|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2oo8
20.12.2007 12:51:15   
*zvezdica*
Tejkaz spodaj sem prilepla še en članek o rotavirusu. Pazi na svojo Evo in nase..to za male škratke ni nedolžna zadeva.

V razvitih državah pa so otroci v nevarnosti, če bolezni ne jemljemo dovolj resno. Bolezen se ponavadi razvije v dveh dneh po okužbi. Znaki okužbe so vročina, bruhanje, driska, lahko tudi bolečina v trebuhu. Otroci imajo drisko večkrat v enem dnevu. Znaki navadno trajajo od tri do devet dni. Glavna nevarnost te bolezni je dehidracija dojenčkov in tudi večjih otrok. Dehidracija je lahko namreč smrtno nevarna, vendar navadno starši otroka peljejo k zdravniku, preden pride tako daleč. Zelo pomembno je opozorilo, da starši otroka peljejo k zdravniku, če ima večkrat v enem dnevu drisko, vročino in bruha. Tak otrok navadno zavrača tudi tekočino, brez tekočine pa je njegovo stanje vse slabše. Zdravnik bo nemudoma ukrepal, najverjetneje bo otroka napotil v bolnišnico, kjer bo dobil tekočino in hrano v žilo.

Tickerja ti pa žal ne znam popravituser posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 851
20.12.2007 13:15:59   
tejkaz
Hvala zvezdica. Mala še vedno spi, verjetno je čist utrujena. Jo bom kar pustila, naj si odpočije. V mojem počutju pa zaenkrat ni sprememb. Upam da tako ostane. Bom pa poklicala G (začne delati ob 15.00) in ga povprašala kakšne so lahko posledice. 

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 852
20.12.2007 13:59:41   
Nevaeva
No, jaz sem se pa pri Pušenjaku naročila na NS in sicer 22.1.08. user posted image
A je bila katera od vas tudi nervozna povedati domačim za nosečnost? Ne vem zakaj, ampak jaz čutim pravo tremo (pa ni to, da se ne bi veselili z mano), sem čudna ane?user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 853
20.12.2007 14:23:10   
tejkaz
Nevaeva jaz sem se zjokala ko sem povedala. Sem vedela, da bodo veseli in vse, samo strah me je bilo pa tako da sem se kar tresla. In ko sva končno izdavila, sem planila v jok, mami pa tudi :)user posted image

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 854
20.12.2007 14:29:45   
mishel
Erin nisem ti še napisala, da sem vesela, ker tako lepo urejaš in dopolnjuješ seznam.user posted image

Pa vsem novim res iskrene čestitke, nas je že kar nekaj a ne?

No, jaz imam pregled jutri zjutraj in moram priznati, da se danes dan kar preveč vlečeuser posted image . Komaj čakam da vidim to malo pikico, ki mi že zdaj dela toliko težav.

Ena je spraševala, kako smo povedali domačim. Midva sva kupila slinčke, jih zavila in dala za Miklavža. So bli ful hecni, ko so obračal in gledal, potem jim je pa kar na enkrat kliknalo kaj to pomeni.user posted image

Pa še enuser posted image al pa dva user posted image user posted image za vse tiste, ki ste že videle maleuser posted image kako utripajo.

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 855
20.12.2007 14:32:57   
sayuri
tejaz, ti je zvezdica dobro opisala znake rotavirusa. ;oj ta mali ga je fasal pri 11. mesecih. Sva morala na infekcijsko in tam sva bila 4 dni. Tudi jaz sem ga dobila, ampak odraslemu vsaj dopoveš, da je treba samo veliko pit. Tko majčkenemu pa ne moreš user posted image . No, njemu je tekla 3 polne dni infuzija v žilo in je bil čisto bogi. ZAčelo se je pa z drisko, nato je nastopila visoka vročina, naslednji dan še bruhanje.... Pozdravite se.

Nevaeva si še ena, ki ima 22.1. pri Pušenjaku NS user posted image user posted image user posted image . NAs bo kar veliko tam. user posted image  JAz ob 16.15, Erin ob 16.00. Kdaj pa ti?

