sanosan
|
Pozdravljene! Da se malo javim, zdaj ko sem spravila dozo cukra v sebe in kozarec vode (medtem ko sem prebirala za nazaj). Imam ravno toliko časa, da še vam kaj hitro napišem, ker Blaž ravno spi, Brina pa se pridno igra na svoji blazini. Najprej moram povedat, da se bo Blaž verjetno v parih dneh rešil plenic. Tako da sem ponosna nanj da je kaj! Dojenje in modrčki - meni je po prvem prenehanju dojenja stanje ostalo skoraj enako kot pred prvo nosečnostjo. Ko sem dojila, so se mi prsa malo povečala, potem pa je kljub dojenju številka ostala ista. Sedaj pa nisem kupovala nobenih novih modrčkov ampak uporabljam kar stare in kupila sem si v h&m tri spodnje majice za dojenje in so tako udobne, da modrčkov sploh ne nosim. Bodo prišli prav čez poletje. Glede prsi po dojenju pa pomagajo vaje za prsne mišice, če se prsi preveč povesijo. Trma - ja, je treba kar vztrajat. Mene osebno ne moti, če ima Blaž izpad trme kje izven doma, npr. trgovina. Takrat ga pograbim in odnesem ven. K sreči pa ga še ne meče prav, tako da nas to še čaka. Ima pa Skuštrana prav glede utrujenosti in lakote. Doma pa samo preizkuša kje so meje. Jaz imam z njim manj problemov kot pa ati, ker je bolj popustljiv in si pri njem več dovoli. Sem se ful bala kako bo, ko je zbolel in je bil oz. je še vedno doma, pa se imamo prav lepo in je tudi priden, da se mu vse dopovedat, če pa ni priden, pa sledi kazen (največkrat odvzem igrače, ker z njo nagaja Brini ali pa jo meče po tleh). Dejstvo pa je, da ne smeš samo grozit, ampak 2x opozorit, nato pa ukrepat kot je bilo povedano v opozorilu. Drugače nič ne narediš. Mene pa najbolj moti pri obvladovanju trme predvsem prisotnost babic in sicer zato, ker bi se one kar naprej nekaj pogajale z otrokom (če ne boš to, boš pa to ali pa to ali pa to ali pa to) in temu kar ni konca. Jaz mu dam na voljo dve izbiri in konec, če ni ne ena in ne druga, ni nobene. One pa bi še kar nekaj dodajale in otrok bi si tudi zmišljeval do onemoglosti. Sem se razpisala, se opravičujem (se vidi, da sem že zdrava ). Da ne pozabim voščit vsem, ki so karkoli praznovali (kje je že seznam, ker nas je toliko) ostale pa lepo pozdravit. Se še beremo.
|