Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 8:56:27
|
|
|
|
ajtak
|
najprej o olju za temence, gruska tega ne poznam, jaz sem uporabila olje od bubchena in je sel krasno dol s samponom. Scuba- Tjas je na milumilu, ker ga je abtamil zapiral... Ta mleko je bil sedaj en mesec super od kar sem mu pa 2× dala ad3 mamo pa piz je. Mali spet joce...
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 9:01:01
|
|
|
|
Oranža
|
Dobro jutro, Evo ena kavica za vse nas Mi smo kar fajn spali, s tem da smo pa zaspali še ob 1h ker ga je revčka tolk zvijalo - jah jedla sem pa za kosilo cvetačo , tko da jo sedaj črtam iz jedilnika. No pol je pa ob 6h jedel in sedaj še spančka. Mal še počakam pol ga bo pa treba kar počasi uzdignit ker imamo posvetovalnico. IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj A v Celju pa ni nikljer organizirano?????? če kera kaj ve naj javi., A si kej gledala na tistem linku, ki ga je Scuba pripopala - tam je razpored za celo Slo pa mislim da sem zasledila tud za CE. Gruška super si jo prekrstila Anit28 definitivno ribodermin in kopel iz kamelic ali hrastovega lubja. Nč, šibam, moram še glavo oprat, pol pa tamalga zrihtat... Se ujamemo kasneje....čao.... Ajtak, hvala za zajtrk . Kakanje: ajtak mogoče je pa tvoj Tjaš že tolk star da je prišel tisti preskok, ko po nekaj dni nič ne kakajo pol pa mal obilnejše Mi bomo kuhali danes krompir in pišč. zrezke Zdej pa res grem....
< Sporočilo je popravil vanja.v -- 16.1.2008 9:03:06 >
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 9:37:33
|
|
|
|
ajtak
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanja.v Kakanje: ajtak mogoče je pa tvoj Tjaš že tolk star da je prišel tisti preskok, ko po nekaj dni nič ne kakajo pol pa mal obilnejše Kako pa to zgleda? verjetno samo par dni ne kaka, njega pa zvija in se napenja, da je cel rdec pa nic ven ne pride... Ko da nebi ritne misice sprostil al pa da ima res zaprtje ce do jutri zjutraj ne bo nic bom klicalla v ZD ce loh dam kako svecko...
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 9:55:17
|
|
|
|
potepinka
|
Kako je s kakanjem pri zalivanckih?? IZVIRNO SPOROČILO: ajtak dovolj je če 1x na dan kakajo,glede krčov,jaz imam plantex čaj malo oblaži ampak ne vedno,ful prdi po njem olje za temance uporabljam mandjevo nima jih sicer veliko meni je zdravnica rekla da naj pustim čez noč namazano zjutraj naj počešem in operem glavico mi imamoD3 kaplice in ga tudi zvija tak da zdaj sem prekinla z njimi drugače smo spali vredu za kosilo bom imela carskipraženec in kompot
Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi. -------------------------------------------------------------------------------- Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 10:01:27
|
|
|
|
nicolina
|
Dobro jutro, hvala za kavice in zajtrk. Mi smo tud danes malo slabše spali, se je skos premetaval, pa prdel, no saj jokal ni. IZVIRNO SPOROČILO: nayya29 Nayya, ful dober tale malček, no jaz imam včasih tud občutek, da me že takoole obrača... Jaz uporabljam tud mandljevo olje, prej mu namažem glavico, razčešem, pol pa operem z niveinim milom in gre fajn dol, samo se nismo še rešli temenc. Gruška, kakšna je ta pena od Mustele, kje se jo kupi? Jaz še ne vem, kaj bo danes za kosilo, bo mami kuhala, ker imam ob 2 G, pa še v šoping bom mal šla, nisem bla že zeloo dolgo. Ajtak, ne vem kaj bi ti svetovala za Tjaša, če ga takole zvija, morda bi blo res dobro, da pokličeš ZD in vpraša za svečko. alarm se oglaša....
