noče zaspat (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Lunca1 -> noče zaspat (29.12.2004 16:18:06)

Ojla!

Midva imava pa vedno večji problem. In sicer tamala potem ko poje in podre kup noče in noče zaspat. v glavnem imam občutek, da se je že navadila na naročje, pa še tolk je zbirčna da mora bit na rami, ne samo v naročju. V glavnem se greva zdaj prevzgojo in sva sklenila, da jo bova dala v košek, pa da bo tam zaspala. pa je tak jok :((:((:((. meni se tako smili, pa bi bla rada dosledna, ker vem da z nošenjem na dolgi rok nič ne proftirava. Sem se kar zaprla v kabinet, da je ne slišim, fant je pa zraven, da ne bo kaj narobe. Pa je že prej prišel s Pino v naročju, da jo bo previl, ker ima čist polno plenico:)-. Sva pa dosledna, da nama kar škodi.

V glavnem, kaj ste naredile ve, da ste to prebrodile. vsi ki jih poznam so rekli, da so jih dali takoj v posteljico in da so otroci zaspali, mi pa tak halooo!!!

A ima kdo kakšen pameten nasvet. Prosim, prosim, prosim. Ker drugače nam bodo popokali živci.

Že vnaprej hvala

Lunca




Lunca1 -> noče zaspat (29.12.2004 16:20:04)

Pa še to, tudi če jo samo za minuto odložim na kavč ali v ležalnik, se takoj joka. tako da bomo moral res nekaj pogruntat, ker tako ne bo šlo. Bo pa Pina jutri dopolnila 3 tedne.

Lp Lunca




lol -> noče zaspat (29.12.2004 16:25:57)

Probaj jo ovit v kako koco,mehko,da bo midnla da si ti pa še dudo jidej.Kaj pa je dovolj?




HuAnita -> noče zaspat (29.12.2004 16:27:27)

Lunca, moja Pina pa bo jutri dopolnila 3 mesece!!!:bravo::darilo: tudi za tvojo...
Midva sva jo do meseca in pol nosila, zdaj pa jo po dojenju položim na (mojo...!) posteljo, pa ji pripovedujem in pojem, da je že čisto onemogla... Malo še jamra nazaj, ampak v pol ure zaspi... Fant pa bi jo nosil, ampak ko sem jo nekajkrat ponoči nosila od polnoči do 4. ali 5. zjutraj, nisem podnevi mogla stati pokonci, kaj šele jo ujčkati..., tako da mu tega ne pustim več.
Te pa lahko potolažim, da bo vedno bolje... bo dobila eno rutino, pri meni nekje pri 2,5 meseca...

Lp,
Hu:hudicek:Anita




Lunca1 -> noče zaspat (29.12.2004 16:47:49)

Čestitke Pini:darilo::darilo::darilo:, a je to kaj povezano z imenom:)

Lp Lunca




HuAnita -> noče zaspat (29.12.2004 17:10:41)

Lunca, kot so rekli že mnogi pred menoj - z ujčkanjem (=ljubeznijo) je ne boš razvadila... Kot sem napisala, nosila sva jo skorja 2,5 meseca (po teoriji 'pametnih mam, tašč in tet' bi se že mogla 'razvaditi v tem času), pa je veliko jokala, nikakor se ni umirila, večkrat sem ji ponudila dojko, pa je 3x potegnila, zadremala, pa se spet zbudila, ko sva jo nosila. Zdaj greva po dojenju še pogledat, kakšna je plenička, sicer pa, kot sem ti rekla: kar uležem se zraven nje, posluša pravljico (zraven pa gode v dudo), oči pa ima že čisot bele, tako je zaspana... Že nekaj dni pa opažam, da si okoli 19. ure mane oči, tako da jo skušam skopati že prej... Še kar pridno je spala zadnji mesec, danes pa spet močni krči (spala sem le kakšne 3,5 ure), tudi ponoči, zato vedno podirava več kupčkov.
Tako je to pri moji :muca: Pini. Upam, da bo tvoja Pina bolj pridna....


