tecnobica -> RE: HSG (21.2.2010 11:47:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: doloress Jaz sem bila v Izoli in sem dala skozi enak postopek kot Arwenko, le da je bilo vse na isti dan. V Itoli prides na zacetku ciklusa v torek ali cetrtek v bolnico, te pregleda ginekolog za vnetje, ti razlozi postopek, podpises list in gres dat kri. Potem pa te sprejmejo v bolnico in ti dajo not iglo za infuzijo in potem cakas, da si na vrsti. In vmes dehidriras. Kao nebi smel nic pit, ampak jaz sem do 12 ure vseeno popila pol litra vode, ker ce ne bi umrla od zeje. Kako je pa glede cakalnih dob v Lj pa ne vem, ampak po mojem jih ni, ker nima smisla, da bi bila recimo cakalne dobe, ce pa mores HSG delat na zacetku cikla... In ce imas nereden cikel, kako bos potem se drzal cakalnih dob? Predlagam ti, da poklices in vprasa kako je s tem, oz se potem kar narocis, ce ti bodo rekli da so cakalne dobe. Dolores, to ni bila HSG ampak HSC - histeroskopija, kjer so ti verjetno odstranili pregrado. Pri HSGju ne rabiš nobene igle, ne infuzije ne nič. Samo prazen mehur moraš imet, se vležeš an mizo, ti naštimajo eno cevko na maternični vrat in vbrizgajo kontrast, potem pa rentgenko slikajo. In potem greš lahko prec domov.
|
|
|
|