|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
30.1.2008 10:33:32   
nicolina
Dobro jutro, hvala za kavico VB, pa res brez torte, ker jaz bi morala it nujno na dieto user posted image , te kile sploh nočejo dol... A mislite,da bi lahko začela z 90 dnevno, al še ne smem, ker dojim? user posted image
VB, upam, da bo vse uredu s Tianno in bo ta šum na srcu sam izginil user posted image .
Barika, si morem mislit, kako si se ustrašla, pr nas se je tud dvakrat že prižgal in je bil lažen. HB
user posted image user posted image  za medijske zvezde..user posted image

Se pol še kaj javim, se že oglaša...

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
   Novembrske levinje 2007
30.1.2008 10:51:28   
Tanayya29
Jutro!

En lep pozdravček.
Barika samo,da je vse uredu,si ne predstavljam kako si se ustrašlauser posted image user posted image .
Scuba, Gruška in Jolly fajn fajn se imejte...Se pa drug teden vidimo,važi?!!!!!!
Vprašanje in prosim za odgovor...hvala!
Imam pleničke od 3-6,ki so mu skoraj premajhne....Sem pa včeraj prvič dala 5-9 in so mu vse pri strani premočile,ponoči je bilo vse mokro.....ali obstajajo pleničke vmes(npr 4-7user posted image user posted image user posted image ).??????????

Sem včeraj gledala v Merkatorju,pa ni bilouser posted image user posted image user posted image .Ali so sam milerjeve 5-9 tok velke?Prosim,če katera ve???????
Sicer pa čakam moža ,da pride iz šihta in me pelje k nam v Idrijo čez vikend....zato Anit28,ti bom pustila ZS in številko,bi blo fajn,če se kaj vidiva(če nama bo čas dopuščal).
Scuba,nič se ne sekiraj veš,se bo že izenačilo.
Ajtak,ti bom poslala Milumil,samo naslova čakam ;).
Jolly res ko v parlamentu,ma kako se eni v vse utaknejo?A nimajo nič druzga za počet,kot čekirat kaj dogaja?Kr neki,res!
Gruška nič hudega,glede Janezka.....user posted image user posted image Se prepoznam,in mi je vseeno..hihi!
Barika user posted image user posted image za dedija.....

Sem šla včeraj pogledat sosedinega dojenčka(rojenega v petek)-Je že doma.....uuuuu kako je luškan....

uhhh alarm!

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
30.1.2008 10:58:40   
Dajica
Dobro jutro. Ne vem, kdaj bo meni ratalo, da vam bom prva skuhala kavico oz. caj, pa zajtrk naredila.

velika britanija-upam, da bodo pregledi pokazali, da je s tvojo puncko in njenim srckom vse vredu in da operacija ne bo potrebna! Joj, si kar predstavljam, kako si se mogla pocutiti vceraj. Drzim pestke za Tianno, da bo vse kot mora biti! user posted image user posted image user posted image

Sem tudi jaz gledala dr.Housa vceraj in sem ravno dojila, ko je kazalo dojencka pod vodo v banji in jaz sem kar kurjo polt dobila po celem telesu, res, kar streslo me je. Groza...

Hvala za nasvete glede ne-kakanja vec dni. Sva tudi klicala babico in je rekla, da to se ni panike, naj kaksen dan, dva se pocakava, drugace pa tko kot je ze ena rekla, da se da koscek masla v ritko in deluje kot svecka. Je pa ze peti dan, ko ni kakala. Ponoci oz. proti jutru, ko sem jo podojila in dala nazaj v posteljico, je tako nekaj zagrmelo v ritki, da sem bila prepricana, da zdej pa je bilo to to. Ko pa sem jo zjutraj previla, je bilo pa le za pikico nekaj rjavega, samo mali madez. Bogica... tko da se cakmo na kakeca, drugace poskusimo s puterckom.

Bravo za casopisne zvezde! user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
30.1.2008 11:07:14   
kanarka
Joj Barika...mene bi tut kap. Jaz imam AS še spakiran. Ga še zdaj nisem zmontirala, ker morem neki podstavit, saj imam dvinjeno posteljo. Pa moj nima cajta, da bi nama neki poštimal. Sicer pa jaz vse slišim ponoči in za vsak šum skočim in kontroliram. Sem menda jaz ta pravi AS.

