poroka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

pika74 -> poroka (26.12.2004 18:24:50)

Ojla!

Mene pa nekaj zanima.
Vem, da vas je kar nekaj tukaj, ki ste že poročene. Priznati moram, da sama velikokrat razmišljam o tem. Ali se poročiti ali ne. In se sprašujem in potem se sprašujeva s fantom, ali se poročiti ali ne. Pa nekako ne najdem pravega odgovora za ta korak.

Včasih sva si rekla, da se bova poročila, ko bova imela otroke. Sedaj pa teh ni in ni.

Včasih sem bila mnenja, da se je treba poročiti že iz verskih razlogov. Sedaj tega mnenja nimam več. Vem, da mi podpis na papirju ne bo prinesel zvestobe, sreče, ljubezni... v zakonu.

..........

Rada pa bi slišala vaše komentarje in razloge, če vam ni odveč.

Saj vem, da se bova morala na koncu sama odločiti za to, ker bova tudi sama s tem živela. Ampak vseeno je včasih dobro slišati mnenja drugih.

Lp
Pika74
:metulj:

Tina26 -> poroka (26.12.2004 18:36:02)

Hojla
Midva nisva bila za poroko, sploh glede na to da njemu to nebi bil prvi zakon.
No potem pa sva sla v zacetku leta v Ameriko, med drugim tudi v Las Vegas in sva se odlocila da se porociva tam. :hudicek: Tako sva bila sicer porocena, vendar pri nas ta poroka ni bila veljavna.
No potem pa sva izvedela da pricakujeva dete, in ker hoceva da imamo vsi isti priimek, sva se odlocila da dava najino poroko potrditi tudi v nasi preljubi drzavici.
In tako sem od ponedeljka porocena tudi doma in to ze kar 10 mesecev :zmeden:

Pa je kar zanimivo biti porocen ves :)-

Tina in :roza: :duda: 34t

African queen -> poroka (26.12.2004 18:44:45)

Hojla,
Tudi midva uradno nisva poročena pa čeprav imava že dva otroka..Tudi jaz sem mnenja,da en papir ne bo spremenil ničesar..Mogoče pa jaz tega koraka nisem hotela še narest predvsem zaradi tega,ker bi vzbujali preveč pozornosti tukaj v Sloveniji,partner je namreč temnopolt..
Sedaj pa se vedno več mojih prijateljic poroča in sedaj tudi mene mal mika,da bi se poročila,predvsem zaradi otrok,ki jih imava..Odločila sva se za eksotično poroko pri njemu doma,ker sama nisem za klasične poroke..komaj čakam konec naslednjega leta..

Tina26,zakaj pa poroka v las Vegasu ni veljavna??

pika74 -> poroka (26.12.2004 18:48:24)

Zanimivo - in čestitke :bravo::bravo:.

Razmišljam in razmišljam - mogoče je fora v tem, da mora bit nekaj posebnega. Al pa en razlog. Midva sva skupaj že 13 let in se mi zdi, da bi lahko tako tudi nadaljevala - brez poroke mislim. Ampak mogoče bi bilo pa dobro, če bi se vseeno poročila. Včasih pravijo, da če se takoj ne poročiš, da se potem, ko si toliko časa skupaj, sploh ne poročiš več. Kaj pa vem. Saj v bistvu je vse v naši svobodni volji. Greš, pa rečeš tist magični DA in je. Čist simpl. Sam odločit se je treba. Sam še zmeri tuhtam, al bi al ne bi.

Lp
Pika74
:metulj:

Primoza -> poroka (26.12.2004 18:57:00)

Vaše razmišljnaje je povsem pametno, težko pove kdo drug kaj pametnejšega, posebno ker gre za vaju.

Poroka ali ne poroka je predvsem dogovor dveh partnerjev, ki sta le-to zaradi drugih razlogov.
Morda zaradi enakih priimkov otrok - če je to sploh smiseln razlog, zaradi lažje izterjave preživnine - negativistično razmišljanje, zaradi pričakovanj drugih - najslabši razlog.

