Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: Kalina No ja ce vas zanima, baje do konca leta kr mal deli brezplacne postopke, zgleda jih ma viska. ne morem si kaj, bom še malo žleht.... mogoče pa je bila uspešnost v plačljivih zadovoljiva in so bili ti predvsem hitrejši od plačljivih....je pa škoda še od države ne pokasirat tistega, kar mu gre....edino dobro pri vsem je, da pač ljudje dobijo, kar želijo.... Rija vem da nimaš dobro mnenje za Reša, vendar je to tvoje osebno mnenje, mnogo punc tu, je s pozitivnim mnenjem. Glede teh zastonj postopkov, ki te tako motijo, pa si ni sam kriv, da mu jih ZZZS da. Me punce težimo vsako leto za več postopkov, da pridemo prej na vrsto, ker se vrste vedno daljšajo, ker v LJ zadnje čase samo neki mutijo, nič ne naredijo, zamrznjenčki so prava redkost, Ne moreš po svoje zamrznjenčke že od začetka poletja (halo, kateri center si lahko to privošči) V MB pa ne govorimo koliko so dolge čakalne vrste, ki jih zapolnijo hrvati- samoplačniško (zakaj hudiča morajo imeti hrvati tako prednost, in zakaj ne dajo slovenskih parov prej? ) Torej v vsakem centru se nekaj kuha, ne samo pri Rešu. Da nadaljujem bistvo, zaradi našega pritiska na centre za neplodnost, na ZZZS, na vlado..... ZZZs podeli vsako leto nekaj koncesijskih postopkov vsem centrom, vendar ker iz leta v leto LJ in MB delata z najmanjšim možnim zanosom oz počasi, ne moreta sprejeti dodatnih postopkov, sja še niti tistih ne pokurijo, ki so v planu- to je zame sramota in to se pradvsem v LJ dogaja. Reš opravi vse postopke v planu in še skoraj vse, ki mu jih na koncu ZZZS podeli, kako hudiča sam lahko opravi več postopkov, kot v drugih centrih, ki jih je malo morje, pa s kilavo organizacijo . In za nas pacientke je to nekaj enkratnega, prideš prej na vrsto, pa še brezplačno, pa nič ni na račun unih, ko so prej plačevale Rešu. Se pa nekako strinjam s postom od sayuri. Drugače pa vsak teden preberem tu na RR, kako hočejo punce preslepit G in govorijo, da so se že 1 leto matrale, se pa samo par mesecev in veliko punc jih celo podpira, ja pejte, pejte, me smo tudi šle in bla, bla. Samo enkrat sme rekla, da to ni fer in sem bila napadena. In tudi ta ženska lahko gre in reče matramo se že 2 leti, poslal jo bo na HSG ali laparo in potem v postopek, doma pa s kondomom seksa. Drugo kar je, tale punca ki je zastavila to vprašanje, niti približno ne bo čutila, kako hudo je it skozi postopek, ne bo trepetala, ne bo živčna razvalina, vse bo šlo kot po maslu. Zakaj, ker se ne matra leta in leta, ker ne dela leta in leta preiskav, ker jo ne govorijo mladi ste, imate še čas, ker kar je najpomembnejše, misli oz ve, da je z njo vse ok in lahko ima otroka po naravni poti. Tu smo me namreč najbolj prikrašane in to vse naredi bolečino toliko bolj močno in krvavo . Tebe deklica uvodnega posta te je pa lahko sram, da daš tako temo na forum, kjer se punce borijo za svoje otroke. Četudi je tvoja želja tako močna kot naše, imej toliko spoštovanja do drugih. Jaz upam, da ne tudi ne hodiš med slepe, invalide, bolane ljudi in jim govoriš kako lepo je hodit, bit zdrav in kake neumnosti lahko vse počneš. Četudi neplodnost ne zgleda tako huda bolezen verjemi, da povzroča veliko čustvene nestabilnosti, depresije, razdora zakona, poslabšanje zdravja zaradi posledic zdravil in vseh preiskav. Imej srce in ljubi otroke, ki so ti dani
|