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
30.1.2008 11:07:26   
Tanayya29
VB IN TIANNAuser posted image user posted image user posted image user posted image ...
Dajica
proti zaprtosti pomagajo tudi sladke kamilice.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
30.1.2008 11:23:20   
martita
IZVIRNO SPOROČILO: Tanayya29

!
Imam pleničke od 3-6,ki so mu skoraj premajhne....Sem pa včeraj prvič dala 5-9 in so mu vse pri strani premočile,ponoči je bilo vse mokro.....ali obstajajo pleničke vmes(npr 4-7user posted image user posted image user posted image ).??????????

Sem včeraj gledala v Merkatorju,pa ni bilouser posted image user posted image user posted image .Ali so sam milerjeve 5-9 tok velke?Prosim,če katera ve???????

Tannaya, jaz sem ob preskoku iz št. 2 na 3 kupila Fixis (4-9 kg) in Mullerjeve (5-9 kg). Sem probala oboje, a se mi zdijo Mullerjeve veliko večje, zato še čakajo, da Maja malo zraste. Poskusi kake druge...sem mislim, da razen Mullerjevih so vse  4-9 kg. Vem pa, da sem v Italiji vidla neke Pamperske  za tam do 7 kg. Sploh se mi zdi, da so Pamperske v Italiji kar vse nekaj drugačne, al samo drugače pakirane...kaj pa vem...vedno ko pridem do police bulim  in ne vem  kaj je  kaj. Pol pa kupim kar pri nas. user posted image   Jaz sem si zdej naredila zalogo Fixis plenic...tistih, ki so v BC znižane za 33%.

Barika, lepo da je vse v redu.

VB, kot ti je že dohtar reku, šumi so pogosti in bo tudi to minilo, boš vidla. Ti sam ne paničarit. On ti je samo povedal, kaj se lahko v skrajni sili zgodi. Ampak to je res tako redko...

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
30.1.2008 11:32:42   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: barika

Dobro jutro,
jaz sem pa danes totalno v šoku... AC je piskal in NI bil lažni alarm, sam je pa k sreči v tistem ko je pisknal začel mali ful zrak v sebe vlečt, sam tak kot da bi ga nekaj oviralo... jaz skočim, ga obrnem na hrbet, po trebuhu "udarim", potem je bil mali ok, sam mene je pa skor herz sf**** (tak sem se ustrašla,ko še nikol)user posted image user posted image  potem sem ga pa še ful dovg cartala pa božala, pa lupčkala, da bo ja vse ok

joj bogica, to si se pa res ustrasla... se dobr da je blo vse ok!!

IZVIRNO SPOROČILO: barika

pa še včeraj sem bila ful jezna na Dr. Hausa, kok lahko posnamejo del, kjer umre dojenček, sem bila na robu solz, ko sem to gledala (ga je mat hotla najprej utopit, potem pa še zadušit...depresijauser posted image user posted image user posted image user posted image )

jaz nisem bla na robu solz, jaz sem jokala ko sprickangla od trenutka ko sem ga v banji zagledala... ko sem pa vidla da to mama pocne user posted image user posted image user posted image  sem ostala brez besed ki bi se jih dalo brez tegale user posted image  napisat! Ce mene vprasas za tako pocetje ne more bit nobena depresija razlog... Boscek mali.

jeeej mi smo pa v casopisu user posted image user posted image user posted image  - zaenkrat se ne dajemo avtogramov!
sam res user posted image  kje so naju to slikal??? (aja tiste k ne vete, jaz mam roza bundo, barika pa modr vozicek).

Gruska hvala za katalog bom pregledala!!! Kaj pa je tista mala skatlica k je obesek za kljuce? A je to za k. tablete user posted image ?user posted image  (hvala)!