Pri meni skorajda vsi domači že vedo, da sem noseča. Ko si v postopku umetne oploditve, je drugače.... So že takrat vsi trepetali z nama in nama bili v oporo. Tako so nama tudi sedaj. Tudi če bi šlo kaj narobe (bog ne daj), vem, da mi bojo v veliko tolažbo.

Punce, kako pa kaj spite? Mislim - položaj spanja? JAz vedno spim na trebuhu in danes ponoči sem imela filing, da imam eno pomarančo doli med jajčniki user posted image user posted image . Nikakor nisem mogla bit na trebuhu. Tko da sem se na bokih matrala, pa na hrbtu. Opazila sem tudi, da se mi začenja poznati trebušček user posted image  Sem prebrala, da je to pri drugorodkah in večrodkah običajno, ker so mišice od poroda bolj ohlapne. Sicer so mi vse hlače še prav, ampak popoldne, ko sem v trenirki, trebuh kar ven izstopi user posted image user posted image user posted image

Katera je že spraševala o knjigah za nosečnice? JAz sem si večkrat v knjižnici sposodilo eno veliko belo knjigo od Mayo klinike. Mislim, da je naslov "Vse o nosečnosti do otrokovega drugega leta starosti." Meni je bila ta knjiga fenomenalna. Za očka pa priporočam knjigo "Hura, očka bom!"

Vsem, ki vam ni slabo - Blagor vam user posted image . Pri meni so te slabosti celodnevne. Zaspana sem itak že 3 tedne non stop, boleča prsa, vrtoglavica.... Ampak bo minilo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 856
20.12.2007 14:50:32   
tejkaz
Meni je pa tale knjiga super
http://www.cangura.com/knjigarna/druzina-in-otroci/dojencki-porodnistvo-nosecnice/vse-o-nosecnosti-in-porodu.php
Imela sem jo izposojeno v prvi nosečnosti.

Sayuri po kolikem času si pa ti rota virus dobila? No, saj po mojem da Eva nima tega virusa ker res že cel dan spi in nima  nič vročine samo strah še vedno obstaja.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 857
20.12.2007 15:06:02   
astrea
Pozdravjene,

Čestitke vsem, ki ste že videle user posted image , srečno tistim, ki greste v kratkem na pregled, pa dobrodošlica novim user posted image . Zdaj me ni blo 2 dni gor, pa niti ne vem, če je kaj novega.

In kako ste? Pri meni še vedno nobenih slabosti, edino velika lakota, sploh dopoldan v službi, tekom dneva se pa stanje umiri. Me je mama potolažila, da tudi ona ni imela user posted image . Pa zaradi tega, ker tolk več jem, se mi že vse pozna in kavbojk ne morem imet več zapetih z gumbom. Verjetno bom ena tistih user posted image , katerih kilaža bo šla proti 20 kg. Pa sploh ni važžno, ker te sreče ne more nič zamenjatiuser posted image .

Ste v službi že povedale? Jaz bom po prvem pregledu. Malo me je strah reakcij, ker imamo veliko projektov naslednje leto. Sicer pa prideta dve s porodniške in se bodo že znašli user posted image . Upam samo, da me bo delovno mesto čakalo, ko pridem nazaj.

Nič lepo se imejte, jaz grem malo pospati, popoldan me čaka čiščenje stanovanja.

ČAuuser posted image  

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 858
20.12.2007 15:08:16   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Sayuri po kolikem času si pa ti rota virus dobila? No, saj po mojem da Eva nima tega virusa ker res že cel dan spi in nima  nič vročine samo strah še vedno obstaja.

Ko sva prišla na infekcijsko. Sicer sem samo driskala in nisem nič bruhala. Še dobro, da je bil wc čist zraven.user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 859
20.12.2007 15:14:41   
naty13
Sayuri jaz sem v prvo spala 3 mesece na trebuhu, po porodu sem kar na boku, zdej me pa spet kar na trebuh vleče.

