|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
26.11.2007 10:37:21   
mateyka
naša je mela krče pa smo mešal, ker nisem mela dovolj mleka. naša je mela krče od tega, ker je ful šlampast jedla in je pogoltnila ful zraka. ko je prerasla to šlaparijo in papa mal lepš (posledično manj zraka), so krči izginili. jest ne mislim, da je od mleka + moraš upoštevat da prvih 6 mesecev od tebe (tvojga mleka) dobiva "obrambo" ida gradi imunski sistem. jaz sem si tok želela samo dojit, pa na žalost ne gre. če bi bla na tvojem mestu, bi nadaljevala in probala s kakimi metodami preprečevanja krčev (kakšne kapljice (mi smo mel ene ful dobre, tko da znajo delat), čaj, tvoja prehrana..). itak bo po moje boljš, čim večji bo user posted image
in uspešno dojenje ti želim user posted image

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
26.11.2007 13:19:05   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: Bety100

To pe me spominja na našo zgodbo, s to razliko, da sem jaz "podlegla" takemu razmišljanju. Sicer sem si mleko črpala do tretjeg meseca, krči so bili vse hujši, bili smo dva dni poskusno na Aptimilu, pa je bila situacija nekoliko (začasno) boljša. Potem pa smo spet šli na moje mleko, pa je res bilo tisto noč kar hudo, moj ljubi sopotnik je jezno  zlil vse moje zaloge mleke iz hladilnika in zmrzovalnika, črpalko skril in pi**** name, da ne bom njegovega otroka mučila!  Po enem tednu umetnega mleka so bili krči vse hujši, celo ta prave kolike smo fasali pri 3,5 mesecih. Vse skupaj je trajalo do 5 meseca in potem je kar nehalo. Poskusilo smo vse živo (razna mleka, kapljice, čaje... po plantexu jo je še bolj zvijalo), celo na Allernovi (mleko za alergike na KM) smo bili, bili smo samplačniško na testu za alergije.. Na koncu nam je najbolj pomagalo to, da smo se sprijaznili s krči in poskušali naši pikici to obdobje čim bolj omiliti, pa smo kat zvozili.




Pa je tale tvoj ljubi sopotnik preživel, pol k si vidla da bebico vsen zvija? Moj namreč nebi, pomoje bi ga lastnoročno fentalauser posted image

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Bety100)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
26.11.2007 13:20:24   
kšpela
jaz bi na tvojem mestu ce imas dovolj mleka se naprej dojila.drugace pa imajo otroci ki jejo adaptirano mleko ponavadi krce.sej bojo krci kmalu minili sej je ze 3 mesce stara.pa mal merki na to kaj pojes.mogoce jo pa tud zaradi tega tako zvija.moja je stara zdej slabe 4 mesece in sve prsle na to da si moram pumpat mleko pa dodatek dajati in mi je zal da je ne dojim vec.sam ce tko pride pride.nimas kej.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
26.11.2007 14:35:23   
Rivi
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Mislim, da bi zarad krčev dajala umetn mlek? Reč svojmu, da če otroka zvija ga bo zvijal al po tvojem al po umetnem mleku.
Jaz sem mogla neki časa dodajat, in ti povem da tako hudih krčev kot takrat nismo več mel. Mala je stara skoraj štiri mesece in ma še vedno krče, zdele dva dni je šele bolje. Povej svojmu, da ni tako da ko otrok dopolne tri mesece se kar odreže s krči, pri enih traja več, pri drugih manj.
Vso srečo, upam da, z dojenjem!


Točno tako!
Vztrajaj z dojenjem in raje poskusi izločit kakšno hrano, kot so ti že druge svetovale. Skrbno tudi podiraj kupček.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
26.11.2007 15:01:39   
solatja
vztrajaj z dojenjem. poznam primere, ko so otroci do 5m jokali zaradi krčev, pa so starši seveda tudi poskusili vse, kar se je dalo, pomagalo ni pa nič. dojnje nima veze s tem. prebava se mora navaditi na "zunanjo" hrano in se okrepit, ni drugega kot čakat. 

_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Rivi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
26.11.2007 19:00:21   
drobižek
Ne odneha z dojenjem! Jaz bi dojila, če bi imela mleko, pa ga nimam. Krčke pa lahko ima od veliko stvari in ni nujno, da je to od tvojega mleka...

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
26.11.2007 19:05:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: solatja

vztrajaj z dojenjem. poznam primere, ko so otroci do 5m jokali zaradi krčev, pa so starši seveda tudi poskusili vse, kar se je dalo, pomagalo ni pa nič. dojnje nima veze s tem. prebava se mora navaditi na "zunanjo" hrano in se okrepit, ni drugega kot čakat. 


Ravno tega ne morem jaz nikomur dopovedat, ki daje vse sorte kapljic otroku, ker ga zvija. Pa čajčke, pa kapljice te, pa one, pa avstrijske, pa koroške, pa zamejske, pa kaj vem kaj še kakšne. Bolj ko mešaš sto stvari v črevah, slabše je. Prebavni trakt mora pač dozoreti in tega se ne da prehitevati. In ker so otroci različni, je tako tudi pri tej stvari. Eni prej, drugi kasneje, eni s krči, drugi brez njih. Ni pravila. Pa ni važno ali je materino alo adaptirano mleko. Piaf, prosim, ne poslušaj tvojega, ker v tej stvari pa absolutno nima prav niti en promil. Doji otroka, krči bodo izzveneli, ko pač bodo, tam nekje do tretjega je pravilo, lahko tudi kakšen dlje, do takrat pa potrpite. Če dragio ne more poslušati joka, naj si da čepke v ušesa, pa naj nosi in masira otroka. Če pa se ti zdi, da vse skupaj ni normalno, pa pojdi k pediatru.

Uf, bolje da meni moj ni kaj takega predlagal, ko ga je tri mesece nosil po rokah, vsak večer v kosu dve uri zaradi krčev user posted image

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
26.11.2007 19:14:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

Ker ima naša ful krče že 3 mesece in zdaj bi moralo počasi biti boljše, pa je slabše, me moj "nagovarja", da naj pustim dojenje in dajem raje adaptirano mleko, češ, da njegovi sodelvci v službi pravijo, da njihove ne dojijo in nimajo krčev.user posted image

Jaz sem absolutno proti, ker imam svojega mleka dovolj. Pa še prepričana sem, da se s tem krči ne bodo nehali...

Kaj pa ve mislite?


Ne ga poslušat!!!!!!!!!!Pa reci mu naj ne posluša drugih.
Če ima rad otroka,mu bo želel najboljše,pa ti tudi,sevda,če se ti da,če imaš možnost dojenja.Sicer pa si jaz sploh ne bi delala problemov in spoh ne bi upoštevala mnenja drugih.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Moj pravi naj jo odstavim
28.11.2007 21:41:39   
M0JCA
Ali je opazila katera  v dojenčkovem blatu tudi sledi krvi?? Zakaj pride do tega? In zakaj se spreminja barva blata- rumena.. zelena..??
No, pri naši tamali vsake tolko opazim krvave sledi oz. nitke med drekcem in ma tudi vsake tolko ful krče, da je za znoret..
Je pa polno dojena.



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Rok ali Jaka?
Admin

Katero ime je vam lepše?

Rok. (38%)

Jaka. (43%)

Nobeno od teh dveh. (20%)


Število vseh glasov: 407

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!