Imejte lep dan!!!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
30.1.2008 11:34:43   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: Tanayya29

mi mamo pampers active fit 3 in so od 4-9kg user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
30.1.2008 11:45:02   
nemrak
user posted image user posted image ,
ajtak, ko so vas slikali, sva midve s scubo že pili kavouser posted image .
To je pred Evropo!!!

Super slikca!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
30.1.2008 11:47:04   
nicolina
Tanayya, mi smo tud prešaltali na pampers 3 active fit od 4-9kg. Mal so mu še večje, ampak mu ne gre nič čez, ker trakovi ful dobro držijo. 2 mu je že premajhna. user posted image  

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
30.1.2008 11:47:21   
Tanayya29
Hvala...
aha,potem obstajajo od 4-9..moram še enkrat uredu pogledatuser posted image .

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
30.1.2008 12:21:23   
sonchek
IZVIRNO SPOROČILO: Dajica

Sem tudi jaz gledala dr.Housa vceraj in sem ravno dojila, ko je kazalo dojencka pod vodo v banji in jaz sem kar kurjo polt dobila po celem telesu, res, kar streslo me je. Groza...

..tudi mene je streslo..ko sem to vidla...ampak ženske..ne se preveč zgražat, kajti to se res dogaja..in verjemite, da so toook hude depresije..zakaj pa mislite, da tok opozarjajo na to..ker v takem stanju najlažje mami naredi kaj svojemu otroku, pa se sploh ne zaveda...user posted image user posted image user posted image  ...ful grozno, ampak resnično..
..na srečo je tega zelo malo..JE PA..tako da...smo lahko samo vesele, da nas kaj takega ni doletelo...user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ajtak
jaz nisem bla na robu solz, jaz sem jokala ko sprickangla od trenutka ko sem ga v banji zagledala... ko sem pa vidla da to mama pocne user posted image user posted image user posted image  sem ostala brez besed ki bi se jih dalo brez tegale user posted image  napisat! Ce mene vprasas za tako pocetje ne more bit nobena depresija razlog... Boscek mali.

..sicer je res da je to samo nadaljevanka na tv..ampak SO tako hude depresije in se motiš če misliš, da to ni mogoče...sam tok za info...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
30.1.2008 12:22:37   
sonchek
IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Tanayya, mi smo tud prešaltali na pampers 3 active fit od 4-9kg. Mal so mu še večje, ampak mu ne gre nič čez, ker trakovi ful dobro držijo. 2 mu je že premajhna. user posted image  

..pa kakšne imate vi to otroke??? user posted image user posted image user posted image ..jaz sem komi na dvojko prešaltala..pa še to ne čist...user posted image user posted image user posted image

..to je bil sicer hec..ampak a je res naša še tako majhna???

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
30.1.2008 12:31:17   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: sonchek

IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

..sicer je res da je to samo nadaljevanka na tv..ampak SO tako hude depresije in se motiš če misliš, da to ni mogoče...sam tok za info...

user posted image  groza, si rez tezko predstavlam...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
30.1.2008 12:53:17   
Tanayya29
No dejansko obstaja tak primer močne depresije,mož mi je pravil o eni ženski blizu Šk.Loke...ne bom o podrobnostih.
Zato tut pravjo,da če se pojavijo kakšni znaki treba čimprej h zdravniku.
Jaz sem tut gledala,ampak sem vmes imela opravka z Tajem,in sem vidla spet samo začetek in konec,na koncu pa je bilo govora o neki celiakiji,potem pa sm mislila,da je imela tista to bolezen....user posted image user posted image ,kaj pa je blo?Na hitro opis kateri se da,prosim.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
30.1.2008 13:04:49   
rozika12
O Barika, si se pa hudo prestrašila. Samo da je vse dobro.