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 10:11:31
|
|
|
|
ajtak
|
NASE DETE SE JE POSRALO
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 10:43:58
|
|
|
|
barika
|
joj punce ste me nasmejale Ajtak bravo za Tjaša , ko Martin ni mogel kakat sem mu dala mleko od Novalaca proti zaprtju, pa se je tak da Ilije, če ne bojo imeli pri vas se zapelji pogledat v Šenjur za inhalator, tam imajo po navadi še kakšen teden zalogo Glede plavanja v Golovcu je, (zasledila na sosednjem forumu, začne se jim ta teden in 12 plavanj stane 75€), bi jih blo pa po moje pametno poklicat Punce, mi2 sma včeraj (no danes zgodaj zjutraj) spet --> sej ne vem koga bolj razganja, mene al njega zdej grem pa malega pogledat, kaj dela v veliki postelji (prej je neki fejst smrdel, pa je spal ko polh)
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 10:50:29
|
|
|
|
barika
|
Punce, nekaj važnega sem vam pozabla povedat!!! Ena znanka ima 6 mes hčerko, ki je zbolela za rota virusom!! Mal se je okužla preko mamice, ona je pa virus prinesla iz trgovskega centra. EVO TOLE JE NAPISALA: Hotla sem vas opozorit, da ne hodite v trg. centre z otroki, da ne hodite v družbo, kjer je veliko ljudi (prenašalci so lahko tudi odrasli), dobi ga lahko celo na sprehodu, ko mamica pelje otročka, ki lahko da ima rota virus, le ta hudič pa lahko "skoči" na vašega otročka - ena od opcij, ki mi jo je razložla sestra, ko sem jo vprašala, če lahko greva ven, če ne bo imela vročine. Nočem vas strašit, pomembna je HIGIENA. UMIVANJE ROK, STOKRAT NA DAN IN VTIRANJE RAZKUŽILA. Saj to vsaka mamica počne, ampak ena napaka pa je virus vaš! To je pač sedaj, ko je sezona teh viroz, spomladi se stanje izboljša. Sem prebrala, da do enega leta starosti zboli skoraj vsak otrok. tak da ...moj mali ne gre do marca nič ven (v vato zavit, pa samo doma čepet)
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 10:57:52
|
|
|
|
ajtak
|
No ja sam ce pa rota virus stakne pa ne bo zaprt
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 11:00:54
|
|
|
|
Laubica
|
PROSIM ZA NASVET-Sem fuuulll prehlajena počutim se ful slabo -kaj ste ve kaj jemale ko ste zbolele,jaz imam daleron c pa čaj proti prehladu,ampak malega po tem ful šraufa,tako rada bi jedla vitamine(sadje)pa ne smem -dajta mi prosim svetovat,aja imam pa tudi masko in po vsakem brisanju nosa si roke umivam z milom tak da upam da mali ne bo fasal
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 11:12:48
|
|
|
|
nemrak
|
, barika, a pol misliš, da naj bomo skoz doma . Za centre nič ne pravim ,čeprav mi tudi gremo kdaj pa kdaj ( a ne ajtak!!!) Glede sprehodov zunaj pa imam drugačno mnenje. vSAKEMU PA TUDI NE DOVOLIM (ups velike črke) da jo vzame v naročje in gleda v voziček. Pa še tavelika je v vrtcu. Č ebi jo imela doma se zmeša Glede plavanja. Na Dobrni ga ni več. Za Celje (Golovec) ne vem. Bom pa povprašala. Samo meni se zdi prehladno tam. Vsaj včasih je bilo. Mogoče so pa kaj spremenili. Danes bomo imeli za kosilo šampinjonje z jajčki (njami...) in veliko solate. Sva na dieti!! V 8h dneh se nisva pregrešila
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 11:36:30
|
|
|
|
Tanayya29
|
Jutro čvekice! Laubica najbolje da pokličeš svojo zdravnico in jo vprašaš za nasvet.Jaz bi ti pomagala,pa ne vem kaj lahko in kaj ne.Pomoje je tako najbolje. Upam,pa da čimprej ozdraviš . Barika hvala za opozorilo.RV je res en hudič(sem ga sama doživela,v vrtcu,otroci so pa res bogi,ko tole fašejo).Zato,ga bom jaz dala naslednjič cepit. Katera še razmišlja o tem? Sicer sva mi2 s Tajem ravno včeraj fajn se naužila trgovskih centrov od milerja do merkatorja pa tko.... Scuba si včeraj tut igrala poker?Ti povem,da bom še jaz začela,me prav mika . Ajtak zalivančki kaj to pomeni(prosim,razsvetlile ma,kdaj sem res za luno).Drugače pa novalac ja, za zaprtje. Sej vem,da sem za luno,ampak a mi lahko ena napiše postopek za temenca....kaj naj nardim,bom danes izvedla . Gruška hvala za plavanje.Moj je rekel,da bo poskusil kako uredit.Tistga za temence pa nimam jaz. No,jaz si skoz umivam roke in posledica je obupne roke!!!! Mam sto krem iz lekarn(linola fetta,eucerin,eno iz arnike,pa mi nič ne pomaga )Še iz elcomom si mažem(pa ni nič bolje).Sedaj sem poskusla zvečer mazat z olivnim oljem,upam,da bo kaj bolje . nemrak super za dieto .Mi2 z možem jo mava tudi(on se bolj drži kot jaz).No,saj kg nimam več tok v plusu,mam pa fajn obročke okrog trebuha itd.... Nič,šibam mal pospravit. Pozdravček.