Komaj čakam da erin pride iz službe da pove kako je bilo.

Tejkaz če eva nima vročine to ni rota virus ker je za rota virus značilna velika vročina, bruhanje in driska. Verjetno so bili zobki krivi, zdej je pa zmatrana pa mora čez dan nadoknadit.

pa pa

(odgovor članu astrea)
Neposredna povezava do sporočila: 860
20.12.2007 16:49:07   
Erin

user posted image user posted image user posted image

30.07.
~ Muklla (1.user posted image )

01.08.

~ Erin (1.user posted image , user posted image ) 26. let  GP 23.1., NS 22.1., Jesenice
~ anonimna user posted image (2.user posted image ) GP 21.12., Celje
~ mishel (1.user posted image ) 23.let GP 21.12., Celje

03.08.

~ mkj
GP 19.12

04.08.

~ bella02
(2.user posted image ) GP 27.12
~ anonimna
user posted image (1.user posted image )
26.let GP 27.12., Ljubljana

05.08.

~ sayuri
(2.user posted imageuser posted image user posted image ) 31.let UZ 27.12, GP 24.12, NS 22.1, Postojna

~ katjakoc
GP 3.1.

~ izabella08
(1.user posted image , user posted image ) 27.let GP 19.12
~ m@j@
(2.user posted image ) NS 23.1, GP 18.1
~ košuta
(1.user posted image ) 25.let GP 27.12., Celje

07.08.

~ Nevaeva
(1.user posted image ) 27.let GP 21.12., NS 22.1 Ljubljana
~ Gajka (1.user posted image ,user posted image ) 28.let NS 24.1

10.08.

~ K_a_t_j_a
(1.user posted image ,user posted image ) 22.let GP 4.1, Celje

~ *zvezdica*
(2.user posted imageuser posted image )
30.let GP 28.1

12.08.

~ kat007
(1.user posted image ) 28. let GP 23.1.

13.08.
~ meeryana
(1.user posted image ) 30.let UZ 21.12

15.08.
~ ANA_P
(1.user posted image ) UZ 21.12

16.08
~ mbrume6 (3.user posted image , )GP 20.12

17.08.

~ tejkaz
(2. user posted image ) 24.let GP 9.1., Ljubljana
~ ena_mici (2.user posted image )
~ miš
(1.user posted image ) 24.let PG 21.12

18.08.

~ astrea
(1.user posted image ) 30.let GP 3.1.

~ naty13
(2. user posted image )
23.let GP 3.1., Kranj

19.08.
~ Neža7
(2.user posted image ) 27.let GP 21.12, Celje

20.08.
~ BOJTKA
(1.user posted image ) 25. let GP 4.1.
~ Ariella
(1.user posted image ) 31. let GP 4.1

23.08.
~ matejchi
(2.user posted image ) 29. let

24.08.
~ majah

xx.08.

~ *nina* GP 8.1.
~ iva77
(3.user posted image ) GP 18.1, Kranj
~cinca marinca
(2.user posted image ) GP 7.1.

~ Lilie
(1.user posted image ) 25.let GP 17.12.
~ urskaj 
(1.user posted image ) 23.let GP 23.12., NS 28.1, Celje
~ Jelenche
(2.user posted image )
27.let

Z nami so začele:

kind ladyuser posted image user posted image
kajsicauser posted image user posted image
----------------------------------------------

Dekleta, ko izveste datume PDP, gin. pregledov-GP (ultrazvok -UZ, nuhalna svetlina - NS,..) kar sporočite, lahko pa mi poveste tudi katera nosečnostuser posted image je to za vas, starost, kje boste rodile, če vas seveda kje drugje ne primeuser posted image in pa seveda ko bo prvi  pregled mimo, koliko malih sončkov pričakujete...ja, lahko sta tudi dvauser posted image user posted image user posted image

Lepo in mirno nosečnostuser posted image s čimmanj slabostmiuser posted image ter zdrave user posted image vam želim! Srečno!