Hu:hudicek:Anita




jagoda -> noče zaspat (29.12.2004 18:41:31)

Mi Adama še zdaj nosimo, da zaspi. Včasih zaspi na joški, al pa če leži zraven mene, nikoli pa sam! Jaz sem prebrala knjigo Otroško spanje brez joka v sanje in NIKOLI ne bom pustila, da bi moj otrok zaspal v joku. To je sicer odločitev vsakega starša posebej, ampak, ko sem prebrala, kako se počuti otrok, ko mora v joku zaspati:(:(:(... Poleg tega so psihologi ugotovili, da ima takšno vedenje staršev zelo dolgotrajne posledice. Ker se starši ne odzovejo na dojemčkov jok, on tega ne razume in ustvari se mu vzorec, da mu starši ne morejo pomagati, zato tudi kasneje, ko je že starejši in ima probleme, ne bo o njih povedal staršem in jih prosil za pomoč.

Ne vem kakšna doslednost je to, da pustiš otroka jokat dokler ne zaspi. :(:(:( Če bi zaspal sam v posteljici, ob nežni gasbi, brez joka - super!!!! Če pa moj otrok joka, ga bom pa že potolažila. Ko bo pripravljen sam zaspati, pa bo. Moj oče še zdaj pravi, da mu je žal za vsak dan, ko ni šel spat z mano in mojo sestro, če sva ga prosili, ker sva še prehitro zrasli.

To je moje mnenje, pa brez zamere!




Lunca1 -> noče zaspat (29.12.2004 19:40:19)

Saj to je to, nama se obema tolk smili, da tega ne znava nardit.Je tako ali tako spet zaspala v naročju. Problem je v tem, ker to traja po 5 ur, ona je že 100% zmatrana, pa ne zaspi. Pa zaspi, pa jo dava v posteljico, pa se spet zbudi čez 5 minut in tako naprej. Lačna ni, previta je pa tudi, bolna tudi ni, ritka nima rdeče ... Vsi nama pa pravijo, da oni so pa otroka po hranjenju in kupu dal direkt v posteljico.:grrr: no ja pri najini to ne deluje.

LP Lunca




Lunca1 -> noče zaspat (29.12.2004 19:41:29)

Pa še to, sem poskusila tudi sedet ob posteljici in jo božat, pa tudi to ni nič pomagalo.

Lp Lunca




dory -> noče zaspat (29.12.2004 19:56:30)

vsi ki jih poznam so rekli, da so jih dali takoj v posteljico in da so otroci zaspali, mi pa tak halooo!!!hm a nas je res tko mal izjem:zmeden:


Aja...pri nas je blo isto..ni zaspal pa konc..pol sem noge mal dvignila..ponavad sva v dnevni in jih dam na spodnjo policko pri mizi...tamalga polozim na noge tko da ima glavo na mojih kolenih...pa mal guncam...ker nosit ga res nisem mogla..poleg tega je men mal nesmiselno in kar mal kruto,da bi tkole mejckenega otrocka dala v postelco in pustila jokat...to pol pri treh mesecih lahko zacnes pocas k tamal ze ve kolk je ura..

Zdej k je fant ze tko velik in ko ima noge ze skor na mojem obrazu in veliko brca sva pogruntala drugo taktiko...dam ga v mojo postlo se zraven ulezem in naju pokrijem...mal brca in stoka ampak max 10min mine in spi ko top...tko da ga samo prelozim v njegovo postelco...




kepica -> noče zaspat (29.12.2004 20:10:05)

Ojla Lunca1!

Mi zvečer nismo imeli problemov s spanjem je bil pa včasih čez dan problem in se je moj mož domislil plenice.Te navadne bombažne pleničke,ki sva jih drugače z Nejcem vsak dan uporabljala pri hranjenju in so dišale po mleku.In prav to plenico sem mu dala potem tudi za spanje in zgleda,da mu je ta vonj tako ugajal,da je vedno takoj zaspal.To prakticirava še danes.Je kot uročen,ko mu dam pleničko.Sicer zdej ne diši več po mleku,ima pa najraje,če jo čimmanjkrat operem,ker mu zgleda ta vonj zlo ugaja in ga takoj uspava.Zdej ga zvečer ali pa čez dan položim v posteljo,mu dam pleničko in čez minuto je že v 9nebesa.Seveda je tudi utrujen od vseh dnevnih vragolij,kar tvoja Pina še ne more biti,ampak mogoče bi blo pa fino poskusiti.Pri vsakem nekaj užge.