Osebno se ne bi poročil, če tega ne bi hotel moj partner - mi pa ni nič narobe biti poročen.

Tina26 -> poroka (26.12.2004 18:57:02)

Pika74
Jaz ti svetujem da se porocita, sploh ce sta skupaj ze dalj casa.
Je potem nekaj cisto novega polno adrenalina.
Mogoce res tudi tako da prijatelji in znanci o tem nic ne vejo - nama se se vedno ful dogaja zarad te poroke.
Zdej morva spet povedat da ubistvu sva porocena, da imam nov priimek,... juuupi
Skratka popestri ti zivljenje - mogoce pa v vsej tej evforiji tudi otrocek pride.

To je moje mnenje.

African queen -> poroka (26.12.2004 18:58:25)

Hojla,
Pika74,če sta že tako dolgo čakala pa počakajta še nekaj časa,dokler dvomov ne bo več!Kaj pa tvoj misli o poroki?
LP

pika74 -> poroka (26.12.2004 19:08:01)

Ladybird,
tudi on je za. Samo včasih malo filozofirava in se sprašujeva zakaj poroka.

Živiva skupaj. Samo ne najdeva tistega razloga ali pa tistega poguma - kakorkoli bi temu že rekli - da bi stopila pred oltar.

Lp
Pika74

African queen -> poroka (26.12.2004 19:10:54)

Pika74,
Ja pol pa dajta,če sta 13 let skupaj pol stopita pa še pred oltar...samo to vama manjka in otroček bo tudi prišel..

ZARA -> poroka (26.12.2004 19:12:12)

dober vecer...
Tkole...jst sem tud tako narjena...enkrat ja,enkrat ne.Zdej pa ze sploh ne vem vec...ni potrebe,saj jst je ne vidim...zaenkrat...
...sej ves Pika...never say never!

pika74 -> poroka (26.12.2004 19:12:23)

ej Ladybird iz tvojih ust v božja ušesa al kako že praujo :rozica::rozica:

pika74 -> poroka (26.12.2004 19:12:52)

ZARA a ti si tud še ledik?

Erdbeere -> poroka (26.12.2004 19:13:45)

evo jest sem se pa poročila, ker sem hotela da imamo vsi trije isti priimek 9nebesa

African queen -> poroka (26.12.2004 19:14:21)

Misli pozitivno,Pika74!!!Vse bo prišlo, ne obupaj!!

ZARA -> poroka (26.12.2004 19:16:01)

ja isto ze 13 let se odlocam,kokr ti... svetlobna hitrost - ni kej ;);)...

viv_ -> poroka (26.12.2004 19:27:35)

Pika,

midva sva se poročila lani. Pred poroko sva bila skupaj 12 let, od tega sva 5 let živela skupaj. Zakaj sva se poročila? Zaradi vsega skupaj se mi zdi... vse priprave okrog tega so bile luštne, sam dogodek je bil super, pa še potem se mi je zdelo kot bi se na novo zaljubila. Še sedaj imam prijeten občutek če pomislim na vse to ...

lp

Pia73 -> poroka (26.12.2004 19:53:33)

Tudi jaz sem poročena gospa,.. :)-

Sicer midva nisva cerkveno poročena, ker nobenemu od naju to nič ne pomeni. Sva poročena samo civilno. Ampak jaz sem od nekdaj vedela, da se želim poročiti. Težko rečem zakaj, ker si nikoli sama sebe nisem predstavljala v beli obleki,. Sem že od nekdaj realist. ampak potem, ko sem pa v belem kostimu izgledala kot stara mama sem se ša odločila za belo poročno obleko! Poroka je eden najlepših dni v mojem življenju. Z možem sva se ponovno zaljubila, čeprav sva bila že 8 let skupaj, ko sva se poročila, od tega sva skupaj živela že 3 leta. Ampak jaz sem se želela poročiti še pred načrtovanjem :duda: , ker sem si noro želela po poroki iti v tople kraje z mojim najdražjim. :love: In to sva uresničila in tega se pogosto in z veseljem spominjava. Še možev priimek sem vzela, čeprav sem vedno mislila, da bom obdržala svojega in njegovega dodala,....sedaj imam pa samo njegovega. In vesela sem, da sem se odločila za ta korak - poroko. Jaz ti lahko samo svetujem, da se odločiš za to! Odločitev pa je tako kot si že rekla tvoja,..