Dobrodošleuser posted image  
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
http://www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment1.php

DRUGO TRIMESEČJE:
http://www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment2.php

TRETJE TRIMESEČJE:
http://www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment3.php
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:
http://www.mama.si/?menu=A010
  • Še nekaj strani:user posted image
http://www.i-am-pregnant.com/
http://www.ezdravje.com/si/zenska/nosecnost/prehrana/izogibanje/
http://www.magma.ca/~rgiffen/PregnancyCalculator.html
http://www.bambino.si/nosecnost_in_dojencek/nosecnost_in_porod

VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE user posted image user posted image TER SREČNO NOVO LETO 2008!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 861
20.12.2007 16:54:03   
Erin
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!user posted image

tejka
- enakouser posted image tud nimam nobenih znakov...ampak pomisli vsaj bolje prideva skozi dan...bova imeli zelo prisni pikici ki nama ne bota nič nagajaliuser posted image
iva77, *nina* dobrodošli in čestitke!!!user posted image user posted image user posted image
iva77 --> Dokler ti Gin ne bo izračuanala datuma te bom dala na xx.08 oki? In kako se kaj počutiš? Kaj slabosti?

KRNEKDO - upam da se nam pridružiš.Kako to da imaš šele sredi januarja pregled? Če bi rada vedela kdaj maš PDP in ne veš ali si naša a li ne, povej kdaj si imela zadnjo M in na koliko časa pa ti me izračunamo kdaj imaš datum poroda.user posted image
košuta - čestitam za 10-tkouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravoooooooooooo!!!
Glede knjige ne vem, se bom pozanimala pa če kaj najdem ti povem...jih je pa ogromno...no sicer pa so ti tudi punce dobre priporočale tko da mam jaz sedaj manj delauser posted image
Nevaeva, midve s sayuri imava tudi 22.1. NS pri Pušenjakuuser posted image user posted image user posted image Se bomo same RRjevke tam gužvaleuser posted image
mishel - hvalauser posted image

In še jaz...

no pa sem doma...
moja pikica je velika že 13,2 mm(5dni nazaj 7 mm)user posted image , loči se že glava in trup...taka lepa slikcauser posted image jo bom dala v album.. Za ciste je rekla da ni nič nevarnega (hvalabogu) mi je tako odleglo...sem koj izgubila ene 5 kg bremenauser posted image Na šihtu sem povedala najožjim sodelovkam in so ble ful vesele, ravnateljici pa bom po novem letu ko bo spočitauser posted image V nedeljo pride mami in sem že zavila darilčka zanjo dudico in pismo  v katerem piše:"Komaj čakam da te spoznam, pridem avgusta"...

Glede spanja - jaz najraje spim na trebuhu ampak zadnje čase ne morem več, me joške motijo ker so tko zrasleuser posted image ...bomo že potrpel, važn da se naspim..

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 862
20.12.2007 16:59:14   
naty13
Erin kateri teden pa si da se vidi glavica in trup? Jaz v prvo pri 7t3d tega še nisem videla, samo pikico in utripajoči srček, pri 11t se je pa videlo telo in glava. Mene je kar mal strah ker punce pri petih tednih videvate že pikice, jaz jo pa en teden nazaj še nisem.user posted image

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 863
20.12.2007 17:26:21   
Erin
Če grem po datumu zadnje M sem danes dopolnila 8 teden in sem po novem v 9.tednu, na UZ slikci mi pa piše da je plod velik za 7 tednov in 4 dni.user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 864
20.12.2007 17:28:09   
Erin
Naj te ne skrbi, saj veš da je vsaka ženska zanosila ob drugem času in da se vsak plod razvija drugače....boš videla, na naslednjem pregledu ti bo pikica že pomahalauser posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 865
20.12.2007 17:51:53   
Neža7
Lep pozdrav punce......

