ŠpelaP -> RE: Junijke 2007 (2.del) (25.3.2008 11:36:10)
|
Včeraj sem v knjižici "Draguljčki za mamo" iskala lepe misli za mojo mamo in mojo babico, pa mi je bilo nekaj misli prav všeč. Naj bodo namenjene nam vsem mamam tega sveta: Mame pohvalijo prav vse, kar je vredno pohvale. Če si otrok sam zapne gumb. Če se nauči novo besedo. Če naredi kozolec. In otrok se zasmeje - in zraste za ped. (Pam Brown) Vse mame so bogate, če imajo rade otroke. Nobena ni ne revna, ne grda, ne stara. Ljubezen je njihova največja radost. (M.Maetrelinck) Mame imajo dober namen, da te spustijo iz rok, da greš živet na svoje, da se ne vtikajo vate. Pa potem ne zdržijo, da ti ne telefonirajo, če imaš dovolj nogavic. Če vsak dan ješ. (Pam Brown) Še zmeraj... slišim, kaj mi je rekla mama: "Zmeraj bom ob tebi." Pa karkoli bo, zmeraj, za vedno, za vse večne čase. (Rebecca Walker) ... Kadar otrok potrebuje mamo, je ne more nadomestiti nihče drug. (Erica Jong) Najtoplejša postelja je mamina. (židovski pregovor) Največja radost na svetu je družinska sreča. Zavest, da imaš zmeraj nekoga, ki te ima rad, je največji zaklad. Zato je življenje lepo. (A. H. Allen) Kadar si bolan, kdo je ob tebi, te nežno boža po laseh? Kdo te zmeraj čaka, da prideš domov? Kdo te stisne v objem? Kdo te nikoli ne pusti na cedilu? Kdo te zmeraj zbudi z nasmeškom na ustnicah? Kdo ti zmeraj priskoči na pomoč? (Vivienne Gilbert) Držala si me za roke, dokler nisem sama shodila. Učila si me svobode - in ko je prišel čas, si me spustila iz rok. (Pam Brown) Hočeš nočeš, bo mama s tabo. Za vedno. (Helen Exley) Mama... Če se je splačalo kaj videti ali slišati ali poduhati ali se dotakniti in potipati - si me peljala tja, tudi če so padale ošpičene prekle, tudi če nisi imela niti ficka. Hvala za spomine, kako si me peljala skozi življenje. (Pam Brown)
|
|
|
|