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 11:50:42
|
|
|
|
ajtak
|
nayya, zalivancki so , ki so na flasi. Za temence namazes lasisce z oljem, ce so mocne lahko tudi prepojis vato z oljem jo das na glavo in povrhu kapico in pustis kako uro. nato z glavnickom scohas cimvec temenc dol in glavo operes. Postopek ponavljas dokler temence ne zginejo ah ce bomo gledal na vsak tak virus bomo skoz doma... Jaz pazim na higieno in to je to. Saj je una tvoja kolegica lepo napisala da se lahko prenese kjerkoli, torej lahko moz iz sluzbe prinese (ima veliko kontakta s strankami) ali pa tasca ki dela v trgovskem centru... Ce nam je usojeno bomo dobil, ce nam ni pa ne .
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:02:26
|
|
|
|
makica
|
Temenca: Pri nas je postopek tudi tak, kot je ajtak napisala. Namažem z mandljevim oljem, pustim eno uro in nato zdrgnem s kartačko dol, tisto ki se jo kupi za otroke. Imam pa še mustelino kremo (ne pene), ki jo namažem po kopanju in naslednje jutro s krtačko razčešem, pa sem se jih hitro znebila. Barika: Zadnjič nisem ravno razumela koko pripravljaš mleko. Ali bi lahko prosim razložila. Nayya29: Kot sem zasledila ti dojiš in zvečer dodajaš Novalac. Zanima me kakšen imate urnik zvečer. Kdaj daš flašo in kdaj se dojite. Nam očitno ne znese. 2x je šlo, je za silo sprejela flašo, sedaj pa noče. Enkrat je preutrujena, drugič verjetno ni še tok lačna. Sploh ne vem kako se bi rešila. Posledično smo imeli včeraj spet maraton hranjenja. Me je že vse bolelo. Ne vem ali ima poskok rasti, ampak jedla bi pa skozi. Ko jo pogledam je pa vsak dan večja. Labica. Ne vem pomagati, jaz sem jemala samo Lecadol, ker sem imela zraven še vročino, pa vse me je bolelo. V nos pa Operil. Sedaj pa še vprašanje, ali gre katera v Kranj v Qlandijo (H&M). Jaz sem bila včeraj in zapravljala, pa sem na poti k blagajni očitno zgubila ene copatke. Pa sem mislila če gre katera tam, da jih kupi in pošlje, jaz pa vrnem denar na tekoči račun ali pa po pošti.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:06:36
|
|
|
|
murencek
|
Živjo! Ilije - zakaj namažeš z materino dušico stopalca , če je prehlajen? Kako mu to pomaga? barika -kje si kupila puzle za po tleh, a v BC? gruška in temenca - ko se Stašu začno, ga mažem z riboderminom in ga pustim čez dan. Zvečer mu umijem glavico (nobenega mila) - malo podrgnem s pleničko. Nato mu zopet namažem in ga pustim čez noč. Zjutri ponovim postopek... Temenca ima zdej drugič, a mu spet izginevajo. Tko d ni panike. Mam pa srečo, ker ima svetle laske, pa še te so zelo kratke, tako da mimogrede dol spraviva "nesnago". laubica - ko je moj "mož" zbolel (jst sm ležala, on je pa skoz bil na ON), mu je pomagal le ECHINAFORCE - to so tabletke. Tud jst sm vzela 1-2/dan, pa nisem zbolela še bolj. V bistvu ti ta dodadek zaštopa razvoj bolezni in ukrepi imunost. Tudi G sem vprašala, če jih lahko jem - k dojim. Pa je rekel, da lohk (sem pa jemala le par dni k potlej sm bla OK). Aja, so mi pa fajn, k mož vedno vsako jesen, zimo zboli - prehlad... Zdej je pa zaštopal vse skupi. Upam d sm kej pomagala. rotavirus - sm ga lani fasala v šoli. Sm samo pustila jabolko na mizi v jedilnici za hip, pa sem dobila. Se strinjam s kolegico. Jst tud ne hodim v nakupovalne centre oz. tja, kjer je masa ljudi. Glih včeri sm govorila s kolegico (rodila je tud okt). Ji je tamala zbolela, k je šla na razprodaje z njo. Sicer ne ve - možno, da ji je kaj prinesla starejša sestrica iz vrtca... Samo človek nikoli ne ve. No, kaj je bilo, še poročam, ko se spet slišiva. LP
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:07:10
|
|
|
|
Mamathea
|