Pa srečno! :love::love::love:

Gina -> poroka (26.12.2004 20:08:02)

Jaz sem pa malo old fashion, pa se mi zdi poroka čist fajn. Samo če bi moj mislil en cajt ja poroka en cajt ne poroka, potem pa hvala lepa. Kdor ne ve, če bi se poročil, je bolje da ne. Pač ne verjame v to institucijo ali pa meni, da se bo nekoč mogoče še razšel, ne zaupa. Potem je poroka ovira za lažji razhod. Poročit se moraš iz veselja, iz občutka, da si želiš biti z nekom celo življenje, ker poroka to pomeni. Se mi pa zdi, da nekatere ženske rečejo, da ne vejo če bi se poročile samo zato, ker njihov partner ne pokaže samoiniciative za to, da bi šel v zakon. Da mora pa ena ženska reči moškemu, če bi se poročil, je pa tudi trapasto - takemu ne moreš zaupat, a ne?
Sicer pa - vsak po svoje.
LP

tjaga -> poroka (26.12.2004 20:23:45)

Hoj,

no Pika midva sva se poročila po 8,5 let koruzništva. Verjela ali ne so že vsi davno obupali, da bodo kdaj plesali na najini poroki :)-:)-:)- . No pa sva jih presenetila in se vseeno odločila za poroko, čeprav sva najprej vztrajala na "poljoprivredi". Pred tem sva se tudi midva trudila za najinega prvega :modri::duda: kar dve leti.
Po poroki sva šla na poročno potovanje :morje: - in - tja dva, nazaj pa trije. To je pa bil šverc komerc :)-:)-:)-:)- .

Saj ni ravno dosti drugače, pa če se imata dva neskončno rada tudi ni pomembno ali sta poročena, je pa lepo zvezo potrditi. Sicer pa vsak po svoje, predvsem pa poslušajta sama sebe in ne drugih.

Lep pozdrav,
Tjaga
:kava::kuza::kava::kuza:

Pupica -> poroka (26.12.2004 20:24:37)

Jaz imam pa isto menje kot Tina26. Sama nimam želje se poročiti, ker vem da podpis ne prinese sreče, temveč medsebojno spoštovanje in razumevanje, ter popuščanje z obeh strani.

Bi se pa takoj poročila nekje na kakem rajskem otoku, v Las Vegasu, skratka nekje čisto sama samcata z mojim možkom..aja sicer ga pa že sedaj kličem mož on pa mene žena(kadar nisem lubi:)-:)-:)- ), priimek pa sploh opazim ne, pa tut preveč sem navezana na svojega da bi se mu kar tako odrekla. Ne vem -mislim, da danes ko tudi me ženske delamo na svoji karieri, na podobi, s svojim priimkom uveljavimo sebe. po poroki pa s spremembo priimka, marsikdo sploh ne ve da si to ""ti"" in potem moraš vse še enkrat znova začet:zmeden:

torej če se boš poročila se poroči, ker ti je to lepo in iz ljubezni, ne pa otrok, priimek, ali pa zaradi prstana in podpisa na listu papirja...

LP

:rozica:

Jančika_ -> poroka (26.12.2004 20:44:53)

V "mladih" letih sem si sebe vedno predstavljala kot poročeno, čeprav se nimam ravno za konzervativno. Preden sem spoznala Joeja, sem sedem let hodila z enim drugim, tudi živela sva skupaj tri leta, bila celo zaročena, pa na koncu ni zneslo.