Želim ti velik sreče,pa da bi čimprej zvečer mirno spali.

lp
Kepica




Gina -> noče zaspat (29.12.2004 20:24:56)

Lunca, to nas je veliko skoz dalo. Jaz sem jih vedno nosila prve mesece. Se mi je zdelo, da rabijo. Saj veš, 9 mesecev je bila v tvojem bušiju, pozna tvoj glas, toploto, gibanje. Težko je otroku to kar vzeti. Če se hoče nosit, to pač rabi. Mogoče pa ni zaspana? Podnevi se jaz ne bi sekirala, če noče zaspati. Ko bo utrujena, bo že. Sicer sem pa jaz delala tako. Nekaj časa sem otroka nosila, ko sem pa videla, da se je umiril, sem ga dala na stolček, v košek..., kasneje v stajico, hojico. Nekaj časa je vsak zdržal. Ko se je spet začel dreti, pa spet v roke. Tako pride en dan trenutek, ko boš opazila, da jo v takem umirjenem trenutku lahko položiš v posteljo in bo zaspala. Tak majhen otrok ne hodi spat ob20-h. Nekateri grejo že ob 18-h, moj prvi je hodil ob 24.00. Pa še to: opazuj jo, ali ji pomaga, če jo nosiš, ali ji pomaga, če ji govoriš, ali ji pomaga, če ji daš joško, dudko, kaj pa, če rabi temo in tišino....Zdaj se šele spoznavate. Jokat jo lahko pustiš takrat, ko bo vedela zakaj, prej nima smisla. Sicer ne verjamem v tiste dolgoročne posledice, če bi to naredila.Mene so menda cele ure pustili se dret, pa nimam posledic, ker sem živela sicer krasno otroštvo- to pa je važno za otroka. lp




jagoda -> noče zaspat (29.12.2004 20:26:33)

Ne se sekirat lunca1! Ko bo malo večja, bo tudi ona sama zaspala. Zdaj pa se verjetno najbolj varno počuti v tvojem oz atijevem naročju in prav je, da zaspi srečna in zadovoljna. Je pa tudi naš Adam imal obdobje, ko ni in ni hotel spati. Ko sem si pisala koliko spi v 24.urah, je naneslo 9,5ur. To je bilo nekle pri 2. mesecih, ko naj bi dojenčki spali 16 ur.:zmeden: Pa mi patronažna ni verjela, da tako malo spi.:ups: Je bil tako zelo zaspan, da nič več ni mogel, ampak spati pa ne... Smo takrat rekli, da je tako radoveden, da noče kaj zamudit, zato ne zaspi.

Pa se je tudi to sčasoma uredilo. Zdaj spi z vmesnimi zbujanji za hranjenje 12 ur ponoči, pa še dvakrat po dve uri podnevi:bravo::bravo::bravo:Takšna blaženost bo verjetno do novih zobkov:(:(:(

Sicer pa jaz poznam redke otročke, ki zaspijo sami v posteljici brez jokanja.

lep pozdrav in mirno nočko




ZARA -> noče zaspat (29.12.2004 20:32:56)

jagoda...Zara zaspi sama v postelji-brez joka...
Je pa res,da sem jo ze od 1 dneva (ko sem se dojila ene 14 dni!) podojila,pomuckala in polozila v posteljico,pa nikol (trkam!) ni bilo problema...
Samoooo,zdej bojo pa zobe,auchy!

pa-paa :rozica:




Lunca1 -> noče zaspat (29.12.2004 20:34:13)

No bomo pa zgleda še mal nosil:bravo::bravo::bravo:. Teja pri Pini vodoravni položaj ne deluje, se že joka, vertikala je pa zakon:)-. Saj ponoči res še kar gre, imamo sicer tudi 2-3 urne budnice, ampak potem vsaj spi po 3 ali 4 ure. Hoče bit pa očitno podnevi potem res pokonci, čeprav mi ni jasno zakaj potem zaspi in se zbudi:ups:. No ja to je pa najbrž dojenčkova logika:). Je pa tega zmeraj več.

LP Lunca




kepica -> noče zaspat (29.12.2004 20:36:42)

Enako,Zara.Tudi jaz sem delala tako.Ponavadi mi je itak že med dojenjem zaspal in sem ga samo položila v posteljico,pa tudi če se je zbudil,ni bilo problemov.Ali pa,če sem budnega dala v posteljico,je zaspal sam.Seveda,s pleničko.To je bil nadomestek moje bližine.Verjetno je malo dišala po meni in mu je bilo dovolj.Sej mi je blo včasih težko,bi ga rada pocrkljala pa okol nosila,ampak nisem,in zdej se mi to obrestuje.Se splača potrpet.

lp
Kepica




Anonimen -> noče zaspat (29.12.2004 20:56:13)