Pri ta prvi punci sva imela hudo preizkušnjo: imela je slab dan. Jokala, drla se je več ur. Po rokcah smo jo nosili, peli .... . No pa končno vsa zmatrana zaspi. A ja, jaz sem ji pred tem še jeziček namazala z eno viola tekočino, ki so jo takrat dajali, če je otro dobil soor (pa smo pol ugotovili, da tisto ni bil soor, temveč le normalno obložen jezik). No ko je zaspala, se ni nič več budila. Pa sem jo za lička. Nič. Pa sem jo rahlo potrepljala po trebuhu. Nič. Se ne gane. Trdo spi?!? Dvignem rokico, kar omahne nazaj. Ojojojojojojojojojoj!!!!! Kličem na nujno. Povem da sem ji pred tem namazala jezik, če to kaj škodi in tisti bumbar mi reče, da je v veliki količini zadeva strupena. Ojojojojojoojooj!!!!!!!!! Kaj sem naredila otroku?????
Moooooož, hitro na urgenco. Oba bleda. Tiho. V avto. Na metelkovo. Ves čas je punca bila čisto mirna. Jaz sem jo lupčkala, boga prosila ...... . Pridemo do zdravnika. Urgentno. Jo položim na previjalno, jaz vsa objokana. Mož ves bled. Ta mala pa, ko iz topa, weeeee weeeee. Jaz pa hitro jo dvignem, lupčkam in : ti se sam joki, ooooo, ti sam joki, oooooo, sam da si živauser posted image user posted image user posted image . Tista zdravnica naju je gledala, kot bibila marsovca. In vprašala, če še nisva videla utrujenega otroka, da ko zaspi, pač zaspi. In vse kar je bilo, je bil le trden spanec. Pa seveda klasično vprašanje izpod očal: Je to vaš prvi otrok?. Oba sva kimala kot kakšna prvošolčka.user posted image user posted image user posted image
Nazajgrede si je mož kar dva čika stlačil v usta in kadil. Jaz sem pa skakala in objemala ta malo.

Oh ja. Tako je to.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
30.1.2008 13:19:24   
tintin
NAYYA:Obstajajo Pamperske 4-7 kg New Baby in sicer jih imajo samo v Mullerju. Tudi jaz sem imela pri Vasji isti problem kot ti pri Taju in smo en teden vmes uporabljal 4-7, pol je bil pa za 4-9. Aja dobre so tudi Pampers Activ Fit 4-9 (precej podobne unim 4-7 po velikosti, pa fajn elastične), jih pa imajo tudi v DM, Mercatorju in so Made in Germany.

(odgovor članu rozika12)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
30.1.2008 13:20:33   
barika
OJOJ Rozi, ti si se še bolj ustašla ko jstuser posted image , samo da je vse ok!!
po moje nobedn otrok tak fejst ne spi,  da ga ne moreš zbudit, če ga zaa ličeke, pa da ga daš v avto pa pelješ, al pač??? Včasih bi te dohterje kr user posted image , ker take budalaštine govorijo, da adijo pamet, sej pa so oni tam da ti povejo, nismo vsi medicine študiral!!!

(odgovor članu rozika12)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
30.1.2008 13:22:46   
ajtak
joj rozika to je bil verjetnop hipermangan a? groza, sem spet vsa objokana...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
30.1.2008 15:04:48   
barika
Punce, če katero zanima: nekaj vozekov, malo pozno, pa vseeno

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
30.1.2008 15:42:54   
scubadiver
Ojla,

Gruška in Jolly prav vesela sem da smo se po dolgem času spet vidle in da sem spoznala še vajina sončka. Tanayya škoda da se nam nisi mogla pridružit. Se pa vidimo drug teden. Je blo super mal počvekat.

Barika sploh si ne morem predstavljat kako si se ustrašila. Bogica. Joj, samo da je vse ok.
Ob Housu sem pa tud jaz potočila par solzic. Tko mi je blo hudo za tistega fantka. Predvsem glede na to da se to res dogaja user posted image . Bogi otročki in tudi njihove mamice in očki. Si ne morem predstavljati da te tko močno napade depresija da škodiš svojemu otročku. Grozljivo.

Joj rozika si kr predstavljam kako sta letela na metelkovo. Grozljivo. Upam da se kaj takega nobeni mamici več ne zgodi.

