|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave s spanjem
7.11.2007 16:00:23   
prolet
Drage moje vse, ki imate hiperaktivne otroke, ki zaprejo oči za deset minut in so po tem taki kot da bi spali tri ure.
Včeraj sem vzela v roke knjigo Otroško spanje, brez joka v sanje. Impresionirana sem bila že takoj na začetku in sicer...

Ali kaj od tega velja za vašega otroka?

-celo večnost traja, preden mi ga uspe uspavati
- zaspi le, če: ga dojim, hranim po steklenički, mu dam dudo, ga zibam, nosim, gugam ali vozim v avtu
- ponoči se pogosto zbuja
- čez dan zlepa ne zaspi ali pa spi zelo kratek čas

Ali tole velja za vas?

- neizmerno si želim, da bi boj otrok bolje spal
- otroka nočem- in ne morem- pustiti jokati toliko časa, da bi sam zaspal

moji odgovori, jaaaaaaaa
Skratka knjigo sem prebrala v šusu, sicer po delih ampak nekako mi je zneslo. hočem povedati, da sem dejansko izvedela veliko koristnih informacij o tem kakšen je spanec otrok, kako poteka, kaj se vmes dogaja... Ima veliko nasvetov kako primerno spraviti mulca spat, npr. otroka daš v posteljico, ko vidiš da kaže znake utrujenosti, takrat, ko je že zaspan je prepozno. Najbolj pa mi je bil všeč nasvet glede nonice. Mamice si jo za nekaj časa damo na prsi in tako se ta navzame našega vonja. Ko gre otroček spat, mu jo položimo poleg glave in nas tako vonja. seveda jo potem, ko zaspi odstranimo.

Danes sem že poskusila nekaj idej. In rezultat:
- včeraj je Lana spala od sedmih zjutraj do pol desetih zvečer samo tri ure in pol (bila sem totalna živčna razvalina), sicer pa je to pri njej dokaj normalno. Prej nas je ven vlekla gugalnica saj je samo tam spala po dve tri ure. Sedaj pa tudi to ne pali več

- danes prosim lepo je odspala že dvakrat po dve uri (izven gugalnice), sedaj pa spi tretjo rundo

Če katero zanima evo: Otroško spanje- brez joka v sanje; Elizabeth Pantley
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave s spanjem
7.11.2007 16:54:42   
rose
Se strinjam, da ima knjiga veliko super nasvetov. Samo jaz jo zelo počasi berem, ker nekako nimam časa user posted image

Prolet, koliko pa je stara tvoja Lana in sporoči rezultate. Moja je stara 3 mesece in zaenkrat še ni težav s spanjem. Jih imamo pa zato s tavečjo, ki bo stara 2 leti, pa še vedno ne zna sama zaspati. Pa tudi čez dan je katastrofa s spanjem. Nisem pa še tok deleč pri knjigi, če kaj piše tudi že o tako velikih malčkih?

lp

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: težave s spanjem
7.11.2007 17:06:06   
jagoda80
Prolet, a lahko, prosim, napises, katere ideje si prakticirala. Pri nas imamo tezave z nocnim spanjem, problem pa je tudi, da ne zna taspati sam. Vedno zaspi le pri dojenju, ne glede na to, kako zaspan je. Poskusila sem ze z odstavljanjem od dojke in stetjem do deset, pa se ni obneslo, je bilo se slabse in se je ponici se bolj zbujal (kot da ne bi dobil zadostne porcije sesanja).
Kako je pa pri vas s spanjem ponoci? Lp, pa veliko srece z uspavanjem!

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: težave s spanjem
7.11.2007 19:04:06   
Naja30
Ja, moja je tudi imela obdobje, ko sem lahko njo in sebe našla v vsem, kar si opisala. Ponoči se je zbujala n-krat, podnevi je spala po 20 minut čez cel dan. Zelo naporno je bilo. Pa je minilo. Ko je šlo to obdobje mimo.

(odgovor članu jagoda80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: težave s spanjem
7.11.2007 20:27:11   
Talika19
Ta knjiga je res super. Mi sicer ponoči nimamo težav, spi od cca. 20h do 2-3h, pa nato do 5-6h, potem pa še odvisno do 7-8h. Bolj imamo težave čez dan ker se zbudi (vedno) po 40 minutah in ne zaspi nazaj, čeprav ga uspavam (on se pa meni veselo smeji user posted image ). Drugače ima pa res zelo veliko konkretnih nasvetov, ki jih je potrebno poskusit in ugotoviti kaj pri tvojem otroku pali.

Jaz sem ugotovila naslednje, kar drži iz njene knjige:
- če čez dan dobro spi, bo tako spal tudi ponoči in obratno
- če mu uvedeš neko rutino, ve, da je čas za spanje in lepo sam zaspi
- da vsako stokanje in oglašanje otroka še ne pomeni, da je zbujen (jaz sem od začetka ga takoj dvignila, potem pa mi je na joški spal); sedaj pogledam in če gleda je zbujen, če pa ne, ga pa pustim, da spi naprej

in drugo, se zdele ne spomnim vsega

Rose, piše tudi kako uspavati starejšega otroka.

V glavnem, se splača najti nekaj časa in jo prebrati.

_____________________________

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: težave s spanjem
8.11.2007 11:05:58   
Andy29
Talika se ful strinjam s tvojimi ugotovitvami. Ampak mi čez nimamo težav (star je 5,5 mes), spi dopoldne dve uri, pa popoldne zaspi na sprehodu in lahko spi celo 3 ure.

Zvečer mi je že par dni nekako uspelo, da ga dam v posteljo ( a ne sme jokat), mu kaj zapojem (nima dude, nima ninice...nič), pa malo stoka, potem pa zapre očke (traja lahko tudi pol ure). Zaspi okoli 20h -20.30. potem pa se prvič zbudi ob polnoči in nato na vsaki dve uri ( v joku, pomirim ga samo na dojki), ob 6h pa ni šans, da bi še zaspal, zato vstanemo. ne vem kaj storim, da bo dlje spal ponoči. je pa res, da se zdrznem na vsak njegov glas in ga dvignem. še bolj joka, če mu položim roko na lice, ali ga poskušam pobožat.
grem danes po elizabetino knjigo in upam še na kakšen nasvet, ki bo pomagal.
pa sporočite kako ste kaj uspešne....

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Tai/Taj
Meri 07

Kako napisati ime: TAI ali TAJ?

Tai (42%)

Taj (58%)


Število vseh glasov: 206

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!