Lep dober dan Midva s Tijanom sva ša spet mal v službi, sem ga peljala s sabo v našo malo garsonjerco, ki je v isti stavbi kot naše pisrane in jaz lahko lepo pridno delam, sam noče spat, je v ležalniku in si ogleduje za njega novo okolico. Vmes ga vzamem na roke, sej se začne jokcat in nič durgega ne pomaga kot roke . Gruška super za plavanje in hvala za tolažbo, mogoče se pa naš malček res ne bo jokcal tam kot norec, saj v banjici je obupno zato vam že naprej povem, da bo tist, ki bo najbolj na glas tulil sigurno naš Tijan. Pa bo že, vseeno se noče temu odpovedat saj mi je plavaje zakon, 1 a. Djica tudi naš tijan še ne bo čist 4 mesece star, pa bom vseen probala s plavanjem, tvoja je pa še en dan starejša tk da mislim, da bi lahk vseeno hodili. Laubica, ko sem bila js prehlajena sem jedla Lekadol in v lekarni sem si kupila prah C vitamina, ki se ga vmeša za eno noževo koničko v vodo, čaj... ker v šumečih tabletah so umetna barvila in ni dobro za bebice zato sem kupila sam prah c vitamina in sva ga oba kr dobro prensela. Masko pa sem jaz imela skoz gor, ko sem bila blizu sinčka. Partypokra se pa tudi moj možek veslo udeležuje in js se včasih ful jezim, ko zvečer visi gor in igra, bomo mogle še me začet, kaj praviš nayya? Sirenca me kliče moram it.
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:11:37
|
|
|
|
Tanayya29
|
makica zvečer res dodam .Ponavadi,ga po kopanju podojim,potem pa še dodam.Poje pa čist odvisno od 60-90 tam nekje.Flaško je pri nas lepo sprejel. hvala za info glede temenc. v qulandio žal ne grem,če ne bi ti pomagala.Če bom v teh dneh kaj šla ti sporočim.
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:16:05
|
|
|
|
gruška
|
Hello, sej ne morte verjet, da sem dopoldne na RR, a ne? Moj je doma, pa sem na hitro skočila pogledat kaj čvekate.... Prej sem Piko peljala k pediatru, je nekaj čudno kašljala, pa jo je pregledal in rekel, da so pljučka in ušeska čista, da pa ima v grlu en cmok, ki bi šel ven, če bi znala "tamastnga" pljunt....... tko da zdaj v kopalnici vadiva ..... (sej se hecam)....... Nicolina - peno (in ostale izdelke) od Mustele se kupi samo v Lekarni. Baje je super kolekcija, cena temu primerna . Slišala sem ful pohvale za olje za masiranje, hladilno mazilo, peno proti temencam,........ Bravo Tjaš, lepo si razveselil mamico in nas vse s kakcem ........ Nayya - krema za roke: jaz imam ful suho kožo in mi pomaga samo krema Alessandro CreamRich Uživajte!
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:16:17
|
|
|
|
murencek
|
Ej, stare, a kej razmišljate o slingih, trakovih? Pejte si pogledat na: http://www.mojskratek.si/trgovinica.html Mene je na to opozorila sestra, pa je tolk izbire, d sploh ne vem, kaj izbrati? Definitivno pa nekaj bom, da razbremenim roke
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:19:24
|
|
|
|
Tanayya29
|
Nayya - krema za roke: jaz imam ful suho kožo in mi pomaga samo krema Alessandro CreamRich Gruška,kje kupiš kremco?Ampak jaz imam prav razpokane roke in fulll me peče?
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:31:47
|
|
|
|
gruška
|
Nayya - kremo sem kupila v Cityju v drogeriji Douglas..........
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:37:50
|
|
|
|
gruška
|
Nayya - sem prehitro kliknila pošlji ...... jaz imam tudi razpokane roke, posebej na členkih in okrog nohtov na palcih .... in vse druge kreme se vpijejo in je čez 10 minut isto... s to sem pa res zadovoljna...
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 12:45:48
|
|
|
|
murencek
|
Še copatki za pogledat. A jih katera že ima oz. ima katera izkušnje z njimi?
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 13:16:48
|
|
|
|
soni
|
Lep pozdrav. Temenca Mi smo že uporabili kremo in peno za temenca od Mustele in se je dobro obnesla.Preizkusili smo pa tudi z oljem in bi nam to tudi zadostovalo, ampak mami je bila "firbčna". Kakanje Mi smo na Novalacu in kadar imamo težave s kakanjem, jima dam Novalac proti zaprtju. In je bolje. Rotavirus Mi se bomo cepili. D3 kapljice- tudi mi smo jih začasno prekinili. Krči! Letim, me že kličeta! Uživajte s svojimi malčki.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 16.1.2008 13:21:57
|
|
|
|
Laubica
|
Hvala za nasvete
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?