Moj pravi naj jo odstavim (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


PIAF -> Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:29:30)

Ker ima naša ful krče že 3 mesece in zdaj bi moralo počasi biti boljše, pa je slabše, me moj "nagovarja", da naj pustim dojenje in dajem raje adaptirano mleko, češ, da njegovi sodelvci v službi pravijo, da njihove ne dojijo in nimajo krčev.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz sem absolutno proti, ker imam svojega mleka dovolj. Pa še prepričana sem, da se s tem krči ne bodo nehali...

Kaj pa ve mislite?




Anonimen -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:31:56)

Krči so lahko zaradi kapljic AD3 ali pa od tega kaj ti ješ. Malo pomisli, kaj bi lahko bilo. Ne vem zakaj bi jo na vrat na nos odstavljala, če ni potrebe.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




PIAF -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:34:47)

Kaplic AD3 ne dajem (sem žleht) ravno zaradi krčev - čakam, da malo minejo, pa ji bom potem dajala.
Pri hrani pa tako fejst pazim, da že sama sebi grem na živce. Sem že res skoraj na vodi in kruhu.......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




mamči -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:35:35)

Jaz ne bi nehala, če imaš dovolj mleka. Po adaptiranem bi jo lahko še bolj zvijalo.




N _ B -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:37:05)

Jaz ne bi nehala.
Glede krčev po 3.mesecu bi se raje obrnila na P.




Anonimen -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:39:13)

A Plantex si probala?




mamči -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:39:53)

Ko se jaz dojila sem jedla /pila skoraj vse, oz. tisto kar imam pač rada. Edino pri pomarančah, mandarinah sem pa opazila, da ga je zvijalo, zato sem jih začasno črtala.




sandra113 -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:40:02)

Naš je bil izključno dojen in je ravno tako imel krče.Ponavadi takrat ko sem kaj takega pojedla kar mu ni odgovarjalo.Včasih pa tud brez razloga.Pomagali smo si s hippovim čajem janež, komarček in kumina,ter kapljicami koroških lekarn.Nikoli pa nisem niti pomislila na to da bi ga odstavila. Ko je bil star 4 mesece so izginili. Tudi otroci ki pijejo adaptirano mleko imajo krče, ponavadi še prej. Sama najbolje veš kaj je najboljše za tvojega otroka.Zagotovo pa to da bi ga odstavila ni rešitev. Sicer pa si lahko prebereš na http://www.ringaraja.net/alergije-in-dojenje.html zakaj je le to tako pomembno.




ribicau -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:40:52)

Moja Eva je imela 5 tednov krče, čez cel dan...za znort...ful sem pazila pri hrani, pa ni nič pomagalo...pri njenih 3 mesecih pa sem ji za probo dala aptamil, čist tko, da bi jo lahko kdo nahranil, če bi se mi karkoli naredilo...pa se je pokazala alergija na KM! Torej, ko je imela krče, bi jaz morala ukiniti mlečne izdelke (vse mlečne beljakovine), pa jih ne bi bilo. V to sem prepričana. Če bi vedela, bi to sigurno naredila. Če se boš za ta korak odločila, da iz prehrane izločiš vse mlečne zadeve... to ne gre za dan ali dva, ampak moraš poskusiti kakšnih 10 dni (da se res vse izloči iz tebe in iz otroka)....pa še to ni rečeno, da je rešitev, lahko je, lahko pa ni. U glavnem, stane te ne veliko če probaš.

Naj čimprej minejo, pa kakršen koli je že razlog. 

...aja pa še to, probali smo vse čaje, vse možne kapljice...ni da ni, pa ni bilo nič boljše. Jaz sem potem imela strogo dieto, do njenega 8. meseca, ko sem jo nehala dojit oz. se je napol sama odstavila.




Anonimen -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:47:55)

Ja, saj res, pri moji prijateljici je bilo ravno tako kot pri Ribicaui in je bilo tudi, ko je črtala s prehrane mleko in mčečne izdelke, končno dobro. Res poizkusi.




Anonimen -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 22:50:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

ko je črtala s prehrane mleko in mčečne izdelke, končno dobro. Res poizkusi.


Ja, velja poskusit :).




birdy -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 23:20:20)

Mislim, da bi zarad krčev dajala umetn mlek? Reč svojmu, da če otroka zvija ga bo zvijal al po tvojem al po umetnem mleku.
Jaz sem mogla neki časa dodajat, in ti povem da tako hudih krčev kot takrat nismo več mel. Mala je stara skoraj štiri mesece in ma še vedno krče, zdele dva dni je šele bolje. Povej svojmu, da ni tako da ko otrok dopolne tri mesece se kar odreže s krči, pri enih traja več, pri drugih manj.
Vso srečo, upam da, z dojenjem!




skuštrana -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 23:21:26)

Nikakor ne prenehaj dojit, tudi otroci, ki so na adaptiranem mleku imajo krče. Kot so ti že svetovale, najprej nehaj jest mleko in mlečne izdelke pa boš videla, če bo kaj boljše.




