Pia77 -> RE: rast ploda (30.11.2007 21:28:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nasara88 Kaj bi pa lahko pomenilo to, da sem pred tocno 8 dnevi imela UZ in je bil plod velik 10,50 mm (po UZ 7t1d), danes pa pregled (sicer pri drugi G) in plodek premajhen oz. ni napredoval, saj je meril le 11,00 mm (po UZ 7t3d). Ali je mozno, da je tako veliko odtopanje v UZ meritvah, ce seveda odstejemo moznost, da plod ni v enem tednu glede na te mere skoraj nic zrasel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ? Ali je mozno tudi, da v kaksnem odb. raste pocasneje in kaksen hitreje? Begajo me namrec ravno podatki, da bi naj prav v prvem 3- mesecju vsi plodi rasli enako. Nasara88, si predstavljas, kako majhna razlika v dolzini je 0.5mm? Relativno glede na velikost ploda je to sicer veliko, absolutno pa je to zelo majhna razlika. Pa še druga UZ naprava, drug preiskovalec... V tem je problem pogostih UZ pregledov v zgodnji nosecnosti... Potem pa me kompliciramo za vsako desetinko milimetra in se pogosto brez veze sekiramo. Pomagat si pa itak ne moremo. Tudi jaz sem bila v zacetku nosecnosti (ker sem krvavela in imela krce) zelo zasrkbljena in bi sla najraje vsak dan na UZ... Sam nic ne profitiras. Skrbi te itak, po najnovejsih izsledkih raziskav sodec pa morda svoj zarodek po nepotrebnem izpostavljas moznim skodljivostih UZ valovanja. Dokler je na UZ viden srcni utrip, je vse OK. Ob takih dilemah pa je najbolje, da se obrnes na svojega G, on ti bo po moje lahko bolje svetoval kot me na forumu.
|
|
|
|