima vsak malo več prostora. Vse ostalo je isto: Pojamra, ga dam k sebi, se podoji v spanju, podreva kupčka (spi), ga dam v njegovo, včasih pa v najino posteljo. Zelo redko se zbudi. Včasih sicer prdi in se napenja, ampak se mi zdi, da se tudi takrat ne zbudi povsem. Tako da imamo kar srečo, ker se sicer zbuja za hranjenje, ampak sicer spi. Vendar pa smo se zato ponoči kmalu nehali previjati in če je hotel biti buden, smo bili aktivni na minimumu. Podnevi: Hja, to je pa večji problem. Vedno smo ga nosili po rokah, ko je jokal. In je tudi samo tako zaspal. Vendar pa, če smo ga spustili v posteljico, preden je bil v globokem spanju (preden je minilo vsaj 20 minut), se je zbudil in je bilo konec veselja. Ni pa se zbudil, če sva se potem skupaj ulegla na posteljo, samo če sem ga dala iz svojega naročja v njegovo posteljico, se je. Tako sem se naučila ali zaspati skupaj z njim (kar sploh ni bila slaba varianta, saj sem tako nadoknadila ponoči zamujeno) ali pa ga držati, dokler se ni zbudil in medtem delati kaj drugega (brati knjigo, gledati TV, iti na RR...). Zadnje čase pa vse bolj joka, če ga nosim po rokah, sploh v vodoravnem položaju. In se mi zdi, da je to zato, ker 1. noče več toliko spati, in 2. ker se enostavno ne mara več nositi. Sklepam zato, ker se potem v svoji posteljici vse pogosteje pomiri. Torej, nauk te zogdbe: čeprav smo se zmeraj nosili po rokah, se nam načini uspavanja zadnje čase spontano spreminjajo. :bravo: Upam samo, da se ne bo že jutri kaj spremenilo, ker vedno, ko ga kaj pohvalim, hitro zamenja taktiko... :)- Pa še nekaj: Tisto "vsi ki jih poznam so rekli, da so jih dali takoj v posteljico in da so otroci zaspali" - vidim, da je larifari. Vsaj tukaj na RR se večinoma kar nosimo in ujčkamo in se imamo radi... :love:
|