Tibor je pa nergal in se zvijal in preč porival in se pačil, če sem ga imela v naročju. Ko sem ga pa odložila, kamorkoli že, na kavč ali v posteljo ali v voziček, je bilo pa dobro. In je dete zaspalo kot ubito. A ni hecno, pa še danes se noče crkljati. Zelo redko kdaj dovoli, da si ga dam v naročje in ga lahko malo pomuckam. Sekundo, dve, pa je že dovolj.




jagoda -> noče zaspat (29.12.2004 21:05:10)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: Zari in Nejcu! Da ne bosta mislili, da pri nas nismo probali po dojenju in previjanju v postlo pa spat!:) Ampak tak repertoar je pri nas znanstvena fantastika. Še najbližje temu je, da sicer zaspi, če se privije k meni na zakonski postelji.:zmeden2: Men je že to 100krat boljše, kot pa tisto nošenje - t.i. hodalna terapija po stanovanju. :)

Je pa tak srček, ko zleze čist k meni in tišči tisti svoj mali nosek v mamico in gode ko mucek:)-:)-:)- Js se kr topim9nebesa9nebesa9nebesa.

Mislim, da se je treba prilagodit otroku. Sploh dokler je premajhen za vzgojne ukrepe

Pozdravček!:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:




SILVA -> noče zaspat (29.12.2004 21:15:12)

Mi se že 9 mesecev nosimo,drugače ne zaspimo,edino dvakrat je zaspal tako,da sem ga božala.In morem rečt,da mi odgovarja da ga tako uspavam,da ga ujčkam,se mi zdi da sva si še bližje in se tako crkljava.
Enkrat bo že sam zaspal,ko bo sam pripravljen za to.
Je pa res,da je Matija že zelo razvajen in se za to prav nič ne sekiram.
Ko bom imela drugega otroka,bom naredila enako,ker mi tako čisto odgovarja.
Še prehitro zrastejo.
lp




ZARA -> noče zaspat (29.12.2004 21:20:55)

evo kepica...smesno...Zara ma tud plenicko za muckat-se zdej...obvezna oprema za spanje!
Splisni...men se tud ne pusti crklat isto ene 2-5 sec pol pa takoj...dost mam :)-!
Jst jo vcasih kr k seb stiskam,pa vpije pa :((...


Jagoda...se strinjam,da se je detku nujno treba prilagajat,ampak oni pol to tako izkoriscajo...
Vse pa je seveda odvisno od detka samega...

HEPI NJU JIR!!!!!!!!!
:rozica::rozica:




jagoda -> noče zaspat (29.12.2004 21:21:45)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: Silva!
Se 100 % strinjam s tabo!




Pupica -> noče zaspat (29.12.2004 21:27:42)

Ej Lunca1, pri nas je bilo točno tako.

NA žalost:( ti nemorem dat čudežnega recepta...te pa lahko potolažim, da se je nekje pri 1 mescu in 10 dni samo od sebe prenehalo.

Prej je zgledalo takole, se dojiva, vmes zaspi 3-5 x, ko jo odstavim jok, in če ni kupa podrla tudi buhec. ko sva kup podirali se je obvezno zbrihtala, potem spet na zizo in ponovi vajo.k sreči je pa dolgo spala(od 22h do 11h zjutri-z vmesnimi 1,5 urnimi pavzami:zmeden:?)

Zdaj je pa to sama milina. Zbudi me stokec (niti ni jokec) vzamem k seb, podojim, dam spat, v hipu zaspi.Čeprav sme tudi jaz mislila, da me to ne bo nikoli dočakalo:)-




Pikabu -> noče zaspat (29.12.2004 22:22:18)

Lunca, kaj pa duda? Pri naši je bilo na začetku podobno in sem bolj za hec kot zares enkrat poskusila, če bo sama zaspala, ker sem jo že res dolgo nosila. Malo sem bila zraven nje, jo božala, premikala košek in je bilo. Potem je nekaj časa zaspala brez problema, tudi zraven nisem bila. Bila sem v sosednji sobi, da sem jo slišala. Nekaj časa je čebljala, potem pa zaspala. Pa je prišel obdobje, ko ni hotela več sama zaspati, pa prst je začela vleči. Pa smo ji dali dudo. Zdaj je pa tako, da včasih zaspi sama, včasih ji dam pa samo dudo, v postlejici ima tudi že enega zajca, se z glavo zarije vanj in zaspi. Ponoči se pa smao podojiva, jo dam nazaj v postlejico in spi naprej.




