hruškica
|
Najbolj okusno meso je piščančje in telečje, če ju prej kakšen dan prej pustiš v marinadi (malo olja, začimbe, na telečje pa še malo gorčice) in tudi speče se potem lepše, pa tudi ne sprime se tako. Dobri so še šampinjoni in cvetača, ki pa jo jaz prej blanširam (dam v krop za nekaj minut), potem pa jo povaljam še v moki, ajajcu in drobtinah. aja, šampinjone pa prej operem, posolim in popopram (ampak ne prezgodaj, tik preden jih začnemo jesti, da ne ispustijo vse vode). Omakica je dobra tachiki (ena grška ki se jo kupi-kisla smetana, kumare, česen..), čili omaka (na nekaj kapljicah olivnega olja prepražiš česen in malo čebule, voda da se duši, sol, na majhne koščke nasekljana sveža paprika, malo rdečega vina, paradižnik v tubi, sladka paprika, čili in poper po okusu in peteršilj-super!!!). Dobra je tudi čebulna omaka (kisla smetana, majoneza, sol, poper in ena rdeča čebula sesekljana). Ponudiš lahko tudi Etin namaz z papriko, da nimaš preveč dela. Za meso pa priporočam še, seveda če ga jeste, jagnetino, svinjino ali žrebička-seveda vse prej marinirano. Odlično zabavo ti želim!:rozica:
|