|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rast ploda
27.11.2007 23:34:34   
Anonimen
Živjo

No mene pa zanima, za koliko največ zraste plod v 1. trimesečju? Je res, da od začetka rastejo vsi plodi enako?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
27.11.2007 23:57:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rast ploda
28.11.2007 19:47:27   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

ne vsak plodek raste s svojim tempom, tako kot dojenčki.

To ne drži, saj sicer z merjenjem velikosti embrija v prvem trimestru ne bi mogli ugotavljati trajanja nosečnosti.
Razlike v 2. in 3. trimesecju so pa res lahko precej velike.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2007 13:08:10   
maja24
Se ne strinjam s tabo Pia ,lej ko sm bla v 6t mi je G reku da je lep vendar majhen no ko je pa šla še ena čez dva dni na UZ pa je v istem tednu pa je celo slišala srčka od svoje pikice kar ga jest nism sva pa samo par dni narazn,torej je od vsake čist odvisn,nemore met vsaka isto.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2007 13:13:42   
Taula
Meni je rekla moja G in na NS, da v prvih 3 mesecih ni velike razlike med rastjo. Če je razlika je možno da je zanositev bila prej, kasneje...ali pa da je kaj narobe. Tudi Pušenjak pravi, da ne sme biti velikih odstopanj.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2007 13:15:41   
maja24
Taula toseprav je zmojim plodom neki narobe?K jest si drgač nemorm razlagat to.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2007 13:33:53   
Taula
Nisem tega rekla. Če je kaj narobe ti itak G pove. Samo jaz sem npr. zanosila kasneje kot je bilo na datume in mi je rekla, da je plod manjši...nato pa, da je prišlo do odstopanja zaradi zamude. Tudi na NS mi je takoj rekla da sem noseča manj kot je na datum in so mi popravili PDP.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2007 13:37:30   
maja24
Prejšn tedn sm bla na UZ in mi je G reku da sm 6t pa par dni,za zarodek mi je pa reku da je zelo lep vendr majhn,in zej me pa zlo skrbi zarad srčka tok da morm do torka potrpet da vidm če je kej zraslo.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2007 13:40:21   
Taula
Na začetku itak ne morejo videti ali je prišlo do kasnejše zanositve..to povedo kasneje. Jaz sem bila na pregledu v začetku 6 tedna in se srček sploh še ni videl. Kasneje je bilo vse okuser posted image

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.11.2007 20:42:39   
Pia77
maja24, moras upostevat tudi napako UZ preiskave. Za kaksen milimeter je lahko vedno odstopanja (odvisno od kota merjenja, lastnosti UZ sonde, preiskovalčeve tehnike). Drugace si pa lahko na vsaki dobri internetni strani (npr. http://babymed.com/tools/ultrasound/) pogledas, kako je z merami v prvem trimestru.
Ce ne bi bila hitrost rasti embrija na zacetku enaka, iz njegove velikosti - logicno - ne bi mogli sklepati na trajanje nosecnosti.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.11.2007 23:02:02   
Nasara88
Kaj bi pa lahko pomenilo to, da sem pred tocno 8 dnevi imela UZ in je bil plod velik 10,50 mm (po UZ 7t1d), danes pa pregled (sicer pri drugi G) in plodek premajhen oz. ni napredoval, saj je meril le 11,00 mm (po UZ 7t3d). Ali je mozno, da je tako veliko odtopanje v UZ meritvah, ce seveda odstejemo moznost, da plod ni v enem tednu glede na te mere skoraj nic zraseluser posted image ? Ali je mozno tudi, da v kaksnem odb. raste pocasneje in kaksen hitreje? Begajo me namrec ravno podatki, da bi naj prav v prvem 3- mesecju vsi plodi rasli enako. 

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.11.2007 21:28:31   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Nasara88

Kaj bi pa lahko pomenilo to, da sem pred tocno 8 dnevi imela UZ in je bil plod velik 10,50 mm (po UZ 7t1d), danes pa pregled (sicer pri drugi G) in plodek premajhen oz. ni napredoval, saj je meril le 11,00 mm (po UZ 7t3d). Ali je mozno, da je tako veliko odtopanje v UZ meritvah, ce seveda odstejemo moznost, da plod ni v enem tednu glede na te mere skoraj nic zraseluser posted image ? Ali je mozno tudi, da v kaksnem odb. raste pocasneje in kaksen hitreje? Begajo me namrec ravno podatki, da bi naj prav v prvem 3- mesecju vsi plodi rasli enako. 

Nasara88, si predstavljas, kako majhna razlika v dolzini je 0.5mm? Relativno glede na velikost ploda je to sicer veliko, absolutno pa je to zelo majhna razlika. Pa še druga UZ naprava, drug preiskovalec... V tem je problem pogostih UZ pregledov v zgodnji nosecnosti... Potem pa me kompliciramo za vsako desetinko milimetra in se pogosto brez veze sekiramo. Pomagat si pa itak ne moremo. Tudi jaz sem bila v zacetku nosecnosti (ker sem krvavela in imela krce) zelo zasrkbljena in bi sla najraje vsak dan na UZ... Sam nic ne profitiras. Skrbi te itak, po najnovejsih izsledkih raziskav sodec pa morda svoj zarodek po nepotrebnem izpostavljas moznim skodljivostih UZ valovanja.

Dokler je na UZ viden srcni utrip, je vse OK. Ob takih dilemah pa je najbolje, da se obrnes na svojega G, on ti bo po moje lahko bolje svetoval kot me na forumu.

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.11.2007 22:15:53   
Nasara88
Pia, se popolnoma strinjam s teboj. V bistvu me je begalo vprasanje, ali je dejansko mozno da pride do odsotapanj meritev na razlicnih UZ napravah. Kot laik lahko samo sklepam, vendar pa mi dejstvo lahko potrdil le nekdo iz lastnih izkusenj oz. nekdo iz stroke.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?