Samo, da vse lepo pozdravi, ker grem potem spat.
Pravkar sem prišla nazaj iz izpita user posted image  Ni šlo! premalo časa, ker na user posted image  mi gre. Ko pride do čas, ta predavateljica nimam pojma!
Upam, da bom vsaj jutri na GP dobila dobre novice user posted image  

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 866
20.12.2007 18:06:06   
Erin
Neža ne sekiraj se za šolo, tam se lahko vse popravi...važno je da se tvoj pikec lepo razvija in jutri boš že videla kako mu bije user posted image Punca glavo gor, zaradi šole se res ne sekirat, se ne splača...user posted image Dobro opravi jutri!user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 867
20.12.2007 18:15:25   
Neža7
Erin.... Saj vem. Lani tudi no šlo prvi izpit in konec leta sem super končala.
Danes itak nisem se počutila dobro. Ful utrujena in vrtelo se mi je cel dan, da izpit je bil ta zadnja stvar kar sem danes rabila.

Hvala za spodbodo za jutri in glede šole user posted image

Lahko noč punce user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 868
20.12.2007 18:21:20   
K_a_t_j_a
Neža7  Točno tak kot pravi Erin, ne sekiraj se za izpit, važno da bo s tvojo pikico vse ok. user posted image

Košuta iskrene četitke za 10!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Erin kok je pa tvoja pikica luštna, me je kar v jok spravlo.user posted image Moji hormoni...

No jaz sem danes že vredu po včerajšnjem glavobolu. Izpit je kar šel. Nimam pa danes nič apetita, razen sadje se mi lušta.

Jaz sem si sposodla knjigo Vse o nosečnosti in porodu in je super knjiga notri je o prehrani o nosečnosti, razvoju otroka v nosečnosti, telovadbi za nosečnice, priprave na rojstvo, za bodoče očete, vse o po porodu...

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 869
20.12.2007 18:33:33   
naty13
Neža7 ne sekiraj se. Jaz sem tudi zvedla danes da nisem nardila izpita user posted image user posted image user posted image . Saj so novi roki, zdaj pa je najvažnejša pikica.

pa pa

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 870
20.12.2007 18:37:20   
naty13
Erin vidla sem tvojo prekrasno pikico. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  A je tebi G rok spremenila, a si opazla ti piše 3.8., no sej to je bolj okvirno.

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 871
20.12.2007 18:40:46   
Erin
Katja, ne jokat, tvoja pikica bo tudi tako lepauser posted image user posted image user posted image user posted image samo še en mičkeno mora zrastuser posted image
naty - sem vidla ja samo sem jo vprašala kaj je s PDP pa je rekla da kar isti ostaja ker se v zgodnji nosečnosti različno hitro razvijajo in bova na naslednjem pogledale kako je...pa še 1.8. mi je tako všečuser posted image
Še lepšega bodo pa imele punce na 08.08.08....a ni lepa številkauser posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 872
20.12.2007 18:44:14   
K_a_t_j_a
Erin sej vem, da bo moja pikica tudi takšna, sam mene hormoni mečejo.

Meni je pa rekla G za nuhalno, da se boma za njo pogovarjale po pregledu 4.1. Tak da se nisem še nikjer naročla, upam pa da ne bom potem prepozna.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 873
20.12.2007 18:54:56   
Erin
Za vsak slučaj se naroč...še vedno lahko odpoveš če bo kaj pa še sama si ga izbereš, drugače te oni pošljejo k enemu...sem skor ziher da med seboj sodelujejo...user posted image

Punce a katero zanima horoskop oz kaj bodo naše pikice po  horoskopu? No, to da bomo imele levčke, oziroma nekatere že device vemo, kaj bodo pa v Luni? Ta tudi zelo vpliva na karakter...jaz npr sem v soncu rak(zadržani, mirni) v podznaku pa dvojčka(nemirni, klepetavi)...no jaz sem oboje...user posted image user posted image user posted image zadržana klepetulja..samo ogovori me če si upaš pa me ne boš mogla ustavituser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 874
20.12.2007 18:55:12   
naty13
Katja moja kolegica ni mislila it na NS pa ji je G rekla naj raje gre, pa je še isti dan klicala in je šla direkt od G na NS v Domžale. Tko da mislim da ni panike.

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?