* Mateja *
|
OK, da dodam še svoj piskrček!!! Spacey! NIsi edina, ki te pestijo taki problemi, jih imam tud jaz, in to že od letošnjega marca, pa se jih kar ne morem otrest. Naj povem svojo zgodbo, mi težko to naredit pred javnostjo, čeprav je to taka delikatna tema. Začelo se je s paničnim napadom, kar tko na celem, prešlo je v panično motnjo, tesnobnost, anksioznost. Bila sem pametna, bolj kot zdravniki in seveda nisem tela pit Ad kar nekja časa. Heleks sem vzela samo ob paničnem napadu. In tako sem se matrala en par mesecev, sem se pa navčila samokontrole in obvladovanja teh notranjih čustev, občutij, ščemenja, tiščanja. En čas je bilo bolje, nato slabše, seveda pa sem se vseeno spametovala in začela pi Ad. In hvala bogu da sem jih, škoda da se jih nisem lotila že takoj pit. PO kratkem času se mi je stanje veliko izboljšalo, paničnega napada nisem nikol več mela, me pa velokokrat tišči v prsih, tesnoba, srce mi nabija, glava boli,... SEm bila trikrat pri psihiatru, kar ni imelo nekih pomembnih posledic na zdravljenju, dobila sem AD. Sem pa bila pri psihologu, ki mi je bil všeč in sva se takoj zaštekali, povedala mi je kako ona zdravi. In naj dodam da psihologi ne dajejo zdravil, zdravljenje temelji na pogovoru in učenju obvladovanja svojih občutij, predvsem ko prenehaš pit tablete. Moje stanje je verjetno posledica preobremenjenosti, vsega se mi je preveč na kupu nabralo, pa je počlo!!! Predlagam ti oz. vsem, ki imajo te težave, da poiščejo pravočasno pomoč. Jaz sem preveč časa čakala, zato sem pa "zmešana" že skor eno leto. Če se pravočasno pomaga, se stanje prej znormalizira. Čeprav te to verjetno stalno spremlja. NI pa lušna zadeva, zna kar na glavo obrnt življenje tebi in družini, in v takem stanju nisi nikomur v pomoč! Spacey, lahko mi pišeš na ZS se lahko kaj več pomenive! SEm namreč postala dr. psihiatrije! Namesto, da bi se učila za izpite na faksu,...
|