|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   goska ali raca za martinovo?
7.11.2007 7:23:18   
Gordana-3
v soboto kuham večerjo za štiri odrasle in dva otroka, ki v bistvu pojesta toliko, kot dve miški. in sedaj me zanima, ali se mi splača pečti gosko, ki je vsaj 1-2x večja od race? in kakšna je v bistvu razlika med raco in gosko (razen velikosti seveda)? ali tudi k raci pašejo mlinci in rdeče zelje? lani sem delala gosko in je bila resnično fenomenalna in zato ne bi želela pokvariti večejo z raco. kuharce, hvala vam za nasvete!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: goska ali raca za martinovo?
7.11.2007 7:26:59   
mika
jaz bom spekla polnjeno raco, mlince in dušeno rdeče zelje. raco enako pečeš kot gosko, sam da manj časa(VSAJ zdi se mi, ker je goska večja). raco vsakih 15min napikam in polijem z maščobo.
račje meso je men najboljše, tako da že komaj čakamuser posted image

pa še to...raco napolnim s kruhom....najprej iz jetrc skuham juho. kruh zalijem z malo juhe, dodam drobno narezana jetrca, korenček(VSE IZ juhe) in jajce. vse skupaj zmešam in napolnim raco. preden je raca pečena(15min prej) raco po sredini prerežem, vzamem ven hlebček in spečem do konca. lahko pa hlebček pečeš zraven race in je ni treba nafilat. je super priloga.

< Sporočilo je popravil mika -- 7.11.2007 7:29:26 >

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2007 7:39:30   
MARTINŠČICA
Jaz predlagam raco. Je isti šmorn, pa še bolj primerne velikosti.

200% MAMI

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2007 11:48:12   
Anonimen
Tole sem našla,če vas zanima:
Martinova gos
Za vinogradnika je, takoj za trgatvijo, pomembno martinovo oziroma čas, ko sv. Martin spremeni mošt v vino. Ta čas zraven vinogradnikov težko pričakujemo tudi vsi tisti, ki smo željni žlahtne kapljice ter seveda pestre kulinarike, ki vse skupaj spremlja. Verjetno nam ni potrebno posebej navajati, za kakšno slavje tukaj gre. Martinovo pojedino, seveda. Za martinovo je na mizi pečena gos. Gos pa zato, ker jo srečamo v vseh legendah o tem svetniku. Kjer pa gosi ne redijo, jo nadomešča raca oziroma petelin.

user posted image Martinova gos

Sestavine:
- 2 ali več kg težka gos
- sol, poper
- majaron, kumina
- različno sadje
- 2 dl belega vina
- olje za peko

Očiščeno gos težko najmanj dva kilograma natremo s soljo in znotraj z poprom, majaronom in strto kumino ter nadevamo s sadjem: jabolki, hruškami ter po želji tudi z olupljenimi kostanji. Odprtino nato zašijemo ter gos položimo na hrbet v pekač, zalijemo z vinom in počasi pečemo. Gos obračamo, da je lepo pečena na vseh straneh. Pred koncem peke gos premažemo z žganjem, da lepo porumeni. Poleg martinove gosi pa se dobro priležejo mlinci.

user posted image Dušena gos v vinu

Sestavine:
- 3 kg težka gos
- 150 g korenja
- peteršilj
- 200 g čebule
- 3 žlice olja
- 2 lovorova lista
- 2 žlici začinke
- 1/2 žličke popra v zrnu
- 400 ml juhe (v kateri se je kuhala gos)
- 3 dl rdečega vina
- 3 žličke pšenične moke
- 1 žlička slivovega džema

Gos postavimo v globok lonec, dodamo očiščeno in na kolute narezano korenje, peteršilj, začinimo z začinko in dodamo toliko vode, da prekrijemo gos. Kuhamo na zmernem ognju približno eno uro in pol. Gos vzamemo iz lonca in jo razrežemo na večje kose. Shranimo 4 dl vode, v kateri se je kuhala gos, ostalo zavržemo.
Čebulo očistimo in sesekljamo; nato jo popražimo na segretem olju, ki ji dodamo lovorov list, ostale začimbe, popramo, solimo ter dodamo narezano meso. Zalijemo z vinom, nato pa dušimo na majhnem ognju vse dokler se meso popolnoma ne zmehča. Vsake toliko časa meso zalijemo z juho, v kateri se je kuhala gos. Tik pred koncem kuhanja vmešamo moko v malo vode, dodamo žličko slivovega džema ter zalijemo s toliko juhe, da dobimo omako. Še enkrat na kratko prekuhamo in postrežemo s prilogo iz mlincev ali pa s kuhanim krompirjem v oblicah.

Schmugla
Foto JupiterImages

(odgovor članu MARTINŠČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2007 18:29:17   
Enolla
No  ni samo razlika v velikosti ampak tudi v okusu ampak lahko mirno gos zamenjaš za račko. Lahko uporabiš tudi tisti recepte, ki jih je pripopala Neva in gos nadomestiš z račko - bo dobro. lahko Nekateri pečejo tudi piščanca. Zdraven gredo lepo mlinci in rdeče zelje brez skrbi. 

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2007 9:45:24   
Gordana-3
sem si že sprintala recepte od neve, pa lanskega imam tudi nekje doma, mama je že kupila raco, tako da komaj čakam soboto in pripravo večerje, čeprav mi drugače kuhanje ne diši ravno ....

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2007 12:50:15   
bamby
Jaz vedno spečem sv. kračo user posted image .

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2007 12:50:45   
Strawberrie Cherrie
Piščanec user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?