Ko sva z Joejem hodila kake tri mesece, sva enkrat gledala en film o poroki in me je pogledal in rekel, a bi se ti poročila z mano. V tistem trenutku sem vedela, da ja, čeprav o tem prej nisem razmišljala. Skupaj sva začela živeti šele po poroki.

Tako da sva se poročila, ko sva bila še čisto frišno zaljubljena:love: in tudi to je imelo svoj čar. Poročena sva civilno, med obredom sva imela oči samo en za drugega (v albumu imam slike, se kar fajn vidi, kako sva se režala;) ), jaz se nisem zavedala ničesar okoli sebe...s čustvi ob najini poroki se lahko primerjajo samo še občutki ob rojstvu Vasje.

Priimek pa imamo vsi trije isti, dvojni. Moj in njegov. Naš:).

Meni se zdi, da se s poroko nekako zvežeš pred celim svetom. Zame je občutek vsekakor drugačen, če si poročen (iz lastne izkušnje lahko primerjam koruzništvo in poročeni stan). Vidim tudi, da imata moj brat in v.d. svakinja, ki sta koruznika, precej drugačno skupno gospodinjstvo kot midva (recimo ločen denar).

Najvažneje pa je, da si stan, v katerem sta, oba želita in da se oba dobro počutita, pa če sta poročena ali koruznika.

ankaa -> poroka (26.12.2004 21:13:40)

Poroka je stvar dveh posameznikov, ki morata sešteti svoje minuse in pluse za oz. ne za poroko. Osebno se mi danes poroka ne zdi tako pomembna, praktično ničesar ne spremeni. Pred nekaj leti, ko sem se poročila sama, pa mi je kar nekaj pomenila. Ostali so albumi in spomini na ta dan, ki sva mu govorila najin dan d, sedaj pa se mi zdi da je to lahko vsak dan, ki ga srečno preživimo skupaj kot družina.

tinadvojčica -> poroka (26.12.2004 22:07:44)

Vedno sem sanjala da ko bom velika bom spoznala moškega svojih sanj in se bom z njim poročila zaradi ljubezni.Seveda pa je bila v mojih sanjah poroka velika in vesela.No princa sem že spoznala pa tudi poroka bo kmalu na dnevnem redu otročki so naju pa malo prehiteli.Pa nič hudega bomo pa na poroki štirje najsrečnejši ker imamo drug drugega.Meni se zdi poroka eden izmed najlepših trenutkov poleg poroda v življenju.Ljudi je veliko zato tudi mišljenj.Odločita se na podlagi vaju...

saba01 -> poroka (26.12.2004 23:00:53)

oj
Sama sem z svojim partnerjem že 10 let in neporočena.Imama dve prekrasni hčerki.In ne dolgo nazaj me je zaprosil za roko in se boma vzela junija 2005,čeprav se nisma mislila.
Razlog:ne vem verjetno LJUBEZEN;)
LP,Sabina:rozica:

emaa -> poroka (26.12.2004 23:05:04)

Jaz sem za poroko, če je iz pravega razloga, ljubezni. Midva sva se poročila lani, bila sva 8 let par, 3 leta sva živela skupaj. Mojemu možu je bil to najlepši dan, kar se vidi iz slik (nasmejan tako, da ni res), meni pa tudi. Sem mu pa povedala, da se nikoli ne bi poročila zaradi nosečnosti, ker želim, da želi biti partner z mano zaradi mene, ne zaradi otroka. Priimek sem pa vzela njegov, saj imam dve imeni, pa je tako večina mislila, da imam dva priimka (in da sem že davno poročena), če bi pa njegovega dodala, bi pa bila zmešnjava.
Vsekakor se morata za poroko odločiti sama, na podlagi svojih želja in ljubezni.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>