Velika britanija držim pesti za Tianno. Veš, sem ravno včeraj nekje na RR brala temo o šumu na srčku pri dojenčkih. SO pisale punce da je precej pogosto in da v večini primerov samo izgine ko se zaklopke do konca razvijejo. SEm prepričana da bo pri vas tudi tako. Sploh ne najdem več te teme. Mogoče je zbrisana user posted image . Pa še včeraj sem brala o tem. Sem ti hotla prilepit link.

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
30.1.2008 15:52:33   
Mamathea
Lepo pozdravljene

Moj mali Tijan se je očitno res odločil, da mamica na računalnik sme le nekajkrat na teden in takrat vedno pokukam na RR sej brez vas kr težko shajamuser posted image user posted image user posted image .
Danes smo imeli slikanje kolkov in je vse ok, pa danes smo bili tudi prvič z našim pikecom v gostilni, sma se midva z očijem prav fajn najedla mali pa je spančkal v lupinici in po čudežu še zdaj spi, sam sem ga prestavila v posteljico in slekla, pa še vedn vleče dreto, neverjetnouser posted image user posted image user posted image .
Jaz pa sem spet prehlajena in sem jezna ko hudič, saj je to že tretjič v teh dvehmesecih odkar imamo pikca. Po mojem bo to zato ker si ne upam jest sadja zaradi dojenja. Prej sem bila navajena na veliko količino svežega sadja in zelenjave zdaj pa sem se ful omejila, saj malega kr fajn zvija, če se ne pazim.
V petek imamo še kontrolo teže in prav zanima me koliko gramov smo pridelali.
Glede plenič, je tudi pri našem kriza, jaz sem našla ene super fajne, "mots de enfantes" piše gor in sem jih kupla v Leclercu, so v vijoličnem paketku in so od 3-6 kg, 36 kom. stane malo manj kot 7 eur. Na prvi pogled so pleničke zelo čudne, tanke, trde... ampak so pa edine, ki našo ritko obdržijo suho, saj so po velikosti ravno pravšnje za našega malo več  kot 5 kilogramskega junačka.
Počasi se naš malček prebuja saj ga lakota matra. Lepo se imjete, bodite super fajn pa upam, da vas kmalu uspem spet prebrat.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
30.1.2008 16:03:34   
manca
Hojlauser posted image

Jaz vsekakor pridem v petek z Majo...bi jo najraje prinesla v lupinci, samo kaj ko je nebi rada dala na tla poleg nas...mislite da bo morda kakšen stol odveč da jo dam gor? Ker drugače bi pa prišla z vozičkom

Zjutraj ob sedmih smo šli od doma, na Jesenicah v bolnici smo bili ob 7:40. Ker smo bili naročeni za pregled glede tuberkuloze ob 8ih sem mislila, da se bodo kaj držali ure. Pa se niso...smo bili na vrsti šele ob 9ih (na začetku ko smo se naročili preko telefona so nam rekli da naj pridemo ob 8:30, nato pa smo čez nekaj dni dobili pošto naj bomo tam ob 8ih). Najprej je Majo pregledal doktor, nato smo šli na slikanje pljuč, potem pa še na odvzem krvi. Tako da smo bili doma šele ob 12ih. Pljuča so okuser posted image , glede krvi pa izvem drug teden v sredo. Je pa doktor ugotovil da njena suha koža pomeni atopijski dermatitis in  je predpisal kremo, jaz pa moram na dieto brez mleka in jajc. Se ji je pa suha koža začela pojavljati šele včeraj. Če v roku 14 dni ne bo šlo na bolje, bova šli spet na Jesenice na test alergije, ki traja od osmih do treh popoldne. Če pa bo zgledalo, da se stanje izboljšuje pa imava pregled čez dober mesec.

Pa še eno vprašanje: kako lahko direkt v to temo na forumu nalepim slikco?

lp, manca

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
30.1.2008 17:21:06   
tintin
Manca, lahko se usedemo v del, kjer so klopi-kavči. Pa daš lupino zraven:)
Me veseli, da je vse ok glede pljuč. Boga, ker moraš na dieto. Miliš, da gre res za alergijo?

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
30.1.2008 17:38:24   
scubadiver
Velika britanija sem našla tisto temo o sumu na srcku: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2371009 

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?