prolet -> težave s spanjem (7.11.2007 16:00:23)
|
Drage moje vse, ki imate hiperaktivne otroke, ki zaprejo oči za deset minut in so po tem taki kot da bi spali tri ure. Včeraj sem vzela v roke knjigo Otroško spanje, brez joka v sanje. Impresionirana sem bila že takoj na začetku in sicer... Ali kaj od tega velja za vašega otroka? -celo večnost traja, preden mi ga uspe uspavati - zaspi le, če: ga dojim, hranim po steklenički, mu dam dudo, ga zibam, nosim, gugam ali vozim v avtu - ponoči se pogosto zbuja - čez dan zlepa ne zaspi ali pa spi zelo kratek čas Ali tole velja za vas? - neizmerno si želim, da bi boj otrok bolje spal - otroka nočem- in ne morem- pustiti jokati toliko časa, da bi sam zaspal moji odgovori, jaaaaaaaa Skratka knjigo sem prebrala v šusu, sicer po delih ampak nekako mi je zneslo. hočem povedati, da sem dejansko izvedela veliko koristnih informacij o tem kakšen je spanec otrok, kako poteka, kaj se vmes dogaja... Ima veliko nasvetov kako primerno spraviti mulca spat, npr. otroka daš v posteljico, ko vidiš da kaže znake utrujenosti, takrat, ko je že zaspan je prepozno. Najbolj pa mi je bil všeč nasvet glede nonice. Mamice si jo za nekaj časa damo na prsi in tako se ta navzame našega vonja. Ko gre otroček spat, mu jo položimo poleg glave in nas tako vonja. seveda jo potem, ko zaspi odstranimo. Danes sem že poskusila nekaj idej. In rezultat: - včeraj je Lana spala od sedmih zjutraj do pol desetih zvečer samo tri ure in pol (bila sem totalna živčna razvalina), sicer pa je to pri njej dokaj normalno. Prej nas je ven vlekla gugalnica saj je samo tam spala po dve tri ure. Sedaj pa tudi to ne pali več - danes prosim lepo je odspala že dvakrat po dve uri (izven gugalnice), sedaj pa spi tretjo rundo Če katero zanima evo: Otroško spanje- brez joka v sanje; Elizabeth Pantley
|
|
|
|