PIAF -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 23:29:01)

Ravo ta teden sem kupila Plantex in ji ga dajem med obroki. Pa noče pit. Malo ga že spije, ampka več kot 10 ml na dan ne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Verjetno je to premalo. Imamo pa kapljice koroških lekarn, nič ne pomagajo. Masiram trebušček z mazilom celjskih lekarn in pijem čaj za dojenje + čaj za otroke (komarček, kumina...) in še njej dajem kako žličko...

Glede mleka  - spijem ga res zjutraj samo pikico v belo kavo (ne morem piti Baince čisto brez mleka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), mlečnim izdelkom pa sem se odpovedla že kaka 2 meseca nazaj.

Bom še probala spiti zjutraj čaj namesto bele kave za kaki teden...

Hvala za nasvete, saj tudi jaz mislim, da jo lahko po adaptiranem isto "šraufa".




skuštrana -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (25.11.2007 23:41:23)

PIAF, mleko je lahko "skrito" v raznih izdelkih - recimo kot mleko v prahu in tudi to lahko šraufa. Malo poglj na deklaracije izdelkov, ki jih ješ.




lelaval -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 0:05:43)

pri njenih 3 mesecih pa sem ji za probo dala aptamil, čist tko, da bi jo lahko kdo nahranil, če bi se mi karkoli naredilo...pa se je pokazala alergija na KM! Torej, ko je imela krče, bi jaz morala ukiniti mlečne izdelke (vse mlečne beljakovine), pa jih ne bi bilo. V to sem prepričana. Če bi vedela, bi to sigurno naredila. Če se boš za ta korak odločila, da iz prehrane izločiš vse mlečne zadeve... to ne gre za dan ali dva, ampak moraš poskusiti kakšnih 10 dni (da se res vse izloči iz tebe in iz otroka)....pa še to ni rečeno, da je rešitev, lahko je, lahko pa ni. U glavnem, stane te ne veliko če probaš


Pri moji najstarejši je bilo isto. Meni pa je še tašča govorila, da moram dosti mleka pit, da bom imela mleko (jaz pa mleka niti v kavi ne pijem).
Pri najmlajši pa sem jedla vse, pila ogromne količine vode, pa takorekoč ni imela krčev (za preventivo sem ji  dajala kuminov sirup - dobiš v lekarni, sem pa dudo namočila vanj - je sladek, tako, da ga obožujejo). In sem jo samo dojila 6 mesecev, potem pa začela z uvajanjem. Dojile pa sva se celih 22 mesecev.
Jaz na tvojem mestu še ne bi prenehala dojit.




snorlax -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 4:48:52)

Povem iz izkušenj z mojima dvema otrokoma.

Prvi: dojen samo 1 mesec, nato na Aptamilu, krči do 7 (!!!) meseca, pomagale nobene kapljice, kreme, čaji...

Drugi: dojen 10 mesecev, krči do 4 mesecev, krči so bili, če sem pazila, kaj jem, pa tudi, če sem jedla vse od kraja,     pomagale nobene kapljice, kreme, čaji...

Moje mnenje: dojenje ne vpliva na krče, razna zdravila morda samo malo ublažijo, edino, kar pomaga, je čas, da enostavno mine. Je pa hudo, vem.

Držim pesti, da mine čimprej.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Lunca1 -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 5:52:09)

No naša je bila tudi od 2. tedna na adaptiranem, zraven sem jo pa po mojih močeh še dojila in je imela krče. Mislim da se mora otroku prebava uredit, potem  se pa umiri.




*pepelka* -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 7:51:56)

Skuhaj čaj iz kumine, janeža in majarona. To je dobra mešanica in pri nas je tudi dobro pomagalo.Dojiti pa jaz ne bi prenehala, če imaš zadosti mleka. Škoda bi bilo, da otroku ne bi dala tisto, kar mu lahko daš. Tudi po adaptiranem mleku so lahko krči in to še hujši. Če bi jih še imela, bi se najverjetneje potem odločila še za menjavo med adaptiranimi proizvodi in to ni dobro za otroka.




Marogica -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 7:57:17)

Nikar ne nehaj dojiti..mislim, da so to neumnosti, kar so možu v službi povedali. Ni ga čez materino mleko, če ga imaš in lahko dojiš. Mislim, da ni nobene povezave s krči. ALi jih otročki imajo ali pa pač ne.