Anja167 -> noče zaspat (29.12.2004 23:03:08)

Ne vem, Lunca1, a govoriš za ponoči ali za podnevi. Mi imamo namreč različne rutine.

Ponoči: V vaši starosti je ponoči Enej spal pri nama. Potem ko je pojedel, sva podrla kupčka in k sreči je spal naprej. Po moje zgolj zato, ker je spal z nama. Potem smo pa pri 1,5 mesecev začeli s tem, da smo ponoči njegovo posteljico priklopili na najino posteljo. Tako praktično še vedno spimo skupaj, samo ima vsak malo več prostora. Vse ostalo je isto: Pojamra, ga dam k sebi, se podoji v spanju, podreva kupčka (spi), ga dam v njegovo, včasih pa v najino posteljo. Zelo redko se zbudi. Včasih sicer prdi in se napenja, ampak se mi zdi, da se tudi takrat ne zbudi povsem. Tako da imamo kar srečo, ker se sicer zbuja za hranjenje, ampak sicer spi. Vendar pa smo se zato ponoči kmalu nehali previjati in če je hotel biti buden, smo bili aktivni na minimumu.

Podnevi: Hja, to je pa večji problem. Vedno smo ga nosili po rokah, ko je jokal. In je tudi samo tako zaspal. Vendar pa, če smo ga spustili v posteljico, preden je bil v globokem spanju (preden je minilo vsaj 20 minut), se je zbudil in je bilo konec veselja. Ni pa se zbudil, če sva se potem skupaj ulegla na posteljo, samo če sem ga dala iz svojega naročja v njegovo posteljico, se je. Tako sem se naučila ali zaspati skupaj z njim (kar sploh ni bila slaba varianta, saj sem tako nadoknadila ponoči zamujeno) ali pa ga držati, dokler se ni zbudil in medtem delati kaj drugega (brati knjigo, gledati TV, iti na RR...). Zadnje čase pa vse bolj joka, če ga nosim po rokah, sploh v vodoravnem položaju. In se mi zdi, da je to zato, ker 1. noče več toliko spati, in 2. ker se enostavno ne mara več nositi. Sklepam zato, ker se potem v svoji posteljici vse pogosteje pomiri.

Torej, nauk te zogdbe: čeprav smo se zmeraj nosili po rokah, se nam načini uspavanja zadnje čase spontano spreminjajo. :bravo: Upam samo, da se ne bo že jutri kaj spremenilo, ker vedno, ko ga kaj pohvalim, hitro zamenja taktiko... :)-

Pa še nekaj: Tisto "vsi ki jih poznam so rekli, da so jih dali takoj v posteljico in da so otroci zaspali" - vidim, da je larifari. Vsaj tukaj na RR se večinoma kar nosimo in ujčkamo in se imamo radi... :love:




kepica -> noče zaspat (30.12.2004 0:09:51)

Zara,in ne boš verjela,da brez te pleničke ne zna zaspat.Mislim,sej zaspi,ampak ne tako hitro.Nejc ima tudi eno ful smešno navado,da preden zaspi,tko opleta z glavo levo in desno,da mene kr glava začne bolet,če ga gledam.Sem se že bala,da je kej narobe,pa se je pediater samo smejal in rekel,da otroci to zelo pogosto počnejo.Je pa res,da je plenička pri nas edina stvar za crkljanje.Nejc nima dude in smo ga zato potem navadili na plenico,da se lahko pocrklja.Drugač kar se pa tiče crkljanja pri meni je pa čist odvisno od dneva.Zjutraj,ko se zbudi in poje se skoraj zmeraj stisneva skupaj in zaspiva še za kakšni dve urci,drugače pa spi v svoji postelji.Že to mu zelo veliko pomeni,da se tako pocrkljava,drugač pa ko je utrujen se pa tudi k meni stisne in čisto na drobno gleda,pol mu pa samo še pleničko dam za povohat,pa že spi.je pa hecno,da si pleničko zmeraj vrže čez obaz.Ko je bil še čisto majhen,smo se kar malo bali,da bi mu zmanjkal zraka,ampak on se je tko navadil spat in pika. In to je zdej obvezen obred vsakič pred spanjem.Hja,sto ljudi,sto čudi.Vsak otrok je razred zase.

Lepo pozdravte svoje pikce.

lp
Kepica




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>