2ursae
|
IZVIRNO SPOROČILO: noa1 Mene tudi zanima kje so rokice in kako trenirate obračanje na bok in na trebuh? A to ji kaj pomagaš ali vse sama dela. Dajte tiste, ki hodite na FT kaj več napisat. Bomo ene zelo vesele teh informacij. lej, men se ne zdi, da bi bilo otročku treba sploh kaj pomagat in ga forsirat. Pomoč pride v poštev šele takrat, ko vidiš, da dela narobe, dokler pa tega sploh še ne dela, ga pa pustiš pri miru. Če dela narobe ga je namreč z vztrajnim ponavljanjem pravilnega obračanja treba naučit pravilno, da mu pokažeš pravilne gibalne vzorce, ki jih potem prevzame. Punce, ki ne hodite v RA: prosim, ne se obremenjevat s tem, kar pišemo me, ki hodimo . Da povem en krasen primer: to, ko ste jasna pa še katera spraševala o trebušnjakih in ste dobile odgovor, da je to narobe. Eko, če bi jaz odgovarjala, bi rekla, da to sploh ni nič narobe, da je to super. Moja otroka sta namreč hipotona, kar pomeni, da imata oslabljene trebušne mišice in se še jasno spomnim, kako mi je dr. v RA pri Anžetu svetovala, kako naj ga vzpodbujemo, da bo delal trebušnjake. Moja izkušnja torej je, da so trebušnjaki ena super zadevščina in če jih dete dela samo od sebe, je to OK. Tko da je mneje, ki ga dobite tu gor, popolnoma odvisno od narave težav otroka uporabnice, ki mnenje daje. Pa še o trebušnjakih: imam eno super knjigo Penelope Leach: Otrok od rojstva do šole, v kateri piše, da so tile trebušnjaki čisto OK... po pravici povedano, se z njo strinjam.