Jaz sem oba dojila, pila tisto malo mleka in jedla ostale mlečne izdelke, pa oba otroka nista imela krčev.




Bety100 -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 8:11:02)

 To pe me spominja na našo zgodbo, s to razliko, da sem jaz "podlegla" takemu razmišljanju. Sicer sem si mleko črpala do tretjeg meseca, krči so bili vse hujši, bili smo dva dni poskusno na Aptimilu, pa je bila situacija nekoliko (začasno) boljša. Potem pa smo spet šli na moje mleko, pa je res bilo tisto noč kar hudo, moj ljubi sopotnik je jezno  zlil vse moje zaloge mleke iz hladilnika in zmrzovalnika, črpalko skril in pi**** name, da ne bom njegovega otroka mučila!  Po enem tednu umetnega mleka so bili krči vse hujši, celo ta prave kolike smo fasali pri 3,5 mesecih. Vse skupaj je trajalo do 5 meseca in potem je kar nehalo. Poskusilo smo vse živo (razna mleka, kapljice, čaje... po plantexu jo je še bolj zvijalo), celo na Allernovi (mleko za alergike na KM) smo bili, bili smo samplačniško na testu za alergije.. Na koncu nam je najbolj pomagalo to, da smo se sprijaznili s krči in poskušali naši pikici to obdobje čim bolj omiliti, pa smo kat zvozili.





aluš -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 8:12:54)

Moj prvi je imel krče (pa sem pazila pri prehrani). Po šestih tednih dojenja+dodajanja ni hotel več dojke (bilo je tudi bolj malo mleka) in je jedel samo še Aptamil. Krče je imel pa še vedno. Torej to ni to.
Drugi se je samo dojil, pri hrani sem manj pazila kot v prvo, pa ni bilo nobenih krčev.

Krči so ali pa niso - neodvisno od tega kakšno mleko otrok pije.




Anonimen -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 9:01:25)

IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

Ker ima naša ful krče že 3 mesece in zdaj bi moralo počasi biti boljše, pa je slabše, me moj "nagovarja", da naj pustim dojenje in dajem raje adaptirano mleko, češ, da njegovi sodelvci v službi pravijo, da njihove ne dojijo in nimajo krčev.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz sem absolutno proti, ker imam svojega mleka dovolj. Pa še prepričana sem, da se s tem krči ne bodo nehali...

Kaj pa ve mislite?


Krce imajo tudi dojencki, ki pijejo adaptirano mleko. Ce bi rada lahko vec preberes na forumu:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4199004

pa se tvoj lahko kaksno stvar prebere.., so fino in razumljivo napisane...





jaša2 -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 9:38:10)

mojo malo je tud ful zvijalo prvi mesec. po mojem zato, ker sem imela ogromno mleka, da je kr lilo ven in ni folgala goltat in se je zraka najedla, kar jih potem zvija. pri hrani sem se pa ful pazila, pa jo glih tak zvijalo, tak da...  fejst trebušča masiratv smeri urinega kazalca, čimvečkrat razvit, da se razbrca, pa S Hippovimi čajeki smo si pomagali, pa res je treba dobro kupčke podirat.
kapljic pa smo tud kar nekaj sprobali (BIMBI GAS, BABYNOS, KAPLJICE KOROŠKIH LEKARN, ki jih uporabljamo še zdaj, ker je sam cukr in se ful potolaži s tem). najbolj so pa pomagale ANTIFLAT iz Avstrije in jih tud ostali ful hvalijo.

kar se pa tiče AD3 kapljic - od teh je mojo noro noro zvijalo, tak da sem se še jaz drla zravn in sem ji jih nehala dajat. zdaj ji daje avstrijske OLEOVIT D3, pa so zakon! nobenega zvijanja!!! finta je v tem, da jih zvija po vitaminu A, vitamin D pa ni "škodljiv". sicer so tud pri nas PLIVIT D3, samo so se ene tud po teh pritoževale, tak da sem rajš šla na ziher in šla v Avstrijo. jih dobiš brez recepta.




jaša2 -> RE: Moj pravi naj jo odstavim (26.11.2007 9:41:57)

aja, pa še to - z dojenjem pa kar ne nehaj! jaz sem ji po 3.mescu mogla začet dajat flaško zravn, ker nisem imela več dosti, pa sem spila ogromne količine tekočine, pa ni nič pomagalo. pa sem bla ful žalostna, ko mi ga je zmanjkalo, ker je tvoje mleko res najboljše za dojenčka. pa tud, se mi zdi, en tak nepopisno lep občutek je , ko dojiš. to maš samo ti s tvojim otrokom, nihče drug. nihče drug mu ne more tega dat kot pa ti. ne vem, jaz sem se že tak počutla, pa tud če jo je zvijalo. smo pač potrpeli.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>